TITO!!!
-
FFK as Lucy01
Da je stari sistem (u bivsoj SFRJ) bio idealan i dobar-NIJE.
Da je ovaj koji sada imamo bolji od onog prijasnjeg- NIJE.
Sta vrijedi izbor od 50 keksova i 10 razlicitih auta, kad to samo 2.5% ukupnog stanovnistva moze sebi priustiti.
Kriticki se osvrnuti na istoriju je u redu, ali pljuvati i odricati vlastitu istoriji mozemo samo mi-Balkanci.
Ono sto je bilo-bilo je, promijeniti se ne moze, ali se moze izvuci lekcija. Gledati samo kako je prosla jedna nacija u bivsem sistemu je pogresno, ako ne i glupo, jer Tito nije bio predsjednik samo Bosnjacima, vec i ostalim narodima. Ako Bosnjaci imaju razloga da budu kivni na Tita i bivsi sistem, sta onda treba Slovenci da rade? Bili su najrazvijenija republika u ex-Yu i davali nerazvijenima, kao sto su Makedonija i BiH.
Ali nas je drzao na okupu, skoro 50 godina, a poslije ovog zadnjeg rata, svako se mogao uvjeriti koliki je to tezak zadatak bio. Ljudi sada prave kritike na osnovu toga kako je njima ili njihovim ocevima, djedovima bilo. Zasto ne pogledati vecu sliku, kako je svima bilo? Cak i najstroziji kriticari Titovog sistema, moraju priznati da je vecini bilo bolje (cak i kada je manjina ispastala). Mislite da se demokratske zapadne drzave ne stite i obezbjedjuju opstanak na jos gore nacine nego sto je to Tito radio? Ako tako mislite, onda ste stvarno naivni.
Mi smo imali Goli Otok, USA ima Guatanamo....a demokratska su zemlja.
U Titovo doba smo bili faktor u svijetu, danas smo zadnja rupa na sviralu, ali eto sacekajmo jos 40 godina da vidimo hoce li stvari promijeniti....mada sudeci po tome kako se sada mijenjaju, daj Boze kceri da te beg uzme....
Da je ovaj koji sada imamo bolji od onog prijasnjeg- NIJE.
Sta vrijedi izbor od 50 keksova i 10 razlicitih auta, kad to samo 2.5% ukupnog stanovnistva moze sebi priustiti.
Kriticki se osvrnuti na istoriju je u redu, ali pljuvati i odricati vlastitu istoriji mozemo samo mi-Balkanci.
Ono sto je bilo-bilo je, promijeniti se ne moze, ali se moze izvuci lekcija. Gledati samo kako je prosla jedna nacija u bivsem sistemu je pogresno, ako ne i glupo, jer Tito nije bio predsjednik samo Bosnjacima, vec i ostalim narodima. Ako Bosnjaci imaju razloga da budu kivni na Tita i bivsi sistem, sta onda treba Slovenci da rade? Bili su najrazvijenija republika u ex-Yu i davali nerazvijenima, kao sto su Makedonija i BiH.
Ali nas je drzao na okupu, skoro 50 godina, a poslije ovog zadnjeg rata, svako se mogao uvjeriti koliki je to tezak zadatak bio. Ljudi sada prave kritike na osnovu toga kako je njima ili njihovim ocevima, djedovima bilo. Zasto ne pogledati vecu sliku, kako je svima bilo? Cak i najstroziji kriticari Titovog sistema, moraju priznati da je vecini bilo bolje (cak i kada je manjina ispastala). Mislite da se demokratske zapadne drzave ne stite i obezbjedjuju opstanak na jos gore nacine nego sto je to Tito radio? Ako tako mislite, onda ste stvarno naivni.
Mi smo imali Goli Otok, USA ima Guatanamo....a demokratska su zemlja.
U Titovo doba smo bili faktor u svijetu, danas smo zadnja rupa na sviralu, ali eto sacekajmo jos 40 godina da vidimo hoce li stvari promijeniti....mada sudeci po tome kako se sada mijenjaju, daj Boze kceri da te beg uzme....
