tobaco mafia

Post Reply
sule_krug

#1 tobaco mafia

Post by sule_krug »

prema talijanskoj carinskoj sluzbi i evropskom istraznom centru za organizovani kriminal, najveca tobaco mafija se nalazi na balkanu, tacnije crna gora i srbija. pocetkom devedesetih ta mafija nalazi put na regiju balkana putem crne gore. tako dok je jugoslavija(srbija i crna gora) bila pod embargom za vrijeme rata jedino financiranje za njihova dejstava su bile cigarete.milosevic , djukanovic iarkan su bili glavni kooperativci za plasiranje cigareta na crno trziste a ujednoto im je bio i jedini put za financiranje politickih dejstava srbije. od toga su financirali rat u bosni i pomagali karazdica. talijanska carinska sluzba skoro svakodnevno zaplijeni milione eura vrijednosti cigareta koje su bile namjenjene za balkansko. evropska agencija za organizovani kriminal koja je smjestena u njemackoj vec pokusava da optuzi najvece svjetske proizvodjace cigareta jer su i oni sami ucesnici tog kriminala. samim tim sto je doslo do povecanja porezana na cigarete taj posao dobija jos veci potencijal. na kraju bih htio reci da smo i mi sqmi za vrijeme rata finacirali srbiju samim time sto smo kupovali uvozne cigarete koje nisu oporezene.ja nekrivim nikoga jer nekom je to bio jedinioa dostupna cigareta , ali kako to da vlasti nikad nisu dosli do tog zakljucka. pa danas razmislite kad kupujete cigarete.

izvor informacija DW journal
Settler

Post by Settler »

E sad će doć ovi s desne strane da optuže Kosovare. Jer svako dete zna da su oni najveći mafijaši u regiJonu. Image
praznina

#3 Re: tobaco mafia

Post by praznina »

sule_krug wrote:prema talijanskoj carinskoj sluzbi i evropskom istraznom centru za organizovani kriminal, najveca tobaco mafija se nalazi na balkanu, tacnije crna gora i srbija. pocetkom devedesetih ta mafija nalazi put na regiju balkana putem crne gore. tako dok je jugoslavija(srbija i crna gora) bila pod embargom za vrijeme rata jedino financiranje za njihova dejstava su bile cigarete.milosevic , djukanovic iarkan su bili glavni kooperativci za plasiranje cigareta na crno trziste a ujednoto im je bio i jedini put za financiranje politickih dejstava srbije. od toga su financirali rat u bosni i pomagali karazdica. talijanska carinska sluzba skoro svakodnevno zaplijeni milione eura vrijednosti cigareta koje su bile namjenjene za balkansko. evropska agencija za organizovani kriminal koja je smjestena u njemackoj vec pokusava da optuzi najvece svjetske proizvodjace cigareta jer su i oni sami ucesnici tog kriminala. samim tim sto je doslo do povecanja porezana na cigarete taj posao dobija jos veci potencijal. na kraju bih htio reci da smo i mi sqmi za vrijeme rata finacirali srbiju samim time sto smo kupovali uvozne cigarete koje nisu oporezene.ja nekrivim nikoga jer nekom je to bio jedinioa dostupna cigareta , ali kako to da vlasti nikad nisu dosli do tog zakljucka. pa danas razmislite kad kupujete cigarete.

izvor informacija DW journal

pa danas razmislite kad kupujete cigarete.

Naravno jer je pušenje štetno po zdravlje.
Zadig

Post by Zadig »

cuj zbog zdravlja....
pa kod nas se i u WC ide iz politickih, a ne iz zdravstvenih razloga....

:D
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: :oops: Ja ovo nisam znao a Vi :D :D :D :D :?
Settler

Post by Settler »

Ja sam znao al' nisam smEo pričat. Image
Post Reply