Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post Reply
Edin H.

#1001 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by Edin H. »

escobar__ wrote:Ne znam je l' čovjeku neko odgovorio, pa da ga citiram:
chupacabra wrote:Hoce li Dodikova policija onda hapsiti i ove kad sa pojave na teritoriji entiteta u drzavi BiH gdje su potpuno legalna institucija:

Image

Nece, zar ne vidis da su ovo neki amerikanci, rangers-i, cuvari parkova :P
Kikibombona

#1003 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by Kikibombona »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Skijaš wrote: Ko bi i na šta pristao ? Velikosrpska opcija bi pristala da Lukavica pripadne toj nekoj samo bošnjačkoj državici, Srebrenica svakako zbog genocida, i Brčko naravno, Bošnjaci moraju imati izlaz na Savu. Pa more, Neum i cesta preko Svitave, ne može se tek tako ozolovati Bošnjake. Koliko bi Bošnjaci tražili teritorije samo za sebe ? 50 % 60 % Dakle još jednom, ko bi i na šta pristao ?
Stvar je da bi trebali da imamo i takvu politiku, radikalnu, da se kaže evo hoćemo da se dijelimo ali minum je izlaz u Neumu, izlaz na Savu i koridor sa Bihaćem, Srebrenica i 5 km oko Sarajeva. Za uzvrat nudimo mirnu disoluciju i još neke ustupke. Niko ne kaže da se pristaje na to ali da vidimo reakcije sa druge strane, da vidimo raspoloženje ljudi.
Ma naravno da bi Hrvati i posebno Srbi na to odgovorili negativno.

Od takvih sranja u konacnici nema nista... U nedostatku sposobnosti i vizije izmisljate ovakve gluposti. Aj bolan skontaj kako unaprijediti bosnjacki narod, kako ga civilizovati...! Aj skontaj kako razviti privredu, kako Bosnjake uciniti finansijski mocnim. Tek tada ces biti u mogucnosti nametati politicka rjesenja.

Bolje je Tokicu bilo da je otvorio farmu i zaposlio 10 Bosnjaka povratnika u RS nego sto mase zastavom i provocira kako bi sebi podigao rejting. Od toga obican covjek koristi ne moze imati. Nadam se da nece ni stetu. Kada nemas druge ideje i mogucnosti, izmisljas ovakve gluposti.

Isto radi i Dodik sa svojim pricama o odcjepljenju i slicnim sranjima koje ispaljuje na dnevnom nivou. Hrani narod glupostima jer nije sposoban smisliti nesto konkretno.

Isto i Covic.

E jesmo jadni i glupi, ko KURCINA!

20 godina suplje price, bog te.... I opet ima budala koje se na sve to iznova primaju. :shock: :zzzz: :( :D :izet: :skoljka: :evil: :oops: :run:
155_mm

#1004 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by 155_mm »

Image
ova zastava republike srbije je veca sprdnja od BiH varte.
mislim ono tipicno je da jedna republika ima kraljevsku krunu na grbu zastave. :-)

ali dobro jos nije vrijeme za promjenu zastave. ova jos ni pet godina napunila nije.
Sanjarko

#1005 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by Sanjarko »