-
BigBoss
[/quote]Jara wrote:Jara ti si ocito sin nekog bivseg budzovana. Odmaralista ja nisam vidio. Isli smo na more ja sa starcima od plata, pa se stezne kais do kraja mjeseca.BigBoss wrote:
Nisam ja reko da toga nije bilo, bilo je i odmaralista za pojedince, i kuca, i auto, i dobar poso sa dobrom platom (a 4 razreda skole), itd. Ja govorim o obicnim ljudima, radnickoj klasi.
Ti ko da si zivio na nekoj drugoj planeti ... pa upravo su obični radnici, radnicka klasa i penzioneri, imali svoja odmaralista na moru, po sumama i gorama , na jezerima...
A poso, ha poso???? ja sam isto radio i imo sam para. Ali kao samostalni. Nisam lopato, nekad jesam i nije mi bilo tesko.
Drago mi je zbog tebe... bio vrijedan, radio pa imao para jer su uslovi to dozvoljavali, OK!
Radili su dzaba za Tita i jugoslaviju, ali kad treba za svoju zemlju zapet onda nece, zaradice Bosnjak musliman, prevarant, olos i ostalo sve najgore.
Jel i za to Tito kriv?
Sto se tice donacija, bilo je tu lopovluka ali je i izgradjeno dosta. Masala.
Sta je izgrađeno? Auto saloni, trzni centri koji zaposljavaju minimalan broj radnika! Navedi ime bar jedne fabrike izgrađene ( ili obnovljene) zadnjih 10 godina koja zaposljava bar priblizno onoliko radnika koliko su zaposljavale fabrike izgrađene ( za vrijeme blokade i Staljinove, i Čerčilove, i cijelog svijeta!) za 10 god. poslije WWII .O obnovljenim cestama i prugama da se i ne govori...zeljeznica nam jedva radi...
Rat je zeznuo dosta toga, ali sto je bilo bilo je.
Sležem se, ali je Tito pokazao da se moze bolje poslije rata, i to bez donacija, u totalnoj blokadi!
Dobro si reko...
Kako si zakljucio da sam "reko" a ne "rekla"? Isto onako kao sto zakljucujes sve ostalo[/b][/b]quote]
Ne kazem da je bilo idealno, ali u poređenju s ovim danas...idila!!!
Tito je kriv za sve. Ode nam 50 godina napretka i rada.
Sta je izgrađeno? Auto saloni, trzni centri koji zaposljavaju minimalan broj radnika! Navedi ime bar jedne fabrike izgrađene ( ili obnovljene) zadnjih 10 godina koja zaposljava bar priblizno onoliko radnika koliko su zaposljavale fabrike izgrađene ( za vrijeme blokade i Staljinove, i Čerčilove, i cijelog svijeta!) za 10 god. poslije WWII[/b] .O obnovljenim cestama i prugama da se i ne govori...zeljeznica nam jedva radi...
Ma sta ti znas, ti mi doso pricat sta je izgradjeno. Izgradjeno je sve, fabrike, grade se i fabrike. Ne moze sve preko noci. Sto se Titu niste zalili a sad ne valja nista. Nego Titu se zalis pa u zatvor jedno par mjeseci da se ohladis. Nema tamo ne valja mi ovo ne valja ono. Ha jeste zatucani ljudi sa tim sistemom, okrenite se buducnosti a ne tom propalom truhlom komunistickom vladavinom.
Sležem se, ali je Tito pokazao da se moze bolje poslije rata, i to bez donacija, u totalnoj blokadi!
Trebal koja radna akcija????
- Jara
BigBoss wrote:
Kako si zakljucio da sam "reko" a ne "rekla"? Isto onako kao sto zakljucujes sve ostalo
Jara ti si ocito sin nekog bivseg budzovana.
To da i pored gornje opaske misliš da sam "sin", i to još nekog buđovana, dovoljno govori o tvojim sposobnostima rasuđivanja i zaključivanja!
