Titova ili Alijina ulica?

Post Reply

jeste li za da se ulica mrsala Tite predije u ulicu Alije Izetbegovica?

Poll ended at 03/11/2004 11:33

da, on to zasluzuje
18
32%
ne ,neka dobje drugu ulicu
38
68%

Total votes: 56

meldina

#1 Titova ili Alijina ulica?

Post by meldina »

Bilo je se nesto pricalo da promjene naziv ulicu u Sarajevu sa UL marsala Tita na ulicu Alije Izetbegovica.Sta je stim bilo kako je se zavrsilo ja nista nisam cula ?
sport billy

#2 Re: Titova ili Alijina ulica?

Post by sport billy »

meldina wrote:Bilo je se nesto pricalo da promjene naziv ulicu u Sarajevu sa UL marsala Tita na ulicu Alije Izetbegovica.Sta je stim bilo kako je se zavrsilo ja nista nisam cula ?
jao koliko gramatickih gresaka...UZAS :cry:
meldina

Post by meldina »

sorry sto sam na anket napisala mrsala umesto marsala :D
sport billy

Post by sport billy »

meldina wrote:sorry sto sam na anket napisala mrsala umesto marsala :D
ma nije samo anket... :cry:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#5 Re: Titova ili Alijina ulica?

Post by mIRCerka »

meldina wrote:Bilo je se nesto pricalo da promjene naziv ulicu u Sarajevu sa UL marsala Tita na ulicu Alije Izetbegovica.Sta je stim bilo kako je se zavrsilo ja nista nisam cula ?
Nisu Titovu "predili" jos uvijek u Alijinu....
jos nisu odlucili sta ce kome pripasti, te dobice A.I. dio, te cemo Tita ukinut totalno itd itd...
nazalost, niko nije pitao Aliju za zivota...tj pitali su i on je rekao svoje, a komisija to sad ignorise....
a predsjednik komisije, Smajo Halilovic ce da se upiski od radosti ako bude otkrivao prvu plocu...
nema covjek pametnijeg posla...
joj kako me on nervira...al fakat...meni je predavao Historiju/Istoriju/Povijest....
bljak....
Prenj

Post by Prenj »

Meldina,

svojom nepismenoscu sramotis i Tita i Aliju.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Prenj wrote:Meldina,

Prenj, izgleda da nisi vidio njene postove dosad... Ovo je mila majka... :D

A Aliji nek daju ulicu u Banja Luci, njima je napravio drzavu, a ne nama...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Predlazem zatvaranje teme jer mislim da vec ima na diskusijama ista ovakva tema.....
Hem stara tema, hem cemo se opet za vratove uhvatiti.....

ljubi vas mIRCi
maraDONa

Post by maraDONa »

ne treba biti previse strog.
vjerovatno je cura negdje u dijaspori i bosanskog ne cuje osim kad dodje naj godisnji. mislim, ako njie zlonamjerna ne treba je odmah shikanirati. 8)
svi trabunjamo nesto o toleranciji, a sami to nismo :sad: (padamo na malim stravima :-? )

a sto se tice topica, mene da se pita ulica bi nosila ime diega armanda maraDONe :D
Last edited by maraDONa on 27/10/2004 12:48, edited 1 time in total.
Prenj

Post by Prenj »

Alfons Kauders wrote:

Prenj, izgleda da nisi vidio njene postove dosad... Ovo je mila majka... :D

A Aliji nek daju ulicu u Banja Luci, njima je napravio drzavu, a ne nama...
Meldina je odlican dokaz koliko je internet dostupan svima. I nepismeni ga ocito sa lakocom koriste.
Nije ti losa ova ideja sa B. Lukom.
margareta

Post by margareta »

Samo da dam misljenje moje malenkosti da bih ja tu ulicu ZA ONE KOJI PITAJU nazvala "AutoSTRADA za ye8ada".
Nazivi ulica su eto BITI ili' NE BITI :x
Prenj

Post by Prenj »

maraDONa wrote:a sto se tice topica, mene da se pita ulica bi nosila ime diega armanda maraDONe :D
Sa sedativima ili bez?
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Prenj wrote:
maraDONa wrote:a sto se tice topica, mene da se pita ulica bi nosila ime diega armanda maraDONe :D
Sa sedativima ili bez?
Ja predlazem da napravimo i kip, maradona u sorcu, ispred njeg lopta, a u nosu novcanica ! :D

SMmmmmmmmmmmmmRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRKKKKK

Znate li onu sto nije odigrana prijateljska utakmica izmedju Jamajke i Kolumbije ? :lol:
sport billy

Post by sport billy »

maraDONa wrote:

ne treba biti previse strog.
vjerovatno je cura negdje u dijaspori i bosanskog ne cuje osim kad dodje naj godisnji. mislim, ako njie zlonamjerna ne treba je odmah shikanirati. 8)
svi trabunjamo nesto o toleranciji, a sami to nismo :sad: (padamo na malim stravima :-? )

a sto se tice topica, mene da se pita ulica bi nosila ime diega armanda maraDONe :D
kakava tolerancija ba, valjda je pismenost minimum uslova precutnog konsenzusa medju forumasima za sudjelovanje na ovom mediju...

nekome ko ne vlada osnovnim pravilima gramatike nije mjesto na forumu i ja ga pored najbolje volje ne mogu uzeti zaozbiljno sve i kad bih htio
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

sport billy wrote: kakava tolerancija ba, valjda je pismenost minimum uslova precutnog konsenzusa medju forumasima za sudjelovanje na ovom mediju...

nekome ko ne vlada osnovnim pravilima gramatike nije mjesto na forumu i ja ga pored najbolje volje ne mogu uzeti zaozbiljno sve i kad bih htio
Fakat, kad se moze nauciti npr. engleski i njemacki u Bosni, sto se ne bi mogao u dijaspori nauciti bosanski, koji je usput i maternji...Za mene nema opravdanja za nepoznavanje vlastitog jezika, a vidio sam i na drugim temama neke njene postove koji su puuuuno gori od ovih.
margareta

#16 Re: Titova ili Alijina ulica?

