Požuri druže brže još brže
sebe za dobro zemlje da daš ...........a za uzvrat ništa da ne uzimaš
Daj mi predlozi osobu sa ovih podrucja koja je zivjela u zadnjih 150 godina, i koja je po tvom misljenju imala ljudskih vrijednosti i postovanja drugih kao sto ga je imao Broz?avicena wrote:I mrtav ima kuću, stambeno situiran, samo ga trebate klonirati i riješili ste sve probleme.....i naše i svjetske![]()
Večeras se Titin unuk žalio u emisiji "Javna tajna" na BH1 kako mu djed nije omiljen u Srbiji......digger wrote:Daj mi predlozi osobu sa ovih podrucja koja je zivjela u zadnjih 150 godina, i koja je po tvom misljenju imala ljudskih vrijednosti i postovanja drugih kao sto ga je imao Broz?avicena wrote:I mrtav ima kuću, stambeno situiran, samo ga trebate klonirati i riješili ste sve probleme.....i naše i svjetske![]()
Ujedno, kako to da rodjenom Hrvatu daju da lezi u pocasti u sred Beograda?
Ma ima tu nesto avicena
Ako te ne mrzi prelistaj malo ovaj članak:Stipe Šuvar, bivši član Predsjedništva SFRJ
SUVAR: To je bilo veliko postitovsko vrijeme, velikih previranja u Jugoslaviji, ekonomske krize. Naftna kriza je strasno pogodila Jugoslaviju. Jugoslavija je vec tada trosila 12 do 13 milijuna tona godisnje nafte, a onda je htjela sve zasnivati na do tada jeftinoj nafti, svu svoju industriju. Nafta je onda strasno skocila na svjetskom trzistu i javila se oskudica deviza i nafte, a to je prouzrokovalo i sekundarnu krizu nekih elementarnih proizvoda. Ne samo da se neko vrijeme vozilo automobile po pravilu par - nepar. Jedan dan oni koji imaju parne brojeve, drugi dan oni koji imaju neparne. Bila je oskudica deterdjenata, klozet papira i nekih trivijalnih artikala. Milka Planic je dosla za predsjednicu Savezne vlade. U Jugoslaviji se osjecao pecat velikih demonstracija Albanaca na Kosovu, koje su se bile 1981., dakle godinu dana iza Titove smrti. Beograd je bio epicentar zahtjeva za detitoizaciju......
pa tudjman je robijao kod tileta, kao i seselj a vala i karadzic...avicena wrote:I Tuđman i Mladić su bili njegovi oficiri.....Šešelj i Vuk Drašković, a i Karadžić su bili njegovi budžetski korisnici.....da ne nabrajam dalje.....
Da, ali dok ga je služio....mnogi ne bi vjerovali.....:pa tudjman je robijao kod tileta
E ovo ti je stvarno jak argument. Prvo tekst je izmisljen, nikakve vezeavicena wrote:Da, ali dok ga je služio....mnogi ne bi vjerovali.....:pa tudjman je robijao kod tileta
http://users.volja.net/romag/pub/Franjo ... stava.html
Taj clanak je namjenski pisan, a sve sa ciljem stvaranja:avicena wrote:Ako te ne mrzi prelistaj malo ovaj članak:
http://www.agmarxismus.net/srpski/titoizam.htm
..."Da bismo to uspeli treba nam jedan novi medjunarodni radnicki pokret...".
Može biti, ali to je objavio Feral :Feral Tribune, br. 650, 2. ožujskoga 1998.kekec wrote:
E ovo ti je stvarno jak argument. Prvo tekst je izmisljen, nikakve veze
nema sa Tudjmanom, a drugo slican tekst o nekom srpskom oficiru iz
I svjetskog rata vec se nalazi na nekim internet stranicama u rubrici "Humor".
OK, ali sa vrlo primjetnom kritikom onakvog, ako si pažljivo pročitao, što je i tema ove priče....da ne vadim citate.....Taj clanak je namjenski pisan, a sve sa ciljem stvaranja:
..."Da bismo to uspeli treba nam jedan novi medjunarodni radnicki pokret...".