limeni wrote:
hajducka travica wrote:
limeni wrote:Nadam se da ce svi oni koji su smatrali da su tkz. vehabije njihova najveca prijetnja konacno uvidjeti da su to cetnici, cetnicka policija i cetnicka tvorevina tzv. republika srpska.
Tokic je ukazao na jednu bolnu cinjenicu a to je da ima vrlo malo BiH u tkz. rs-u gdje si gradjanin drugog reda, gdje nemas posla i nemas pravo ni na svoju jebenu zastavu.
Mi smo sa mnogo elana krenuli u borbu za nezavisnost, mislili smo da su nam rep. hrvatska, eu i amerika prijatelji i da ce njihova deklarativna podrska dovesti do normalne drzave Republike Bosne i Hercegovine, clanica Europske Unije i Nato, normalna zemlja gdje ce svi gradjani biti ravnopravni.
Ali u qrcu, izvukli su katolike znaci rep. sloveniju i rep. hrvatsku iz ruku velikosrba, udarili embargo da sto vise bosnjaka strada i na kraju nametnuli dejtonski sporazum koji ti ne daje nikakva prava u tkz rs-u.
Bosnjaci se i dalje nadaju ali po mom misljenju od toga nema nista kada je svijet usran i pokvaren, neki dan zele u izraelu izglasati zakon da palestinci koji rade u cifutstanu ne smiju biti u istim autobusima kao "odabrani narod", ubijaju ih i zemlju otimaju dok svijet to zove borbom za demok.
U americi crnci na papiru imaju sva prava ali ih ubijaju kao macke, bio sam sam svjedok u kaliforniji kako je crnce strah obicne pol. patrole i mogu misliti kako im je u teksasu ili misuriju gdje su oni najveci rasisti.
Treba uspostaviti ravnotezu snaga na balkanu, tad nece srbi krenuti na nas jer ce se bojati a ovako kao janjad sto smo bili 1992. godine ce nas vazda pokusavati klati i drago mi je vidjeti da su mnogi Bosnjaci uvidjeli sa kakvim gnjidama djele zrak. Nema goreg, bezobranijeg, arogantnijeg i pokvarenijeg naroda od balkanaca a tu su srbi ubjedljivo prvi jer su 1945. godine stvorili svoj rasisticki sistem koji diskriminira sve osim njih a posebno albance i bosnjake.
Oni koji su muslimane preveli u Bosnjake su zabili muslimanima glogov kolac u mozak,historiju i u dogadjaje koji ce uslijediti.Prihvatanjem bosnjastva kao narodne odrednice,prihvatio se i ovaj komadic zemlje Bosne na kojoj muslimani trenutno zive.Ako dodje kojim slucajem,do onog najgoreg,Bosnjaci mogu zadrzati samo ovo malo teritorije jer su se odrekli kompletne bosanske teritorije kroz prihvatanje ovog nesretnog imena Bosnjaci.Poslije toga mogu slobodno ostatak nazvati Bosnja ili bosnjakistan,sa islamskom zajednicom kao najvaznijom institucijom u njihovom drustvu.Od Srednjovjekovne kraljevine do bosnjakistana.Prihvatanjem bosnjastva svjesno se islo u podjelu Republike Bosne i hercegovine na tri dijela,treci jos nije ozvanicen,jer se ceka pogodna prilika i cekaju sta ce Srbi uraditi u Republici Srpskoj.Dragi moji dobri i naivni muslimani(bosanski) kome ste povjerovali i sudbinu svoju u ruke mu dali.prije dvanaest godina sam imao zestoku polemiku sa ljudima koji su ga velicali do u nebesa,tad sam im kazao;doci ce dan kad ce vas tamo u tom srpskom entitetu loviti kao bijesne zvijeri a oni na mene kao pobjesnjeli.Mi cemo unistiti taj entitet,nece postojati,imamo mi nase politicare.I ostvari se moje predvidjanje,i samo da vam kazem,da je stanje u tom entitetu jos dobro po muslimane,kakvo ce nastupiti.Znam ja kakvi smo mi ali znam dobro kakvi su i oni.
Ne vjerujem da je sve sto se desava bosancima/bosnjacima do imena, nije bilo bosnjaka 1878, 1912,1914-1918,1941-1945 pa nas drage komsije nisu stedili noza.
Ja mogu samo reci jedno, prosla su vremena kada su nas srbi-komunisti ucili o nasoj istoriji i prali nam mozak.
Bude li vecih sukoba i eskalacije u ovoj drzavi smatraj da Bosnjaci ovaj put nece imati ni gram merhametluka nego ce rusiti i vratiti cetnicima za sve ono sto su uradili ovih zadnjih 150 godina i tu ne mislim nikako samo na bradate nego je nasa istorija dobro zapamcena, genocide su "krunisali" genocidom u srebrenici pa bi bilo bolje za srbe da ne diraju.
Pa jebo majku koliko smo mi glup narod bili, njihove vojnike smo lijecili na kosevu i oruzje smo pustili da prenesu iz kasarni :-)
Uglavnom daj da bude mir 200 godina ali ko se ne priprema za rat ne zasluzuje mir.
Pa nemaju pojma ni oni/Srbi ni Hrvati šta bi im se desilo da ponove zarate sa Bošnjacima.
Ko Nojevi zabijaju glavu u pijesak postali bi legitimana meta Elita i njihovih Para Vojski Terorista,postali bi meta Elita koje podržavaju i finansiraju razne Terorističke organizacije.
PS. te Elite nisu Islamske/Muslimanske Elite.
Hafis

