danas po Sarajevu kruži džip sa specijalcima, na glavi imaju crne beretke, hapse i pretresaju sve u bijesnim autima koji izgledaju iole mangupski...
dobar potez
To serve and protect (policija)
- DaysleepeR
-
quarterback
#52 Re: To serve and protect (policija)
danas sretnem dvojicu drotova i kazem im da je majmun iz marketing agencije pred zgradom istovario kamion sokova (valjda promocija) i da se ne moze izaci iz haustora (inace stalno koriste ogradjeni prostor ispred zgrade kao svoje stovariste) i da bi bilo lijepo da odu tih 100m i kazu mu koju
mladji drot je bio kao spreman da to uradi a stariji i iskusniji kreten kaze zovite stanicu
kazem mu da kada sam god zvao stanicu odgovoreno mi je da ce poslati nekoga i nikada niko nije dosao jer sam maksuz cekao da vidim nekoliko puta da se iko pojavi
kaze zovite opet
trunka je falila da ga posaljem u tri picke materine sa svim posljedicama koje to nosi
mladji drot je bio kao spreman da to uradi a stariji i iskusniji kreten kaze zovite stanicu
kazem mu da kada sam god zvao stanicu odgovoreno mi je da ce poslati nekoga i nikada niko nije dosao jer sam maksuz cekao da vidim nekoliko puta da se iko pojavi
kaze zovite opet
trunka je falila da ga posaljem u tri picke materine sa svim posljedicama koje to nosi
- SAID5
#53 Re: To serve and protect (policija)
Juce me zamalo frontalno udario kamion koji je prije krivine preticao kolonu i bukvalno sam sletio sa ceste na neku livadu. Nazovem 122, i ispricam sve i nakon par retardiranih pitanja mi rece policajac pa ako si tu ajde ti nazovi taj i taj broj. Fino sam se zahvalio i spustio slusalicu. Dok bi ja to ponovo ispricao, zaboravio bi tablice a i sipak bi nasli jedan od 100 slepera na toj dionici...
Toliko o azurnosti---
Toliko o azurnosti---
-
quarterback
#54 Re: To serve and protect (policija)
mene zanima da zivim u sigurnom i uredjenom gradu a na koji ce to nacin drzava organizovati mene ne zanima, ako si ti pravnik, advokat, sudija, ti se bavi s tim, mene zanima da je moje dijete sigurno, da je moja porodica sigurna a to da li je kriva policija, tuzilastvo, sud, advokat, sudija to mene ne zanima jedne sekundeja1986 wrote:
Pa da ti poznajes odnos policija-tuzilastvo-sud mozda bi i shvatio nesto. I mozes ti biti frajer koliko hoces i ne voliti policiju, ali nadji se u kriticnoj situaciju ti ili neko tvoj bliznji, neces nikog drugog zvati osim policije
reci cu ti jos jednom - s**** se na policiju, nikakve koristi od njih nema, a ako ti mislis je pravno korektno da umjesto rijeci policija stoji recimo tuzilastvo ili sud ti slobodno to zamjeni kad si vec poznavalac
ja policiju odavno zovem samo kao evidenciju, dobar dan obili su mi auto, ne zovem vas da vi nesto radite jer znam da nikada necete naci ko je ni da cete mi vratiti to sto je ukradeno - zovem samo da evidentirate za statistiku...
eto radi toga ih zovem, za sve drugo su nekorisni
- PapakizSarajeva
#55 Re: To serve and protect (policija)
E drug moj, u mene mi u mahali u zadnjih 10-ak dana svaku noc po 1 ili 2 provale. Sve uredno prijavljeno policiji ... I nakon svega, nikad kroz ulicu patrole, policajca ... Ma nigdje ih. Al' zato uredno svako jutro ispijaju "dzabne" kafe u onom kaficu u Branilaca grada ( ne znam kako se zove ). Po 2 - 3 patrolna automobila uredno parkirana kod znaka zabrane zausavljanja i parkiranja ...
-
esad_plavi
#56 Re: To serve and protect (policija)
A meni samo nije jasno koja je poenta ove teme?EricTheodor wrote:Slika prva (poziv):
Za lijepoga vremena dođite u Vogošću i prisustvujte jedinstvenoj predstavi. Samo sjednite u park i cijeli dan gledajte kako se policajci prave da ne vide automobile parkirane ispred birtije "PARK" (vlasništvo načelnika općine) neposredno pored znaka zabrane parkiranja. Radnja se događa tačno 104 metra of policijske stanice. Jadni (i u duši bijedni) policajci radije odu da provedu smjenu u slastičarni ili u bifeu na nekoj obližnjoj benzinskoj pumpi, nego da opomenu nekog od gostiju načelnikove birtije jer će kao odgovr dobiti: "nosi se u p..... m........" pa onda podviti rep i opet otići u bife na besplatno piće.
Slika druga (Obala Kulina bana):
Pred kafićem u ulici Obala Kulina bana na čošku kod Intesa banke parkirano 7 (SEDAM) automobila na kolovoznoj traci tako da se oni koji dolaze iz pravca Skenderije moraju iz dvije trake prestrojiti u jednu napraviti gužvu. Vlasnici vozila sjde pred kafićem, vrte ključeve od auta oko prsta i bulje u svoje metalne ljubimce. Sve to nije bitno - bitno je da patrola "radi" svoj posao 30 metara odatle (na ulazu u bivši parking kod pozorišta) i nemilice kažnjava, uglavnom dvije kategorije vozača: žene (ako su same u autu) i vozače vozila čije je vrijednost manja od 10.000 KM.
Moj komentar: DRAGI POLICAJCI, MAKAR POKUŠAJTE GLUMITI DA POŠTUJETE GRAĐANE OVOGA GRADA, A AKO NE POŠTUJETE SVOJU PROFESIONALNU ZAKLETVU TO JE VAŠA STVAR.
STIDITE SE
Da obicni policajac ne smije napisat kaznu jaranu od nacelnika? Naravno da ne smije i to nije problem samo nase policije nego je to problem ljudskog drustva i psihe opcenito. Smijem li se ja izgalamiti na svog sefa kad zakasni na posao? Naravno da ne smijem, a isto tako obicni prasinar ne smije ni mrko pogledati nekoga ko je "visi" od njega u tim strukturama, a posto njima NE SMIJE (ne nuzno zato sto ne zeli) onda neko mora izvuci deblji kraj, medjutim mislim da bi bilo posteno da si napisao slucaj u kojoj je tebi policajac napisao kaznu zbog nepropisnog parkiranja, sto je, slutim, i dovelo do ove teme.
Naravno da u policiji ima i dobrih i losih, i smradova i postenih, kao u svakom poslu, firmi, organizaciji itd., ali mislim da bi bilo fer da si, kao sto je neko spomenuo, naveo i slucaj gdje je policajac riskirao svoj zivot i spasio momka iz rijeke, ili kako su zaplijenili 100 kila droge i sl., a ne prikazati nam samo onu stranu koja odgovara tvom argumentu. Opcenito ne volim kada se blati cijela grupa zbog pojedinaca, ima u policiji itekako dobrih i hrabrih ljudi, zato mi je ironicna ova zadnja recenica u kojoj trazis postovanje a trpas sve policajce u isti kos bili oni dobri ili smradovi...