valja mi sljedeci put kad odem kod hadzije na cevape (ovo sto je fukara spomeno pod "bosna" u srebreniku), pa da vidite kako to izgleda..edu wrote:ne mogu kod zelje valjati cevapi kad se desi da vas sjedne 2-3..narucite 2-3 porcije..a oni vam ih donesu za 56 sekundi..neki dan sam bio sa nekom rajom..cevapi mu stoje na rostilju peceni..u cosku..pokriveni somunom..neko naruci..konobar vrisne odmah 3 desetke..dok on dodje..ovaj ih samo jos malo ugrije..i to je to......na stranu sto su malo kraci od virsli..![]()
.........nema cevapa do petice..sta vam je...
Tjevapi u BiH
Moderator: anex
-
car-x
-
Orbini
Cevap nije originalno bosansko jelo, vec jedna verzija kepapa,kebaba,cebaba,... kojih imas najmanje 100 razlicitih vrsta diljem istocnog svijeta i Balkana. Dakle, jedno od orjentalnih jela koja su dosla kod nas za Osmanlija.
Probao sam cevap u sve i jednoj nasoj carsiji i mogu vam reci da po ukusu i obliku nisu puno drugaciji od vrsta kebaba koje sam jeo u Turskoj.
Jedini originalni autenticni cevap u Bosni je Banjalucki cevap.
Kako po ukusu, tako i po obliku. Sve ostalo je blaga kopija nekih podvrsta turskih kebaba.
Zao mi je Sarajlije ako ovo vrijedja vasa osjecanja. Ali vi imate pite i corbe koji su kod vas najbolji, janjetina je najbolja oko konjica, paprike na razne nacine u Gradaccu, kvrgusa, mutusa,.. u Bos. Krajini, tufahije i japrak u Mostaru, burek u travniku,... i cevap po Banjaluckom receptu.
S tim da se i oko pita moze raspravljati. Vasa je krompirusa i uckur pita.
prijatan pozdrav

Probao sam cevap u sve i jednoj nasoj carsiji i mogu vam reci da po ukusu i obliku nisu puno drugaciji od vrsta kebaba koje sam jeo u Turskoj.
Jedini originalni autenticni cevap u Bosni je Banjalucki cevap.
Kako po ukusu, tako i po obliku. Sve ostalo je blaga kopija nekih podvrsta turskih kebaba.
Zao mi je Sarajlije ako ovo vrijedja vasa osjecanja. Ali vi imate pite i corbe koji su kod vas najbolji, janjetina je najbolja oko konjica, paprike na razne nacine u Gradaccu, kvrgusa, mutusa,.. u Bos. Krajini, tufahije i japrak u Mostaru, burek u travniku,... i cevap po Banjaluckom receptu.
S tim da se i oko pita moze raspravljati. Vasa je krompirusa i uckur pita.
prijatan pozdrav
-
Stari
Negdje u juznom dijelu svedske postoji grad Värnamo (Vearnamo se izgovara otprilike) u tom gradu, blizu zeljeznicke stanice, postoji cevabdzinica koja se zove Restaurant BL ....medju etnickim svedjanima vlada nedoumica oko toga da li BL znaci ...
Bosnian Lovers
...ili nesto drugo.
Cevapi su po banjaluckom fazonu ... jestivi su...jos ako su sa kajmakom...dapace vrlo dobri.
Cevapi su po banjaluckom fazonu ... jestivi su...jos ako su sa kajmakom...dapace vrlo dobri.
-
The_Fluid
edu wrote:ne mogu kod zelje valjati cevapi kad se desi da vas sjedne 2-3..narucite 2-3 porcije..a oni vam ih donesu za 56 sekundi..neki dan sam bio sa nekom rajom..cevapi mu stoje na rostilju peceni..u cosku..pokriveni somunom..neko naruci..konobar vrisne odmah 3 desetke..dok on dodje..ovaj ih samo jos malo ugrije..i to je to......na stranu sto su malo kraci od virsli..![]()
.........nema cevapa do petice..sta vam je...
nek se i ja sa eduom jednom slozim, mada to vec napisah par stranica prije na ovoj istoj temi.
Trenutno nema boljih od petice, zelju zaobilazim u sirokom luku.
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Nikad ne udjoh u peticu na tjevaptitje
:D
Ma Kurto zakon, Mrkva also
Ma Kurto zakon, Mrkva also