Odmaralista ja nisam vidio. Isli smo na more ja sa starcima od plata, pa se stezne kais do kraja mjeseca.
Ipak si isao na more, a koliko njih to sebi moze priustiti danas?
Tito je kriv za sve. Ode nam 50 godina napretka i rada.
Tacno, ode nam 50 god. napretka i rada s Titom...
Ma sta ti znas, ti mi doso pricat sta je izgradjeno. Jok, ti znaš!
Izgradjeno je sve, fabrike, grade se i fabrike. Ne moze sve preko noci.
Navedi, molim te, koje to fabrike? Da se i ja skinem sa biroa...
Sto se Titu niste zalili a sad ne valja nista.
Nije da ne valja baš ništa, gluho bilo, ali je puno gore nego onda!
Nego Titu se zalis pa u zatvor jedno par mjeseci da se ohladis.
Niđe veze! Navedi primjer !
tamo ne valja mi ovo ne valja ono. Ha jeste zatucani ljudi sa tim sistemom, okrenite se buducnosti a ne tom propalom truhlom komunistickom vladavinom.
Trebal koja radna akcija???? Nije ti loša ideja! Mogao bi je razraditi!
Ovo sto mislis o proslom i sadasnjem sistemu je stvar lose informiranosti...
Nije bilo idealno, ponavljam, ali u poređenju s ovim danas je bila idila!
Sad je bolje samo ratnim profiterima koji prije rata nisu imali nista a sad imaju...znas to i sam, sta da ti pricam...
Jedino čega je onda bilo puno manje i sto je bilo , zbog visoke cijene, nedostupno mnogima je - droga! Sad je ima u izobilju, dostupna je i maloj djeci. Toliko je ima vise nego u Titovo doba de se mnogi predoziraju a onda ih, svako malo, nalaze po parkovima, stanovima, autima...tugo pregolema...
- stickitout
Ode ova tema u tri k....
Halo ba ljudi!!!!
Tito!!!!
Konstruktivno, kriticno ili hvaljeno, sa mrznjom ili ljubavlju, posteno ili neposteno.....
bilo kako al da se njega tice.....cak i u poredjenju sa kojekakvim seronjama

Halo ba ljudi!!!!
Tito!!!!
Konstruktivno, kriticno ili hvaljeno, sa mrznjom ili ljubavlju, posteno ili neposteno.....
bilo kako al da se njega tice.....cak i u poredjenju sa kojekakvim seronjama
-
senada
#857 Re: TITO!!!
Aleksandar Hemon:"Nacionalizam je pomracenje uma".edu wrote:Da ne bi otvarali sto tema o njemu..iako je velik pa zasluzuje i vise od 100...
Smrt fasizmu - sloboda narodu!!!
Sta ima koi ?Al-aqsa wrote:Fair Life, tvoi odgovori bi mozda i imali smisla da sam koim slucajem ja postavio drugacija pitanja! Ali ti se pravis budala i mozda i nepravis mozda si...
Moja pitanja su se odnosila na Jugoslaviju, a ti si to namjerno izbjegavao, jer nisi imao pravih odgovora na moje pitanje.
Tvoji odgovori naj bolje pokazuju nemoc da se suocis sa pravom historijom i nemoc da opravdas svoje stavove!!
Toliko o tebi!!
