Tko je rekao da ćete otići u pakao, ja sam kazao Čudni su putovi Gospodnji.Abdurrahman wrote:
Ne brini, kada Allah napuni Dzehennem, Dzehennem ce uzviknuti da li ima jos.
Kako to da se cudis sto je toliko miliona ljudi zalutalo, a u isto vrijeme tvrdis da smo mi muslimani, kojih ima izmedju jedne milijarde i cetri stotine miliona i jedne milijarde i sest stotina miliona muslimana, da smo mi u zabludi i pored nas jos 3 ipo milijarde ljudi ? Zar mislis da ce toliki broj otici u Vatru ?
Aha, a ne znas haman da ce i potonji i sadasnji ljudi svi na svoje mjesto stici i odrediste doci.
I ja kad umrem, umrijeću tijelom, a duša ostaje živa, gdje je Isusova duša bila. Kontaš umro tijelom, duh je vječan.Koliko ispravno naucava, vidi se, kada vjerujete da je Bog covjek i da je bio mrtav 4 dana, da su Ga ljudi ubili i nanijeli Mu zlo. Jah pameti majko moja.
Ja tebi neću dokazivati za Bibliju ništa, a sve je to uredu za Muhameda, ali opet ne znam je li Bog govorio Muhamedu, možda su se neke stvari dogodile, a možda su slučajnost, ja kažem da su slučajnosti, dokaži da nisu.Hajde ti meni dokazi da je ono sto stoji u Bibliji Bozija rijeci i rijec Isa a.s. ? Bujrum.
A u suprotnom, prati temu "Da li je Biblija Bozija rijec" i vidjeces da cu ja donijeti dosta dokaza da nije Bozija rijec.
A kazes da je bez cvrstog dokaza to da je Bog govorio Muhammedu ? Pa uzmi ti i pocni proucavati Kur´an, pa ces vidjeti ako budes zelio istinu a ne cirkuzijadu da pravis od sebe, vidjeces da to nije govor covjeka niti moze biti. A otkrica koja su najavljena u Kur´anu su mnogobrojna, a ostvarila su se mnoga. Zbog toga tvoja mnoga bivsa braca sa Zapada, medju kojima su apsolutna vecina oni koji su se bavili naukama, proucavanjem Islama i licnosti koji su ljudima od ruke su presli na Islam pred nepobitnom cinjenicom i istinom.
Ni u jednoj vjeri nema 100% sigurnosti, vjera nije sigurnost nego pouzdanje u Boga i Božji plan.
Moja duša gori za Istinu, možeš misliti drukčije, ali samo Bog zna koliko čeznem za Njim.Onome ko zeli istinu, njemu je dokazano, a onome ko okrece se od Istine, sigurno da mu sa neba meleke Allah posalje, kako se kaze, on nebi vjerovao.
Dokazi ti da je Biblija Bozija Rijec.
Ne mozes ni sa 10 % a kamoli sa 100 %.
Ne zanima me, jer znam biografiju Onoga koga je Bog obećao i koga je Bog poslao.Eh u tome je i problem, preporucujem ti prvo da procitas biografiju Muhammeda a.s., pa onda pricaj jer ovako samo lupas na prazno. Izvini, ali tako ti je.
Križ je život moj prijatelju, samo ga treba hrabro nositi i ako ga budeš nosio velika te nagrada čeka.Pa ima sa nevjernicima, to je tacno, isto sto danas ima kao nikada prije dosta onih koji obozavaju kravu.
Odakle ja znam kako muslimani zovu Jonu, ako je došlo do zabune izvini, ali zašto smatraš da Jona nije bio prorok.Jesi li ti citao ovo http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 0&start=25 ?
Ako nisi, toplo preporucujem.
Uostalom, kako muslimani zovu Jona ?