Titova ili Alijina ulica?
-
meldina
#1 Titova ili Alijina ulica?
Bilo je se nesto pricalo da promjene naziv ulicu u Sarajevu sa UL marsala Tita na ulicu Alije Izetbegovica.Sta je stim bilo kako je se zavrsilo ja nista nisam cula ?
-
sport billy
#2 Re: Titova ili Alijina ulica?
jao koliko gramatickih gresaka...UZASmeldina wrote:Bilo je se nesto pricalo da promjene naziv ulicu u Sarajevu sa UL marsala Tita na ulicu Alije Izetbegovica.Sta je stim bilo kako je se zavrsilo ja nista nisam cula ?
-
sport billy
ma nije samo anket...meldina wrote:sorry sto sam na anket napisala mrsala umesto marsala
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#5 Re: Titova ili Alijina ulica?
Nisu Titovu "predili" jos uvijek u Alijinu....meldina wrote:Bilo je se nesto pricalo da promjene naziv ulicu u Sarajevu sa UL marsala Tita na ulicu Alije Izetbegovica.Sta je stim bilo kako je se zavrsilo ja nista nisam cula ?
jos nisu odlucili sta ce kome pripasti, te dobice A.I. dio, te cemo Tita ukinut totalno itd itd...
nazalost, niko nije pitao Aliju za zivota...tj pitali su i on je rekao svoje, a komisija to sad ignorise....
a predsjednik komisije, Smajo Halilovic ce da se upiski od radosti ako bude otkrivao prvu plocu...
nema covjek pametnijeg posla...
joj kako me on nervira...al fakat...meni je predavao Historiju/Istoriju/Povijest....
bljak....
- Alfons Kauders
Prenj, izgleda da nisi vidio njene postove dosad... Ovo je mila majka...Prenj wrote:Meldina,
svojom nepismenoscu sramotis i Tita i Aliju.
A Aliji nek daju ulicu u Banja Luci, njima je napravio drzavu, a ne nama...
-
maraDONa
ne treba biti previse strog.Prenj wrote:Meldina,
vjerovatno je cura negdje u dijaspori i bosanskog ne cuje osim kad dodje naj godisnji. mislim, ako njie zlonamjerna ne treba je odmah shikanirati.
svi trabunjamo nesto o toleranciji, a sami to nismo
a sto se tice topica, mene da se pita ulica bi nosila ime diega armanda maraDONe
Last edited by maraDONa on 27/10/2004 12:48, edited 1 time in total.
-
Prenj
Meldina je odlican dokaz koliko je internet dostupan svima. I nepismeni ga ocito sa lakocom koriste.Alfons Kauders wrote:Prenj, izgleda da nisi vidio njene postove dosad... Ovo je mila majka...Prenj wrote:Meldina,
svojom nepismenoscu sramotis i Tita i Aliju.![]()
A Aliji nek daju ulicu u Banja Luci, njima je napravio drzavu, a ne nama...
Nije ti losa ova ideja sa B. Lukom.
- Alfons Kauders
Ja predlazem da napravimo i kip, maradona u sorcu, ispred njeg lopta, a u nosu novcanica !Prenj wrote:Sa sedativima ili bez?maraDONa wrote:a sto se tice topica, mene da se pita ulica bi nosila ime diega armanda maraDONe
SMmmmmmmmmmmmmRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRKKKKK
Znate li onu sto nije odigrana prijateljska utakmica izmedju Jamajke i Kolumbije ?
-
sport billy
kakava tolerancija ba, valjda je pismenost minimum uslova precutnog konsenzusa medju forumasima za sudjelovanje na ovom mediju...maraDONa wrote:ne treba biti previse strog.Prenj wrote:Meldina,
vjerovatno je cura negdje u dijaspori i bosanskog ne cuje osim kad dodje naj godisnji. mislim, ako njie zlonamjerna ne treba je odmah shikanirati.![]()
svi trabunjamo nesto o toleranciji, a sami to nismo(padamo na malim stravima
)
a sto se tice topica, mene da se pita ulica bi nosila ime diega armanda maraDONe
nekome ko ne vlada osnovnim pravilima gramatike nije mjesto na forumu i ja ga pored najbolje volje ne mogu uzeti zaozbiljno sve i kad bih htio
- Alfons Kauders
Fakat, kad se moze nauciti npr. engleski i njemacki u Bosni, sto se ne bi mogao u dijaspori nauciti bosanski, koji je usput i maternji...Za mene nema opravdanja za nepoznavanje vlastitog jezika, a vidio sam i na drugim temama neke njene postove koji su puuuuno gori od ovih.sport billy wrote: kakava tolerancija ba, valjda je pismenost minimum uslova precutnog konsenzusa medju forumasima za sudjelovanje na ovom mediju...
nekome ko ne vlada osnovnim pravilima gramatike nije mjesto na forumu i ja ga pored najbolje volje ne mogu uzeti zaozbiljno sve i kad bih htio
-
margareta
#16 Re: Titova ili Alijina ulica?
Meldinice dhushice draga si mi srcu mome samo ipak ne bi bilo lhoshe da zatvorish svoj WINDOW glede tipkovne Bh. 'pravopishne' naobrazbe.sport billy wrote:jao koliko gramatickih gresaka...UZASmeldina wrote:Bilo je se nesto pricalo da promjene naziv ulicu u Sarajevu sa UL marsala Tita na ulicu Alije Izetbegovica.Sta je stim bilo kako je se zavrsilo ja nista nisam cula ?
-
mIRCerka
#17 Re: Titova ili Alijina ulica?
Maggie, ja se upishkih od smijehamargareta wrote:Meldinice dhushice draga si mi srcu mome samo ipak ne bi bilo lhoshe da zatvorish svoj WINDOW glede tipkovne Bh. 'pravopishne' naobrazbe.sport billy wrote:jao koliko gramatickih gresaka...UZASmeldina wrote:Bilo je se nesto pricalo da promjene naziv ulicu u Sarajevu sa UL marsala Tita na ulicu Alije Izetbegovica.Sta je stim bilo kako je se zavrsilo ja nista nisam cula ?
-
mIRCerka
#18 Re: Titova ili Alijina ulica?
Maggie, ja se upishkih od smijehamargareta wrote:Meldinice dhushice draga si mi srcu mome samo ipak ne bi bilo lhoshe da zatvorish svoj WINDOW glede tipkovne Bh. 'pravopishne' naobrazbe.sport billy wrote:jao koliko gramatickih gresaka...UZASmeldina wrote:Bilo je se nesto pricalo da promjene naziv ulicu u Sarajevu sa UL marsala Tita na ulicu Alije Izetbegovica.Sta je stim bilo kako je se zavrsilo ja nista nisam cula ?
-
Zenga
Meldina, malo se frljas sa padezi....No, nema veze, ajmo' da vidimo da li je u redu da dragi nam Marsal potpuno nestane. Ja sam misljenja da treba da ostane njegova ulica, a da Aliji daju neku drugu... Evo jedan predlog da neki objekat od drzavne vaznosti nosi Alijino ime....
-
mIRCerka
Zenga druze, malo kasnis sto godina....Zenga wrote:Meldina, malo se frljas sa padezi....No, nema veze, ajmo' da vidimo da li je u redu da dragi nam Marsal potpuno nestane. Ja sam misljenja da treba da ostane njegova ulica, a da Aliji daju neku drugu... Evo jedan predlog da neki objekat od drzavne vaznosti nosi Alijino ime....
ti su prijedlozi bili, pa se usutili pred izbore, pa ce valjda opet sad zajahati.... nemojte vi glavu o tome razbijat, tu je prof.dr.prim.sci.akuser babica Halilovic Smajo...
-
margareta
ZADIVLJUJUCE ZENGICICU moj slatkhiscu !Zenga wrote:Meldina, malo se frljas sa padezi....No, nema veze, ajmo' da vidimo da li je u redu da dragi nam Marsal potpuno nestane. Ja sam misljenja da treba da ostane njegova ulica, a da Aliji daju neku drugu... Evo jedan predlog da neki objekat od drzavne vaznosti nosi Alijino ime....
Dje se ti nafajta svih tih pravopisnih izrazova pa ja cu stvarno morati tutu instalirati pod guzicu dok citam tebe i Meldinu.
"da dragi nam Marshal potpuno nestane " uh ...joooj jedva bodem slova
-
Zenga
Nisi mi jasna Margareta bas potpuno, ti uvek nesto kontriras. Ti kao hoces da budes onako "jedan covek po sredini" ni tamo ni ovamo. Ovaj forum i nije zanimljiv ako nema tebe Margareta, ti si opste prihvacena kao zabavljac, igrac role u jednom igrokazu. Nisi bas dorasla zabavlacima kao sto su recimo estradne zvezde ali si tu jedan covek po sredini.margareta wrote:ZADIVLJUJUCE ZENGICICU moj slatkhiscu !Zenga wrote:Meldina, malo se frljas sa padezi....No, nema veze, ajmo' da vidimo da li je u redu da dragi nam Marsal potpuno nestane. Ja sam misljenja da treba da ostane njegova ulica, a da Aliji daju neku drugu... Evo jedan predlog da neki objekat od drzavne vaznosti nosi Alijino ime....
Dje se ti nafajta svih tih pravopisnih izrazova pa ja cu stvarno morati tutu instalirati pod guzicu dok citam tebe i Meldinu.![]()
![]()
"da dragi nam Marshal potpuno nestane " uh ...joooj jedva bodem slova
-
margareta
mIRCerka wrote:Zenga druze, malo kasnis sto godina....Zenga wrote:Meldina, malo se frljas sa padezi....No, nema veze, ajmo' da vidimo da li je u redu da dragi nam Marsal potpuno nestane. Ja sam misljenja da treba da ostane njegova ulica, a da Aliji daju neku drugu... Evo jedan predlog da neki objekat od drzavne vaznosti nosi Alijino ime....
ti su prijedlozi bili, pa se usutili pred izbore, pa ce valjda opet sad zajahati.... nemojte vi glavu o tome razbijat, tu je prof.dr.prim.sci.akuser babica Halilovic Smajo...
Koji prefixi ! Prof.dr.prim.sci. AKUSHER
Nema shanse o preimenovanju Titove
Poslat cu mu pismeni zahtjev da AKO bude prevladala vecina ZA
promjenu naziva ulici da ime
-
meldina
Sto se tice pravopisa pisem kako hocu, ja sam u Bosni zivjela samo do 4 razreda pa sam poslje zaboravila, dobro je sto ikako znam.
Sto se tice ulice mislim da treba Alija da je dobije a Tito nije ni bio bosanac a kamoli sta drugo neka mu daju ulicu negdje drugo ima puno ulica , mislim da je Alija preci Bosni bio nego Tito
Sto se tice ulice mislim da treba Alija da je dobije a Tito nije ni bio bosanac a kamoli sta drugo neka mu daju ulicu negdje drugo ima puno ulica , mislim da je Alija preci Bosni bio nego Tito
-
sport billy
ma nek si ti naucila da je Alija preci Bosni...meldina wrote:Sto se tice pravopisa pisem kako hocu, ja sam u Bosni zivjela samo do 4 razreda pa sam poslje zaboravila, dobro je sto ikako znam.
a za ostalo ce se pobrinut babo, amidzic i dajdzic....
JESI LI IKAD CULA ZA RIJEC SKOLA???