-
amcho_79
Cuj Tito
Prije rata si po Sarajevu mogao igrati skoro pa lopte po ulicama koliko je auta bilo....sada ljudi voze auta kao ludi i to sve po jedna osoba u njima...gladan narod pa valjda da glad utule vozaju se gradom a,auto ide na vodu
Eno javise da Interex i ostale pozatvarase jer nemaju raja da kupe od cega....diskoteke i sve kafane pozatvorise jer raji nije do pjesme....Ljudi moji u Sarajevu vlada glad bijeda svi umiru jer nema Tita
- Fair Life
05/06/2006.amcho_79 wrote:Cuj TitoPrije rata si po Sarajevu mogao igrati skoro pa lopte po ulicama koliko je auta bilo....sada ljudi voze auta kao ludi i to sve po jedna osoba u njima...gladan narod pa valjda da glad utule vozaju se gradom a,auto ide na vodu
Eno javise da Interex i ostale pozatvarase jer nemaju raja da kupe od cega....diskoteke i sve kafane pozatvorise jer raji nije do pjesme....Ljudi moji u Sarajevu vlada glad bijeda svi umiru jer nema Tita
SARAJEVO - Nepoznatu žensku osobu, starosne dobi do 65 godina, juče je na pruzi u sarajevskom naselju Otes u 12.45 sati udario voz koji se kretao iz pravca Konjica prema Sarajevu, potvrđeno je u MUP-u Kantona Sarajevo.
(...)
Mještani Ulice Ivana Brkića, koja je u neposrednoj blizini mjesta nesreće, tvrde da je žena nakon nesreće davala znakove života dok su joj pokušavali pomoći, te da im je kazala da se pokušala ubiti jer nema šta da jede.
-
amcho_79
Fair Life wrote:05/06/2006.amcho_79 wrote:Cuj TitoPrije rata si po Sarajevu mogao igrati skoro pa lopte po ulicama koliko je auta bilo....sada ljudi voze auta kao ludi i to sve po jedna osoba u njima...gladan narod pa valjda da glad utule vozaju se gradom a,auto ide na vodu
SARAJEVO - Nepoznatu žensku osobu, starosne dobi do 65 godina, juče je na pruzi u sarajevskom naselju Otes u 12.45 sati udario voz koji se kretao iz pravca Konjica prema Sarajevu, potvrđeno je u MUP-u Kantona Sarajevo.
Koliko ima Sarajevo stanovnika?Sada si krenuo od slucaja do slucaja....decko i prije rata je bilo gladnih i koji su po parkovima spavali i koji su po smecu rovili
(...)
Mještani Ulice Ivana Brkića, koja je u neposrednoj blizini mjesta nesreće, tvrde da je žena nakon nesreće davala znakove života dok su joj pokušavali pomoći, te da im je kazala da se pokušala ubiti jer nema šta da jede.
- Fair Life
Hvala ti za ovo decko (u havarisanom odgovoru). To sam bio prije cetrdesetak godina.amcho_79 wrote:Izvini na havarisanom odgovoruUmjesa ti se ali,uglavnom skonto si sta sam napisao!?
- Vodenjak
Ako ti covjek povjeruje da si samo gost u Svedskoj, sa stalnim mjestom boravka u Sarajevu, onda sasvim sigurno spadas u kategoriju mladih, nadobudnih seljacica koji su na ovaj ili onaj nacin dosli do malo parica pa cijeli svijet gledaju kroz prizmu toga.amcho_79 wrote:Cuj TitoPrije rata si po Sarajevu mogao igrati skoro pa lopte po ulicama koliko je auta bilo....sada ljudi voze auta kao ludi i to sve po jedna osoba u njima...gladan narod pa valjda da glad utule vozaju se gradom a,auto ide na vodu
Za tebe postoji samo tvoj svijet, ti hodas samo bljestavo osvijetljenim ulicama, kindjuris se i shepusris ko zadnji kicosh.
Ti si pripadnik vise klase koja sve zna, sve ima, sve moze..
Oni koji nemaju, ako ih kad i ugledas zaklonjene iza tvog velikog ega, vrijedni su prezira jer nisu uspjeli da se uvale u jedno od onih silnih auta sa jednim vozacem, pa time nisu ni podobni da udju u diskoteke namijenjene samo velikima...
Ohladi Amcho!
Prihvati se tog zenska i taslaci po njoj, ostavi se kompjutora, brukas se!