Post by margareta »

sport billy wrote:
Meldinice dhushice draga si mi srcu mome samo ipak ne bi bilo lhoshe da zatvorish svoj WINDOW glede tipkovne Bh. 'pravopishne' naobrazbe.
mIRCerka

#17 Re: Titova ili Alijina ulica?

Post by mIRCerka »

margareta wrote:
sport billy wrote:
Meldinice dhushice draga si mi srcu mome samo ipak ne bi bilo lhoshe da zatvorish svoj WINDOW glede tipkovne Bh. 'pravopishne' naobrazbe.
Maggie, ja se upishkih od smijeha :D hvala na uljepsanom danu :D
mIRCerka

#18 Re: Titova ili Alijina ulica?

Post by mIRCerka »

margareta wrote:
sport billy wrote:
Maggie, ja se upishkih od smijeha :D hvala na uljepsanom danu :D
Zenga

Post by Zenga »

Meldina, malo se frljas sa padezi....No, nema veze, ajmo' da vidimo da li je u redu da dragi nam Marsal potpuno nestane. Ja sam misljenja da treba da ostane njegova ulica, a da Aliji daju neku drugu... Evo jedan predlog da neki objekat od drzavne vaznosti nosi Alijino ime....
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Zenga wrote:Meldina, malo se frljas sa padezi....No, nema veze, ajmo' da vidimo da li je u redu da dragi nam Marsal potpuno nestane. Ja sam misljenja da treba da ostane njegova ulica, a da Aliji daju neku drugu... Evo jedan predlog da neki objekat od drzavne vaznosti nosi Alijino ime....
Zenga druze, malo kasnis sto godina....
ti su prijedlozi bili, pa se usutili pred izbore, pa ce valjda opet sad zajahati.... nemojte vi glavu o tome razbijat, tu je prof.dr.prim.sci.akuser babica Halilovic Smajo... :roll:
margareta

Post by margareta »

Zenga wrote:Meldina, malo se frljas sa padezi....No, nema veze, ajmo' da vidimo da li je u redu da dragi nam Marsal potpuno nestane. Ja sam misljenja da treba da ostane njegova ulica, a da Aliji daju neku drugu... Evo jedan predlog da neki objekat od drzavne vaznosti nosi Alijino ime....
ZADIVLJUJUCE ZENGICICU moj slatkhiscu !

Dje se ti nafajta svih tih pravopisnih izrazova pa ja cu stvarno morati tutu instalirati pod guzicu dok citam tebe i Meldinu. :roll: :lol:

"da dragi nam Marshal potpuno nestane " uh ...joooj jedva bodem slova :lol:
Zenga

Post by Zenga »

margareta wrote:
ZADIVLJUJUCE ZENGICICU moj slatkhiscu !

Dje se ti nafajta svih tih pravopisnih izrazova pa ja cu stvarno morati tutu instalirati pod guzicu dok citam tebe i Meldinu. :roll: :lol:

"da dragi nam Marshal potpuno nestane " uh ...joooj jedva bodem slova :lol:
Nisi mi jasna Margareta bas potpuno, ti uvek nesto kontriras. Ti kao hoces da budes onako "jedan covek po sredini" ni tamo ni ovamo. Ovaj forum i nije zanimljiv ako nema tebe Margareta, ti si opste prihvacena kao zabavljac, igrac role u jednom igrokazu. Nisi bas dorasla zabavlacima kao sto su recimo estradne zvezde ali si tu jedan covek po sredini.
margareta

Post by margareta »

mIRCerka wrote:
Zenga druze, malo kasnis sto godina....
ti su prijedlozi bili, pa se usutili pred izbore, pa ce valjda opet sad zajahati.... nemojte vi glavu o tome razbijat, tu je prof.dr.prim.sci.akuser babica Halilovic Smajo... :roll:

Koji prefixi ! Prof.dr.prim.sci. AKUSHER

Nema shanse o preimenovanju Titove :roll:

Poslat cu mu pismeni zahtjev da AKO bude prevladala vecina ZA
promjenu naziva ulici da ime :) "mIRCerka" :)
meldina

Post by meldina »

Sto se tice pravopisa pisem kako hocu, ja sam u Bosni zivjela samo do 4 razreda pa sam poslje zaboravila, dobro je sto ikako znam.
Sto se tice ulice mislim da treba Alija da je dobije a Tito nije ni bio bosanac a kamoli sta drugo neka mu daju ulicu negdje drugo ima puno ulica , mislim da je Alija preci Bosni bio nego Tito
sport billy

Post by sport billy »

meldina wrote:Sto se tice pravopisa pisem kako hocu, ja sam u Bosni zivjela samo do 4 razreda pa sam poslje zaboravila, dobro je sto ikako znam.
Sto se tice ulice mislim da treba Alija da je dobije a Tito nije ni bio bosanac a kamoli sta drugo neka mu daju ulicu negdje drugo ima puno ulica , mislim da je Alija preci Bosni bio nego Tito
ma nek si ti naucila da je Alija preci Bosni...
a za ostalo ce se pobrinut babo, amidzic i dajdzic....

JESI LI IKAD CULA ZA RIJEC SKOLA???
Post Reply