Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim
-
cisumaisa
#1 Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim
ko je prvi pokušao dijelit BiH i skim
V. Selimbegović
#2 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim
Jos jedna tema u nizu u svrhu pljuvanja po Aliji, Harisu itd...
Po mom misljenju, prvi koji su poceli da dijele BiH i na tome radili do zadnje sekunde su Milosevic, Tudjman, SANU, bosanski hrvati i srbi itd...
Da nije bilo nas bonjaka, ni Bosne danas ne bi bilo
Po mom misljenju, prvi koji su poceli da dijele BiH i na tome radili do zadnje sekunde su Milosevic, Tudjman, SANU, bosanski hrvati i srbi itd...
-
ulpinian
#3 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim
:smajlistopovraca:cisumaisa wrote:ko je prvi pokušao dijelit BiH i skim
V. Selimbegović
#4 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim
Bi. S tim što bi to bila srpska zemlja u okviru Srbije.Vozdra raja wrote:Jos jedna tema u nizu u svrhu pljuvanja po Aliji, Harisu itd...![]()
![]()
-
wizzard
#5 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim
haris je klasicni prevrtljivac i manipulator i ne cude me takve njegove izjave.
mada generalno, ne cudi me sto je u bjesomucnom ratu kakav je ovdje bio haris pa i bilo ko pristao djeliti bosnu, kada je gola glava u pitanju onda bi covjek dao sve..samo sto neki dzenerali sada pametuju i pametuju..
mada generalno, ne cudi me sto je u bjesomucnom ratu kakav je ovdje bio haris pa i bilo ko pristao djeliti bosnu, kada je gola glava u pitanju onda bi covjek dao sve..samo sto neki dzenerali sada pametuju i pametuju..
-
wizzard
#6 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim
strasno me interesuje sto republika srpska nije srpska Bosna, kao sto je npr srpsko sarajevoelSaik wrote:Bi. S tim što bi to bila srpska zemlja u okviru Srbije.Vozdra raja wrote:Jos jedna tema u nizu u svrhu pljuvanja po Aliji, Harisu itd...![]()
![]()
-
elSaik
#7 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim
Bila je '92., Srpska republika Bosna i Hercegovina...wizzard wrote:strasno me interesuje sto republika srpska nije srpska Bosna, kao sto je npr srpsko sarajevoelSaik wrote:Bi. S tim što bi to bila srpska zemlja u okviru Srbije.Vozdra raja wrote:Jos jedna tema u nizu u svrhu pljuvanja po Aliji, Harisu itd...![]()
![]()
Da nije bilo nas bonjaka, ni Bosne danas ne bi bilo![]()
-
palermo
#8 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim
Meni je dobar naslov topica. Tko je prvi pokušao dijeliti BiH i s kim. I onda tekst u kojem se spominje 93...............mlogo kasno da bi bilo prvi put.
-
elSaik
#9 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim
Cvetković i Maček? 
-
jajce32
#10 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim
ko je dijelio Jugoslaviju onda?zar to nije grijeh?bosna i hercegovina se ne može dijeliti,jer jedan naroda ne želi,a dva naroda žele!?
hajmo napraviti referendum,pa nek građani onda odluče može li se dijeliti bosna i hercegovina ili ne.nek građani odluče jel bosna i hercegovina treba da bude unitarna ili skup tri federacije.
hajmo napraviti referendum,pa nek građani onda odluče može li se dijeliti bosna i hercegovina ili ne.nek građani odluče jel bosna i hercegovina treba da bude unitarna ili skup tri federacije.
Last edited by jajce32 on 02/01/2009 17:12, edited 1 time in total.
- osa
#11 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim
bosna i hercegovina kao skup tri federacije, nemoj pa ne može se dogovoriti ni kao jedna federacija a kamoli tri.jajce32 wrote:ko je dijelio Jugoslaviju onda?zar to nije grijeh?bosna i hercegovina se ne može dijeliti,jer jedan naroda želi,a dva naroda žele!?
-
jajce32
#12 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim
http://www.biznis.ba//index.php?option= ... 9&Itemid=2
Biznis.ba: Nedavno ste izjavili da BiH treba biti uređena kao država sa tri entiteta. Nevjerovatno je kako se ta vaša izjava poklopila sa onim što se u BiH počelo dešavati nakon vašeg intervjua, mislim na Prudski sporazum i razoktorivanje nekih detalja vezano za njega. Izgleda da je ta izjava pala na vrlo plodno tlo, ali da jedini Dodik to sada smije javno reći.
