tsigane wrote:Vrlo jednostavno pitanje. Da po čisto fizičkim obilježjima (dakle ne karakter i te unutarnje stvari, nego baš po izgledu) morate odabrati nekoga za partnera, tko bi to bio? Od svih ljudi za koje znate da postoje na ovome svijetu?
Meni je to jedna poznanica (a nadam se u budućnosti i nešto više) koja ima 16 godina i meni je najljepše i najzgodnije stvorenje koje sam ikad vidio i u mojim očima joj ni jedna manekenka, glumica niti što ja znam koja ženska nije ravna. Da se razumijemo, imam 17 godina i ne sviđa mi se samo fizički, nego i po svojim karakternim osobinama.
Zanimljivo kako je pojam ljepote subjektivan i uvjetovan našim unutarnjim osjećajima. Prije mi uopće nije bila zanimljiva na taj način, a sad odjednom.... Mislim, ne kažem da nije objektivno lijepa, skroz suprotno, ali to što osjećam je

kazes da obratimo paznju na uvodni dio posta tj na pitanje

u kojem pitas ko nam je najprivlacniji ne uzimajuci u obzir karakter te osobe...ali zatim nekoliko redova kasnije pricas o poznanici koja je tebi najprivlacnija "i po svojim karakternim osobinama" + da "nije objektivno lijepa, skroz suprotno" ali tvoja osjecanja su takva kakva jesu
po meni to dvoje mozemo razdvojiti samo kad su u pitanju neki "dvodimenzionalni" ljudi npr poznate licnosti, ali cak i u tom slucaju stvaramo neku sliku o karakteru te osobe kroz ono sto nam mediji predstavljaju, kroz uloge, nastupe, ponasanje te osobe

za mene je privlacnost nerazdvojiva od moje percepcije necijeg karaktera...mnogo puta mi se desilo da mi se neka osoba na prvi pogled ucini izuzetno lijepa (nebitno da li se radi o muskarcu ili o zeni) da bih nakon sto progovorim s tobom ili je pocnem upoznavati bolje ta percepcija pocela da blijedi

do te mjere da ne mogu da vidim tu istu ljepotu kada pogledam tu osobu ukoliko mi je karakter tj licnost te osobe postala odbojna...a slicno vrijedi i obrnuto...neko koga mozda nisam primjetila na taj nacin na prvi pogled isto tako nakon blizeg upoznavana mi moze postati prelijep...ili u odredjenim slucajevima izuzetno privlacan