To ministre!

Post Reply
IZADJI GLASAJ

#101 Re: To ministre

Post by IZADJI GLASAJ »

Protiv ovakvih izjava možemo se boriti samo da izađemo na IZBORE i kaznimo stranke i pojedince koji se ovako bahato ponašaju.
Skupite hrabrosti odvojite malo vremena izađite glasajte da ih skinemo sa vlasti.
Za Kanton Sarajevo nova stranka novi ljudi mladi i školovani ni jedan iz stranaka koje su bile na vlasti
IZAĐITE DAJTE SVOJ GLAS ZA "STRANKU ZA EVROPSKO SARAJEVO" :bih:
StupskaBitanga

#102 Re: To ministre

Post by StupskaBitanga »

De vi eskovci poklopite se i sutite nemojte bezveze izazivat nagon za povracanje
Mene interesuje jedno a to je kakav je cilj smisao ovakvog pisanha klix portala
IZADJI GLASAJ

#103 Re: To ministre

Post by IZADJI GLASAJ »

Pa ne čini stranku predsjednik već ljudi koji su u stranci i to kako rade
A ti nemoj ni izaći ni glasati pa nek ti bude ovako
NEMOJ JESTI ŠTEDI
IZAĐI I GLASAJ ZA KOGA MISLIŠ DA ĆE OVOJ DRŽAVI TJ NARODU OMOGUĆITI BOLJI STANDARD I ŽIVOT :bih:
ella_sa

#104 Re: To ministre

Post by ella_sa »

Iskreno,
i meni se cini da je sve izvuceno iz konteksta, kamere zabiljezile i pustili 10 sec u eter, toliko o veliko televiziji.
Osim toga lik uposte ne izgleda bahato i bezobrazno. cini mi se da je htio reci da smo jednostavno najeb..ali
BosnianHardcore

#105 Re: To ministre

Post by BosnianHardcore »

koji car...

prvi koji je skontao da je narod obicno stado ovaca i da na poziciji ministra moze raditi sta god hoce :D

svaka cast
Stojadin

#106 Re: To ministre

Post by Stojadin »

ella_sa wrote:Iskreno,
i meni se cini da je sve izvuceno iz konteksta, kamere zabiljezile i pustili 10 sec u eter, toliko o veliko televiziji.
Osim toga lik uposte ne izgleda bahato i bezobrazno. cini mi se da je htio reci da smo jednostavno najeb..ali
i meni se tako cini.. al kad se narod napali tesko ga je ugasit :D
solidsnake

#107 Re: To ministre

Post by solidsnake »

bravo ministre .. drevni narod ove stvari i zasluzuje :thumbup:
Last edited by solidsnake on 14/08/2012 19:45, edited 1 time in total.
StupskaBitanga

#108 Re: To ministre

Post by StupskaBitanga »

Vlada subvencijama i prinudnom naplatom stalnih duznika moze treba i mora pomoci najuhrozenijem sloju ljudi a to su penzioneri na minimalcu i socijalno ugrozeni. Ministrova izjava nije ok i treba snositi posljedice za svoje iygovorene stavove. Mi smo donji i nama ni 540 bogova cuda ne moze pomoci kadasmo naopaki
ultima_palabra

#109 Re: To ministre

Post by ultima_palabra »

@alfons ubo u sridu kao i obično. Hoćeš da jedeš, hoćeš da jebeš a to košta :D Kad svako može imati auto i android mobitel, može vala i platiti grijanje... pa da onda ne bude 20% skuplje, nego da ostane na ovom nivou.

Kad bi ovaj ministar i ova vlada stali u kraj neplatišama komunalnih usluga, oprostio bih im 100 ovakvih izjava. Ovako su samo još jedni ublehaši u nizu.
Zizy94

#110 Re: To ministre

Post by Zizy94 »

Smijem se a plačemi se !
ella_sa

#111 Re: To ministre

Post by ella_sa »

Stojadin wrote:
ella_sa wrote:Iskreno,
i meni se tako cini.. al kad se narod napali tesko ga je ugasit :D
joj fakat smo grozni.
ali moram priznati, moj omiljeni komentar je onaj koji se odnosi na pretilost :)
Harry Tuttle

#112 Re: To ministre

Post by Harry Tuttle »

a sta cemo onda sa zlatnim kasikama :?

