TO PADDY LEGENDOOOOO!!!!! NAKA SI!!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Larci

#1 TO PADDY LEGENDOOOOO!!!!! NAKA SI!!!!

Post by Larci »

COPY/PASTE

Sarjevska zračna luka ipak ne mijenja ime

Organizacijski odbor za obilježavanje druge obljetnice smrti nekadašnjeg predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića odlučio je u ponedjeljak kako će poštovati odluku Paddyja Ashdowna o zabrani preimenovanja sarajevske zračne luke.

SARAJEVO - Organizacijski odbor za obilježavanje druge obljetnice smrti nekadašnjeg predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića odlučio je u ponedjeljak kako će poštovati odluku Visokog predstavnika za BiH Paddyja Ashdowna o zabrani preimenovanja sarajevske zračne luke.

Ta je zračna luka od 18. listopada trebala dobiti ime po Izetbegoviću no Ashdownovom odlukom takva je nakana prošlog tjedna spriječena nakon što je Upravni odbor Vijeća za povedbu mira (PIC) zaključio kako bi se time potkopao proces pomirenja u zemlji.

Iz ureda bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Sulejmana Tihića, koji je ujedno na čelu povjerenstva za obilježavanje obljetnice Izetbegovićeve smrti, priopćeno je kako se otkazuje ceremonija koja je u utorak trebala biti održana u zračnoj luci u Sarajevu.

Potvrđeno je međutim kako će se ostali sadržaji održati prema utvrđenom rasporedu odnosno da će u srijedu uslijediti ceremonija davanja Izetbegovićeva imena sadašnjem sarajevskom Trgu oslobođenja te obilježavanje završetka radova na turbetu pokojnog bošnjačkog lidera na groblju Kovači.

Povjerenstvo za obilježavanje obljetnice Izetbegovićeve smrti drži kako je odluka o preimenovanju zračne luke unatoč Ashdownovoj reakciji bila "ispravna, moralno i zakonski utemeljena".

Visokom predstavniku istodobno je zamjereno kako je svojom odlukom "iskazao nepoštivanje" prema Povjerenstvu.

BRAVO SHERIFE:::: SVAKA CAST!!! :D :D :D :D
stella_k

Post by stella_k »

SDA - predizborni minus..
Sta li ce sada smisliti...? :D
Larci

Post by Larci »

Izmislit ce Toplu vodu :D :D :D
meatoverhere

Post by meatoverhere »

Cuj ovo:
Organizacijski odbor za obilježavanje druge obljetnice smrti nekadašnjeg predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića odlučio je u ponedjeljak kako će poštovati odluku Paddyja Ashdowna o zabrani preimenovanja sarajevske zračne luke.

A druga mogucnost je bila?
:lol:
Toozla

Post by Toozla »

....ooooooojjjjjj.......jos jedna o aerodromu...... :-) :-) :-)
Larci

Post by Larci »

Toozla wrote:....ooooooojjjjjj.......jos jedna o aerodromu...... :-) :-) :-)
JEDNA ALI VRIJEDNA!!!!! :-D :-D :D :-D :D
stella_k

Post by stella_k »

Larci wrote:
Toozla wrote:....ooooooojjjjjj.......jos jedna o aerodromu...... :-) :-) :-)
JEDNA ALI VRIJEDNA!!!!! :-D :-D :D :-D :D
DOOOOOOOBRAAAAA!Image
bibo1

Post by bibo1 »

EEE JADNE komunjare misle da je ovo Paddy uradio zbog njih a nemaju pojma da je to samo zbog CETNIKA uceinjeno

SELAM
stella_k

Post by stella_k »

stochar wrote:
stella_k wrote:SDA - predizborni minus..
Kakvo nepoznavanje situacije... Nazalost, ovo je jedan od vecih predizbornih pluseva SDA, koliko god to nevjerovatno zvuchalo. Najbolji nachin za dokazivanje 'chetnichko-engleske zavjere' kako to nazvase ovi iz Zelenih beretki. 'Strasti se uzburkale, ovi imaju Drazhu i Juru Franceticha a nama ne daju Aliju...' i eto super nachina za sabijanje Bosnjachkog tora kao i ostalih torova odakle su odaslate poruke:
'Eto vam multietnichkog Sarajeva' - poruka je iz drugih nacionalistichkih tabora kojom sabijaju svoje glasachko tijelo i na kraju dobijemo super SDA-HDZ-SDS predstavu. Jednostavna matematika...
Moze biti da si u pravu...
Za mene je minus...
Ako oni u "svojoj avliji" NE SMIJU promijeniti ime aerodroma, onda je jasno koliko su kompetentni da i dalje vode svoje ovcice...
Bit ce da je do ovcica, kao i uvijekImage
Qler