Tuđman: Republika Srpska je legalni entitet u Bosni i Hercegovini, bez obzira koliko se ta činjenica s moralnog ili nekog drugog stajališta osporava. Zato je poželjno da predstavnici druga dva naroda progovore o konačnom ustavnom rješenju Bosne i Hercegovine. Što prije o tome počnu i Hrvati i Bošnjaci razgovarati prije će se doći do samoodrživog rješenja za Bosnu i Hercegovinu. Moje je mišljenje da je razborito polazište za te razgovore tzv. Cutileirov plan, tj. dogovor o načelima ustavnog uređenja BiH. Taj dogovor potpisali su vođe sva tri naroda u ožujku 1992. kao uvjet međunarodne zajednice da BiH bude priznata kao država.
Biznis.ba: Nedavno ste izjavili da BiH treba biti uređena kao država sa tri entiteta. Nevjerovatno je kako se ta vaša izjava poklopila sa onim što se u BiH počelo dešavati nakon vašeg intervjua, mislim na Prudski sporazum i razoktorivanje nekih detalja vezano za njega. Izgleda da je ta izjava pala na vrlo plodno tlo, ali da jedini Dodik to sada smije javno reći.
Tuđman: Republika Srpska je legalni entitet u Bosni i Hercegovini, bez obzira koliko se ta činjenica s moralnog ili nekog drugog stajališta osporava. Zato je poželjno da predstavnici druga dva naroda progovore o konačnom ustavnom rješenju Bosne i Hercegovine. Što prije o tome počnu i Hrvati i Bošnjaci razgovarati prije će se doći do samoodrživog rješenja za Bosnu i Hercegovinu. Moje je mišljenje da je razborito polazište za te razgovore tzv. Cutileirov plan, tj. dogovor o načelima ustavnog uređenja BiH. Taj dogovor potpisali su vođe sva tri naroda u ožujku 1992. kao uvjet međunarodne zajednice da BiH bude priznata kao država.
- cyprus
#13 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim
Prije toga Karađorđević, al na podjelu na kakvu se ovdje misli - da, upravo ta dvojica.elSaik wrote:Cvetković i Maček?
-
jajce32
#14 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim
"Sudbina naseg naroda je slicna Jevrejima, jer Palestinac, kad ga protjeraju, stavi kaput preko ramena i ode u Jemen, u Egipat, ode negdje, a Jevrej nema gdje." "To je tema za drugi put, ali vidjet ces da nisi u pravu", odgovori mi Predsjednik i nastavi: "Nego, da ti ispricam sta mi kaze Arafat. Pita me: 'Alija, nude li oni tebi sta? Ja mu kazem: 'Nude, nude, i to dobar komad.' I Arafat kaze: 'Uzmi, Alija. I meni su nudili, pa ja nisam htio, nego hocu sve. Na kraju sam ostao b,ez ista. Uzmi, Alija, dok ti nude, jer ces i ti na kraju ostati bez ista'." Kad je sve ispricao, pogleda ravno u mene i nastavi: "Ti si u opasnoj zabludi. Mi, covjece, treba da uzmemo komad Bosne. Na taj komad Bosne nek' se vrati narod, sredi stanje i napravi drzava. Ovako cemo i mi ostati bez ista."
-
kv99
#15 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim
Pa Jajce32 da je do treceg entiteta gdje su BiH Hrvati u vecini to bi se vec moglo davno napraviti ali je problem sto se trazi "malo" vise od toga, zar ne ? Reci mi da se i stvori treci entitet da li bi i Jajce /VItez/Busovaca/Gornji Vakuf/Novi Travnik u njemu ( tj mesta gdje je je unajboljem slucaju 50/50 a u nekim je cak i Bosnjacka vecina) ? I onda bi dosli na istu poziciju kao i jeseni 1992 , a svi znamo kako se tada ta avanutra zavrsila...lose i za jedne i za druge. Federacija ma kakva losa bila ipak daje osjecaj sigurnosti za Bosnjaka u Stocu i za BiH Hrvata u Bugojnu a bez toga...Da li bi se ti volio zrtvovati da se stvori treci entitiet pa ostao u "Bosnjackom " entititetu gdje bi bio bas prava manjina u "moru " Bosnjaka ili bi se selio u Zapadnu Hercegovinu iz Jajca ?jajce32 wrote:http://www.biznis.ba//index.php?option= ... 9&Itemid=2
- Josip
#16 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim
prvi koji su pokušali djeliti BiH su bili oni što su vjerojatno došli iz svemira a opisani su u prastarim vedskim knjigama.
to su oni koji su imali one letjelice posebno za međukontinentalne letove ili letove do viših djelova atmosvere i posebno one letjelice koje su bile namjenjene za međuplanetarna putovanja.
kako vam ne dosade više ovakve teme. svaki dan po 14 sličnih tema otvorite
to su oni koji su imali one letjelice posebno za međukontinentalne letove ili letove do viših djelova atmosvere i posebno one letjelice koje su bile namjenjene za međuplanetarna putovanja.