- vatrogasac
...kada bih krenuo tvojom logikom onda bih mogao ustvrdiiti da ti praviš upitnim postojanje Bošnjaka kao nacionalnosti....imaš u skraćenoj verziji ovdje.......da li je to Tito bio izuzetno dobre volje kada je priznao posebnost 60tih....ako se desi da nestane te posebnosti što se Bošnjak zove ovi ostali će se lahko dogovoriti i o sudbini države Bosne.....valjda si bio očevidac nedavno.......mosor1 wrote:Deder, objasni mi zasto bi Bosnjaci imali ista vece pravo na zasebnu naciju od Dalmatinaca, kad bi ove to zanimalo? Imamo jezik, teritorij, grbove, zastave, povijest... sta bi vise?vatrogasac wrote: ...nisam ja rekao za bosanske Krajišnike...nego za Bošnjake.....ne miješaj babe i žabe.....
-
amcho_79
TASLACI=nepoznat pojam u bosanskom jeziku
Decko ja se tebi divim,samo mo objasni sta znaci taslaciti jer fina gradska raja nepoznaje tu rijec....kao sto rekoh ti si papak doseljenicki ovdje a,ja sam turista.Dole si papak dezerterski a ja sam onaj ko zna sta je bilo i raja je prava ostala.Kao sto rece Kemal Monteno:da ti roknu samo dvije sve bi ti se samo kazalo....moj Vodenjace,moj Vodenjace
Decko ja se tebi divim,samo mo objasni sta znaci taslaciti jer fina gradska raja nepoznaje tu rijec....kao sto rekoh ti si papak doseljenicki ovdje a,ja sam turista.Dole si papak dezerterski a ja sam onaj ko zna sta je bilo i raja je prava ostala.Kao sto rece Kemal Monteno:da ti roknu samo dvije sve bi ti se samo kazalo....moj Vodenjace,moj Vodenjace
- Vodenjak
Jes to ti nesto ljut oslobodioce moj?amcho_79 wrote:TASLACI=nepoznat pojam u bosanskom jeziku
Ma nemoj..
Ovdje u Svedskoj ti je sve lagom..
Ne smijes se stresati...
-
amcho_79
Ima raje koja nije puhnula kao ti dragi moj DEZERTERU pa bi te molio da pises jezikom zemlje od koje si se ometnuo....pa da razumijem mi budale koje smo ostale dole.Ovaj vid komunikacije koji ti upotrebljavas je onako papanski....
-
BigBoss
Pa upravo o Titu i pricamo, za neke ovdje je bio sve a za mene je bio niko. Nekome je dao sve a da se nisu morali oznojiti a neko je moro sam grbacu poturit. Zar nije konstruktivno????stickitout wrote:Ode ova tema u tri k....![]()
Halo ba ljudi!!!!
Tito!!!!
bilo kako al da se njega tice.....cak i u poredjenju sa kojekakvim seronjama![]()
![]()
Necu reci da nije bilo dobro u djetinjstvu, skola, ali to je nas narod zaradjivo a Titini koji vjerovatno vecina zali za njim dobijali su sve. Sad kad treba radit ne pase im sistem.
Ima jos problema sa radnickim pravima, standardom, zdravstvom, ali i rat je tek stao. Ne moze sve odmah.
-
BigBoss
Mosor, zasto nisu prije oslobodili partizani nesto, a ne 45-te????mosor1 wrote:BigBoss, tvoji podaci su nekriticki popabirceni sa svih strana - znas li uopce da je na Bleiburgu stradalo jedva nekoliko desetaka neprijateljskih vojnika - prijeki sudovi i likvidacije odvijali su se u tjednima koji su uslijedili, sirom Slovenije, a Nijemci, ustase, domobrani i cetnici imali su velike gubitke i na prilazima Bleiburgu, prije predaje. Namjerno nisam postavio slike zarobljenih 1945 - pogledaj datume. Slika njemackog groblja - u Kranju nastala je takoder (pogledaj pazljivo) prije kraja rata. Uostalom, lose su prosli i partizani koji su dopali zarobljenistva - sve do 1943. bili bi ubijeni odmah, ili nakon mucenja (idi npr. na dno stranice http://forum.axishistory.com/viewtopic. ... &start=315 ).BigBoss wrote:Mosor, ne kazem da se nisu borili protiv svaba, i bili su na pravoj strani. Zato su preuzeli vlast nakon oslobodjenja.
