Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?
- ljevoruki
#126 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?
Siguran sam da nije bio iz Kumrovca i da je bio Rus ili Austrijanac.
Po govoru se moglo zakljuciti da mu juzno slovenski jezik nije bio maternji.
SFRJ je bila politicki nasljednik Kraljevine Jugoslavije gdje je Karadjordjevica naslijedio Broz, nista se tu nije sustinski promijenilo osim drzavnog uredjenja.
Granice republika/drzava su postojale i prije SFRJ, samo su potvrdjene u Jajcu 1943.
Kralja je zamijenio dozivotni predsjednik, neki narodi i ljudi su imali vise prava nego drugi, bile su velike socijalne razlike za jednu komunisticku zemlju....
JBT je bio klasicna seoska varalica, pehlivan izmedju Rusa i zapada, koristio i jedne i druge, sto se na kraju obilo o glavu gradjanima SFRJ koja se raspala u krvi do koljena,velikim dijelom zahvaljujuci i njemu i rigidnoj komunistickoj diktaturi i stvaranju JNA kao velike vojne sile.
Narod iz kojeg dolazim je najveca zrtva tog rata i te drzave i svako ko vidi dalje od nosa ne moze gledati na njega kao pozitivnu licnost.
SFRJ je bila politicki nasljednik Kraljevine Jugoslavije gdje je Karadjordjevica naslijedio Broz, nista se tu nije sustinski promijenilo osim drzavnog uredjenja.
Granice republika/drzava su postojale i prije SFRJ, samo su potvrdjene u Jajcu 1943.
Kralja je zamijenio dozivotni predsjednik, neki narodi i ljudi su imali vise prava nego drugi, bile su velike socijalne razlike za jednu komunisticku zemlju....
JBT je bio klasicna seoska varalica, pehlivan izmedju Rusa i zapada, koristio i jedne i druge, sto se na kraju obilo o glavu gradjanima SFRJ koja se raspala u krvi do koljena,velikim dijelom zahvaljujuci i njemu i rigidnoj komunistickoj diktaturi i stvaranju JNA kao velike vojne sile.
Narod iz kojeg dolazim je najveca zrtva tog rata i te drzave i svako ko vidi dalje od nosa ne moze gledati na njega kao pozitivnu licnost.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#127 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?
Drug Tito je bio jugoslavenski Marsal I sin svih nasih naroda I narodnosti.
Najvazniji I najplemenitiji vladar zemlje bosanske.
Slava mu
Slava mu
-
VjecitiStudent
#128 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?
Ko i obično, ozbiljan.KatarinaKosaca wrote:VjecitiStudent wrote:Evo ti članova Vrhovnog štaba i bliskih saradnika.
Koga je sve Tito ubio i kako?
Poznato je samo za prvog na listi, da je nastradao pri pokušaju prelaska u Rumuniju, 1948., nakon što je počeo sukob sa SSSR-om.NIti jednog, kažem lijepo, gdje bi drug Tito....
![]()
Jel se zajebavaš il si fakat ozbiljan?![]()
![]()
- dale cooper
#129 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?
Imaš li kakvih dokaza u prilog ovoj teoriji?ljevoruki wrote:Siguran sam da nije bio iz Kumrovca i da je bio Rus ili Austrijanac.
- GeeTnT
#130 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?
Prije se znalo da ako se neko zakleo sa onim poznatim "Tita mi"' to je znacilo da govori istinu.. Danas se u majku zaklinju i opet lazu...
-
Bodkin
#131 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?
Kad skontas koliko je bosnjaka bilo u jugoslaviji to je velika stvarPeppermintSA wrote:Kad pročitam ove postove na fonu ''zločinac i zlikovac jer nam nije dao da se izjasnimo kao Bošnjaci'' najradije bih potpisniku posta opalio samo takvu šamarčinu.
