Tizen OS
Moderator: Benq
- GAU8
#26 Re: Tizen OS
Ljudi zaboravljate da je dobar App store SVE.
Moze Tizen biti 10000x bolji od svih smartphone operativnih sistema, ali ako nema aplikacija, dzaba.
Najbolji primjer je Meego.
Moze Tizen biti 10000x bolji od svih smartphone operativnih sistema, ali ako nema aplikacija, dzaba.
Najbolji primjer je Meego.
- Qler
#27 Re: Tizen OS
Plan je bio da meego podrzava apk, u narednim updatrima je to trebalo doci, kao sto sad sailfish podrzava. Samim time, problem i sa marketom i aplikacijama je rijesen...
Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
- stakasa
#28 Re: Tizen OS
Symbian je najveceg proivodaca mobitela doveo do stecajaQler wrote:Probala sa symbianom i deset godina bila prakticno jedini smarphone proizvodjac... Tesko da to nije uspjeh. Znas kad kazu dinosauri izumrli, a niko ne kaze da su oni dominirali 65 miliona godina, a koliko smo mi tu... Tako i symbian je u it svijetu kao dinosaur, izumruo ali ostavio je puno iza sebe. Pa i danas ima jedan od bolje rijesenih multitaskinga, dvije godine nakon sto se prestao proizvoditi, dvije godine u it svijetu, prije dvije godine kad je 1GHz bio wow procesor a danas quad i octa core idu...
A N9 je prica za sebejuce sam muntao jarana opet da mi je proda nazad, nece smrad
Zamisli Meego i Sailfish
gdje ces bolje
- AdoCka
#29 Re: Tizen OS
Da,Ali Sailfish ima samo Yandex store,a ne Google Play
- Qler
#30 Re: Tizen OS
@stakasa ali ga je i doveo do najveceg proizvodjaca mobitela... Elop ga je doveo do stecaja...
@adocka, pa i to je nesto, a vjerovatno ce napraviti neku carlamu da privuku developere da postave app i tamo, to i onako nije komplikovano, a i androidadi se furaju kako su svi hackeri, valjda znaju sideloadati apk na telefon...
@adocka, pa i to je nesto, a vjerovatno ce napraviti neku carlamu da privuku developere da postave app i tamo, to i onako nije komplikovano, a i androidadi se furaju kako su svi hackeri, valjda znaju sideloadati apk na telefon...
- stakasa
#31 Re: Tizen OS
Govorim o smartphoneima. Da je Nokia licencirala android Samsung im ne bi bio u peti. A Elop je doso tek nakon izgubljene utakmice. Sa zadatkom ocito. Ali tad je sve bilo gotovoQler wrote:@stakasa ali ga je i doveo do najveceg proizvodjaca mobitela... Elop ga je doveo do stecaja...
- Qler
#32 Re: Tizen OS
Pa symbian telefoni jesu smartphonei, Nokia nije mogla licencirati googleove os, a google nije dao ono sta je Nokia htjela a to je da naprave svoju varijantu androida kao kindle, a da imaju pristup i google play store, da ne stavljaju gmaps i slicno u telefone...
- stakasa
#33 Re: Tizen OS
Ukratko - kiksali i klecnuli. MSTF kupio sta je ostalo od njih da bi se na to trziste probili. Pc se slabije prodaju a smartphoni vrtoglavo rastu. Sad ce nastupit masivna ulaganja. Tesko da se 4. Os izbori za svoje mjesto pod suncemQler wrote:Pa symbian telefoni jesu smartphonei, Nokia nije mogla licencirati googleove os, a google nije dao ono sta je Nokia htjela a to je da naprave svoju varijantu androida kao kindle, a da imaju pristup i google play store, da ne stavljaju gmaps i slicno u telefone...
-
Djubre_
#34 Re: Tizen OS
Cari androida i jeste play store najvise.. jedina aplikacija koja vrijedi ovih telefona. Izgled i vizuelnosti su ok na tizenu. Al hebes to. To me najmanje interesuje. Market opet nudi svasta nesto da ucinis tel zanimljivijim. Ako ne podrzava, ebat ga. Al opet i to ce morati samsung kesirati googleu. Ili da google popusti i ponudi samsungu tu aplikaciju. Kako to vec ide.. maps, gmail, youtube, search..
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
- Quaresma
#35 Re: Tizen OS
nekome je dovoljno par aplikacija da ima da bi kupio telefon s tim os.om
evo Wp8 ima tapatalk, fejs, iako nema pravu yt aplikaciju ima dobrih alternativa, ostalo je vise manje tu, i meni je to dovoljno za kupovinu
evo Wp8 ima tapatalk, fejs, iako nema pravu yt aplikaciju ima dobrih alternativa, ostalo je vise manje tu, i meni je to dovoljno za kupovinu
- AdoCka
#36 Re: Tizen OS
Quaresma wrote:nekome je dovoljno par aplikacija da ima da bi kupio telefon s tim os.om
U tome je i stvar,OS ne treba imati 1 mil aplikacija,cime se androidasi khurce,nego par odredjenih koje su korisne I koje su provjerene od strane korisnika na drugim platformama,kao npr. HERE mape,sad ih stavljaju na sailfish i Firefox OS,a vec su dobro provjerene na wp-u i symbianu....
-
Djubre_
#37 Re: Tizen OS
Ja kad bih ti rekao da imam 13 aplikacija.. nebi mi vjerovao
Pored njih su stock aplikacije. Trg play, music player, gmail, youtube, video player, google, postavke et...
Pored njih su stock aplikacije. Trg play, music player, gmail, youtube, video player, google, postavke et...
- dinooh
#38 Re: Tizen OS
nemam ni ja vise. Kod mene jos BADA OS. Ali opet nema nekih aplikacija. Fali skype, whatsapp, viber i slicne. Jednostavno nisu razvili aplikacije za BADA OS. Nadam se da ce se vise pobrinuti za Tizen.Djubre_ wrote:Ja kad bih ti rekao da imam 13 aplikacija.. nebi mi vjerovao![]()
Pored njih su stock aplikacije. Trg play, music player, gmail, youtube, video player, google, postavke et...![]()
Reducirao sam koristenje mobitela na pozive i poruke tako da mi i nije vise bitno kao sto je bilo kad sam ga tek kupio
-
scooby-doo
#39 Re: Tizen OS
Prije ca 2 godine sam otvorio temu istog imena na jednom forumu... Pronasao sam tad na wiki koje sve u kooperaciji i cinilo mi se da su te firme dovoljo jake! Samsung, Intel, tad firma u usponu Huawei.. Zatim najaci americki, japanski i korejski mobilni operateri.. Pravo me bilo zaintrigiralo! Ali je previse vremena proslo i taj BooM ne postoji.. Tizen i ako uspije preci 10-20% svjetskog trzista, to ce morati vjerovatno na tezi nacin..
Buducnost po mojim proracunima je trebao biti ovaj Ubuntu All In One. Mobaci/tableti i laptopi ce srasti u jedno, a za to treba i jedan OS.. Koliko je MS jak da ponudi neki futuristicki windows, jer su sa win8 skoro kao sa vistom propali..
Ako ne oni, kao NO 1 u svijetu, onda svaki potpuni neznanac i developer moze postati buduci Gates, Jobs, Allen, Ritchi..
Buducnost po mojim proracunima je trebao biti ovaj Ubuntu All In One. Mobaci/tableti i laptopi ce srasti u jedno, a za to treba i jedan OS.. Koliko je MS jak da ponudi neki futuristicki windows, jer su sa win8 skoro kao sa vistom propali..
Ako ne oni, kao NO 1 u svijetu, onda svaki potpuni neznanac i developer moze postati buduci Gates, Jobs, Allen, Ritchi..