kako vam ne dosade više ovakve teme. svaki dan po 14 sličnih tema otvorite
- Vozdra raja :-)
-
jajce32
#18 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim
ono što je vojno osvojeno i obranjeno to će biti tvoje.znači ono što su hrvati donijeli u miraz u daytonu to će biti njihovo.kv99 wrote:Pa Jajce32 da je do treceg entiteta gdje su BiH Hrvati u vecini to bi se vec moglo davno napraviti ali je problem sto se trazi "malo" vise od toga, zar ne ? Reci mi da se i stvori treci entitet da li bi i Jajce /VItez/Busovaca/Gornji Vakuf/Novi Travnik u njemu ( tj mesta gdje je je unajboljem slucaju 50/50 a u nekim je cak i Bosnjacka vecina) ? I onda bi dosli na istu poziciju kao i jeseni 1992 , a svi znamo kako se tada ta avanutra zavrsila...lose i za jedne i za druge. Federacija ma kakva losa bila ipak daje osjecaj sigurnosti za Bosnjaka u Stocu i za BiH Hrvata u Bugojnu a bez toga...Da li bi se ti volio zrtvovati da se stvori treci entitiet pa ostao u "Bosnjackom " entititetu gdje bi bio bas prava manjina u "moru " Bosnjaka ili bi se selio u Zapadnu Hercegovinu iz Jajca ?jajce32 wrote:http://www.biznis.ba//index.php?option= ... 9&Itemid=2
to piše tako i u daytonskom sporazumu s tim da se teritoriji mogu razmjenjivati,.
-
kv99
#19 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim
Otidzi u Stari Vitez pa im reci da ce biti u Herceg Bosni /trecem entitetu pa da vidim onda sta si odbranio i unio . A koliko znam za Jajce tamo nije ista situacija kao i za Dejton ili 1997 kad Bosnjaci nisu mogli ni posjetiti grad bez dozvole policije HZ HB a kamoli da se vrate ( i ona sahovnica je bila druga po velicini poslije Knina ) a danas je malo drugacije. Tako da ako hoces da zivis u entitetu gdje su BiH Hrvati vecina trebaces da preselis u Zapadnu Hercegovinu ali Jajce ponovo pod sahovnicu necejajce32 wrote:kv99 wrote:ono što je vojno osvojeno i obranjeno to će biti tvoje.znači ono što su hrvati donijeli u miraz u daytonu to će biti njihovo.jajce32 wrote:http://www.biznis.ba//index.php?option= ... 9&Itemid=2
Pa Jajce32 da je do treceg entiteta gdje su BiH Hrvati u vecini to bi se vec moglo davno napraviti ali je problem sto se trazi "malo" vise od toga, zar ne ? Reci mi da se i stvori treci entitet da li bi i Jajce /VItez/Busovaca/Gornji Vakuf/Novi Travnik u njemu ( tj mesta gdje je je unajboljem slucaju 50/50 a u nekim je cak i Bosnjacka vecina) ? I onda bi dosli na istu poziciju kao i jeseni 1992 , a svi znamo kako se tada ta avanutra zavrsila...lose i za jedne i za druge. Federacija ma kakva losa bila ipak daje osjecaj sigurnosti za Bosnjaka u Stocu i za BiH Hrvata u Bugojnu a bez toga...Da li bi se ti volio zrtvovati da se stvori treci entitiet pa ostao u "Bosnjackom " entititetu gdje bi bio bas prava manjina u "moru " Bosnjaka ili bi se selio u Zapadnu Hercegovinu iz Jajca ?
to piše tako i u daytonskom sporazumu s tim da se teritoriji mogu razmjenjivati,.
-
kosmos
#20 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim
komunisti s komunistima bosnjacima, saradnicima UDBE i KOS-a,......., sta su to zajednicke institucije, je li to pojam iz dejtonskog sporazuma?..........
-
jajce32
#21 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim
NE ŽELE POD ŠAHOVNICU?!

-
kv99
#22 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim
Postavljas neke znakove koje imaju veze sa ustasama i nacistima i to ti je dokaz za nesto ? Sa tim znakovima ja nemam veze ali znam da onolika sahovnica koja je bila nad Jajcem do 2000 vise nece bitijajce32 wrote:NE ŽELE POD ŠAHOVNICU?!
-
popajic
#23 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim
Pa, zar nije BIH vec odavno podijeljena ? I to bez referenduma ...sto je bilo protivustavno...ali,koga je ikad bilo briga za ustav !?jajce32 wrote:ko je dijelio Jugoslaviju onda?zar to nije grijeh?bosna i hercegovina se ne može dijeliti,jer jedan naroda ne želi,a dva naroda žele!?
- jeza u ledja
#24 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim
Prvi primjer diobe BiH desio se jos prije nekoliko milijardi godina kada se srpska amoeba pokusala odvojiti od hrvatske:

- bogoljub
#25 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim
jeza u ledja wrote:Prvi primjer diobe BiH desio se jos prije nekoliko milijardi godina kada se srpska amoeba pokusala odvojiti od hrvatske: