Obzirom da je "pemetovanje" u temi Velika Albanija srećom ( ili moderatorskom ) mudrošću završilo, bit ću slobodan da kao "friški" malo " glasno " razmišljam
Tko je kriv/ KO je ktiv ?:
-
coffee
#1 Tko je kriv/ KO je ktiv ?:
Tko je kriv?
Obzirom da je "pemetovanje" u temi Velika Albanija srećom ( ili moderatorskom ) mudrošću završilo, bit ću slobodan da kao "friški" malo " glasno " razmišljam
. Kao što je opće poznato tamo na samom poćetku 90 tih u Socijalističkoj Republici Hrvatskoj se desio nepojmljivi zločin tipa reverendum . I zamisli ti ove " mudrijaše" Hrvate , oni hoće nekakvu tamo konfederaciju -? Iliti ine čarolije da bi imali nofce koje su " zaradili" u svom nofčaniku. Ne, Ne veli SANU ( koja ima Btw ) već spreman " elaboret" o ugroženosti Srbskog naroda u okruženju . ..... I sad se ovi " zločesti Hrvati " u starkama i s raupšicerskim ( krivolovčkim ) puškama napali Srbsku nejać i potjerali ih sve do Drine . I naravno kako svaka akcija traži reakciju , eto ti vraga. Oni infiltrirani ( spavači) organiziraju " sejačku "? bunu. Naravno da se ne vidi ispred nosa udio ugroženih u "vlasti SRH" ( ili je to možda uzrok) . No dobro ?. Kako svaki "pošten" Srbin ( imućniji) ima doma u garaži T 84 ili nešto slabije , a na livadi pokraj kuće barem Mig 25 ili 29 tku , ne raćunajući sirotinju s orlovima , galebovima, labudovima i ostalim pticama" naša " JNA se nije imala kaj mješati . Bože moj to je interni problem . jel te ?
. Dalje se zna ! ? Osobno sam recimo pacifist i zagovornik da svatko živi tamo di se rodio i da u u perspektivi bu de tamo di smatra da mu je bolje. ( E zaboravio) Šteta što su Amerikanci na kraj Oluje prekinuli hm... događaj jer bi kao što neko reče svi Srbi bili u jednoj državi. Ono kaj želim drugom desilo se meni

-
coffee
#2 Re: Tko je kriv/ KO je ktiv ?:
Turci ( Osmanlijsko carstvo) . Reći ću zašto , sad idem papati.
.
-
coffee
#3 Re: Tko je kriv/ KO je ktiv ?:
Uvod , razrada- zaključak _______ Uzrok , posljedica - "suživot" ?... -
-
Basvod
#4 Re: Tko je kriv/ KO je ktiv ?:
Kriv je onaj kome je prije skoro 100 godina pala na pamet ideja da spoji juznoslavenske narode u jednu drzavu.
Mada, vise uopste nije bitno ko je kriv.
Mada, vise uopste nije bitno ko je kriv.
-
coffee
#5 Re: Tko je kriv/ KO je ktiv ?:
E , da : . Uvod : Otomansko carstvo kao što i sama riječ govori volilo se izležavat ( otoman -kauč) , pa su onda odlučili pokorit odnosno podjarmit izvjesni dio svekolikog pučanstva. Hm , obzirom da su išli linijom manjeg otpora njihova ekspanzija je išla tamo gdi je išla , na zapad. I zamisli te pederi hoće jednu desetinu prihoda od podjarmljenih naroda. ( Danas u demokraciji i svekolikoj slobodi naši "Age ili kako li su se već zvali ili zovu " uzimaju svega 70 inu . A mislim da su otomane- kauče dobrano "prevazišli" . No dobro , očemu zapravo prićam ? . Daklem kad su se zbog pomanjkanja komoditeta raspizdili , i pomeli sve pred sobom dođoše do junačke Srbije. Narvavno ko i danas ( nikog ne želim uvrijediti) Srbi kao povjesno poznat nenaoružan narod su se hrabro kroz Bosnu povukli do svojih "povijesnih" granica. Međutim da paradoks bude veći , utekli su samo oni koji su imali love za uteć. Sirotinja se ostala par stoljeća jebavat na ovaj ili onaj naćin s ovim pederima koji su ih tlačili s tom desetinom. Hebi ga , pišem iz ove Slobodnecoffee wrote:Uvod , razrada- zaključak _______ Uzrok , posljedica - "suživot" ?... -
-
coffee
#6 Re: Tko je kriv/ KO je ktiv ?:
BTW sory na sarkazmu , ali...? ... 
-
coffee
#7 Re: Tko je kriv/ KO je ktiv ?:
I sad na početku stoljeća ( ne fatajte me za datume) nakon izvjesnih par stotinjak godina , u đumbusu protjeranih srba s lijeve strane Drine , poturčenih hrvata naravno i srba koji nisu imali s čim dalje na zapad ( da su imali i Minken bi bio srpski ) " složila se nova nacija" . Naravno da će te me demantirati , ali dok toliko ( sa svih strana) omraženi tito ni je izmislio Bosance - posljedica je sad 0,3 Jugoslavija u državi koja se sad naziva Bosna i Hercegovina , a u nazivu ne ma srbskog etniteta , iako je u "posjedu" pola teritorija.
. Kad bi netko stavio osobnu ruku na jaja i reko nek mi se više nikad ne digne ako je neki narod (ne)sposoban formirati državu koja ima formu ko Hrvatska onda bt to bilo u najmanju ruku idiotski. Naravno . postoje migracije , ali zašto onda Marsej nije Alžirski i sl. . Ma ima tu još puno opservacija, ali ne da mi se više . Odgovorit ću na sva potpitanja , i budem još napisao zakljućak iako ne vidim svrhu (čitajući sl. teme)