A ubijali su partizani, u Blajburgu. A i ovo su dokazi da oni koji su njima dopali saka lose su prosli.
Ne bi ni Rusi ni Britanci, pa ni Ameri Nijemce mogli pobijediti jedni bez pomoci drugih. Jedan od razloga sto Rusi nisu mogli u Jugoslaviju importirati svoj komunizam bio je i taj sto je tu postojao od Saveznika priznat, autohtoni oslobodilacki pokret. Znas li uopce da su i Rusi i Britanci morali traziti formalnu suglasnost NOP da njihove jedinice udu na teritorij Jugoslavije? I opet da ti ponovim, samo je dio Srbije osloboden djelovanjem Crvene armije, ostalo su sve oslobodili partizani. Idi na neku od memorijalnih stranica njemackih jedinica iz 2. svjetskog rata i pogledaj gubitke koje su trpjele i u mjesecima kad nije bilo ni ofanziva ni Rusa.BigBoss wrote:Medjutim, ne pise da su Nijemci bili oslabljeni pritiskom na svim frontovima od strane saveznika, a i to sto negirate ucesce Rusa u ex YU je pomalo zacudjujuce, jer to je opste poznato da su Rusi oslobodili citavu istocnu evropu i uveli staljinisticki komunizam. Tito je reko ne 48-me Rusima, ali tu je ja mislim dobio podrsku Cercila, kako su Rusi usli u Madjarsku tenkovima i uveli njihov rezim a u ex YU nisu????
Nego partizani su sve oslobodili i Tito, prica koju smo slusali 45 godina.
Sad rade, bar mislim...BigBoss wrote:I ne rade ti linkovi.
I tacno je, svabe su ispusile u Rusiji jer ih je zeznula Ruska zima, 3 godine je Staljingrad bio pod opsadom.
Da ne bi Rusa mogla bi historija biti malo drugacija. 20 miliona Rusa je izginulo u 2 ratu.
Nisu Rusi sami sve uradili, ali su ipak najvise oni uradili. Drugo je sto narod ne voli Ruse a drugo je njihova zasluga u borbi protiv nacizma. Mada su bili natjerani na to. Da ih Hitler nije napo ne bi ni usli u rat.
Samo mi objasni koji su dijelovi eks YU bili oslobodjeni od strane partizana prije 45-te?????
-
mosor1
Ne, nije mi upitno postojanje Bosnjaka, jer mislim da je za formiranje jedne nacije najvaznija svijest o posebnosti njenih pripadnika i volja da se ta posebnost izrazi kroz nacionalni osjecaj. Ne postoje strogi kriteriji po kojima bi se neka skupina ljudi morala nazvati nacijom, a neka druga ne (mada svakako pomaze ako uglavnom zive na istom teritoriju, govore istim jezikom i imaju slicnu povijest i tradicije). Presudno je jedino postojanje nacionalnog osjecaja, a kako on postoji kod Bosnjaka, za mene nema spora o njihovom postojanju.vatrogasac wrote:...kada bih krenuo tvojom logikom onda bih mogao ustvrdiiti da ti praviš upitnim postojanje Bošnjaka kao nacionalnosti....imaš u skraćenoj verziji ovdje.......da li je to Tito bio izuzetno dobre volje kada je priznao posebnost 60tih....ako se desi da nestane te posebnosti što se Bošnjak zove ovi ostali će se lahko dogovoriti i o sudbini države Bosne.....valjda si bio očevidac nedavno.......mosor1 wrote: Deder, objasni mi zasto bi Bosnjaci imali ista vece pravo na zasebnu naciju od Dalmatinaca, kad bi ove to zanimalo? Imamo jezik, teritorij, grbove, zastave, povijest... sta bi vise?
