TO HARE CARE - STOTI PUT!!!!!!

Post Reply
mostarac

Post by mostarac »

Znamo mi da Harisovo biracko tijelo sa citanjem ima velikih problema i da rijetko citaju, osim velikih naslova u avazu :D
zlatan01

Post by zlatan01 »

Rambo-Amadeus wrote: ovoliki text ne bih procitao no pod prijetnjom prisile...

a inace za sve antisimpatizere Harisa S. sta bi ste to vi uradili na njegovom mjestu, ja sam bosnjak ali zbog ovakvih koji ga napadaju zalim sto jesam.
Jos ce mi neki "genij" rec to je tvoj problem ko da gledam...
Hebite se!
Moje misljenje je da jedinstvenu, normalnu i prosperitetnu BiH mogu napraviti samo ljudi koji su prije svega bosanci i hercegovci pa onda sve drugo. Analogno sa USA koju su izgradili amerikanci (koji su u drugom planu italijani, irci i td), Svicarskom koju su izgradili svicarci (nijemci, francuzi itd.). Bosanci pod koje se obicno podrazumjevaju bosnjaci imaju najtezi zadatak, najvecu odgovornost ali i najvecu potrebu za izgradnjom takve drzave. Drugim rijecima ova grupa mora biti najbolja, najpostenija, najodanija pravdi itd. da bi svojim primjerom navela one koji su protiv da prihvate ovakvu koncepciju. E posto je nasa vlada jos '93. odustala od koncepcije koju ja opisujem, mozda je vec odvec kasno za sve. E sad Haris S. On je bio u vrhu sve vrijeme od '90 pa do danas, istina sa pauzom. On je ucestvovao u kreiranju ABiH, on je dijelio donirane pare na "ceduljice", on nije pokrenuo rjesavanje problema ratnog profiterstva, ratnih zlocina i td. i kao kruna potpisao Dejtonski sporazum. Ja dakle ne vjerujem da takav covjek, bez imalo autoriteta kod drugim naroda, moze pokrenuti proces ujedinjenja i konsolidacije BiH kao drzave. Kako govoriti o jedinstvenoj BiH ako se covjek ne osjeca dobro recimo u Banjoj Luci, Stocu ili Trebinju. Ja da sam na njegovom mjestu, povukao bih se u anonimnost!

Ja sam bosanac i ne osjecam se lose. Raduje me sto vidim mlade ljude koji misle scojom glavom i kritikuju, jer niko nije bezgresan i svaku gresku treba kritikovati sto je i jedan od temelja demokratskog drustva. Dakle argumentovana kritika a ne napadanje!
_BosanaC

Post by _BosanaC »

zlatan01 wrote:
Rambo-Amadeus wrote: ovoliki text ne bih procitao no pod prijetnjom prisile...

a inace za sve antisimpatizere Harisa S. sta bi ste to vi uradili na njegovom mjestu, ja sam bosnjak ali zbog ovakvih koji ga napadaju zalim sto jesam.
Jos ce mi neki "genij" rec to je tvoj problem ko da gledam...
Hebite se!
Moje misljenje je da jedinstvenu, normalnu i prosperitetnu BiH mogu napraviti samo ljudi koji su prije svega bosanci i hercegovci pa onda sve drugo. Analogno sa USA koju su izgradili amerikanci (koji su u drugom planu italijani, irci i td), Svicarskom koju su izgradili svicarci (nijemci, francuzi itd.). Bosanci pod koje se obicno podrazumjevaju bosnjaci imaju najtezi zadatak, najvecu odgovornost ali i najvecu potrebu za izgradnjom takve drzave. Drugim rijecima ova grupa mora biti najbolja, najpostenija, najodanija pravdi itd. da bi svojim primjerom navela one koji su protiv da prihvate ovakvu koncepciju. E posto je nasa vlada jos '93. odustala od koncepcije koju ja opisujem, mozda je vec odvec kasno za sve. E sad Haris S. On je bio u vrhu sve vrijeme od '90 pa do danas, istina sa pauzom. On je ucestvovao u kreiranju ABiH, on je dijelio donirane pare na "ceduljice", on nije pokrenuo rjesavanje problema ratnog profiterstva, ratnih zlocina i td. i kao kruna potpisao Dejtonski sporazum. Ja dakle ne vjerujem da takav covjek, bez imalo autoriteta kod drugim naroda, moze pokrenuti proces ujedinjenja i konsolidacije BiH kao drzave. Kako govoriti o jedinstvenoj BiH ako se covjek ne osjeca dobro recimo u Banjoj Luci, Stocu ili Trebinju. Ja da sam na njegovom mjestu, povukao bih se u anonimnost!