:D
Mr.Penguin

#113 Re: To ministre

Post by Mr.Penguin »

Superhik_ wrote:
jazzer wrote:
jazzer wrote:Jesi ti procitao sta sam ja napisao? Ko sta hoce guzovace? Ko se zeli privaliti na budzet? Skloni se u hlad, vidis da ti ovo sunce ne prija. Moji su svi racuni placeni, ja sam trazim mogucnost izbora, da moja odluka bude zelim li se grijati na plin, struju ili nesto trece. A ne da mi to neko namece pod moranje.
Superhik_ wrote:pa utalite se i izgradite si kotlovnicu. je znam da ti zvuči kao naučna fantastika jer ste naučili da drugi plaćaju. je li se ikad desilo da su u sarajevu vlasnici stanova sami obnovili fasadu? nije, samo kukaju i čekaju da je općina obnovi.
Halo zemljace!! Ja ne zelim kotlovnicu, ne zelim praviti novu pored postojece, koji ce mi moj? Ja samo zelim mogucnost izbora, da sam mogu izabrati na koji nacin cu se grijati. Nista vise od toga. Procitaj sta pisem!
pa direktore da bi to dobio neko mora investirati u nova postrojenje, ili možda misliš da će ih roda donijeti?
Jesi li ti pravio hidroelektranu kada ti je trebala struja, jesi li postavljao vodovodne cijevi od najblizeg pitkog izvora, jesi li ti postavljao cijevi za gas od najblize granice sa susjednom zemljom koja uvozi iz Rusije? Nisi? Izgleda da jos ne znas za sta sluzi drzava i porez koji svi placaju.
Zox

#114 Re: To ministre

Post by Zox »

SprecoM wrote:Kenjate vi koji koristite tu riječ, i mene povlačite da je koristim! Sa vama idemo u glib!
Je. o vas ministar, ko da je on kriv za ovu situaciju, pa još i nije vas briga ko je kriv, već vidi bogati kako je ministar bahat, kako neumjesno odgovori na "umjesno" pitanje (to je ta sposobnost većine - pljuckati, hrakati, osuđivati kritikovati, pametovati,... - a ništa ne uraditi kad treba i kako terba)!
Ja svoj posao radim kako treba. radi li on?
HM 2011

#115 Re: To ministre

Post by HM 2011 »

Šta kaže
štedite, od čega ? nemojte jesti ali platite poskupljenje ?

Lome li se koplja u vladi oko odluka za i protiv poskupljenja....

Ko uopšte zna šta se dešava na sastancima vlade ?
Vjerovatno ta ista Vlada nije degen da ne razmisli prvo o naplati potraživanja pa tek onda o poskupljenju -

ali izgleda da je poskupljenje prvi korak pa tek onda naplata potraživanja - možda - a možda nekom i oproste potraživanja tj. oproste dug jer je kanuo u nečiji džep.....

U svakom slučaju, ako vam je interesantno reagovati na mamce poput ovog,
ako među Vama nema niko koga ćete slušati i ko će Vas usmjeriti u pravom smijeru
- tj. da utičete - vršite pritisak na vladu da natjera svakoga da u najkraćem roku naplati svoja potraživanja pa tek onda da razgovaramo o poskupljenjima i ima li mjesta za poskupljenja....

Onda vam džaba i Vlada i komplet administrativni aparat, i izbori i članstvo u političkoj partiji i posao i glasanje - džaba Vam sve - pojest će Vas svi, pa i malo djete..... Vrte Vas - masu - kao debile oko malog prsta.....

Usmjerite svoju snagu ne u pljuvanje nego u vršenje pritiska na legalno izabranu vlast u namjeri da ista prisili privredna društva pod svojom kontrolom da ista naplate svoja potraživanja od nesavjesnih građana u najkraćem roku,
pa tek onda da razgovaramo o poskupljenjima - kako - demokratskim metodama.....

Ako je protest protiv poskupljenja grijanja u Kantonu Sarajevo sazvan u jako kratkom roku i polučio uspjeh - ovaj protest bi trebao biti veći i jači....

Da vidimo - gdje su sada puna usta priče....
Neka se glas građana čuje !

