To serve and protect (policija)
-
EricTheodor
#1 To serve and protect (policija)
Slika prva (poziv):
Za lijepoga vremena dođite u Vogošću i prisustvujte jedinstvenoj predstavi. Samo sjednite u park i cijeli dan gledajte kako se policajci prave da ne vide automobile parkirane ispred birtije "PARK" (vlasništvo načelnika općine) neposredno pored znaka zabrane parkiranja. Radnja se događa tačno 104 metra of policijske stanice. Jadni (i u duši bijedni) policajci radije odu da provedu smjenu u slastičarni ili u bifeu na nekoj obližnjoj benzinskoj pumpi, nego da opomenu nekog od gostiju načelnikove birtije jer će kao odgovr dobiti: "nosi se u p..... m........" pa onda podviti rep i opet otići u bife na besplatno piće.
Slika druga (Obala Kulina bana):
Pred kafićem u ulici Obala Kulina bana na čošku kod Intesa banke parkirano 7 (SEDAM) automobila na kolovoznoj traci tako da se oni koji dolaze iz pravca Skenderije moraju iz dvije trake prestrojiti u jednu napraviti gužvu. Vlasnici vozila sjde pred kafićem, vrte ključeve od auta oko prsta i bulje u svoje metalne ljubimce. Sve to nije bitno - bitno je da patrola "radi" svoj posao 30 metara odatle (na ulazu u bivši parking kod pozorišta) i nemilice kažnjava, uglavnom dvije kategorije vozača: žene (ako su same u autu) i vozače vozila čije je vrijednost manja od 10.000 KM.
Moj komentar: DRAGI POLICAJCI, MAKAR POKUŠAJTE GLUMITI DA POŠTUJETE GRAĐANE OVOGA GRADA, A AKO NE POŠTUJETE SVOJU PROFESIONALNU ZAKLETVU TO JE VAŠA STVAR.
STIDITE SE
Za lijepoga vremena dođite u Vogošću i prisustvujte jedinstvenoj predstavi. Samo sjednite u park i cijeli dan gledajte kako se policajci prave da ne vide automobile parkirane ispred birtije "PARK" (vlasništvo načelnika općine) neposredno pored znaka zabrane parkiranja. Radnja se događa tačno 104 metra of policijske stanice. Jadni (i u duši bijedni) policajci radije odu da provedu smjenu u slastičarni ili u bifeu na nekoj obližnjoj benzinskoj pumpi, nego da opomenu nekog od gostiju načelnikove birtije jer će kao odgovr dobiti: "nosi se u p..... m........" pa onda podviti rep i opet otići u bife na besplatno piće.
Slika druga (Obala Kulina bana):
Pred kafićem u ulici Obala Kulina bana na čošku kod Intesa banke parkirano 7 (SEDAM) automobila na kolovoznoj traci tako da se oni koji dolaze iz pravca Skenderije moraju iz dvije trake prestrojiti u jednu napraviti gužvu. Vlasnici vozila sjde pred kafićem, vrte ključeve od auta oko prsta i bulje u svoje metalne ljubimce. Sve to nije bitno - bitno je da patrola "radi" svoj posao 30 metara odatle (na ulazu u bivši parking kod pozorišta) i nemilice kažnjava, uglavnom dvije kategorije vozača: žene (ako su same u autu) i vozače vozila čije je vrijednost manja od 10.000 KM.
Moj komentar: DRAGI POLICAJCI, MAKAR POKUŠAJTE GLUMITI DA POŠTUJETE GRAĐANE OVOGA GRADA, A AKO NE POŠTUJETE SVOJU PROFESIONALNU ZAKLETVU TO JE VAŠA STVAR.
STIDITE SE
- mayab
#2 Re: To serve and protect (policija)
Tu bih se slozio sa ovim konstatacijama, nazalost nasa policija cesto "od drveta ne vidi (ili NE zeli da vidi) šumu", idu linijom manjeg otpora i kaznjavaju ucesnike u saobracaju za banalne stvari, a ne za zivotno bitne.
Evo samo jos jedan primjer, propustanje pjesaka na prelazu, to je slabo poznata praksa kod nasih vozaca, a kada bi policija obratila paznju na takva mjesta i onda 100m nize zaustavila i kaznila vozaca-prekrsioca, za cas bi se svi naucili redu...