Da, clanak jeste objavljen u Feralu, ali u dijelu koji se zove Tromblon, koji je predvidjen za humor i satiru.avicena wrote:Može biti, ali to je objavio Feral :Feral Tribune, br. 650, 2. ožujskoga 1998.kekec wrote:
E ovo ti je stvarno jak argument. Prvo tekst je izmisljen, nikakve veze
nema sa Tudjmanom, a drugo slican tekst o nekom srpskom oficiru iz
I svjetskog rata vec se nalazi na nekim internet stranicama u rubrici "Humor".
Ekskluzivno: Referat generala Franje Tuđmana o zlokobnom utjecaju religije na društveni i vojni ustroj FNRJ, održan na času moralno-političkog vaspitanja za starešine i pitomce u sali Doma JNA u Beogradu, 22. februara 1948.
Datum, mjesto......al' hajd', šta misliš da li je bilo ili nije bilo zaista oficira u takvom sistemu koji su držali vojsci ovakva predavanja?
Prenj wrote:
PS. Rijetko ko na Sa-x ima veci nesklad izmedju nicka i sadrzaja postova ko ovaj nas Avicena.
......al' hajd', šta misliš da li je bilo ili nije bilo zaista oficira u takvom sistemu koji su držali vojsci ovakva predavanja?
Naravno da je bilo!avicena wrote:Prenj wrote:
PS. Rijetko ko na Sa-x ima veci nesklad izmedju nicka i sadrzaja postova ko ovaj nas Avicena.![]()
![]()
Znaš Prenj da me malo iznenadilo što tek drugi dan od kako sam se drznuo da taknem ikonu, našao neko sa ad hominem argumentom. To obično krene prije.
Drago mi je da brineš i o liku i djelu Avicene, ja sam sa malim slovom. Znaš ono nekada veliko M i malo M........ogromna je razlika.
Nego ti dobro ne obrati pažnju kada ja upitah:......al' hajd', šta misliš da li je bilo ili nije bilo zaista oficira u takvom sistemu koji su držali vojsci ovakva predavanja?
Uopste mi nije jasno sto si postavio ovaj citat. Ali kada je postavljen, evo ti malo uporednih paralela:avicena wrote:...Šta Stipe Šuvar kaže o onome što se dešavalo neposredno poslije njegove smrti, da li su to posljedice vođenja zaista idealne politike:
Stipe Šuvar, bivši član Predsjedništva SFRJ
SUVAR: To je bilo veliko postitovsko vrijeme, velikih previranja u Jugoslaviji, ekonomske krize. Naftna kriza je strasno pogodila Jugoslaviju. Jugoslavija je vec tada trosila 12 do 13 milijuna tona godisnje nafte, a onda je htjela sve zasnivati na do tada jeftinoj nafti, svu svoju industriju. Nafta je onda strasno skocila na svjetskom trzistu i javila se oskudica deviza i nafte, a to je prouzrokovalo i sekundarnu krizu nekih elementarnih proizvoda. Ne samo da se neko vrijeme vozilo automobile po pravilu par - nepar. Jedan dan oni koji imaju parne brojeve, drugi dan oni koji imaju neparne. Bila je oskudica deterdjenata, klozet papira i nekih trivijalnih artikala. Milka Planic je dosla za predsjednicu Savezne vlade. U Jugoslaviji se osjecao pecat velikih demonstracija Albanaca na Kosovu, koje su se bile 1981., dakle godinu dana iza Titove smrti. Beograd je bio epicentar zahtjeva za detitoizaciju......
Pa, avicena, sto se tog odnosa izmedju boga i Broza tice, meni licno je ovaj drugi mnogo, mnogo vise prirastao za srce!avicena wrote:
Što se poštovanja tiče tu je bila posebno bila zadužena narodna milicija, pa ako bi opsovao Boga nikom ništa, ali ako bi opsovao Tita (to se moglo uglavnom omaknuti nekom pijanom) odrali bi ga od batina. Tito je bio veći čak i od........pišu se knjige bazirane na svjedočanstvima njegovih sluga, kuhara, šofera.....svašta ima...
Nije da nije imao baš nikakvih zasluga, ali sa njegovim samoupravnim socijalizmom ne da ne bi mogli u EU, sumnjam da bi nas i Kuba primila u federaciju.....
Imam linkova gdje bi mogao pročitatii analize tog vremena, ali......