Ja sam bosanac i ne osjecam se lose. Raduje me sto vidim mlade ljude koji misle scojom glavom i kritikuju, jer niko nije bezgresan i svaku gresku treba kritikovati sto je i jedan od temelja demokratskog drustva. Dakle argumentovana kritika a ne napadanje!
E to sve sto ti napisa mozes okaciti mIRCinom Husniji o rep, jerbo su ti isti Bosanci i Hercegovci, jel' tako, umorni od svega toga.

Ja pocinjem zaista vjerovati da kada napokon usutim, i kada usuti manjina koja misli kao ja i koja se i onako ni za sta ne pita, da ce nasi konstitutivni narodi napokon procvati, da ce BH ekonomija procvati, da ce konstitutivci jedni drugima supak ljubiti, da ce vladati mir, sloga, razumjevanje, tolerancija, da ce Radovan i Ratko sami sici s brda i izvrsiti harakiri pred Sebiljom, da ce vlada RS placuci rusiti table 'Dobro dosli u Republiku Srpsku', da ce se 2 miliona ljudi trkom vratiti u BiH da bi zivjeli ovdje, EU ce nas moliti da joj se prikljucimo, a BiH ce postati i stalna clanica Vijeca sigurnosti.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

I pardon, zaboravih napisati da je preduslov tom blagostanju jos i zabrana rada SDP-a i izgnanstvo Zlatka Lagumdzije na Sv. Helenu uz obaveznu dozivotnu zabranu povratka.
mostarac

Post by mostarac »

a ostatak clanstva izolovati na kakav goli otok da ne siri stetan uticaj po okolinu :D
gospodar kuglastih munja

Post by gospodar kuglastih munja »

_BosanaC wrote:I pardon, zaboravih napisati da je preduslov tom blagostanju jos i zabrana rada SDP-a i izgnanstvo Zlatka Lagumdzije na Sv. Helenu uz obaveznu dozivotnu zabranu povratka.
Mogul`dvojica na Helenu ?... :D :lol:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

gospodar kuglastih munja wrote:
_BosanaC wrote:I pardon, zaboravih napisati da je preduslov tom blagostanju jos i zabrana rada SDP-a i izgnanstvo Zlatka Lagumdzije na Sv. Helenu uz obaveznu dozivotnu zabranu povratka.
Mogul`dvojica na Helenu ?... :D :lol:
Ne znam za Helenu, ali kazu da je Vlast(a) vazda rada primiti vise :D
Area_51

Post by Area_51 »

mostarac wrote:Znamo mi da Harisovo biracko tijelo sa citanjem ima velikih problema i da rijetko citaju, osim velikih naslova u avazu :D
Ama bolan ljudi Harisovi ne citaju, samo slike gledaju. :-D Sasvim im dovoljno.
bornheim

Post by bornheim »

Ma Hare je najobicnija budala koja ,vec ko zna po koji put ,dovodi nas Bosnjake (kroz svoje neznanje ili politicku indolentnost ili neki oblik sirovog patriotizma od kog`niko nema fajde )u konflikt sa MZ.Po mome misljenju politika je kao Poker partija ( u neku ruku) --uzmi sad sto mozes uzeti jer kasnije ko zna... a karte se uvijek ponovo dijele...
bornheim

Post by bornheim »

Ma Hare je najobicnija budala koja ,vec ko zna po koji put ,dovodi nas Bosnjake (kroz svoje neznanje ili politicku indolentnost ili neki oblik sirovog patriotizma od kog`niko nema fajde )u konflikt sa MZ.Po mome misljenju politika je kao Poker partija ( u neku ruku) --uzmi sad sto mozes uzeti jer kasnije ko zna... a karte se uvijek ponovo dijele...
Rambo-Amadeus

Post by Rambo-Amadeus »

Nisam procitao ni vecinu komentara na moj post, ne zato sto imam problema s citanjem, nego sto sam se takvih komentara nacitao za dva zivota...

1. Nisam Harisov pristalica
2. Ali ako moram birati izmedju necije politike u BiH onda je mom shvatanju najbliza njegova
3.Koji se to politicar zalaze za BiH vise od njega???

I dosta vise sranja o tim Bosancima i Hercegovcima, Bog mi je svjedok da niko takvu naciju vise od mene ne bi zelio, ali pitajte malo one preko entitetske granice kako se osjecaju pa mi pokazi gdje su ti Bosanci

Jednostavno, 91 i 92 godine, pa cak i usred rata ljudi su svojevoljno napustali svoje domove i isli tamo "jer im je sva rodbina tamo, eto sta ce oni sad", ja cu svakom u svom naselju pokazat 10-15 kuca odakle su ljudi bez puknute cvoke i u po rata odlazili

Shvatite da to sto mi zelimo drugi ne zele!!!!!!
I da tome nije kriv ni Alija, ni Zlatko, ni Haris...oni su tako htjeli jos davno prije nego sto su ovi mozda i dosli na vlast.

Tacka.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Drago mi je zbog tebe. I Harisa, i Alije, i Zlatka.
Rambo-Amadeus

Post by Rambo-Amadeus »

_BosanaC wrote:Drago mi je zbog tebe. I Harisa, i Alije, i Zlatka.
Ako mislis da si veci Bosanac od mene samo zato sto imas takav nick i samo zato sto pljujes po Harisu, Aliji i Zlatku to je tvoj problem, ali i problem sto forum ne dozvoljava sve blagodati pricanja uzivo, pa se ljudi cesto ne razumiju bas najbolje
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 13:05, edited 1 time in total.
Rambo-Amadeus

Post by Rambo-Amadeus »

Nancy Drew wrote:Kiša pada, lijeno pisat' a i žena sve rekla ...

danas wrote: ko porice ova 'kretanja' U bosnjaka? od svojih 18,000 postova na saxu, napisala sam makar jebenih 10,000 o ovome... pa nisam ja ni slijepa ni (toliko) glupa, da ne vidim u sta je sve sve ovo izrodilo -- a napisala sam vec, pocetak kraja je bila famozna koalicija SDA/SDA/HDZ jos i prije rata... nema potrebe da se ponavljam, spomenula sam ove stvari i na ovom threadu u ranijim postovima...

i ja cu svom djetetu reci sve o kazanima, jer mi je sasvim jasno da bi i mene caco potkacio, samo da sam zivjela 300 metara dalje (ovako me je zakacio batko). ali ono sto se zaboravlja je (realna) razlika izmedju batka i cace, koja se ovdje strateski zanemaruje i minimizira -- i reagujem samo na to ovom prilikom, ni na sta drugo... dosli smo do toga da danas cacini zlocini zasjenjuju one iz omarske i foce i srebrenice... jer, kako kolega kaze -- o RS se 'sve zna' (pa valjda -- zasto pricati o tome, slegnimo ramenima)... i onaj sto napisa da nece da zivi u bosnjakistanu (na sta i reagovah prvo)... jer neka RS, neka i HB ali NEDO bog bosnjakistana... dakle, ne ragujem na kriminalno stanje u kojem smo, koliko reagujem na emotivne percepcije ljudi... po kojima cesto bosnjaci ispadose krivi... sto su ikako i zivi... i po kojima se oni mjere drugacijim arsinima...