Odbranio te u ratu tako da sada nisi u sastavu Srbije, Hrvatske ili Trećeg rajha, ustanovio je današnje državne granice i time prvi put od 14. vijeka na ovamo ti obezbijedio potpunu ravnopravnost u nekoj državnoj zajednici, a ne poziciju vazalne teritorije ili kolonije kakvu si imao pod Osmanlijama, Austrougarima i Karađorđevićevom krunom, a boga mi i kakvu imaš sada u odnosu na EU. Osnovao je SVE univerzitete u državi i opismenio taj isti bošnjački narod u koji se kunete kako bi 1990. mogao po prvi put u svojoj historiji koliko-toliko se usaglasiti oko svog historijskog pravca. Industriju i privredu je digao na nivo kakav se ovdje nikad više nećete doživjeti, izgradio ti kompletnu zemlju i od Sarajeva - potpune kasabe - napravio jedan moderan, evropski grad. Izgradio je bolnice i škole, pozorišta i fabrike i danas ste u stanju da uopšte razmišljati o svom nacionalnom biću zahvaljujući procesima koje je on, zajedno sa svojim pajdašima započeo.
Budite sigurni, da nije bilo Josipa Broza Tita i njegove Jugoslavije, danas ne bi bilo nacionalno svjesnih Bošnjaka. Titova Jugoslavija je uradila više za Bošnjake u 45 godina postojanja nego Osmanlije u 400 godina svoje vladavine.
A pri tom, ja prvi kažem da je bila nepravda što Bošnjaci nisu imali status naroda pod svojim historijskim imenom već od 1945.
- GeeTnT
#132 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?
Bilo je..samo ne u tvojoj blizini.
- dale cooper
#133 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?
Ma to ti je ono rekla-kazala. Isto kao da možeš naći dokaze za državno odobrene eliminacije i isto kao daVjecitiStudent wrote:Ko i obično, ozbiljan.KatarinaKosaca wrote:VjecitiStudent wrote:Evo ti članova Vrhovnog štaba i bliskih saradnika.
Koga je sve Tito ubio i kako?
Poznato je samo za prvog na listi, da je nastradao pri pokušaju prelaska u Rumuniju, 1948., nakon što je počeo sukob sa SSSR-om.NIti jednog, kažem lijepo, gdje bi drug Tito....
![]()
Jel se zajebavaš il si fakat ozbiljan?![]()
![]()
se to samo dešavalo u totalitarnim režimima. Dovoljno je da se malo zaviri u Snovdenove i Asanžove spise
vezano za rad obavještajnih službi, da se vidi dokle su spremne ići.
-
Mohamad Sissoko
#134 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?
Ima i ona prica da je "rokno" Blagoje Parovića.KatarinaKosaca wrote:VjecitiStudent wrote:Nije to ništa šta će tek biti kad krenu ove sa ubistvima bliskih saradnika ...Naravno da se o tome neće govoriti, kad toga nije ni bilo. Pa, gdje bi Tito... on je dobar, lijep, najbolji, a i ne smije se govoriti. Možda prisluškuju ili prate
![]()
Svi su oni slučajno ubijeni, ili su zaslužili podli izdajnici, ili su se dobrovoljno povukli, ili su se slučano slupali. Gdje bi naš dobri Tito
![]()
![]()
![]()
![]()
Šta uradi višedecenijsko ispiranje mozga![]()
**bo te, pa se ne smije ni dovoditi ništa u sumnju. I to ono što CIA snajka CIA baš otvoreno dovodi u pitanje.
- zateznistub
#135 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?
Ustati treba kad se naglas izgovori ime iz naslova teme...
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#136 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?
Pa sasvim sigurne nebi za one generacije koje su nas napravile!!! i izasle i svjetskog rata 5 godina prijeMister Yes wrote:Pa zar ne bi bilo bolje da je bio 50-te a ne tek 90-te? Đaba smo svi (kao društvo) izgubili 40 godina.hrasno38 wrote: Onaj ko je ovu stoku mogao drzati na uzdi na bilo koji nacin 45 godina ne da je valjao nego je bio carobnjak moja Kato. Da nije ubijao te "bliske" saradnike ne bi ponovo rat bio tek 90-te 10 godina nakon sto je umro, nego odmah 50-te. Samo celicna ruka i strah ovo ovdje moze drzati na uzdi i nista drugo!
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#137 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?
tvsabina wrote:Drug Tito je bio jugoslavenski Marsal I sin svih nasih naroda I narodnosti.
Slava mu
....i hvala za najljepse godine zivota kad su ove danasnje drkadzije bile manji od makovog zrna ili milovali resetke!!!!
- Danguba
#139 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?
SumLJiv je on meni bio jos od Drvara. 
- XXS
#140 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?
Meni nije jasno kako nikad niko nije primjetio da je Tito imao po 6 prstiju na svakoj saci.
Isto tako, imaju one slike sa plaze gdje se vidi da je imao trecu bradavicu na sredini pluca.
Isto tako, imaju one slike sa plaze gdje se vidi da je imao trecu bradavicu na sredini pluca.
- vivaldi
#141 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?
pa nije bas to tako kako si ti napisaozg1911 wrote:
sto se turizma i ekonomije tice - hrvatska je u jugu usla kao najrazvijenija nakon slovenije, vise je davala u proracun nego je dobijala, a na kraju je i izasla iz juge kao druga najrazvijenija zemlja. sta se trebalo fokusirat na razvoj turizma u slavoniji, vojvodini ili na kosovu? islo se tamo di imas komparativnu prednost, u ovom slucaju ljepotu jadranske, napose dalmatinske, obale.
- muha_sa
#142 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?
Tito
šta Tito, ko Tito
šta Tito, ko Tito
- GeeTnT
#143 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?
....a tamne naocale je nosio jer je imao cetvere oci..XXS wrote:Meni nije jasno kako nikad niko nije primjetio da je Tito imao po 6 prstiju na svakoj saci.
- Gojeni H
#144 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?
Nisam bas nikakav pobornik teorija zavjere, ali sam kao klinjo dobro odslusao (morao) jedan od njegovih posljednjih govora iz neke rezidencije u Sloveniji.
Nisam ga razumio ni 5% onog sto je govorio.
Jest bio star, vjerovatno vec i senilan, ali ne znam nijednog Hrvata koji onoliko ne poznaje vlastiti jezik.
Podmetnuli nam ga Rusi, banda crvena genocidna.
Jest bio star, vjerovatno vec i senilan, ali ne znam nijednog Hrvata koji onoliko ne poznaje vlastiti jezik.
Podmetnuli nam ga Rusi, banda crvena genocidna.
- ljevoruki
#145 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?
Ne bi mi mrsko
, odgledah na YT govor sa Sutjeske iz 1978 i Splita iz 1962.
Malo mi naginje na albanski akcent u govoru.
U svakom slucaju ne govori k'o Martin Dudek ili Stefica nego k'o Enver Petrovci
Malo mi naginje na albanski akcent u govoru.
U svakom slucaju ne govori k'o Martin Dudek ili Stefica nego k'o Enver Petrovci
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#146 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?
Tito je farbao kosu....uzasGeeTnT wrote:....a tamne naocale je nosio jer je imao cetvere oci..XXS wrote:Meni nije jasno kako nikad niko nije primjetio da je Tito imao po 6 prstiju na svakoj saci.
Nije imao nikada novaca u dzepu...nevjerovatno
Tito je pusio kubanske cigare
Tito u djetinjstvu imao psa po imenu Polak
Zavrsio je zanat u Kamniku....
Bio je austrijski vojnik...
Ucestvovao u oktobarskoj revoluciji. ...
Tamnovao u kazamatima prve Jugoslavije...
Preuzeo partiju , podigao oruzani ustanak protiv okupatora , podigao socijalisticku revoluciju postao istinski I iskreni lider nasih naroda....
Postao jedan od 10 najznacajnijih ljudi dvadesetog vijeka , Velikan suvremenog doba...
Covjek koji privatno svojim nasljednicima nije ostavio kule i gradove....ostavio im je pokoju tabakeru i uniformu....
Da , sasvim je nebitno da li je Tito sin Hrvata i Slovenke....moze biti i Eskim , Poljak , Kinez...neka pišu šta hoce to je nebitno....
Maršal Tito je bio LJUDINA
- Banksy
#147 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?
Ne nasjedaj. Govorio je kao svako u Zagorju. Imam neke familije, vjeruj mi, u riječ i naglasak isto.Gojeni H wrote:
Nisam bas nikakav pobornik teorija zavjere, ali sam kao klinjo dobro odslusao (morao) jedan od njegovih posljednjih govora iz neke rezidencije u Sloveniji.
- Kinesko prkno
#148 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?
Veliki faker koji je volio popiti i pojesti,i haj ga ne voli
-
breuer
#149 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?
U svakom slučaju je u odnosu na današnje jajare bio
1. - političar
2. - šarmer
3. - legenda i mit
1. - političar
2. - šarmer
3. - legenda i mit
- Arteta