Post by Qler »

samo mi nije jasno, ako je u Brckom statua Draze, ako je u Capljini most dr. Franje Tudjmana, sto je problem u Sarajevu aerodromu dati ime po Aliji?

mislim, nemojte me pogresno shvatiti, tiste mi ja*a kako ce se zvati aerodrom, ali me nerviraju takve stvari.

a stochar je 100% u pravu. opet tri stranke, opet sranja!
Larci

Post by Larci »

Qler wrote:samo mi nije jasno, ako je u Brckom statua Draze, ako je u Capljini most dr. Franje Tudjmana, sto je problem u Sarajevu aerodromu dati ime po Aliji?

mislim, nemojte me pogresno shvatiti, tiste mi ja*a kako ce se zvati aerodrom, ali me nerviraju takve stvari.

PA STO ONDA SDA ILI NEKO DRUGI IZ PREDSJEDNISTVA KOJE I ONAKO NISTA NE RADI... NIJE OTISAO U CAPLJINU TJ. BRCKO... NAPRAVIO SE MAHER I ZABRABIO TA IMENA.... NEGO ONAKO BRATSKI SE PODJELILI HAJTE VI TAMO DAJITE IMENA... SIRITE MRZNJU MEDJU NARODOM... A MO CEMO OVAMO...
NEKA SE ONI JEBU...BIJU... MLATE ...MRZE JEDNI DRUGE... A MI CE MO ZAJEDNO LOVU DA UZIMAMO...
PUCA MI NEKA STVAR KAKO CE SE MOST ZVATI ... ZVAO SE ON ALIJA ILI TUDJMAN... OD TOGA MENI NECE BITI BOLJE... MOZE SAMO GORE!!!

DAJTE RAJI HLJEBA/KRUHA.... DAJTE MALO NEKE BUDUCNOSTI MALO NEKOG MORALA ZA ZIVOT... DOSTA JE POLITIKE I KURCENJA VISHE... DAJTE IM IMENA ZBAMBZIMAR... SAMO DA OD TOGA BOLJE BUDE!
Zox

#12 Re: TO PADDY LEGENDOOOOO!!!!! NAKA SI!!!!

Post by Zox »

Larci wrote:COPY/PASTE

Sarjevska zračna luka ipak ne mijenja ime
Prepade me, bolan, ja kontao ne mijenja sa AI opet na staro.
stickman

Post by stickman »

ama ljudi trba bjezat iz ove zemlje...

Amerika i Engleska
biće zemlja proleterska!
Proleteri svih zemalja ujedinite se!
gregori spek

Post by gregori spek »

Qler wrote:samo mi nije jasno, ako je u Brckom statua Draze, ako je u Capljini most dr. Franje Tudjmana, sto je problem u Sarajevu aerodromu dati ime po Aliji?

Jeboga ti, poredis malu statuu u perifernom gradicu sa najvecim aerodromom glavnog grada...
Ajd kazi da si pretjero :oops:
HOOLIGANS

Post by HOOLIGANS »

gregori spek wrote:

Jeboga ti, poredis malu statuu u perifernom gradicu sa najvecim aerodromom glavnog grada...
A Ti poredis DRAZU i ALIJU!!??
Jesi normalan?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

HOOLIGANS wrote:
gregori spek wrote:

A Ti poredis DRAZU i ALIJU!!??
Jesi normalan?
a ti iz teme u temu nasjedas na aketove provokacije...
shvati, ake dodje, isprovocira i onda ode raditi dok se mi zestimo :D
ignorisi to i bice sve u redu...
:D
SD-6

Post by SD-6 »

stochar wrote:
Kakvo nepoznavanje situacije... Nazalost, ovo je jedan od vecih predizbornih pluseva SDA, koliko god to nevjerovatno zvuchalo. Najbolji nachin za dokazivanje 'chetnichko-engleske zavjere' kako to nazvase ovi iz Zelenih beretki. 'Strasti se uzburkale, ovi imaju Drazhu i Juru Franceticha a nama ne daju Aliju...' i eto super nachina za sabijanje Bosnjachkog tora kao i ostalih torova odakle su odaslate poruke:
'Eto vam multietnichkog Sarajeva' - poruka je iz drugih nacionalistichkih tabora kojom sabijaju svoje glasachko tijelo i na kraju dobijemo super SDA-HDZ-SDS predstavu. Jednostavna matematika...
mudro zboriš...
utornjavanje
:oops:
_BaykoNoor_

