To je politika

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
FortunaBela

#1 To je politika

Post by FortunaBela »

....Pitao sin tatu može li mu objasniti što je to politika. Naravno da mogu. Uzmimo za primjer našu familiju: ja sam taj koji donosi pare kući - zovimo me, dakle, Kapitalizam. Novcem upravlja tvoja majka - nju čemo zvati Vlada. Tvoja majka i ja brinemo se za tebe i tvoje dobro, ti si dakle Narod. Kućna pomoćnica je Radnička klasa, a tvoj mlađi brat koji je još uvijek u pelenama je naša Budučnost. Jesi razumio?

Mali nije baš sasvim siguran da je sve shvatio, pa odluči da prespava, a ujutro šta bude.

Tokom noći probudi ga njegov mlađi brat koji se pokakio u pelene i sad histerično vrišti. On ustaje i kuca na vrata roditeljske spavaće sobe, međutim njegova majka spava čvrstim snom i ne pada joj na pamet da se probudi. Krene k sobi kućne pomoćnice i nađe tamo svoga oca kako se taslači s njom i, uprkos višestrukom kucanju na vrata, ne da se smetati. Sin se vrati u krevet i nastavi spavati.

Ujutro ga otac upita zna li sada što je Politika i može li ju opisati svojim rijećima. A sin će na to:

"Da, sad znam što je politika! Kapitalizam jebe Radničku klasu dok Vlada mirno spava. Narod niko ne ferma, a Budućnost je totalno usrana..." :roll:
mostarac

Post by mostarac »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply