Bas lijepo receno. Pridruzivam se cestitkama (ukljucujuci navedene uslove!)valterbranisarajevo wrote:Lijepo se i na danasnji dan sjetiti Tita i njegove BiH "raje" koji jedne hladne bosanske noci u Mrkonjić Gradu obnoviše državnost Bosne i Hercegovine i poslaše nevidljivog glasnika koji i danas prenosi poruku u kojoj je sažeta suština života na ovim prostorima. Bosna i Hercegovina nije ni srpska, ni hrvatska ni muslimanska, nego je i srpska i hrvatska i muslimanska. tako je bilo prije, tako mora biti i sada i tako ce biti dok ljudi budu živjeli na ovom prelijepom prostoru:Od Une do Drine, od Save do mora.
Na žalost u vremenu demokratije ljudi su na trenutak zaboravili poruku ovih velikih ljudi i desilo se zlo, a imena: Vojislava Kecmanovića Đede, Avde Hume, Rodoljuba Ćolakovića - obnovitelja BiH državnosti preko noći, uglavnom, nestadoše sa tabli ulica u našim gradovima a njihovi spomenici završiše po podrumima i otkupnim stanicama za staro željezo.
Na sreću, njihovo veliko djelo i ljudskost se ne mogu prodati kao staro željezo i zato su oni vječni i besmrtni isto kao i njihov komandant.
Svim onima koji i danas vjeruju da je Bosna i Hercegovina: i srpska, i hrvatska i bošnjačka sretan naš veliki praznik - 25 novembar - DAN DRŽAVNOSTI BiH.
Tito i Bosna i Hercegovina
-
Dezze
Last edited by Dezze on 25/11/2006 13:15, edited 1 time in total.
-
Dezze
Iako si ocigledno izmanipulisan o strane nekih medija i politicara (pa koristis neke proizvoljne brojke) hajde da prihvatimo tvoje optuzbe na racun Josipa Broza. Medjutim, nemogucnost Alijina da sprijeci prethodni rat i zrtve, ipak svjedoci o njegovoj nesposobnosti i politickoj nevelicini.Vodenjak wrote:Preduhitrio si me za sekundicu sa ovim postom, ali tebi ne zamjeram!valterbranisarajevo wrote:Lijepo se i na danasnji dan sjetiti Tita i njegove BiH "raje" koji jedne hladne bosanske noci u Mrkonjić Gradu obnoviše državnost Bosne i Hercegovine i poslaše nevidljivog glasnika koji i danas prenosi poruku u kojoj je sažeta suština života na ovim prostorima. Bosna i Hercegovina nije ni srpska, ni hrvatska ni muslimanska, nego je i srpska i hrvatska i muslimanska. tako je bilo prije, tako mora biti i sada i tako ce biti dok ljudi budu živjeli na ovom prelijepom prostoru:Od Une do Drine, od Save do mora.
Na žalost u vremenu demokratije ljudi su na trenutak zaboravili poruku ovih velikih ljudi i desilo se zlo, a imena: Vojislava Kecmanovića Đede, Avde Hume, Rodoljuba Ćolakovića - obnovitelja BiH državnosti preko noći, uglavnom, nestadoše sa tabli ulica u našim gradovima a njihovi spomenici završiše po podrumima i otkupnim stanicama za staro željezo.
Na sreću, njihovo veliko djelo i ljudskost se ne mogu prodati kao staro željezo i zato su oni vječni i besmrtni isto kao i njihov komandant.
Svim onima koji i danas vjeruju da je Bosna i Hercegovina: i srpska, i hrvatska i bošnjačka sretan naš veliki praznik - 25 novembar - DAN DRŽAVNOSTI BiH.![]()
Ali, prije nego sto se neko drugi dosjeti, ja bih napisao i ovo:
Da Broz ne uradi ono sto je uradio na danasnji dan 1943, ne bi bilo ni rata u devedesetima ni 200000 zrtava koje je svojim potezom u Mrkonjicu jos tad planirao!
A Tito je svu tu fukaru/manijake/kriminalce/nacionaliste ipak uspio drzati pod kontrolom - svi pomenuti se nisu u jednom trenutku nacrtali na ovim prostorima. Bili su oni i ranije prisutni samo im se nije davalo prostora za djelovanje. O kakvom djelovanju je rijec, svjedoci smo NAZALOST bili prije desetak godina. E ako ni zbog cega drugog, onda zbog tih stvari taj Tito zasluzuje respekt.
A to sto gore pomenutu danasnju "elitu" nisu uspjeli drzati pod kontrolom oni koji su dosli nakon Tita, ne moze biti njegova krivica.
Last edited by Dezze on 25/11/2006 13:23, edited 1 time in total.
-
Dezze
Znam o cemu govoris....ali nije isto Bisera Turkovic i SophiaSherlockHolmes wrote:Dezze wrote:Sta ces kad je covjek bio lafac! Za razliku od Alje.... A koliko znam kriminal nije cvjetao u vrijeme Tite, za razliku (opet!) od Aljinog vakta...cak su nam i jezik promijenili...SherlockHolmes wrote: Moze, malo nas je sto ne bi na Brione/Brijune, pa na Sofiju Loren, pa na Lovcen.
A medjedi istrcavaju sami. Nista licno.![]()
![]()
![]()
![]()
I Aljo je imalo "lijepo plavo oko" za domacice tvojih razmisljanja.
- valterbranisarajevo
Dezze !Dezze wrote:Iako si ocigledno izmanipulisan o strane nekih medija i politicara (pa koristis neke proizvoljne brojke) hajde da prihvatimo tvoje optuzbe na racun Josipa Broza. Medjutim, nemogucnost Alijina da sprijeci prethodni rat i zrtve, ipak svjedoci o njegovoj nesposobnosti i politickoj nevelicini.Vodenjak wrote:Preduhitrio si me za sekundicu sa ovim postom, ali tebi ne zamjeram!valterbranisarajevo wrote:Lijepo se i na danasnji dan sjetiti Tita i njegove BiH "raje" koji jedne hladne bosanske noci u Mrkonjić Gradu obnoviše državnost Bosne i Hercegovine i poslaše nevidljivog glasnika koji i danas prenosi poruku u kojoj je sažeta suština života na ovim prostorima. Bosna i Hercegovina nije ni srpska, ni hrvatska ni muslimanska, nego je i srpska i hrvatska i muslimanska. tako je bilo prije, tako mora biti i sada i tako ce biti dok ljudi budu živjeli na ovom prelijepom prostoru:Od Une do Drine, od Save do mora.
Svim onima koji i danas vjeruju da je Bosna i Hercegovina: i srpska, i hrvatska i bošnjačka sretan naš veliki praznik - 25 novembar - DAN DRŽAVNOSTI BiH.![]()
Da Broz ne uradi ono sto je uradio na danasnji dan 1943, ne bi bilo ni rata u devedesetima ni 200000 zrtava koje je svojim potezom u Mrkonjicu jos tad planirao!
A Tito je svu tu fukaru/manijake/kriminalce/nacionaliste ipak uspio drzati pod kontrolom - svi pomenuti se nisu u jednom trenutku nacrtali na ovim prostorima. Bili su oni i ranije prisutni samo im se nije davalo prostora za djelovanje. O kakvom djelovanju je rijec, svjedoci smo NAZALOST bili prije desetak godina. E ako ni zbog cega drugog, onda zbog tih stvari taj Tito zasluzuje respekt.
Vodenjak je ovo napisao ironicno,a ne sto stvarno tako misli. Zato je stavio onaj crveni smajli.
-
Dezze
E nisam to shvatio kao ironiju. Iako mi je bio malo kontradiktoran postvalterbranisarajevo wrote:Dezze !Dezze wrote:Iako si ocigledno izmanipulisan o strane nekih medija i politicara (pa koristis neke proizvoljne brojke) hajde da prihvatimo tvoje optuzbe na racun Josipa Broza. Medjutim, nemogucnost Alijina da sprijeci prethodni rat i zrtve, ipak svjedoci o njegovoj nesposobnosti i politickoj nevelicini.Vodenjak wrote: Preduhitrio si me za sekundicu sa ovim postom, ali tebi ne zamjeram!![]()
Vodenjak je ovo napisao ironicno,a ne sto stvarno tako misli. Zato je stavio onaj crveni smajli.
Sorry Vodenjak! Sad sam ja
- Vodenjak
Dezze wrote:E nisam to shvatio kao ironiju. Iako mi je bio malo kontradiktoran postvalterbranisarajevo wrote:Dezze !Dezze wrote: Iako si ocigledno izmanipulisan o strane nekih medija i politicara (pa koristis neke proizvoljne brojke) hajde da prihvatimo tvoje optuzbe na racun Josipa Broza. Medjutim, nemogucnost Alijina da sprijeci prethodni rat i zrtve, ipak svjedoci o njegovoj nesposobnosti i politickoj nevelicini.
Vodenjak je ovo napisao ironicno,a ne sto stvarno tako misli. Zato je stavio onaj crveni smajli.![]()
Sorry Vodenjak! Sad sam ja
-
halo_ba
Ne da mi se citati ovih desetak stranica, pa ne znam je li neko odgovorio ovom supljatoru...ali ja bih se smjela zakleti da je NDH osnovana 1941 nakon aprilskog rata. Sta ces, nova istorija/povijest....reformator wrote: Jest postojala i prije, ali se i ona raspala 1939. godine osnivanjem NDH pa onda onda opet ponovnim osnivanjem.Sve je to bilo na silu.Za mene je Tito u neku ruku i pozitivna ličnost jer je,možda i nesvjesno,muslimane u istočnom dijelu Bosne zaštitio od najezde četnika.Znamo da je Jugoslaviju doveo po visini zaduženja na 12. mjesto.Volio je i pionirke;uvijek se smješkao kada ih vidi.Valjda se radovao podmlatku.
- valterbranisarajevo
Evo kao na ZAVNOBIH gleda Milan Jelić Predsjednik RS
Iz Kabineta predsjednika Republike Srpske Milana Jelića danas je saopćeno da "25. novembar nije za RS Dan državnosti BiH, već jeste i jedino može biti praznik samo jednog entiteta – Federacije BiH".
A evo i njegove biografije
Milan Jelić rođen je 1956. godine u Koprivni, opština Modriča. Nakon svršene osmoljetke, iz rodne Koprivne odlazi u srednju školu u Doboju, a potom u Suboticu, gdje završava Ekonomski fakultet. Magistrirao je i doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci. Radio je u organima državne uprave opštine Modriča, a zatim je bio direktor preduzeća "28 juli". Preuzeo je u svoje ruke i giganta Rafineriju ulja u Modriči gdje je zabilježio pozitivno poslovanje. Ozbiljniji politički angažman počeo je kao poslanik u Narodnoj skupštini RS. Inače, Jelić je predsjednik Fudbalskog saveza RS. Oženjen je i otac jednog djeteta...
Ako neko iz Jelićeve izjave moze pomisliti da je on nacionalista koji se bori za neke ideale, grdno se vara. Milan Jelić je jedan iz plejade poltrona i beskičmenjaka čije grlo je još promuklo od pjevanja “Druže Tito mi ti se kunemo” a prsa puna modrica od lupanja u njih zaklinjujući se na vjernost “Titu i partiji”, a koji su početkom devedesetih promjenili dres i preko noći “shvatili” da su bili u zabludi opet se zaklinjujući svojim novim gazdama na doživotno vjernost, ne shvatajući da tako u stvari pljuju i na svoj život i vlastiti obraz (ukoliko ga imaju). Ja sam sasvim siguran da će Jelić i Jelići još mnogo puta promijeniti svoj dres i zaklinjati se na vjernost nekim novim gazdama.
Ako pogledamo njegovu biografiju vidićemo da su ga upravo ZAVNOBIH-ovci izvukli iz blata njegove rodne Koprivne, napravili od njega akademskog gradjanina i omogućili da umjesto čobana i takmičara koji će predstavljati svoje selo u emisiji Znanje imanje postane doktor nauka. Mislim da se sada mnogi od njih okreću u grobu ako mogu znati od kakvih su jada pokusali napraviti ljude.

Iz Kabineta predsjednika Republike Srpske Milana Jelića danas je saopćeno da "25. novembar nije za RS Dan državnosti BiH, već jeste i jedino može biti praznik samo jednog entiteta – Federacije BiH".
A evo i njegove biografije
Milan Jelić rođen je 1956. godine u Koprivni, opština Modriča. Nakon svršene osmoljetke, iz rodne Koprivne odlazi u srednju školu u Doboju, a potom u Suboticu, gdje završava Ekonomski fakultet. Magistrirao je i doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci. Radio je u organima državne uprave opštine Modriča, a zatim je bio direktor preduzeća "28 juli". Preuzeo je u svoje ruke i giganta Rafineriju ulja u Modriči gdje je zabilježio pozitivno poslovanje. Ozbiljniji politički angažman počeo je kao poslanik u Narodnoj skupštini RS. Inače, Jelić je predsjednik Fudbalskog saveza RS. Oženjen je i otac jednog djeteta...
Ako neko iz Jelićeve izjave moze pomisliti da je on nacionalista koji se bori za neke ideale, grdno se vara. Milan Jelić je jedan iz plejade poltrona i beskičmenjaka čije grlo je još promuklo od pjevanja “Druže Tito mi ti se kunemo” a prsa puna modrica od lupanja u njih zaklinjujući se na vjernost “Titu i partiji”, a koji su početkom devedesetih promjenili dres i preko noći “shvatili” da su bili u zabludi opet se zaklinjujući svojim novim gazdama na doživotno vjernost, ne shvatajući da tako u stvari pljuju i na svoj život i vlastiti obraz (ukoliko ga imaju). Ja sam sasvim siguran da će Jelić i Jelići još mnogo puta promijeniti svoj dres i zaklinjati se na vjernost nekim novim gazdama.