Post by _BaykoNoor_ »

SD-6 wrote:
stochar wrote:
mudro zboriš...
utornjavanje

on jedva ceka "utornjavanje" :D :D :D bice mu pune ruke posla oko stoke :D :D :D :D
dinash

Post by dinash »

honorari clanovima odbora za proslavu godisnjice (! :D) ... pardon obilježavanje druge obljetnice smrti AI ce, za ulozeni trud u organiziranju (sada odgodjene) ceremonije povodom preimenovanja aerodroma, naravno biti isplaceni u cjelosti i u roku.

:oops: 8)
SD-6

Post by SD-6 »

_BaykoNoor_ wrote:
SD-6 wrote:
stochar wrote: Kakvo nepoznavanje situacije... Nazalost, ovo je jedan od vecih predizbornih pluseva SDA, koliko god to nevjerovatno zvuchalo. Najbolji nachin za dokazivanje 'chetnichko-engleske zavjere' kako to nazvase ovi iz Zelenih beretki. 'Strasti se uzburkale, ovi imaju Drazhu i Juru Franceticha a nama ne daju Aliju...' i eto super nachina za sabijanje Bosnjachkog tora kao i ostalih torova odakle su odaslate poruke:
mudro zboriš...
utornjavanje

on jedva ceka "utornjavanje" :D :D :D bice mu pune ruke posla oko stoke :D :D :D :D
treba znati frulicu svirat :wink:
murti439

Post by murti439 »

Majko moja, je l' to i ova o aerodromu? Moderatoreee, ima l' paučine na makazama?
terapija

Post by terapija »

JA SE U POTPUNOSTI I APSOLUTNO SLAZEM SA OVOM ODLUKOM

ALI ne slazem se sa pristrasnim ponasanjem, naime da je kojim slucajem taj aerodrom u B.Luci i treba dobiti ime po nekom Srpskom "velikanu" ne vjerujem da bi to bilo odbijeno. Pa vidjeli smo kako cijelu Evropu sacica Srpskih kriminalaca ekstremista budala ... voza kako oni hoce i na kraju je usvojen "kompromis" pri cemu ipak ostaje entitetska granica ...

FUJ VISOKI PREDSTAVNICE IDI KUCI
bajadera

Post by bajadera »

"Ovoga puta pišem o jednoj nelogičnoj usporedbi, koju su ovdašnji apologeti izetbegovićevske politike u trenu "izvukli iz rukava", kao odgovor na ovaj, za mene, uistinu nerazuman akt lorda Ešdauna.
Imenom i djelom prvog predsjednika Predsjedništva BiH poigralo se na najgrublji način, praveći usporedbe koje ne samo da nisu logične, nego nisu ni pristojne... Izetbegović je bio državnik i vođa jedne narodne stranke. Kao takav on je pružio otpor agresiji na državu BiH.
Uspoređivati takvog čovjeka sa čovjekom koji je naređivao napad na državu BiH, sa zločincima koji su i u ovom i u prethodnim ratovima zastupali ciljeve i interese naših istočnih i zapadnih susjeda, koji su zastupali interese paradržava i paramilitarnih organizacija, uistinu je neviđen skandal.
Kako nekome uopće može pasti na pamet da kao reakciju na Ešdaunovu odluku spominje nekog hrvatskog ili srpskog velmožu, bojovnika ili vojvodu, a u svakom slučaju zločinca??!! Takvim usporedbama u stilu: pa Ešdaun ne reagira na ulicu ili most toga i toga, nanosi se ogromna nepravda prema rahmetli Izetbegoviću." iz teksta Gradimira Gojera na
http://www.avaz.ba/absolutenm/anmviewer ... =12&isasp=

na stranu Gojer, kao lik i djelo, ali, fakat, sinoć u "Pošteno govoreći" na BHT-u, čak i Bakir Princ reče: zašto most Franje Tuđmana, zašto križ u Mostaru, zašto naziv entiteta Republika Srpska, a ne može Alijodrom u Butmiru? opet neko potkusurivanje i zbijanje naroda u torove prije izbora, a dolazi PDV koji će nas u crno zaviti, a nema za invalidnine, a penzioneri kopaju po kontejnerima... :roll:
Post Reply