Titoizam socijalizam je loše uređenje?

Locked
vazi

#76 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?

Post by vazi »

piupiu wrote:
Mister Yes wrote:
HAVANA wrote:Zivjelo se lijepo,ni previse,ni premalo.Taman.Mjera.
Svi bili tu negdje,to mi se najvise svidjalo.
To je protuprirodno. Nismo svi isti. Neki su sposobniji a neki manje sposobni. Prirodno je da sposobni uspijevaju više nego nesposobni. Ne bi nas ni bilo da nije bilo evolucije. Slabije jedinke propadaju i treba da propadaju jer to je najprirodniji mogući proces.
I to je ideologija. Možda jeste 'protuprirodno' (a to je upitno, i životinjske zajednice opstaju saradnjom i ispomaganjem), ali je ekonomski humanije. Ideja ljudske zajednice je da napredujemo, da se ne krvimo, da ne promovišemo 'čovjek je čovjeku vuk' (usput rečeno, ko je smislio tu krilaticu nije znao puno o vukovima :D) filozofiju. Protuprirodno je i obožavanje novca koje drma ljudskim rodom; pa ono ipak i postoji i drma svijetom.
100% se slazem s boldiranim :thumbup:
backizagrestuphaseja

#77 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?

Post by backizagrestuphaseja »

bosna boy wrote:
Mister Yes wrote:Pa nikakav problem. Daj onda da javno kažemo da nećemo u EU i gotovo. Pa ko je ovdje lud? :?
Pa reko ti je sinoc Nikšić
Novi bosanski Cipras :lol:
Ko su ba oni da se mi njima klanjamo
Nesto mi poznata ova fraza :lol:
A sutra bi ko ker i ko Cipras otiso moljako EU za nove transe kredita
Nesvjesni debili
Bilo bi ludo da Niksic i SDP i na anarhiju uzmu izbore. Mogu li 2 puta zahebat Bosnjake?
bosna boy

#78 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?

Post by bosna boy »

backizagrestuphaseja wrote:
bosna boy wrote:
Mister Yes wrote:Pa nikakav problem. Daj onda da javno kažemo da nećemo u EU i gotovo. Pa ko je ovdje lud? :?
Pa reko ti je sinoc Nikšić
Novi bosanski Cipras :lol:
Ko su ba oni da se mi njima klanjamo
Nesto mi poznata ova fraza :lol:
A sutra bi ko ker i ko Cipras otiso moljako EU za nove transe kredita
Nesvjesni debili
Bilo bi ludo da Niksic i SDP i na anarhiju uzmu izbore. Mogu li 2 puta zahebat Bosnjake?
mogu
jer su ovi "slabi" na tita, socijalizam, komunjasrke ideje bratsva.jedinstva, kurca-palca

ko ono nosa titine slike i maha zastavama jugoslavije u aprilu 1992. na sam dan rata, kada ih kolju po podrinju
a oni mašu titom
najveći jugonostalgičari, sutra bi se ono ufatilo u užičko kolo sa onima koji su do juče ubijali
čudna sorta

ako ne nikšić i komunjare, ono će komšić i df
isto sranje samo prepakovano
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#79 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?

Post by pici »

bosna boy wrote: mogu
jer su ovi "slabi" na tita, socijalizam, komunjasrke ideje bratsva.jedinstva, kurca-palca

ko ono nosa titine slike i maha zastavama jugoslavije u aprilu 1992. na sam dan rata, kada ih kolju po podrinju
a oni mašu titom
najveći jugonostalgičari, sutra bi se ono ufatilo u užičko kolo sa onima koji su do juče ubijali
čudna sorta

ako ne nikšić i komunjare, ono će komšić i df
isto sranje samo prepakovano

slicno ko SDA i SBiH bratske stranke sad ce ponovo na federalnom nivou uz HDZ azbaHu da zagrabe i popljackaju... eno mjest holidej ina lijepa lokacija za novi araBski trzni centar samo SDA na svim nivoima u Qurcu je snaga :bih:
bosna boy

#80 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?

Post by bosna boy »

imali ste 4 godine mandata da počnete ispravljat i ubjedite narod da vam povjeruje da dobro radilte i da ste na dobrom putu i ponovo glasa za vas
ali u kurcu ste išta uradili, protraćili izgubljeno povjerenje i popušili žestoko na izborima
i zar imaš obraza da se javiš
pokrij se ušima bolan :skoljka:
pici

#81 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?

Post by pici »

bosna boy wrote:imali ste 4 godine mandata da počnete ispravljat i ubjedite narod da vam povjeruje da dobro radilte i da ste na dobrom putu i ponovo glasa za vas
ali u kurcu ste išta uradili, protraćili izgubljeno povjerenje i popušili žestoko na izborima

sad kad nastupi feudalizam odmah u prvi SAFF i dizi rukicu za podizanje imagracijskog centra kod tarcina :mrgreen:
bosna boy

#82 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?

Post by bosna boy »

pici wrote:
bosna boy wrote:imali ste 4 godine mandata da počnete ispravljat i ubjedite narod da vam povjeruje da dobro radilte i da ste na dobrom putu i ponovo glasa za vas

sad kad nastupi feudalizam odmah u prvi SAFF i dizi rukicu za podizanje imagracijskog centra kod tarcina :mrgreen:
tvoje mišljenje koje je relevantno ko lanjski snijeg
ponovo te pitam šta komunjare uradiše za prethodne 4 godine pa da narod povjeruje i da im da novi mandat pa da "feudalizma" ne bude
šta uradiše ???

pokrij se bolan po ušima
pici

#83 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?

Post by pici »

bosna boy wrote:
pici wrote:

tvoje mišljenje koje je relevantno ko lanjski snijeg
ponovo te pitam šta komunjare uradiše za prethodne 4 godine pa da narod povjeruje i da im da novi mandat pa da "feudalizma" ne bude
šta uradiše ???

pokrij se bolan po ušima
sad ce SDA na svim nivoima cvijece i zelenu travu da nam sadi po maHalama, ima se moze se... do poljina dva putica :mrgreen:
bosna boy

#84 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?

Post by bosna boy »

vrlo očajno, vrlo
spao si na niske grane
ništa bolje ne možeš smislit kao repliku ?
pa i ne možeš, doduše
pici

#85 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?

Post by pici »

bosna boy wrote:vrlo očajno, vrlo
spao si na niske grane
ništa bolje ne možeš smislit kao repliku ?
pa i ne možeš, doduše
koju repliku... tebi :lol: :lol: :lol: :lol: mozda kad promjenisH misljenje za 360 stepeni :mrgreen:
bosna boy

#86 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?

Post by bosna boy »

ne bi te ja dalje zadržavo

a što se tiče promjene 360 stepeni, ne znam šta ti tu nije jasno i zašto stalno oko toga se kao nešto sprdaš,a po svoj prilici samom sebi

dakle, da bi krenuo nazad sa pogrešnog puta, moraš tačno napravit zaokret od 360 stepeni
samo što tebi slabo ide kontanje
pici

#87 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?

Post by pici »

bosna boy wrote:ne bi te ja dalje zadržavo

a što se tiče promjene 360 stepeni, ne znam šta ti tu nije jasno i zašto stalno oko toga se kao nešto sprdaš,a po svoj prilici samom sebi

dakle, da bi krenuo nazad sa pogrešnog puta, moraš tačno napravit zaokret od 360 stepeni
:lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen: nemoj visHe ode u bajke :lol: :lol: :lol: :lol:
Ridjobrki

#88 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?

Post by Ridjobrki »

Nego... otkud vama ideja da ove reforme nisu u suštini socijalističke?

Ovo što se planira je više socijalistički nego postojeći zakon. Postojeći zakon opterećuje poslodavca, ovaj novi to baca na državu - socijalizam dok se ne rastope boje!

Nije socijalizam uvaliti trudnicu ili invalida poslodavcu na teret - sorry! Ako ja želim raditi, privređivati, upošljavati - trudnice, invalidi i ostalo NISU MOJA STVAR! U momentu kad trudnica više ne može raditi ide na porodiljsko koje joj plaća država od para prikupljenih sistemski od poslodavaca. Ako osoba nesposobna za rad ne može raditi duže od šest mjeseci, šta ja trebam? Čuvati mu radno mjesto do beskonačnosti i uposliti još jednog radnika da me država duplo kolje obavezama???