#1006 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by Hafis »

Jebene te elite, koje god sorte da su :)
daddy-kool

#1007 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by daddy-kool »

palermo wrote:
daddy-kool wrote:Tokić i slične pojave su proizvod trenutnog bošnjačkog političkog zeitgeist-a. Sličnu epizodnu ulogu odigrao Suljagić u predizbornoj kampanji (takođe bivši reis - "kome ba mi da se prilagođavamo"), a nesumnjivo je da će se pojaviti još mnogi drugi likovi pretendujući da iskoriste potrebu za jakim vođom patriota. Tržište definitivno postoji, a vidjećemo da li će se pojaviti odgovarajuća osoba koja će zadovoljiti to tržište. Politika "umjerenog" kompromisa po svaku cijenu i "a šta je alternativa" je postala vrlo nepopularna, da ne kažem odvratna, kod značajnog dijela glasačkog tijela. Skoro sa sigurnošću se mogu predvidjeti dalji pomaci udesno na bošnjačkoj političkoj sceni.
Odlična analiza. Zapravo samo je ,po meni, jedna dilema, da li će Bakir biti taj koji će preuzeti tu ulogu, ili će se pojaviti neko drugi.
Ko će ga znati, možda će nakon kongresa SDA pokazati drugačije vođenje politike?

Znam samo da će ta osoba imati plan za reintegraciju RS u BiH i aktivno ga sprovoditi. Još od kraja rata raja hoće istu stvar - normalizaciju stanja u BiH. Ključna prepreka tome je sadašnje uređenje i otpor Srba NATO-EU integracijama. Na toj 100% platformi je i Haris pobijedio, a na istom fonu je SDP i dobio i pao. To je ta konstanta bošnjaškog političkog traganja.
VCorp

#1008 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by VCorp »

Kikibombona wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Skijaš wrote: Ko bi i na šta pristao ? Velikosrpska opcija bi pristala da Lukavica pripadne toj nekoj samo bošnjačkoj državici, Srebrenica svakako zbog genocida, i Brčko naravno, Bošnjaci moraju imati izlaz na Savu. Pa more, Neum i cesta preko Svitave, ne može se tek tako ozolovati Bošnjake. Koliko bi Bošnjaci tražili teritorije samo za sebe ? 50 % 60 % Dakle još jednom, ko bi i na šta pristao ?
Stvar je da bi trebali da imamo i takvu politiku, radikalnu, da se kaže evo hoćemo da se dijelimo ali minum je izlaz u Neumu, izlaz na Savu i koridor sa Bihaćem, Srebrenica i 5 km oko Sarajeva. Za uzvrat nudimo mirnu disoluciju i još neke ustupke. Niko ne kaže da se pristaje na to ali da vidimo reakcije sa druge strane, da vidimo raspoloženje ljudi.
Kakav minimum, koridori, pet kilometara oko Sarajeva ? Da ne bi opet vi iz centrale prodavali ono za šta smo se mi borili ? Ili ćete se vi zajedno s nama boriti za čitavu državu bez minimuma i ostalih bezmudnih gluposti ili se jebite i neka vas sravne sa zemljom a meni je Krajina dovoljna za život a da u slučaj takvog plana kao što je u tvojoj glavi na meni izdanom i izdanoj državi još meni 400 kilometara dalje naređujete šta ću i kako ću to ti momak zaboravi iste sekunde. Niti bi Srbi i Hrvati pristali, niti mi nudimo ništa od toga.
Sanjarko