Ako pogledamo njegovu biografiju vidićemo da su ga upravo ZAVNOBIH-ovci izvukli iz blata njegove rodne Koprivne, napravili od njega akademskog gradjanina i omogućili da umjesto čobana i takmičara koji će predstavljati svoje selo u emisiji Znanje imanje postane doktor nauka. Mislim da se sada mnogi od njih okreću u grobu ako mogu znati od kakvih su jada pokusali napraviti ljude.
-
SherlockHolmes
Znam i ja. Taj "prioritet", medjutim, vjerovatno ne bih ubrajao u svoje ideje, niti bih drzao "svoj voljeni narod" u sahu decenijama da bih jednom mogao Sofiji duboko disati na uho.Dezze wrote:Znam o cemu govoris....ali nije isto Bisera Turkovic i SophiaSherlockHolmes wrote:Dezze wrote: Sta ces kad je covjek bio lafac! Za razliku od Alje.... A koliko znam kriminal nije cvjetao u vrijeme Tite, za razliku (opet!) od Aljinog vakta...cak su nam i jezik promijenili...![]()
![]()
![]()
![]()
I Aljo je imalo "lijepo plavo oko" za domacice tvojih razmisljanja.Ja znam koju bih izabrao
Dok nam je Tile sa Briona supljirao o drustvenom i privrednom blagostanju i svakojakim borbama za raznorazna prava i progresu, danski ministri su na posao isli biciklom.
- Vodenjak
Ides li ti na posao biciklom?SherlockHolmes wrote:Znam i ja. Taj "prioritet", medjutim, vjerovatno ne bih ubrajao u svoje ideje, niti bih drzao "svoj voljeni narod" u sahu decenijama da bih jednom mogao Sofiji duboko disati na uho.Dezze wrote:Znam o cemu govoris....ali nije isto Bisera Turkovic i SophiaSherlockHolmes wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
I Aljo je imalo "lijepo plavo oko" za domacice tvojih razmisljanja.Ja znam koju bih izabrao
![]()
Dok nam je Tile sa Briona supljirao o drustvenom i privrednom blagostanju i svakojakim borbama za raznorazna prava i progresu, danski ministri su na posao isli biciklom.
-
SherlockHolmes
Ne, svojim autom koje placam i odrzavam. Nekad busom, zbog zajebancija sa parkingom.Vodenjak wrote:Ides li ti na posao biciklom?SherlockHolmes wrote:Znam i ja. Taj "prioritet", medjutim, vjerovatno ne bih ubrajao u svoje ideje, niti bih drzao "svoj voljeni narod" u sahu decenijama da bih jednom mogao Sofiji duboko disati na uho.Dezze wrote: Znam o cemu govoris....ali nije isto Bisera Turkovic i SophiaJa znam koju bih izabrao
![]()
U svakom slucaju, nemam pullmana, sofera, bijele rukavice i opijum, tacnije suplju za mase, niti ih zelim. Cak je i Aljo tu za njega ispao gospodin, pa ti vidi.
- Vodenjak
Ako te ko upita, reci mu da se ovo sto ti pishes zove demagogija.SherlockHolmes wrote:Ne, svojim autom koje placam i odrzavam. Nekad busom, zbog zajebancija sa parkingom.Vodenjak wrote:Ides li ti na posao biciklom?SherlockHolmes wrote: Znam i ja. Taj "prioritet", medjutim, vjerovatno ne bih ubrajao u svoje ideje, niti bih drzao "svoj voljeni narod" u sahu decenijama da bih jednom mogao Sofiji duboko disati na uho.![]()
U svakom slucaju, nemam pullmana, sofera, bijele rukavice i opijum, tacnije suplju za mase, niti ih zelim. Cak je i Aljo tu za njega ispao gospodin, pa ti vidi.
-
digger
SMRT FAŠiZMU... A BOME I NARODU.valterbranisarajevo wrote:Isto tako ZAVNOBIH ce "slaviti" mnogi iz jednostavnog razloga zato sto ga oni drugi ne slave. Slavice vrijeme i mjesto, ali ne i njegove ideje. ZAVNOBiH će "slaviti" i tako dokazivati svoj "patriotizam" oni koji su bez imalo griznje savjesti oduzeli ulicu Dr. Vojislavu Kecmanovicu, prvom Predsjedniku ZAVNOBIH-a u Sarajevu i koji su prije nekoliko godina isto pokusali sa ulicom Marsala Tita.
