To je nama nasa borba dala!
-
EI Presidente
mene nakon rata u BIH ponasanje UN osoblja ne moze iznenaditi-ali ovo je zaista tuzno.
-
EI Presidente
Ameri insistiraju na reformi UNa vec godinama, ali posto im je Bush upropastio image, ostatak MZ te pozive na reformu UNa gleda samo kao "americko qrchenje"pitt wrote:koja samo cistka treba u toj organizaciji...........![]()
![]()
iako vjerujem da reforma UNa, kao i same UN, nisu moguce bez Americkog pritiska...
-
EI Presidente
ma bolton govori istinu ali to cini k'o najveci kreten...nimalo takta i diplomatskih vrlina...pitt wrote:To je jedina dobra stvar kod onog boltona. Organizacija je postala leglo korupcije i nepotizma.
-
EI Presidente
ma nije to...on konta kao i ostali neo-konzervativci: usa placa najvece doprinose UN-u pa smo stoga mi u poziciji da budemo najglasniji. klasichna nadrkana pozicija koja je unistava americki image u svijetu...pitt wrote:Konta surova istina u lice ce biti katalyst za neek promjene, no prevario se tu. Iako ga ne simpatisem nimalo, nadam se da ce izabrat opet nekog ko ce biti uporan u nastojanjima da se stvari u UNu izmjene iz temelja.
-
Vozdra_123
ovo me nista ne cudi...
kad procitas izjave nasih cura iz srebrenice i ponasanje vojnika tamo
i gen. hocu reci govn.. mekenzija onda sta imamo pricati..
kad procitas izjave nasih cura iz srebrenice i ponasanje vojnika tamo
i gen. hocu reci govn.. mekenzija onda sta imamo pricati..
-
tempora
Da, ne treba zaboraviti Bosnu, Somaliju i sve one zemlje u kojima je UN imao ili ima mandat.Ne sjecam se da je bilo ko odgovarao (barem ne u vrhu) za ovakve "incidente"
Slucaj Sudana takodjer pokazuje koliko je jak "imunitet" onih koji su tu da "brane mir" i pomognu lokalnom stanovnistvu. I iako UN ima jasne protokole o ponasanju vojnika-kao i vecina protokola isti je mrtvo slovo na papiru.

Slucaj Sudana takodjer pokazuje koliko je jak "imunitet" onih koji su tu da "brane mir" i pomognu lokalnom stanovnistvu. I iako UN ima jasne protokole o ponasanju vojnika-kao i vecina protokola isti je mrtvo slovo na papiru.