Evo samo jos jedan primjer, propustanje pjesaka na prelazu, to je slabo poznata praksa kod nasih vozaca, a kada bi policija obratila paznju na takva mjesta i onda 100m nize zaustavila i kaznila vozaca-prekrsioca, za cas bi se svi naucili redu...
- HaHaHa2
#3 Re: To serve and protect (policija)
here we go again 
-
quarterback
#4 Re: To serve and protect (policija)
maloprije zvao preko 15 minuta drotove iz stanice novo sarajevo, niko se nije javio na telefon...
zavrsilo radno vrijeme, sta li
stoka
zavrsilo radno vrijeme, sta li
stoka
-
quarterback
#5 Re: To serve and protect (policija)
EricTheodor wrote: Slika druga (Obala Kulina bana):
isto tako je i pred mojom zgradom gdje majmuni zagrade ulaz da se ne moze proci i kada nazoves policiju oni kazu "zao nam je ali zakon nije na nasoj strani", kako vec rekoh - stoka
-
ja1986
#6 Re: To serve and protect (policija)
Ma jasta su vala, eno citam onaj Zoran Cegar rastjera 3-4 trgovaca drogom i oruzjem, sto je manje vazno od parkiranog auta, ili recimo onaj policajac spasi onoga iz Miljacke, svasta, pa isti taj lik spasi neke iz pozara, itd. Stvarno su bezveze sto ne kaznjavaju to pogresno parkiranje...
-
quarterback
#7 Re: To serve and protect (policija)
sve je divno i kasno jer je on rastjerao te sto trguju oruzjem proslog ljeta ili sto je ovaj vadio momka iz rijeke
de ba...
de ba...
-
ja1986
#8 Re: To serve and protect (policija)
Normalno da je divno i krasno. To sto se te vijesti objave i sto poprime veliku medijsku paznju i sto svako moze procitati, ne znaci da nema ostalih pozitivnih stvari za koje ljudi ne znaju. Uvijek cu biti za to da se spasi jedan ljudski zivot, nego kazni 1000 pogresno parkiranih. Kad ostale strukture budu radile 100%, onda se moze traziti i od policije da radi 100%.
- Platformas
#9 Re: To serve and protect (policija)
Policija je u sluzbi politicara i lokalnih mocnika, cesto po forumima imamo pisanja kako treba dati ovlastenja policiji, kako policija treba ponovo mlatiti i td.
Policija mlati i danas ali sitnu buraniju i sirotinju koja krade drva iz sume da prehrani porodicu.
Neki dan komsiju(inace poznatog "sitnog" lopova) odvukose, vrati se navece k'o da je voz presao preko njeg. Polomili ga. Vjerovatno ukro od pogresnog(citaj mocnika).
Zato nasa policija vise nema ugled, svi znaju da je tu da bi samo na sirotinji ili eventualno sitnim lopovima primjenjivala zakon.
Policija mlati i danas ali sitnu buraniju i sirotinju koja krade drva iz sume da prehrani porodicu.
Neki dan komsiju(inace poznatog "sitnog" lopova) odvukose, vrati se navece k'o da je voz presao preko njeg. Polomili ga. Vjerovatno ukro od pogresnog(citaj mocnika).
Zato nasa policija vise nema ugled, svi znaju da je tu da bi samo na sirotinji ili eventualno sitnim lopovima primjenjivala zakon.
- 2407
#10 Re: To serve and protect (policija)
U kakvim jadnim i sramotnim uslovima policajci rade, ovo sto rade i urade je za svaku pohvalu.
Otidjite do policijske stanice pogledajte kancelarije i opremu i smucit ce vam se zivot.
Ne branim ih, imaju i oni svojih mana ali posao koji odradjuju je za pohvale.
Otidjite do policijske stanice pogledajte kancelarije i opremu i smucit ce vam se zivot.
-
quarterback
#11 Re: To serve and protect (policija)
blago tebi, daj i meni malo toga sto si uzimaoja1986 wrote:Normalno da je divno i krasno.
-
ja1986
#12 Re: To serve and protect (policija)
Pa da ti poznajes odnos policija-tuzilastvo-sud mozda bi i shvatio nesto. I mozes ti biti frajer koliko hoces i ne voliti policiju, ali nadji se u kriticnoj situaciju ti ili neko tvoj bliznji, neces nikog drugog zvati osim policijequarterback wrote:blago tebi, daj i meni malo toga sto si uzimaoja1986 wrote:Normalno da je divno i krasno.
-
quarterback
#13 Re: To serve and protect (policija)
http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php?f=25&t=924202407 wrote:U kakvim jadnim i sramotnim uslovima policajci rade, ovo sto rade i urade je za svaku pohvalu.
evo ih hvalimo na 220 strana
- 2407
#14 Re: To serve and protect (policija)
Pojma ti nemas. Kriminal ima i u Sjevernoj Koreji.quarterback wrote:http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php?f=25&t=924202407 wrote:U kakvim jadnim i sramotnim uslovima policajci rade, ovo sto rade i urade je za svaku pohvalu.
-
quarterback
#15 Re: To serve and protect (policija)
nek si mi rekao

- 2407
#16 Re: To serve and protect (policija)
quarterback wrote:nek si mi rekao![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

-
ja1986
#17 Re: To serve and protect (policija)
Eto koliko znas, u ovih 220 stranica policija je rijesila 95% slucajeva, tj. privela osumnjicene i predala tuzilastvu na dalje postupanje, garantujem ti, a mozes procitati jesu li ili ne.quarterback wrote:http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php?f=25&t=924202407 wrote:U kakvim jadnim i sramotnim uslovima policajci rade, ovo sto rade i urade je za svaku pohvalu.
-
quarterback
-
quarterback
#19 Re: To serve and protect (policija)
Irfane Neficu, jarane, jesi to ti ?2407 wrote:quarterback wrote:nek si mi rekao![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Innovation
#20 Re: To serve and protect (policija)
Prvi put cujem da nacelnik opcine Vogosca ima ni manje ni vise nego birtiju, a mozda su ovo predizborne patkice. 
- kurty
#21 Re: To serve and protect (policija)
Jel ko od Vas zvao 122 ikad??
-
Innovation
#22 Re: To serve and protect (policija)
Pred izbore treba kuditi i policiju ,jer se neda pod sapu "narcisa". 
- Tercius
#23 Re: To serve and protect (policija)
Samo u Bosni ima da se clan politicke partije bori za vlast i upravljanje nad policijom, i to naravno je manje bitno od parkiranih vozila, sudeci po upucenosti svih nas o mogucim konsenkvencama jedne takve situacije, onda bolje nismo ni zasluzili, a dabogda nam svi problemi bili parkirana vozila.
-
quarterback
#24 Re: To serve and protect (policija)
jes, hajmo se baviti visokom politikom a ignorisacemo zivotne probleme, jebo invalide, majke sa djecom, pjesake, rolere, bicikliste, djecu na putu do skole... jebo sve, bitna je samo politika i ko kontrolise policiju...
zaboli me ko kontrolise policiju dok god ona radi svoj posao, kod nas ga ne radi
zaboli me ko kontrolise policiju dok god ona radi svoj posao, kod nas ga ne radi
- Averus
#25 Re: To serve and protect (policija)
quarterback wrote:jes, hajmo se baviti visokom politikom a ignorisacemo zivotne probleme, jebo invalide, majke sa djecom, pjesake, rolere, bicikliste, djecu na putu do skole... jebo sve, bitna je samo politika i ko kontrolise policiju...
+1
Svjedoci smo, svakodnevno, kako su policajci u sluzbi kriminalaca ove drzave. Ja kazem, trebaju oni i mene zaustaviti. Kada vide da ulicom ide Kadett star 25 godina, treba ga odma' pregledati od a do ž.
Ali isto tako trebaju ignorisati Kadetta, ako neće zaustaviti lokalnog dripca (čiji babo ima građevinsku firmu i veze u opštini) koji kroz naseljeno mjesto vozi 80ak km/h i ne snosi posljedice kad udari covjeka, izvali semafor itd.
I dosta mi je vise price da ih ne podrzava tuzilastvo itd. Znamo mi to svi i nemocni smo protiv toga. Ali ako ih vec tuzilastvo ne podrzava, onda neka se ne iživljavaju na sirotinji.
Nema tog policajca u BiH koji nije korumpiran, a pricu o mizernim platama moze povjerovati samo neko ko zaista ne zna razmisljati sopstvenom glavom, nego slusa mahalske price i ono sto mu TV servira.