jer muka mi je... od svega... muka mi je da sa kolegama 'cafirima' kritikujem vehabijske dzamije po sarajevu, samo da bi ti isti na iducoj temi branili kriz iznad mostara... muka mi je od toga sto je na ovom forumu povratnik u RS uvijek ubijen zbog novca (i to neme veze sa politikom jelte) ali povratnik u federaciju je vazda vehabijska zrtva... i muka mi je od demokrata koji na dan presude za genocid ne vide nista osim neke turske zastave (koju su valjda halucinirali)... i muka mi je od onih 'pogresnog imena' koji su sasvim fino udomljeni u sarajevu, imaju i posao i stan i prijatelje, haman neko hoce i da ih pojebe -- a opet kukaju kako im je tesko vise od onih 'pravog imena' koji izadjose kao invalidi iz rata i danas jedva prezivljavaju... muka mi je od toga sto ja moram paziti kako se ophodim sa 'onima anamo' jer zaboga, ako nisam fina, oni ce se naljutiti i radikalizovati; a prema meni se moze ophoditi kako ko hoce... i muka mi je od toga sto se po bosnjacima (kao na ovoj temi) moze generalno i sveobuhvatno srati bez da iko kaze pa znas, nisu bas svi takvi, a jal' ukazes prstom na one anamo iz RS-a doleti delegat da ti kaze da si ti sovinista jer ONI NISU SVI takvi (kao da je tebi ono 4 godine pa mislis da jesu)... a najvise mi je muka od implicitnih optuzbi da sam JA kriva za nesto, jer eto, samo da JA hocu -- sve bi bilo u redu sa tom jadnom drzavom... a sto medju onima u RS nema desetoro normalnih ljudi -- to valjda treba da prihvatim bez rijeci... jer to je nista u poredjenju sa time sto ti neko nazove selam u sarajevu...

PS a dodacu i ovo.. poklani bosnjaci na vlast dovedose alijansu... i izglasase komsica (ovo valjda da bude u skladu sa temom o harisu)... njihovi mediji pisu o svemu onome iz tvog posta... kakva takva -- kod njih postoji neka jadna opozicija... te ako postoji neka nada, i neka gradjanska svijest u toj jebenoj drzavi... to je U sacice bosnjaka... srbi i hrvati su davno otisli svojom... autostradom...

jednostavno, ponovicu opet -- pun mi je qurac onih koji ni jednu da kazu o RS ali zato skice do nebesa na pomisao o bosnjakistanu; o onima kojima je kriz nad mostarom izraz krscanske ljubavi a dzamija teror, onih koji -- ukratko -- samo od bosnjaka ocekuju 'nesto' a srbe i hrvate su otpisali i time im implicitno dopustili da rade sta hoce... ne kazem ja da od bosnjaka ne treba ocekivati 'nista' -- samo kazem da se od sviju treba traziti 'nesto'... a od onih sto su zagovnali najvise -- traziti najvise... a desava se upravo suprotno... i da ne bude zabune -- ja bosnjakinja (a kamoli muslimanka vjernica) nisam, niti cu ikada biti... te mi naocale kroz koje sve ovo posmatram nisu zamagljene nacijom i vjerom -- jer ih ja i nemam...
upravo!
Ali sad ce Bosanac rec:" drago mi je zbog tebe. i Nency Drew. i Danas."
Bubaj Milivoje! :D
bornheim

Post by bornheim »

Jes vala sve rekla´ i ja joj se poklanjam i ruku ljubim i postujem....
bornheim

Post by bornheim »