#1009 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by Sanjarko »

hajducka travica wrote:
Ko bi i na šta pristao ? Velikosrpska opcija bi pristala da Lukavica pripadne toj nekoj samo bošnjačkoj državici, Srebrenica svakako zbog genocida, i Brčko naravno, Bošnjaci moraju imati izlaz na Savu. Pa more, Neum i cesta preko Svitave, ne može se tek tako ozolovati Bošnjake. Koliko bi Bošnjaci tražili teritorije samo za sebe ? 50 % 60 % Dakle još jednom, ko bi i na šta pristao ?
Pa,muslimani-bosnjaci nisu mislili da ce pristati ni na 30% svoje historijske teritorije pa su pristali da sa Hrvatima dijele ovih 51%. Sve ze moze i mora kad nemas kuda,kad te sabiju u budzak(cose) i jos budes jos i zadovoljan.Stanje je takvo kakvo je a nije dobro.Ili novi rat i prerezati grkljan ovoj velikosrpskoj i veliko hrvatskoj politici ili razlaz.Ako dodje do razlaza,Bosnjaci su hiljadupostotni gubitnici i nema sanse da opstanu.A, na vidiku nema ni jednog politicara iz muslimanskog naroda koji bi vidio buducnost dalje od svogh nosa.
Šta nije jasno
Bošnjak etnički-Bosanac državno/nacionalno
Jevrej etnički-Izraelac državno/nacionalno
Paštun-Pakistanac
Urdu-Pakistanac
Turčin,Turan-Turčin,Kazakstanac,Turkmenistanac itd.
Englez,Gal,Škot,Kelt-Britanac
German-Njemac,Austrijanac
Han,Djeca Huana Hana,itd-Kinezi
Englezi itd.-Amerikanci
Portugalci-Brazilci
Španjolci-Argentinci,itd.

Primjera još mnogo ima.
Vizionar S kaže: Pogledaj post

Iranci-Nacionalnost, Perzijci-Naronost (Etnicnost), Jezik Farsi koji je Arabiziran varijacija Arapskog jezika + Perzijskog i Kufijskog jezika. Nije im Perzijski jezik Nego Farsi da je Perzijski zvao bi se Perzijski a ne Farsi.
Amerikanci-Engleski jezik a ne Americki
Austrijanci-Njemacki jezik ne Austrijski
Australci-Engleski ne Australijski
Jevreji(Judejci)-Hebrejski i Jidish itd.

To je dokaz da se Jezik nemora zvati po Narodu(Etniji) ili Naciji
Da se Narod,Jezik i Država ne moraju zvati/nositi ime po Narodu(Etnosu,Etniji) ili Naciji(Nacionalnosti,Imenu države)

To sam Ja Hrvatima na Hrvatskom forumu jednom objašnjavao ali im ne ide u glavu.
Ušlo im na jedno uho a izašlo na drugo uho.
Bodkin

#1010 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by Bodkin »

pici wrote:
Bodkin wrote:
Jarane ajde dodji u sarajevo ili idi u zenicu i stavi srpsku zastavu na retrovizor ili navijaj za srbiju. Ne znaci za djokovica ili partizan nego za srbiju. Mislim ne da mi se raspravljati jer ljudi svakako samo sebe gledaju i njima je najgore. Da, u banja luci je uzasno. U sarajevu je malo bolje ali je i dalje lose. Zato ljudi salju djecu u skolu u lukavicu jer srbin nece biti u sarajevu. Bice bosanac ateista.

Ali ne, svi su francuske sobarice i svi naivni i nevini

nikog policija nebi Apsila zbog mahanja tudjim zastavama ni u sarajvu ni u zenici ni u tuzli...NIKAD !!!

iz lukavice s pala, sokolca itd srbi šalju svoju djecu da studiraju po sarajevskim fakultetima...s mojim sinom na medicini ih ima kolko hočeš... opet lažeš, nije lepo to...
Nije niko rekao da bi ih uhapsili u sarajevu ali od tebe svakako nikad smislesnog posta. A lazu ti u kuci mozda
Drvosjeca iz Dejcica

#1011 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

VCorp wrote: Kakav minimum, koridori, pet kilometara oko Sarajeva ? Da ne bi opet vi iz centrale prodavali ono za šta smo se mi borili ? Ili ćete se vi zajedno s nama boriti za čitavu državu bez minimuma i ostalih bezmudnih gluposti ili se jebite i neka vas sravne sa zemljom a meni je Krajina dovoljna za život a da u slučaj takvog plana kao što je u tvojoj glavi na meni izdanom i izdanoj državi još meni 400 kilometara dalje naređujete šta ću i kako ću to ti momak zaboravi iste sekunde. Niti bi Srbi i Hrvati pristali, niti mi nudimo ništa od toga.
Kažem da je potrebna i jedna takva politika i opcija, niko ne kaže da se prodaje već da se ponudi glasačima. Ti ne bi prihvatio, OK poštujem, možda bi prihvatilo milion drugih Bošnjaka a možda i ne. Ako ne onda bi ta ideja propala za vijeke vijekova ali bi sigurno pokazala i drugoj strani da nismo po svaku cijenu spremni trpiti progon i uvrede.
Hafis

#1012 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by Hafis »

Vizionar 1985"]
Pika li to i za Bošnjake u Srbiji..ili tu pada ''teorija''.
Znači:
Bošnjak etnički - proberi Srbin/Srbijanac nacionalno
Last edited by Hafis on 23/05/2015 18:30, edited 1 time in total.
Tipicoti

#1013 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by Tipicoti »

Image

A sta je ovo ????
Provokacija ???
Treba zabraniti u RS-u. :D
General War

#1014 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by General War »

155_mm wrote:Image

Pa kako ti nije jasno, lepo preCednik objasnio- sve je dozvoljeno ALI u okviru svog cumeza (entiteta).
Sanjarko

#1015 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by Sanjarko »

Hafis wrote:Jebene te elite, koje god sorte da su :)
Nego šta da su jebene.
Vidiš valjda da protjeruju sve Krščane sa Srednjeg istoka i Muslimane sekularne,agnostike itd.
Vidiš valjda da protjerani ti Muslimani idu u Europu i da hoče da izazovu sukob Krščani vs Muslimani iako je taj sukob več davno započeo manjeg intenziteta.
Vidiš da im se Planovi ostvaruju Veliki Iran i Močni Izrael možda jednog dana i Veliki Izrael.
Ko to ne vidi zabija glavu ili nema pameti da ne kažem glup je.
Hafise Hrvatino Veliki :P
Moenx

#1016 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by Moenx »

Recimo da nosenje i razvijanje razlicitih drzavnih nacionalnih zastava nije prpblem -- recimo da ljudi u BIH imaju mnoge druge probleme s kojim se moraju nositi i to dostojanstveno
TO je moguce samo ako na srcu budu nosili svoju zastavu zastavu svoje zemlje kao i sve jezine prethodnice
Sanjarko

#1017 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by Sanjarko »

Hafis wrote:
Vizionar 1985"]
Znači:
Pa šta im trolu piše na pasošu Možda Bosanac i Hercegovac :skoljka:
Šta nije jasno trolu Bošnjaci etnički a Srbijanci su nacionalno.
Eto Bošnjaci iz drugih država su nacionalno Bosanci i Hercegovci.
Nisu nacionalno Amerikanci,Kanađani,Turci,Albanci,Slovenci itd.
Poklopi se trolu.
Zar te Bog nije razumom obdario. :skoljka:
ilkbahar

#1018 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by ilkbahar »

Vizionar 1985 wrote:
Hafis wrote:
Vizionar 1985"]
Znači:
Pa šta im trolu piše na pasošu Možda Bosanac i Hercegovac :skoljka:
Šta nije jasno trolu Bošnjaci etnički a Srbijanci su nacionalno.
Eto Bošnjaci iz drugih država su nacionalno Bosanci i Hercegovci.
Nisu nacionalno Amerikanci,Kanađani,Turci,Albanci,Slovenci itd.
Poklopi se trolu.
Zar te Bog nije razumom obdario. :skoljka:
Jedna opaska, svi gradjani koji imau lični kartu izdatu od CIPS-a BiH imaju nacionalnost ili nacionaliti na engleskom Bosna i Hercegovina. POgledaj u vlastitu licnu i sve ce ti se samo kazati.
Sanjarko

#1019 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by Sanjarko »

ilkbahar wrote:
Jedna opaska, svi gradjani koji imau lični kartu izdatu od CIPS-a BiH imaju nacionalnost ili nacionaliti na engleskom Bosna i Hercegovina. POgledaj u vlastitu licnu i sve ce ti se samo kazati.
Tačno tako i Srbi,Hrvati,Romi itd.
Vi brkate tri različita pojma Etnos/Narodnost, Nacionalnost/Državljanstvo i Jezik.

Pročitaj
by Vizionar 1985 » 23/05/2015 18:22

Šta nije jasno
Paštun-Pakistanac
Urdu-Pakistanac
Englezi itd.-Amerikanci
Portugalci-Brazilci

Primjera još mnogo ima.

Iranci-Nacionalnost, Perzijci-Naronost (Etnicnost), Jezik Farsi koji je Arabiziran varijacija Arapskog jezika + Perzijskog i Kufijskog jezika. Nije im Perzijski jezik Nego Farsi da je Perzijski zvao bi se Perzijski a ne Farsi.

Da se Narod,Jezik i Država ne moraju zvati/nositi ime po Narodu(Etnosu,Etniji) ili Naciji(Nacionalnosti,Imenu države)

To sam Ja Hrvatima na Hrvatskom forumu jednom objašnjavao ali im ne ide u glavu.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1020 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by pici »

Bodkin wrote:
Nije niko rekao da bi ih uhapsili u sarajevu ali od tebe svakako nikad smislesnog posta. A lazu ti u kuci mozda

opet stari ravnogorskii folovi kad se ufati u lazi pocnu s vredjanjima...nije lepo to sto lazes pa vredjas...ugledaj se na na fine ljude...
hajducka travica

#1021 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by hajducka travica »

Šta nije jasno
Paštun-Pakistanac
Urdu-Pakistanac
Englezi itd.-Amerikanci
Portugalci-Brazilci

Primjera još mnogo ima.

Recimo da se BiH raspadne i ne egzistira vise pod ovim imenom,kako ce se onda bosnjaci zvati nacionalno ???
hajducka travica

#1022 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by hajducka travica »

Austriju i Bosnu ne mozemo usporedjivati,Austrija kao teritorija postoji ali nema svoj autohtoni maticni drzavotvorni narod Austrijance kao ni austrijski jezik.Bosna ima i jedno i drugo.Ima Bosance i bosanski jezik. Da pitam ove koji za sebe tvrde da su bosnjaci,sta to njih cini Bosnjacima..??
supercali

#1023 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by supercali »

danas bosnjaci ne predstavljaju ni nacionalnu ni etnicku grupu nego vjersku nazalost

ne mjesajte bosnjake od prije 100 godina i ove od 93-e
tandmand

#1024 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by tandmand »

hajducka travica wrote: Recimo da se BiH raspadne i ne egzistira vise pod ovim imenom,kako ce se onda bosnjaci zvati nacionalno ???
Raspadom BiH, recimo, bosnjacka nacionalna drzava zvala bi se Bosna i bila bi pravni sljedbenik BiH.
Bosnjaci i ostale etnicke manjine bi bili nacionalno Bosanci.
Sanjarko

#1025 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by Sanjarko »

hajducka travica wrote:

Šta nije jasno
Paštun-Pakistanac
Urdu-Pakistanac
Englezi itd.-Amerikanci
Portugalci-Brazilci

Primjera još mnogo ima.

Recimo da se BiH raspadne i ne egzistira vise pod ovim imenom,kako ce se onda bosnjaci zvati nacionalno ???
Kako god odluče Bosanci,Jugosloveni itd.
Vjerovatno bi svoju Državu nazvali Bosna bez naziva regije Hercegovina,
samim time bi sebe nacionalno zvali/nazvali Bosanci.
To ne znaš da Narodnost/Etnos nije isto što i Nacionalnost.
Možda se se samo praviš da si, da ne napišem šta LGB-eder :skoljka:
Post Reply