-------------------------------------------------------------------------------------

Da Vas sve poučim (od ovoga plastičniji primjer nema):

kaže novinski naslov MJERE ŠTEDNJE

čitaj novinski naslov:

MJERE ŠTEDNJE
Bogati Slovenci plaćat će krizni porez
Skoro 45.000 nekretnina u Sloveniji u vlasništvu je manje od 1.000 ljudi, a krizni porez plaćat će oni čija vrijednost nekretnina prelazi milion eura

Ilustracija
Oko 1.000 Slovenaca naredne dvije godine plaćat će poseban krizni porez na nekretnine, saopćila je slovenska Porezna uprava.
Skoro 45.000 nekretnina u Sloveniji u vlasništvu je manje od 1.000 ljudi, a krizni porez plaćat će oni čija vrijednost nekretnina prelazi milion eura.

Vrijednost njihove nepokretne imovine evidentirana je prije tri godine, u okviru službene procjene vrijednosti svih nekretnina i stambenog fonda u cijeloj državi. Tada se govorilo o mogućem posebnom porezu za sve vlasnike nekretnina, ali to ipak nije provedeno.

Porezna uprava objavila je da će ove sedmice poslati porezne zahtjeve na adrese 939 poreznih obveznika u čijem je vlasništvu ukupno 44.940 nekretnina, a koji će rješenja dobiti u rujnu.

Ako žele biti oslobođeni poreza na luksuz, potvrđenog u parlamentu prije tri mjeseca, ti vlasnici moraju dokazati da je vrijednost njihove nepokretne imovine manja od službene procjene, da ih koriste u poslovne svrhe ili kao proizvodni pogon. Takvi objekti su izuzeti od plaćanja novog poreza, prenosi Business.hr.

Porezna stopa za vlasnike čije nekretnine imaju ukupnu vrijednost do dva miliona eura iznosi 0,5 posto, a za vlasnike s nekretninama iznad te brojke jedan posto. Zakon se ne odnosi na imovinu u inozemstvu.

Podsjetimo, prije oko mjesec dana Slovenija je uvela i porez na privatna vozila s više od 2.500 kubika, motocikle i motore iznad 1.000 kubika, a poskupjele su i cigarete za 10 centi.

To je samo dio vladinih mjera štednje kojima su smanjene i mirovine veće od 600 eura, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo jer je nekim umirovljenicima mirovina manja i za 350 eura.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

bilo u oslobođenju, copy paste sa njihove stranice....

NIGDJE ŠTEDNJE SAMO ZAVLAČENJE RUKE U DŽEP GRAĐANA !

I vi na Bahilja napali...

Vidi ga i majka rođena ga se sad stidi....
U-zap

#116 Re: To ministre

Post by U-zap »

Ma napali se narod 3 dana i to je to..
MuaDib

#117 Re: To ministre

Post by MuaDib »

Ovaj poltron Lijanovića, se šprda s mizernim kućnim budžetom građana, umjesto da štiti potrošaće od monopolističkog prepucavanja BHgasa i Sarajevogasa. Đubre bahato!!! :angry: :angry:
Samo još treba da ministar finansija ponovi famoznu rečenicu Muhameda Čengića: "para morebit bidne, morebit nebidne" i da se kolektivno iselimo. :x :x
dječak sa šibicama

#118 Re: To ministre

Post by dječak sa šibicama »

ultima_palabra wrote:@alfons ubo u sridu kao i obično. Hoćeš da jedeš, hoćeš da jebeš a to košta :D Kad svako može imati auto i android mobitel, može vala i platiti grijanje... pa da onda ne bude 20% skuplje, nego da ostane na ovom nivou.
To sto veliki broj posjetilaca ovog foruma zivi na budzetu i nemaju pametnija posla po cijeli dan nego da seruckaju po forumu, ne znaci da je to prosjek gradjana Sarajeva.

Licno se ne grijem na plin, ali grije se vecina mojih komsija i rodbine, i sada ljudi jedva placaju plin zimi jer racuni su i po 350 km. I sada ce morati placati 70 km vise jer gomila ljudi ne placa svoja dugovanja toplanama. Pa neka ih tuze, ili cvikaju im cijevi, koga boli kita... ne, nego opet udar na redovne platise.

A ministru smijesno.