- Vodenjak
Moja carsija jos u oktobru 1943!BigBoss wrote:Mosor, zasto nisu prije oslobodili partizani nesto, a ne 45-te????mosor1 wrote:BigBoss, tvoji podaci su nekriticki popabirceni sa svih strana - znas li uopce da je na Bleiburgu stradalo jedva nekoliko desetaka neprijateljskih vojnika - prijeki sudovi i likvidacije odvijali su se u tjednima koji su uslijedili, sirom Slovenije, a Nijemci, ustase, domobrani i cetnici imali su velike gubitke i na prilazima Bleiburgu, prije predaje. Namjerno nisam postavio slike zarobljenih 1945 - pogledaj datume. Slika njemackog groblja - u Kranju nastala je takoder (pogledaj pazljivo) prije kraja rata. Uostalom, lose su prosli i partizani koji su dopali zarobljenistva - sve do 1943. bili bi ubijeni odmah, ili nakon mucenja (idi npr. na dno stranice http://forum.axishistory.com/viewtopic. ... &start=315 ).BigBoss wrote:Mosor, ne kazem da se nisu borili protiv svaba, i bili su na pravoj strani. Zato su preuzeli vlast nakon oslobodjenja.
A ubijali su partizani, u Blajburgu. A i ovo su dokazi da oni koji su njima dopali saka lose su prosli.
Ne bi ni Rusi ni Britanci, pa ni Ameri Nijemce mogli pobijediti jedni bez pomoci drugih. Jedan od razloga sto Rusi nisu mogli u Jugoslaviju importirati svoj komunizam bio je i taj sto je tu postojao od Saveznika priznat, autohtoni oslobodilacki pokret. Znas li uopce da su i Rusi i Britanci morali traziti formalnu suglasnost NOP da njihove jedinice udu na teritorij Jugoslavije? I opet da ti ponovim, samo je dio Srbije osloboden djelovanjem Crvene armije, ostalo su sve oslobodili partizani. Idi na neku od memorijalnih stranica njemackih jedinica iz 2. svjetskog rata i pogledaj gubitke koje su trpjele i u mjesecima kad nije bilo ni ofanziva ni Rusa.BigBoss wrote:Medjutim, ne pise da su Nijemci bili oslabljeni pritiskom na svim frontovima od strane saveznika, a i to sto negirate ucesce Rusa u ex YU je pomalo zacudjujuce, jer to je opste poznato da su Rusi oslobodili citavu istocnu evropu i uveli staljinisticki komunizam. Tito je reko ne 48-me Rusima, ali tu je ja mislim dobio podrsku Cercila, kako su Rusi usli u Madjarsku tenkovima i uveli njihov rezim a u ex YU nisu????
Nego partizani su sve oslobodili i Tito, prica koju smo slusali 45 godina.
Sad rade, bar mislim...BigBoss wrote:I ne rade ti linkovi.
I tacno je, svabe su ispusile u Rusiji jer ih je zeznula Ruska zima, 3 godine je Staljingrad bio pod opsadom.
Da ne bi Rusa mogla bi historija biti malo drugacija. 20 miliona Rusa je izginulo u 2 ratu.
Nisu Rusi sami sve uradili, ali su ipak najvise oni uradili. Drugo je sto narod ne voli Ruse a drugo je njihova zasluga u borbi protiv nacizma. Mada su bili natjerani na to. Da ih Hitler nije napo ne bi ni usli u rat.
Samo mi objasni koji su dijelovi eks YU bili oslobodjeni od strane partizana prije 45-te?????
I nikad vise nije pala u ruke Svabama i Italijanima!
Imas li jos pitanja?
- Vodenjak
Ne znas sta je taslaciti, ne znas sta je lagom...amcho_79 wrote:Ima raje koja nije puhnula kao ti dragi moj DEZERTERU pa bi te molio da pises jezikom zemlje od koje si se ometnuo....pa da razumijem mi budale koje smo ostale dole.Ovaj vid komunikacije koji ti upotrebljavas je onako papanski....
Pa Amcho, sta li je to s tobom danas?
Nesto si mi praaavo rastresen!