Tolerancija!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
stickitout

#1 Tolerancija!!!

Post by stickitout »

Malo je dusmana koji ce ovaj grad tek tako ugusiti. Premalo....

E ovako...

Mnogima to nije bitno a moram reci meni jos manje, ali eto kakav je vakat, naglasavanje, da ne kazem nadglasavanje je neizbjezno, ponekad i potrebno.

Mi ga zalomismo za vikend lijepo. Poslije tekme sa Spanijom ostalo se i do 7 ujutro. Klasika, raja, tekma, alkohol, zajebancija.
Malo iza toga vec se svi nadjose u semi. Neko donosi meso, neko pivo, kolace, somune, raspali se vatra, odra pjesma....znate vec kako to ide. Sta je cudno??? Nije nista!!! Medjutim, sve se to desava u strogom centru grada, na djidjikovcu. Dernjava, smijeh, dim, vatra.....ma daj....druzenje!!! I niko, ali ama bas niko u tom nedeljnom (poslije subote uvecer) cijelodnevnom ludilu se nije nasao da nam kaze "pa dobro momci djeca mi spavaju" ili "susim ljudi ves sve mi zadimiste". Ne, ama niko i nista!!

Vratimo se na pocetak. Namjerno sam vec spomenuo a sad evo i naglasavam bit. Ja sam po "torovskom" hriscanin, doduse nikakav, ali po imenu i prezimenu, taj sam! I to ne samo neki hriscanin nego SRBIN! E sad, nije to dzaba naglaseno, a ne ne ne ne ne. Nglasavam upravo iz lijepih razloga. Taj divni Sarajevski komsiluk ne da nas je trpio 2 dana, znajuci vrlo dobro ko je ciji, nego nas je i podrzao. Donoseci pizdarijice potrebne takvom skupu. Niko nas nije mrsko pogledao, niko nam nije ruznu rekao pa s pravom mislim ni pomislio.
Mnogi poste, mnogi rade, mnogi odgajaju....mnogi su divni. Mnogi cak ni priustit sebi ne mogu ni manje nego sto smo mi sebi priustili.....ali....postuju, tolerisu, zive!!!

Kome treba vise brate eno mu suma...

hvala na divnom vikendu dragi sugradjani (pa cak i vama sto za Tursku silljite) :D :D
Topla voda

#2 Re: Tolerancija!!!

Post by Topla voda »

nema na cemu :D
kako si lud :lol:
sheilak

#3 Re: Tolerancija!!!

Post by sheilak »

:lol:

Fantasticno!

Sljedeci put i mi se prikljucujemo! Da vidim hoces li se onda zahvaljivati! :lol:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#4 Re: Tolerancija!!!

Post by -LIBERO- »

A da ovo bude tema u kojoj cemo se svi zahvaljivati svim nasim dragim sugrađanima koji trpe i tolerisu :D nase derneke... :D :D
stickitout

#5 Re: Tolerancija!!!

Post by stickitout »

sheilak wrote::lol:

Fantasticno!

Sljedeci put i mi se prikljucujemo! Da vidim hoces li se onda zahvaljivati! :lol:
"Vi"?? Ma istolerisat ce i "vas" bolan taman da ste svi pederi :D :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#6 Re: Tolerancija!!!

Post by PipiDugaDevetka »

Malo iza toga vec se svi nadjose u semi. Neko donosi meso, neko pivo, kolace, somune, raspali se vatra, odra pjesma....znate vec kako to ide. Sta je cudno??? Nije nista!!! Medjutim, sve se to desava u strogom centru grada, na djidjikovcu. Dernjava, smijeh, dim, vatra.....ma daj....druzenje!!!
Je li ovo bilo kod amidže Idriza? Da li je kadaif bio razabran? Šta je važnije, gdje ili s kim živiš?

Nema više komšiluka, a ovo tvoje,
izuzetak od pravila to je.
stickitout

#7 Re: Tolerancija!!!

Post by stickitout »

PipiDugaDevetka wrote:
Malo iza toga vec se svi nadjose u semi. Neko donosi meso, neko pivo, kolace, somune, raspali se vatra, odra pjesma....znate vec kako to ide. Sta je cudno??? Nije nista!!! Medjutim, sve se to desava u strogom centru grada, na djidjikovcu. Dernjava, smijeh, dim, vatra.....ma daj....druzenje!!!
Je li ovo bilo kod amidže Idriza? Da li je kadaif bio razabran? Šta je važnije, gdje ili s kim živiš?

