Tko je dozvolio Ashdownu da ide lizati guzice sirom Srbije?

Da li je vrijeme da Paddy ide na oficirsku platu i da svoje mjesto prepusti nekom drugom u BiH?

DA
9
56%
NE, neka jos malo zaradjuje kao kraljica
6
38%
Ne znam
1
6%

Total votes: 16

Anderson

#1 Tko je dozvolio Ashdownu da ide lizati guzice sirom Srbije?

Post by Anderson »

DIPLOMACIJA Visoki predstavnik u posjetu Beogradu

Ashdown: Nijedna reforma ne smije ugroziti RS

BEOGRAD - “Nijedna od predstojećih reformi u BiH nije usmjerena na ugrožavanju statusa RS koji je definiran Daytonskim sporazumom”-izjavio je jučer Pady Ashdown nakon sastanka s srbijanskim čelnicima, te dodao da “Republika Srpska, kao jedan od dva bh. entiteta koje jamči Daytonski sporazum, ne treba se osjećati ugroženom zbog reforme policije”.

Ashdown je ocijenio da su postignuti rezultati značajni i da SiCG veoma brzo može započeti razgovore o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju Evropskoj uniji. On se založio za nastavak saradnje SiCG s RS u vezi s potpunim ispunjavanjem obaveza prema Haškom tribunalu (ICTY).

Srbijanski premijer Vojislav Koštunica je ukazao da je model dobrovoljne predaje, za koji se opredijelila Vlada Srbije, dao konkretne rezultate i kako postoji veoma dobra saradnja s RS u pogledu ispunjavanja obaveza prema ICTY-u te da će ona biti nastavljena.

Koštunica je istaknuo neophodnost očuvanja Daytonskog sporazuma, čiji temelj predstavljaju entiteti i koji garantira stabilnost BiH.

Reforma policije je također bila tema razgovora. Visoki predstavnik je napomenuo da je reforma policije, uz pitanje suradnje s haškim Tribunalom, jedna od posljednjih velikih reformi koju BiH treba provesti kako bi krenula putem pridruživanja EU.

Visoki predstavnik je rekao da restrukturiranje policije osigurava mehanizam za poboljšanje efikasnosti i djelotovornosti policijskih snaga, navodi se u priopćenju OHR-a.
Mislim da on nema mandat za takvo nesto pogotovo ne nakon sto SAD stite podoficira vojske SiCG koji tvrdi da su Srbija i VSiCG stitili i stite Mladica i da su zbog toga likvidirana dva vojnika SiCG i da zbog toga dva najveca zlocinca u Europi nisu u Hagu.

Nije li vrijeme da Paddy kupi prnje i da kao visoki predstavnik dodje neutralna osoba iz neutralne drzave sto ocito Ashdown i Velika Britanija, a pogotovo nisu nikad ni bili?

Sad da li je to sto je srpski prestolonasljednik Karadjordjevic bio na svadbi Carlsa i Cobile pardon Camile ili zbg neceg drugog ne znam. Sta vi mislite da li je vrijeme da Paddy ide i da svoje mjesto prepusti nekom drugom?

Rezultat rata se ne moze ponistiti dok god Srbija ima ispostavu u BiH i ne moze se ponisititi mirnim putem, pogotovo ne dok je Ashdown u BiH.
Fair Life

#2 Re: Tko je dozvolio Ashdownu da ide lizati guzice sirom Srbi

Post by Fair Life »

Anderson wrote:
DIPLOMACIJA Visoki predstavnik u posjetu Beogradu

(...)
Bla...bla...bla...
Image
Prenj

Post by Prenj »

Ma jel' nam se ovo opet Lloyd (Sting, ...) opet vratio u punom sjaju?
Liska

Post by Liska »

Nesto mislim da njemu uopce i nije potrebna bilo cija dozvola. Kad budemo sposobni sami uredjivati svoje stvari onda nam i Visoki nece trebati. Do tada jedimo govna.
Anderson

Post by Anderson »

Liska wrote:Nesto mislim da njemu uopce i nije potrebna bilo cija dozvola. Kad budemo sposobni sami uredjivati svoje stvari onda nam i Visoki nece trebati. Do tada jedimo govna.
Naravno da nam visoki predstavnik treba, ali nam ne treba Ashdown i ne treba nam visoki predstavnik koji ce ici moljakati i lizati guzice po Beogradu dok taj isti Beograd grubo krsi daytonski sporazum izmedju ostalog i tako sto cijelo vrijeme krije dva najveca zlocinca u Europi, Karadjica i Mladica?

Takav nam visoki predstavnik nije potreban.

Cini mi se da put Ashdowna u Beograd je u svrsi lobiranja da ostane kao visoki predstavnik. Zato im i lize guzice i zato i jeste u Beogradu pogotovo nakon sto je izgubio svaku podrsku kod Hrvata iz BiH i Hrvatske.
Prenj

Post by Prenj »

Anderson wrote:
Liska wrote:Nesto mislim da njemu uopce i nije potrebna bilo cija dozvola. Kad budemo sposobni sami uredjivati svoje stvari onda nam i Visoki nece trebati. Do tada jedimo govna.
Naravno da nam visoki predstavnik treba, ali nam ne treba Ashdown i ne treba nam visoki predstavnik koji ce ici moljakati i lizati guzice po Beogradu dok taj isti Beograd grubo krsi daytonski sporazum izmedju ostalog i tako sto cijelo vrijeme krije dva najveca zlocinca u Europi, Karadjica i Mladica?

Takav nam visoki predstavnik nije potreban.

Cini mi se da put Ashdowna u Beograd je u svrsi lobiranja da ostane kao visoki predstavnik. Zato im i lize guzice i zato i jeste u Beogradu pogotovo nakon sto je izgubio svaku podrsku kod Hrvata iz BiH i Hrvatske.
Lloyde,

A da prvo malo rastabiris odredbe Daytonskog sporazuma, pa da ne trosis vise vrijeme i resurse foruma.

http://www.ohr.int/dpa/default.asp?content_id=366

Nego, kako Dokic, nisi odavno nista pisao na tu temu.
Fair Life

Post by Fair Life »

Anderson wrote:Cini mi se da put Ashdowna u Beograd je u svrsi lobiranja da ostane kao visoki predstavnik. Zato im i lize guzice i zato i jeste u Beogradu pogotovo nakon sto je izgubio svaku podrsku kod Hrvata iz BiH i Hrvatske.
Tebi javili, ili je to Avazovo misljenje ?

A sta ti se "me's'cini" u vezi ove trojice nasih predsjednika?
Imas li tu koju da kazes, onako "Cini mi se da...?
Last edited by Fair Life on 12/04/2005 10:31, edited 1 time in total.
Anderson

Post by Anderson »

Prenj wrote:
Lloyde,

A da prvo malo rastabiris odredbe Daytonskog sporazuma, pa da ne trosis vise vrijeme i resurse foruma.

http://www.ohr.int/dpa/default.asp?content_id=366

Nego, kako Dokic, nisi odavno nista pisao na tu temu.
O cemu ti to zivota ti? Ja mislio ti zoves tako FairLife, a ti tako zoves mene?

Nemas li vrucicu?

Znam ja odredbe sporazuma iz Daytona koji je jasan da se svi ratni zlocinci moraju isporuciti u Hag i da ih se ne smije stiti sto je dokazano da Srbija radi na primjeru Mladica i Karadjica.

Daytonski sporazum se grubo krsi od strane SiCG, samim tim druge strane nisu obavezne na postivanje istog.

Sto se tice Ashdowna ovaj njegov put je upravo u svrhu moljakanja Srbije da ga podrzi kao visokog predstavnika sto znaci da im mora davati ustupke sto ga svrstava medju one koji nisu neutralni.

Bosnjaci bi se trebali pridruziti Hrvatima u zahtjevima za smjenu Ashdowna.
Fair Life

Post by Fair Life »

Neka njega (Ashdowna) blago nama...

I ovako se ne zna ciji je u cijoj, a bez njega ni gace nebi trebale...

Da je cvjecka nije, ali je bolji od naseg kukolja.
Last edited by Fair Life on 12/04/2005 10:44, edited 1 time in total.
Anderson

Post by Anderson »

Fair Life wrote: Tebi javili, ili je to Avazovo misljenje ?

A sta ti se "me's'cini" u vezi ove trojice nasih predsjednika?
Imas li tu koju da kazes, onako "Cini mi se da...?
Znas da je Ashodown bio na otvaranju Avaza?

Ne odstupas li u misljenju od misljenja komunisticke partije Lagumdjija? Pazi se Zlaja je elektronski predcednik i zna upaliti kompjuter. Ako mu neko javi da branis njegovog suparnika u lizanju guzice Srbima Ashdowna mo'es biti po kratkom postupku na CK SKJ sm'enjen.
Prenj

Post by Prenj »

Anderson wrote: O cemu ti to zivota ti? Ja mislio ti zoves tako FairLife, a ti tako zoves mene?

Nemas li vrucicu?

Znam ja odredbe sporazuma iz Daytona koji je jasan da se svi ratni zlocinci moraju isporuciti u Hag i da ih se ne smije stiti sto je dokazano da Srbija radi na primjeru Mladica i Karadjica.

Daytonski sporazum se grubo krsi od strane SiCG, samim tim druge strane nisu obavezne na postivanje istog.

Sto se tice Ashdowna ovaj njegov put je upravo u svrhu moljakanja Srbije da ga podrzi kao visokog predstavnika sto znaci da im mora davati ustupke sto ga svrstava medju one koji nisu neutralni.

Bosnjaci bi se trebali pridruziti Hrvatima u zahtjevima za smjenu Ashdowna.
Rastabiri Dayton, pa se javi.
Fair Life

Post by Fair Life »

Prenj wrote:...Rastabiri Dayton, pa se javi.
Lako ce to on. Postoji ilustovano izdanje... kao nekad Asterix.
Anderson

Post by Anderson »

Fair Life wrote:
Lako ce to on. Postoji ilustovano izdanje... kao nekad Asterix.
Ilustrovana Politika? :D
kub lajkan

Post by kub lajkan »

@Anderson

Cijela priča ti je - niđe veze...
Fair Life

Post by Fair Life »

Anderson wrote:
Fair Life wrote:
Lako ce to on. Postoji ilustrovano izdanje... kao nekad Asterix.
Ma jok ! Avazovo izdanje Ilustrovanog Dejtonskog sporazuma... za one koji ga nisu do sada savladali... onako za uz kaHvicu na brzaka.
Anderson

Post by Anderson »

Fair Life wrote:
Anderson wrote:
Fair Life wrote: Lako ce to on. Postoji ilustrovano izdanje... kao nekad Asterix.
Ma jok ! Avazovo izdanje Ilustrovanog Dejtonskog sporazuma... za one koji ga nisu do sada savladali... onako za uz kaHvicu na brzaka.
Dobro daj mi pronadji tu odredbu u sporazumu gdje se kaze da Srbija mora da stiti Mladica i Karadjica da ih se ne docepa Karla del Ponte?

SRBIJA Bivši dočasnik tvrdi da je Mladić prošle godine bio u Beogradu

Dvojica ročnika ubijena jer su vidjela Mladića na Topčideru

Image

BEOGRAD Bivši dočasnik Vojske SiCG, koji je pobjegao iz Srbije i nalazi se pod zaštitom SAD-a, izjavio je da je prošle godine haaški optuženik Ratko Mladić bio skrivan u vojnom objektu u Topčideru u Beogradu te da su dvojica vojnika koja su tamo služila redoviti vojni rok ubijena jer su ga vidjela.

Beogradski list "Danas" jučer je objavio dio razgovora s Miroslavom D. Petrovićem, koji tvrdi da je bio u osiguranju Ratka Mladića te da su vojnici Dražen Milovanović i Dragan Jakovljević ubijeni u listopadu prošle godine jer su u vojarni "Topčider" vidjeli Mladića.

Njihova smrt službeno još nije rasvijetljena. Petrović je također izjavio da je u lipnju prošle godine na Topčideru održano savjetovanje o sigurnom odlasku Mladića iz Beograda prema sjeveru Srbije ili prema Bosni. Petrović je za "Danas" izjavio da je pobjegao iz Srbije potkraj prošle godine jer je otkrio ilegalnu trgovinu vojnim oružjem. Kako navodi list, Petrović je trenutačno pod zaštitom SAD-a, u vojnoj bazi u jednoj od Srbiji susjednih zemalja. Ministar obrane SiCG Prvoslav Davinić izjavio je da će ministarstvo ispitati cijeli slučaj.

Istodobno, srbijanski mediji tvrde da je general Nebojša Pavković, optužen za zločine na Kosovu 1999. godine, pobjegao iz Srbije i Crne Gore te se najvjerojatnije skriva u Republici Srpskoj. Pozivajući se na izvore bliske bivšem načelniku Generalštaba Vojske Jugoslavije, mediji tvrde da je Pavković uspio pobjeći iz Srbije uz pomoć "starih prijatelja iz vojske".

Članovi Pavkovićeve obitelji izjavili su da im je tijekom nedavnog informativnog razgovora u policiji rečeno da za Pavkovićem tragaju "haaški agenti i lovci na glave". Ministar unutrašnjih poslova Dragan Jočić izjavio je jučer da "nema novih informacija o generalu Nebojši Pavkoviću, ali da MUP obavlja sve potrebne radnje u vezi s tim".

Vecernji List (zb, H)

Kad mi pronadjes tu odredbu Daytona boldaj to posto slabo vidim.
Fair Life

Post by Fair Life »

Poslusaj ti ipak Prenja... nadji i procitaj.
Anderson

Post by Anderson »

Fair Life wrote:Poslusaj ti ipak Prenja... nadji i procitaj.
Ti si ono simpatizer SDP-a i Zlatka ...gumdjije? Da se primjetiti.

Imam jeftino kokardi za prodati treba li ti da zamijenis petokraku kad zato dodje vrijeme?

Samo za clanove SDP-a obavijestenje da imam jeftino kokarde i da ne pokusavaju izvuci kakav popust jer ga nema jer su uvoz iz Srbije.
Prenj

Post by Prenj »

Anderson wrote:
Fair Life wrote:Poslusaj ti ipak Prenja... nadji i procitaj.
Ti si ono simpatizer SDP-a i Zlatka ...gumdjije? Da se primjetiti.

Imam jeftino kokardi za prodati treba li ti da zamijenis petokraku kad zato dodje vrijeme?
Fino ta Fair savjetuje a ti onako seljacki odmah, ne valja nikako.

Slobodno se javi ako ne znas engleski, pa da ti posaljem link na prevod Daytona.
Prenj

Post by Prenj »

aleksandarbl wrote:A zar vi ne shvatate, da je opstanak RS jedini nacin da opstane i BiH?
Evo junak i sa druge strane pristize.
Kad sad sa Andersonom ljuti boj zapocne :-)
Anderson

Post by Anderson »

aleksandarbl wrote:A zar vi ne shvatate, da je opstanak RS jedini nacin da opstane i BiH?

Vojno razvaljivanje 'rs' je jedini nacin da se napokon rijesi cetnicko pitanje za sva vremena u BiH.

Bez toga je sve losa kozmetika koja nece moci pokriti prljavu bradu.
Prenj

Post by Prenj »

Anderson wrote:Vojno razvaljivanje 'rs' je jedini nacin da se napokon rijesi cetnicko pitanje za sva vremena u BiH.
Da pogadjamo, od '92 do 95 "vojno si razvaljivao RS" iz dijaspore ili sa radne obaveze?
Prenj

Post by Prenj »

aleksandarbl wrote:
Anderson wrote:

Vojno razvaljivanje 'rs' je jedini nacin da se napokon rijesi cetnicko pitanje za sva vremena u BiH.

Bez toga je sve losa kozmetika koja nece moci pokriti prljavu bradu.
Evo, znao sam da ce neko poceti prijetiti ratom.
Dace Bog i da izbije taj rat, pa da jednom zauvijek rijesimo to muslimansko pitanje na Balkanu :)
Evo jos jednog ratnika na daljinsko upravljanje. :(
Anderson

Post by Anderson »

aleksandarbl wrote: Evo, znao sam da ce neko poceti prijetiti ratom.
Dace Bog i da izbije taj rat, pa da jednom zauvijek rijesimo to muslimansko pitanje na Balkanu :)
Ja ne prijetim nego kazem sta je najbolje rjesenje. Budete li ga rjesavali kao sto ste ga 'rjesavali' kad ste se suprostavljali deset puta slabije naoruzanoj vojnoj (naglasavam) sili, bojim se da ti je jedino rjesenje traktor i to najbrzi traktor.

Ako si iz Banja Luke onda znas sta ja pricam samo se sjeti 1995 godine. Armija BiH kod Bronzanog Majdana, HV jos blize od strane Jajca,a cetnici se vec razbjezali? Do groba trebate NATO-u biti zahvalni inace bi sad pisao iz internet cluba na Slaviji naravno ako si imao brz traktor.
winetou

Post by winetou »

Paddy- najbolji visoki predstavnik kojeg je BiH imala.
Post Reply