Tokarenje diskova na AUTU
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
dgL_
#1 Tokarenje diskova na AUTU
Pozz raja,
da li neko zna u okolici Sarajeva gdje ima tokarenje diskova na automobilu i koja je cijena po disku ? Svaka informacija je dobro dosla, iskustva, koliko dugo traje sam zahvat i koliko dugo traje uradjeno... ? LP!
da li neko zna u okolici Sarajeva gdje ima tokarenje diskova na automobilu i koja je cijena po disku ? Svaka informacija je dobro dosla, iskustva, koliko dugo traje sam zahvat i koliko dugo traje uradjeno... ? LP!
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#2 Re: Tokarenje diskova na AUTU
10 maraka je ravnanje po disku,kad doneses skinute,jos skidanje,vracanje...vozanje do tokara...sat-sat ipo... traju dok ih ne iskrivis opet 
-
dgL_
#3 Re: Tokarenje diskova na AUTU
bitanga_sa_otesa wrote:10 maraka je ravnanje po disku,kad doneses skinute,jos skidanje,vracanje...vozanje do tokara...sat-sat ipo... traju dok ih ne iskrivis opet
bitango, razumijem sve.. al cuo samd a ima tokarenje na autu bez skidanja, pa me zanima da li ima neko tu masinu u Sarajevu... ? Da li znas mozda ? Neko mi rece na izlazu sa Autoputa kod Mujanic Mesnice sa desne strane prije Mostarskog raskrsca ali nije provjereno...
-
NediM17
#4 Re: Tokarenje diskova na AUTU
Najbolje bi bilo kad bi moglo ni felga da se ne skida.
-
dgL_
#5 Re: Tokarenje diskova na AUTU
NediM17 wrote:Najbolje bi bilo kad bi moglo ni felga da se ne skida.
bez spamanja pasha, ako ne znas o cemu pricam...
-
NediM17
#6 Re: Tokarenje diskova na AUTU
Vidim ti znas, zato i pitas. Ko li je spamer, svaki problem na autu nova tema, ima tema "Pitamo mehanicare" pa lijepo tamo pitaj.
-
dgL_
#7 Re: Tokarenje diskova na AUTU
boli tebe neka stvar za toNediM17 wrote:Vidim ti znas, zato i pitas. Ko li je spamer, svaki problem na autu nova tema, ima tema "Pitamo mehanicare" pa lijepo tamo pitaj.
-
NediM17
#8 Re: Tokarenje diskova na AUTU
I tebe isto, dok god se moderacija ne buni za moje postove pisacu sta je hocu, "fraeru".
- ned424
#9 Re: Tokarenje diskova na AUTU
Mozes ovako

A ovako ide ali ko ima masinu za ovo, mislim da ne skidas disk

-
dgL_
#10 Re: Tokarenje diskova na AUTU
ned424 wrote:Mozes ovako
jel ima neko u Sarajevu ovu cudesnu masinu ?
- ned424
#11 Re: Tokarenje diskova na AUTU
U Bosni neznam hehe ali se mogu raspitati koliko sutra pa ti javim!
- bitanga_sa_otesa
#12 Re: Tokarenje diskova na AUTU
ne znam da li iko ima tu masinu,nisam se vala ni trudio da saznam ,ja nosim provjerenom covjeku kojeg poznajem 15-tak godina....
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#13 Re: Tokarenje diskova na AUTU
Pa hebemu,zar su novi diskovi toliko skupi?
-
ado-šampion
#14 Re: Tokarenje diskova na AUTU
Ja sam trazio tu masinu nekad, ima 10-ak godina, nisam nasao, mislim da niko nema ovdje.
Poslije toga sam diskove tokario 2 ili 3 puta, auto dosta stoji pa se nakupi naslaga na njima, nije to nista strasno, odneses provjerenom mehanicaru, on ima svog pouzdanog tokara i to se odradi za sat-dva... Ja sam nedavno ravnao prednje i stavljao nove plocice, na ovaj nacin koji sam opisao, nemam pojma ko je tokario, ali sve je ispalo bez ikakvih zajeba.
Poslije toga sam diskove tokario 2 ili 3 puta, auto dosta stoji pa se nakupi naslaga na njima, nije to nista strasno, odneses provjerenom mehanicaru, on ima svog pouzdanog tokara i to se odradi za sat-dva... Ja sam nedavno ravnao prednje i stavljao nove plocice, na ovaj nacin koji sam opisao, nemam pojma ko je tokario, ali sve je ispalo bez ikakvih zajeba.
-
lavic
#15 Re: Tokarenje diskova na AUTU
Zna li neko do koje debljine se smiju diskovi tokarit, ili koda nas mozes tanjit diskove kolko ko zeli?
Morala bi negdje da postoji zakonski propisana debljina, izgled i drugo diskova koja je bezbjedna za upotrebu ma autu, a kojom bi se tehnicki pregledi trebali voditi?
Morala bi negdje da postoji zakonski propisana debljina, izgled i drugo diskova koja je bezbjedna za upotrebu ma autu, a kojom bi se tehnicki pregledi trebali voditi?
- insomnia78
#16 Re: Tokarenje diskova na AUTU
lavic wrote:Zna li neko do koje debljine se smiju diskovi tokarit, ili koda nas mozes tanjit diskove kolko ko zeli?
- Qler
#17 Re: Tokarenje diskova na AUTU
I ja posao napisati kakav tehnicki, kakvi pregledi. Uslikaju auto, i tutnu on za mjerenje izduvnih gasova, ako ne valja malo izvade
i vozi misko.... bog te veselio
Ja kad im kazem da se zavuku da prerove podvozje, da mi farove nastimaju, da pregledaju auto, ko' mater da sam im opsovao

- bitanga_sa_otesa
#18 Re: Tokarenje diskova na AUTU
ne smijes tanjiti koliko zelis....na svakom disku imas ukucano min thickness xx mmlavic wrote:Zna li neko do koje debljine se smiju diskovi tokarit, ili koda nas mozes tanjit diskove kolko ko zeli?
- Ned071
#19 Re: Tokarenje diskova na AUTU
Qler wrote:I ja posao napisati kakav tehnicki, kakvi pregledi. Uslikaju auto, i tutnu on za mjerenje izduvnih gasova, ako ne valja malo izvadei vozi misko.... bog te veselio
Ja kad im kazem da se zavuku da prerove podvozje, da mi farove nastimaju, da pregledaju auto, ko' mater da sam im opsovao
![]()
meni mjerili nivo ulja...
-
lavic
#20 Re: Tokarenje diskova na AUTU
Malo sam trazio prije izvjesnog vremena te podatke, i ono sto sam uspio naci je za ventilirajuce diskove debljine 22mm dozvoljeno je ukupno trozenje do ukupno 3mm.bitanga_sa_otesa wrote:ne smijes tanjiti koliko zelis....na svakom disku imas ukucano min thickness xx mmlavic wrote:Zna li neko do koje debljine se smiju diskovi tokarit, ili koda nas mozes tanjit diskove kolko ko zeli?
- bitanga_sa_otesa
#21 Re: Tokarenje diskova na AUTU
kazem ti ima na svakom disku ukucano ,nisu svi iste debljine pa vjerovatno zato....
-
lavic
#22 Re: Tokarenje diskova na AUTU
Sa unutrasnje ili vanjske strane diska?bitanga_sa_otesa wrote:kazem ti ima na svakom disku ukucano ,nisu svi iste debljine pa vjerovatno zato....
- bitanga_sa_otesa
- bitanga_sa_otesa
#24 Re: Tokarenje diskova na AUTU
na ventilirajucim moze biti i ovako oznaceno