Najgluplji moguci komentar "ima se za kafu, pa plati i plin" i slicno :-)
dječak sa šibicama

#119 Re: To ministre

MuaDib wrote:Ovaj poltron Lijanovića, se šprda s mizernim kućnim budžetom građana, umjesto da štiti potrošaće od monopolističkog prepucavanja BHgasa i Sarajevogasa. Đubre bahato!!! :angry: :angry:
On bi kao prvo trebao stati na stranu gradjana, ne na stranu ove bande lopovske. Ali valjda je isti kao i oni, isti je to soj.

Jedino ne kontam ovakav samoubilacki cin vladajucih, mjesec dana pred izbore. Ali ko ih jebe.
Nivri

#120 Re: To ministre

Post by Nivri »

Pa gospodo draga, na ulice i u zgrade vlada i predsjednistava lijeope nam BiH, izbacite tu gamad...
ultima_palabra

#121 Re: To ministre

Post by ultima_palabra »

dječak sa šibicama wrote:
ultima_palabra wrote:@alfons ubo u sridu kao i obično. Hoćeš da jedeš, hoćeš da jebeš a to košta :D Kad svako može imati auto i android mobitel, može vala i platiti grijanje... pa da onda ne bude 20% skuplje, nego da ostane na ovom nivou.
To sto veliki broj posjetilaca ovog foruma zivi na budzetu i nemaju pametnija posla po cijeli dan nego da seruckaju po forumu, ne znaci da je to prosjek gradjana Sarajeva.

Licno se ne grijem na plin, ali grije se vecina mojih komsija i rodbine, i sada ljudi jedva placaju plin zimi jer racuni su i po 350 km. I sada ce morati placati 70 km vise jer gomila ljudi ne placa svoja dugovanja toplanama. Pa neka ih tuze, ili cvikaju im cijevi, koga boli kita... ne, nego opet udar na redovne platise.

A ministru smijesno.

Pa u nastavku mog posta valjda piše upravo to :roll:

Ne govorim za kafu, nego za registraciju auta (kojih u Sarajevu ima jedno 200.000), gorivo, telefon, kladionicu... kad penzioneri mogu plaćati, mogu (skoro) svi.
dječak sa šibicama

#122 Re: To ministre

Prijatelju, dobar (i nista vise od toga) automobil danas kupis za 5 milja, a to moze vecina gradjana, ako nista neki kredit i slicno, proda zemlju u rodnom kraju. Automobil je potreba, ne hir. Za vecinu gradjana.

Cijena automobila konstantno pada, cijena plina konstantno raste, ima i ta razlika :D

Uostalom, znam ih puno koji jedu manje, da bi mogli vozati svog ljubimca na 4 tocka. Paradoks.

Jednostavno, ovo je krajnji bezobrazluk, nema smisla ni pokusavati pravdati ova poskupljenja. I njihove stupidne argumente "gradjani BiH placaju najnize cijene grijanja". Jeste, ali imaju i najnize plate.

Penzioneri plin ne mogu placati, nema sanse. Moji imaju centralno grijanje, plinsko, 400 km u zimskim mjesecima racun. To je vece od penzije vecine penzionera, dakle nemoguce.
Nivri

#123 Re: To ministre

Post by Nivri »

Ne mogu ni penzioneri. Ja sam za porez na primanja. Tebi npr. da se, s obzirom da si zaposlen i imas finu placu i pocitav dan ne radis nista, imas android, vjerovatno i auto, placas registraciju i tako te stvari, naplati fino i veci porez, grijanje i sve ostalo... Da svako placa u skladu sa primanjima, a da se penzioneri i ostale socijalne kategorije oslobode placanja komunalija i poreza.
cyprus

#124 Re: To ministre

Post by cyprus »

Vala digla se frka ni oko čega :-) :-)
Alfons Kauders

#125 Re: To ministre

Post by Alfons Kauders »

dječak sa šibicama wrote:

A ministru smijesno.

Jah, evo da se javim i ja... Iz kancelarija BH Gasa u Tuzli... :lol:

A "prosjek" je upravo to - pola ljudi ili zivi direkt na budzetu, ili imaju nekog u domacinstvu koji je na budzetu, barem statisticki. I sta cemo sad? Ko ce pokriti razliku, pa da plin ne ode 70km? Poreski obveznici? Djed Mraz?

Neplatise neka ganjaju po sudovima, neka im otimaju stvari, cvikaju cijevi - ali neka ne posezu u seharu da pokriju trosak.
Post Reply