Nema više komšiluka, a ovo tvoje,
izuzetak od pravila to je.
Dugo te nije bilo Sheki :)
sheilak

#8 Re: Tolerancija!!!

Post by sheilak »

stickitout wrote:
sheilak wrote::lol:

Fantasticno!

"Vi"?? Ma istolerisat ce i "vas" bolan taman da ste svi pederi :D :D
:lol: Taman da?! Pa gdje je tu tolerancija?

I kod nas trpe svasta, muzika haman u ponoc, do daske , niko nista! :-D Thanks, komsije, " dje culi i dje ne culi" :)
Last edited by sheilak on 08/09/2008 00:17, edited 1 time in total.
echinacea

#9 Re: Tolerancija!!!

Post by echinacea »

E da i ovo cujem da neko zapali vatru u sred Dzidzikovca!!!! Ambasada? Policija?
stickitout

#10 Re: Tolerancija!!!

Post by stickitout »

echinacea wrote:E da i ovo cujem da neko zapali vatru u sred Dzidzikovca!!!! Ambasada? Policija?
Basca brate, basca....cuvena
Lada

#11 Re: Tolerancija!!!

Post by Lada »

Baš slatko. Fin neki komšiluk na Điđikovcu. Meni je jednom u inostranstvu komšija došao protestirati jer sam u podne uključila usisivač i upozorio me kako je između 12 i 14 sati podnevni odmor a nijedna zabava nije prošla bez policije, uzimanja podataka i kazne za narušavanje javnog reda i mira.
stickitout

#12 Re: Tolerancija!!!

Post by stickitout »

Lada wrote:Baš slatko. Fin neki komšiluk na Điđikovcu. Meni je jednom u inostranstvu komšija došao protestirati jer sam u podne uključila usisivač i upozorio me kako je između 12 i 14 sati podnevni odmor a nijedna zabava nije prošla bez policije, uzimanja podataka i kazne za narušavanje javnog reda i mira.
Garant Svedska :D Elem, bez zajebancije, zato i pricam o svemu tome. Mi smo ba ljudima fakat (kad se mi zamislimo) bili tegoba. Meni licno nebi sjelo bas najzesce desetak budala koji pale i zare pod prozorom. Cak cijela dva dana :shock: nije mala zajebancija. I to upravo, ne da je fascinantno, nego je zadivljujuce. Ja sam ponosan na tu cinjenicu. Zasto??? Ne zbog svog derneka i javasluka, dernecilo se i dernecice se¨! Nego upravo zbog cinjenice da je to uopste moguce!. Da je to moguce svakom. Da je to moguce za nasu djecu!!!! I da se ta djeca osjecaju slobodno i kod svoje kuce!!!! E to je jako bitno. I to je upravo moguce i prisutno!!! A lajavci koji misle i laju da nema tolerancije mogu samo uzarene guzove da mi obljube jer uzareni su od sjedenja pred elektronskim racunalom :D :lol: :lol: :lol: :lol: ......u sumi nema toga
Fair Life

#13 Re: Tolerancija!!!

Post by Fair Life »

stickitout wrote:...
Vratimo se na pocetak. Namjerno sam vec spomenuo a sad evo i naglasavam bit. Ja sam po "torovskom" hriscanin, doduse nikakav, ali po imenu i prezimenu, taj sam! I to ne samo neki hriscanin nego SRBIN!
...
Uuuuuuuuh brate slatki... djes to biti u danasnji vakat.

Image
stickitout

#14 Re: Tolerancija!!!

Post by stickitout »

Fair Life wrote:
Vratimo se na pocetak. Namjerno sam vec spomenuo a sad evo i naglasavam bit. Ja sam po "torovskom" hriscanin, doduse nikakav, ali po imenu i prezimenu, taj sam! I to ne samo neki hriscanin nego SRBIN!
...

Image
brate...sta da radim? Dal rolku da skratim :lol:
Fair Life

#15 Re: Tolerancija!!!

Post by Fair Life »

stickitout wrote:
Fair Life wrote:
...

Image
brate...sta da radim? Dal rolku da skratim :lol:
Gluho bilo...

Ne skracuj, nego podvrni do koljena...
... da se ne vuce brate po kaldrmi... nije higijenski.

Image
stickitout

#16 Re: Tolerancija!!!

Post by stickitout »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

e nek si uletio....tolerantno.... :D
Post Reply