Koji je ovo posrani datum iznad mog texta.danas je 10.09.2007.
Rambo-Amadeus

Post by Rambo-Amadeus »

bornheim wrote:Koji je ovo posrani datum iznad mog texta.danas je 10.09.2007.
Vladas li "ba" sa sobom :-) :-) :-)
datum je ok! :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Rambo-Amadeus wrote:
Ako mislis da si veci Bosanac od mene samo zato sto imas takav nick i samo zato sto pljujes po Harisu, Aliji i Zlatku to je tvoj problem, ali i problem sto forum ne dozvoljava sve blagodati pricanja uzivo, pa se ljudi cesto ne razumiju bas najbolje
Niti hocu niti trazim da budem veci Bosanac od bilo koga. Cak sta vise - upravo oni koji tako najvise vaze trude se da budu vazda veci u bilo cemu od bilo koga (ne aludiram na tebe, da ne ulazimo u bespotrebnu raspravu).

A sto se tice ovog boldiranog - rijetko ces od ljudi i cuti iskreno misljenje po pitanju mnogih stvari uzivo. Lakse je neke stvari upakovati i zapakovati, forum ipak trpi puno vise toga.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Rambo-Amadeus wrote: upravo!
Ali sad ce Bosanac rec:" drago mi je zbog tebe. i Nency Drew. i Danas."
Bubaj Milivoje! :D
Samo vi po Bosancu udrite. Bosanca da nije i RS bi se sama namah ukinula... Jah...
bornheim

Post by bornheim »

Drago mi je da znas gledatti u kalandar.
Rambo-Amadeus

Post by Rambo-Amadeus »

_BosanaC wrote:
Rambo-Amadeus wrote:
Niti hocu niti trazim da budem veci Bosanac od bilo koga. Cak sta vise - upravo oni koji tako najvise vaze trude se da budu vazda veci u bilo cemu od bilo koga (ne aludiram na tebe, da ne ulazimo u bespotrebnu raspravu).

A sto se tice ovog boldiranog - rijetko ces od ljudi i cuti iskreno misljenje po pitanju mnogih stvari uzivo. Lakse je neke stvari upakovati i zapakovati, forum ipak trpi puno vise toga.
meni bi bilo lakse objasnit svoje stavove i misljenja uzivo, jer mi se ne da kucati 10 stranica teksta, kojeg mogu ispricati za 3 minute...a jos k tomu necu biti shvacen
A nisam ni ja najveci Bosanac, oni sto ostavise svoje kosti da bi smo mi mogli danas srat do iznemogolosti su ti...
@bornhaim
ne ljuti se, svakom se desava :D :D :-)
Rambo-Amadeus

Post by Rambo-Amadeus »

_BosanaC wrote:
Rambo-Amadeus wrote:

meni bi bilo lakse objasnit svoje stavove i misljenja uzivo, jer mi se ne da kucati 10 stranica teksta, kojeg mogu ispricati za 3 minute...a jos k tomu necu biti shvacen
A nisam ni ja najveci Bosanac, oni sto ostavise svoje kosti da bi smo mi mogli danas srat do iznemogolosti su ti...
@bornhaim
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Rambo-Amadeus wrote:
_BosanaC wrote:
Rambo-Amadeus wrote: Ako mislis da si veci Bosanac od mene samo zato sto imas takav nick i samo zato sto pljujes po Harisu, Aliji i Zlatku to je tvoj problem, ali i problem sto forum ne dozvoljava sve blagodati pricanja uzivo, pa se ljudi cesto ne razumiju bas najbolje

@bornhaim
Slazem se u potpunosti.

A i da napises deset stranica teksta i pokusas objasniti svoje stavove - naci ce se opet neko ko ce sa pet rijeci i tri smajlija sjebat ti komplet koncepciju, i jos je pitanje hoce li ih procitati uopste.
bornheim

Post by bornheim »

Hej ljudi poooolako .Svako se se bori za sebe iza svoju porodicu.ILI?.MI dijasportci mi smo se izvukli i mi GLEDAMO u vas.Sad ce familija da postavi pitanje a gdje smo mi?U picki maternoj .REALITET je,ist....sreca i borba...
Post Reply