Ljudi, ovo što se radi treba pozdraviti uz sve belaje koje će donijeti. Stvari počinju sjedati na svoje mjesto. Reforma nije za nešto pohvaliti i puna je rupa ali to se mora krpiti u hodu kad nesposobnjakovići nisu kadri odraditi stvar kako treba. U svakom slučaju, nešto se mora uraditi pa koliko-toliko. Ako ništa da se stvari mrdnu sa mrtve tačke, postojeće uređenje ubija i posao i radna mjesta i socijalnu sigurnost i natalitet i sve živo.

Ovo je za mene totalno socijalistički jer socijalizam vraća tamo gdje mu je mjesto - u strukture države. Socijalizmu nije mjesto u tvornici nego u zavodima, agencijama i ostalim institucijama koje brinu o pravima radnika.
bosna boy

#89 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?

Post by bosna boy »

pici wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen: nemoj visHe ode u bajke :lol: :lol: :lol: :lol:

ništa valja nekom crtat
kad voziš i dođeš na kružni tok, da bi se opet VRATIO NAZAD na pravac iz kojeg si došao jel moraš napravit krug od 360 stepeni
pametni ??

možda ti slika pomogne

Image
bosna boy

#90 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?

Post by bosna boy »

Ridjobrki wrote:
Ovo je za mene totalno socijalistički jer socijalizam vraća tamo gdje mu je mjesto - u strukture države. Socijalizmu nije mjesto u tvornici nego u zavodima, agencijama i ostalim institucijama koje brinu o pravima radnika.
haj ti to objasni uhljebarima po socijalističkim preduzećima bhtelekomu, EP, vodovodu, GRASu, želejznicama FBH, rudnicima...
i njihovim drugovima u sindikatu koji su još onog socijlističkog tipa zajedno sa sindikalistima koji imaju taj mentalni čip
kao i samim budžetlijama
HAVANA

#91 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?

Post by HAVANA »

Bezeze se vrtite u krug.
pici

#92 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?

Post by pici »

bosna boy wrote:
pici wrote:

ništa valja nekom crtat
kad voziš i dođeš na kružni tok, da bi se opet VRATIO NAZAD na pravac iz kojeg si došao jel moraš napravit krug od 360 stepeni
pametni ??

možda ti slika pomogne

Image

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ma jooojjj :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen:

jel ovo fadiljova glOva :lol: :lol: :lol:
Mister Yes

#93 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?

Post by Mister Yes »

bosna boy wrote: ništa valja nekom crtat
pametni ??

možda ti slika pomogne

Image
Legendo, nisi u pravu. To je 180 stepeni
putokaz1

#94 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?

Post by putokaz1 »

Titoizam,završiš školu imaš posao stan,sva osiguranja imal šta bolje
bosna boy

#95 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?

Post by bosna boy »

Mister Yes wrote:
pametni ??

možda ti slika pomogne

Image
Jebiga jedino ako ima po tebi neki puni krug od 180 stepeni onda nisam upravu
Inače da bi se na kružnom toku vratio na pravac iz kojeg si došao moraš napravit puni krug
Jebote i sliku sam postavio ali džaba
pici

#96 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?

Post by pici »

MMUUHAHAHAHAHAH :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: jooojjjjj oplakaH jopet :lol: :lol: :lol: :lol:
5 0 5

#97 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?

Post by 5 0 5 »

bosna boy wrote:
Mister Yes wrote:
pametni ??

možda ti slika pomogne

Image
Jebiga jedino ako ima po tebi neki puni krug od 180 stepeni onda nisam upravu
Inače da bi se na kružnom toku vratio na pravac iz kojeg si došao moraš napravit puni krug
Jebote i sliku sam postavio ali džaba
buraz, stavi tacku u centar tog kruga. neka ta tacka predstavlja tebe. ako se hoces vratiti nazad, za koliko stepeni se moras zarotirati?
bosna boy

#98 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?

Post by bosna boy »

pa to je vaš zajeb
stavi ti sebe u auto sa kojim dolaziš na kružni tok
pa vidi da li ćeš napravit puni krug da bi se vratio na pravac sa kojeg si ušao na kružni tok
samiimtim da lićeš napravit zaokret od 360 stepeni
pici

#99 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?

Post by pici »

ako nista papka si mogo u titino vrijeme educirat u JNA kad se uci strojev korak pa na ljevo krug on ode udesno :lol: :lol: :lol: :lol:
muha_sa

#100 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?

Post by muha_sa »

pici wrote:ako nista papka si mogo u titino vrijeme educirat u JNA kad se uci strojev korak pa na ljevo krug on ode udesno :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:
Locked