Mislim na Tudjmana, na Karadjica, na Milosevica i na Izetbegovicavisby wrote:Koji to? Milosevic, Kadijevic? Poznato je i iz koje je porodice Mira Markovic. Najlakse je reci da su Jugoslaviju srusili povampireni cetnici i ustase.Amazonka27 wrote:e onda trebas i da se sjetis da su oni koji su pocijepali Jugoslaviju, bili u kavezu po Titovom naredjenju.visby wrote:Sta ces. Ipak nije li Tito autor one "Zemlja koja ima ovakvu omladinu ne treba se brinuti za buducnost" ?
Tito i Ćelo idoli mladima
- Amazonka27
- Amazonka27
visby wrote:Milosevic i Karadzic nisu bili na robiji, mos misliti dvojica najgorih
Ratko Mladic je npr. prezirao cetnike. Nikada kokardu nije nosio.
da neduzimo...znam da ti ljudi nisu smjeli raditi to sto su radili za vrijeme njegovog zivota...
- Amazonka27
ja rekoh da je bio dobar i da su ga mnogi voljeli...i da je puno puno volio omladinu. sve ovo ostalo je nepotrebno bilo raspravljati. jer si se svakako slozio sa mnomvisby wrote:A morao je jednog dana umrijeti. Recimo onda da je Tito bio drzava, da drugi nisu imali nikakvog udjela. Nakon njega potop.
- Amazonka27
ja sam navela primjere da jeste, a ti navedi primjere da nijevisby wrote:Pa ne slazem se s time da je jako puno volio omladinu. Takvi dozivotni predsjednici stvaraju takvu sliku o sebi sirom ove planete.
- legionarka
Amazonka27 wrote:Ko si ti da meni ista govoris?legionarka wrote:
P.S. rekoh li ja tebi Amazonka AUTOBAN!!!
p.s. Imas pp
rosna livada, grana od bora....
procitah pp. i ne kontam te sta hoces..
P.S. zar jos nije doslo do AUTOBANA?
- Amazonka27
recicu ti nesta sto sam rekla i svom tati...da je njegova generacija (1944 pa prema vamo) najsebicnija generacija koja je ikad postojala...nije im valjala jugoslavija, pa su razdjelili, pa su za vratove a da ni sami ne znaju zbog cega, pa su nastavili glasati za iste koji su ih nahushkali na rat. (Pametni slovenci su to lijepo zaobisli...oni su isli dalje, dok smo mi morali se vratiti 50 godina unazad pa sve ispocetka).Pa im se ni dan danas nista ne svidza. Male im penzije...djecu mogu zaposliti samo sa stelama...i bla bla...A istjerati nekog iz fotelje ko je presao 60 banki i dati mladimpametnim ljudima je skoro pa nemoguce... naj vise mrzim kad mi kazu ...ja sam u tvojim godinama postigao to i to.... meni drzavni sistem ne dozvoljava da napredujem, zelju imam, ali priliku ne.visby wrote:I u Sloveniji ima takvih koji zale za Titom, a prema svim pokazateljima u Sloveniji je danas bolje nego ikad. Ne znam ti omladinci za koje se Tito toliko brinuo trebali su valjda izgraditi prosperitetnu BiH.
- Amazonka27
legionarka wrote:Amazonka27 wrote:Ko si ti da meni ista govoris?legionarka wrote:
p.s. Imas pp
rosna livada, grana od bora....
procitah pp. i ne kontam te sta hoces..
P.S. zar jos nije doslo do AUTOBANA?
ovo pitanje ja tebi postavih u PP...da se ne prepucavamo ovdje...ali ako vec zelis....ko si i u cemu je probelm i zaista ne kontam ovo oko Autobana? i da...sta hoces ti?
-
visby
Jeste, tako je.Amazonka27 wrote:recicu ti nesta sto sam rekla i svom tati...da je njegova generacija (1944 pa prema vamo) najsebicnija generacija koja je ikad postojala...nije im valjala jugoslavija, pa su razdjelili, pa su za vratove a da ni sami ne znaju zbog cega, pa su nastavili glasati za iste koji su ih nahushkali na rat. (Pametni slovenci su to lijepo zaobisli...oni su isli dalje, dok smo mi morali se vratiti 50 godina unazad pa sve ispocetka).Pa im se ni dan danas nista ne svidza. Male im penzije...djecu mogu zaposliti samo sa stelama...i bla bla...A istjerati nekog iz fotelje ko je presao 60 banki i dati mladimpametnim ljudima je skoro pa nemoguce... naj vise mrzim kad mi kazu ...ja sam u tvojim godinama postigao to i to.... meni drzavni sistem ne dozvoljava da napredujem, zelju imam, ali priliku ne.visby wrote:I u Sloveniji ima takvih koji zale za Titom, a prema svim pokazateljima u Sloveniji je danas bolje nego ikad. Ne znam ti omladinci za koje se Tito toliko brinuo trebali su valjda izgraditi prosperitetnu BiH.
-
obuca
ne pise se autoban vec AUTOBAHNlegionarka wrote:Coban tjera ovcice, lakoj lane diri diri dane ...Amazonka27 wrote:visby wrote: Dobro bio je predsjednik pa se valjda bavio i omladinom, medjutim malo mi je nejasno to da je zivot posvetio omladini.
Onda nista ne znas o Josipu Brzu.
S stovanjem (brav, brz)
- Amazonka27
grehota je nju ispravljat...nemoj... 
-
Fox Mulder
Jes vala bas.mima wrote:ja.neron wrote:... ili onaj sa OBN-a (EMERIK GUDELJ)
Jes faca........muzevan je skroz........
-
Fox Mulder
Jes vala basmalizeleni wrote:Ako svijet ostane na ovoj novoj generaciji, neche nas biti za 100 godina
-
Nancy Drew
#42 Re: Tito i Ćelo idoli mladima
...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 12:20, edited 1 time in total.
-
mostarac
svidja mi se ovo sto si reklaAmazonka27 wrote:recicu ti nesta sto sam rekla i svom tati...da je njegova generacija (1944 pa prema vamo) najsebicnija generacija koja je ikad postojala...nije im valjala jugoslavija, pa su razdjelili, pa su za vratove a da ni sami ne znaju zbog cega, pa su nastavili glasati za iste koji su ih nahushkali na rat. (Pametni slovenci su to lijepo zaobisli...oni su isli dalje, dok smo mi morali se vratiti 50 godina unazad pa sve ispocetka).Pa im se ni dan danas nista ne svidza. Male im penzije...djecu mogu zaposliti samo sa stelama...i bla bla...A istjerati nekog iz fotelje ko je presao 60 banki i dati mladimpametnim ljudima je skoro pa nemoguce... naj vise mrzim kad mi kazu ...ja sam u tvojim godinama postigao to i to.... meni drzavni sistem ne dozvoljava da napredujem, zelju imam, ali priliku ne.visby wrote:I u Sloveniji ima takvih koji zale za Titom, a prema svim pokazateljima u Sloveniji je danas bolje nego ikad. Ne znam ti omladinci za koje se Tito toliko brinuo trebali su valjda izgraditi prosperitetnu BiH.
-
Nancy Drew