E ovako...
Mnogima to nije bitno a moram reci meni jos manje, ali eto kakav je vakat, naglasavanje, da ne kazem nadglasavanje je neizbjezno, ponekad i potrebno.
Mi ga zalomismo za vikend lijepo. Poslije tekme sa Spanijom ostalo se i do 7 ujutro. Klasika, raja, tekma, alkohol, zajebancija.
Malo iza toga vec se svi nadjose u semi. Neko donosi meso, neko pivo, kolace, somune, raspali se vatra, odra pjesma....znate vec kako to ide. Sta je cudno??? Nije nista!!! Medjutim, sve se to desava u strogom centru grada, na djidjikovcu. Dernjava, smijeh, dim, vatra.....ma daj....druzenje!!! I niko, ali ama bas niko u tom nedeljnom (poslije subote uvecer) cijelodnevnom ludilu se nije nasao da nam kaze "pa dobro momci djeca mi spavaju" ili "susim ljudi ves sve mi zadimiste". Ne, ama niko i nista!!
Vratimo se na pocetak. Namjerno sam vec spomenuo a sad evo i naglasavam bit. Ja sam po "torovskom" hriscanin, doduse nikakav, ali po imenu i prezimenu, taj sam! I to ne samo neki hriscanin nego SRBIN! E sad, nije to dzaba naglaseno, a ne ne ne ne ne. Nglasavam upravo iz lijepih razloga. Taj divni Sarajevski komsiluk ne da nas je trpio 2 dana, znajuci vrlo dobro ko je ciji, nego nas je i podrzao. Donoseci pizdarijice potrebne takvom skupu. Niko nas nije mrsko pogledao, niko nam nije ruznu rekao pa s pravom mislim ni pomislio.
Mnogi poste, mnogi rade, mnogi odgajaju....mnogi su divni. Mnogi cak ni priustit sebi ne mogu ni manje nego sto smo mi sebi priustili.....ali....postuju, tolerisu, zive!!!
Kome treba vise brate eno mu suma...
hvala na divnom vikendu dragi sugradjani (pa cak i vama sto za Tursku silljite)