-
SherlockHolmes
Jel zato sto ti to tako kazes, ili sto sa Briona porucujem da trebamo stegnuti kais?Vodenjak wrote:Ako te ko upita, reci mu da se ovo sto ti pishes zove demagogija.SherlockHolmes wrote:Ne, svojim autom koje placam i odrzavam. Nekad busom, zbog zajebancija sa parkingom.Vodenjak wrote: Ides li ti na posao biciklom?
- Vodenjak
Dobro de, nije demagogija...SherlockHolmes wrote:Jel zato sto ti to tako kazes, ili sto sa Briona porucujem da trebamo stegnuti kais?Vodenjak wrote:Ako te ko upita, reci mu da se ovo sto ti pishes zove demagogija.SherlockHolmes wrote: Ne, svojim autom koje placam i odrzavam. Nekad busom, zbog zajebancija sa parkingom.
-
SherlockHolmes
Vodenjak, pogledaj u nekom rijecniku sta ta rijec znaci, pa mozemo dalje. Izvini, ali malo si dosadan.
- valterbranisarajevo
digger wrote:SherlokHolmes wrote:U svakom slucaju, nemam pullmana, sofera, bijele rukavice i opijum, tacnije suplju za mase, niti ih zelim. Cak je i Aljo tu za njega ispao gospodin, pa ti vidi.
Ako su škole, bolnice, klinički centri, obdaništa, tvornice, naselja, putevi, mostovi, pruge, izgradjeni za vrijeme njegovog "šupljiranja" stvarno šuplja, onda definiciju "šuplje" treba pod hitno mijenjati.
- Vodenjak
Sta bi tek toga jos bilo da je Broz isao na posao biciklom, a na Brionima razapeo shator...valterbranisarajevo wrote:digger wrote:SherlokHolmes wrote:U svakom slucaju, nemam pullmana, sofera, bijele rukavice i opijum, tacnije suplju za mase, niti ih zelim. Cak je i Aljo tu za njega ispao gospodin, pa ti vidi.
Ako su škole, bolnice, klinički centri, obdaništa, tvornice, naselja, putevi, mostovi, pruge, izgradjeni za vrijeme njegovog "šupljiranja" stvarno šuplja, onda definiciju "šuplje" treba pod hitno mijenjati.
Eeeee...
-
zavrzlama
Povezanost i slicnost BIH i Tita je velika....Tito je bio sve ono sto su danas Bosanci i Hercegovci...on je bio idealista koji je imao moc na vlastitom terenu i pomoc iz vana da ostvari svoju plemenitu ideju,ali mi danas Bosanci i Hercegovci nemaju ni jedno ni drugo..
Tito je znao npr. da je srbima/hrvatima na prostoru SFRJ bilo prvo Hrvatska/Srbija pa tek onda Jugoslavija..jedino je u BIH to bilo drugacije..znao je Tito da su posle 45-e mnogo cetnika i ustasa promijenilo dres i postali komunisti i hodali ko poslusnici oko njega,ali je Tito imao vlast i moc da ih drzi na uzdi.Promjena ustava 1974 je po meni i uradena jer je Tito znao da velikosrpski i velikohrvatski uticaj se siri i jaca i znao je vjerovatno da ce posle njegove smrti isplivati Milosevici,Seselji,Tudzmani itd...
Tito i njegova ideologija je u prevodu ono cemu teze Bosanci i Hercegovci i svi oni koji vole BIH..samo je razlika sto mi danas nemamo onu silu kako unutrasnju tako vanjsku da to sprovedemo u djelo..kod nas danas po BIH hodaju cetnici i ustase koje se nemoraju prerusavati i kriti..za vrijeme Tita su oni isto hodali ali su se barem krili i nisu smjeli javno to iskazat ko danas.....eh Tito sto ne prosiri Goli otok za jos koji objekat..bilo bi nam lakse danas
Tito je znao npr. da je srbima/hrvatima na prostoru SFRJ bilo prvo Hrvatska/Srbija pa tek onda Jugoslavija..jedino je u BIH to bilo drugacije..znao je Tito da su posle 45-e mnogo cetnika i ustasa promijenilo dres i postali komunisti i hodali ko poslusnici oko njega,ali je Tito imao vlast i moc da ih drzi na uzdi.Promjena ustava 1974 je po meni i uradena jer je Tito znao da velikosrpski i velikohrvatski uticaj se siri i jaca i znao je vjerovatno da ce posle njegove smrti isplivati Milosevici,Seselji,Tudzmani itd...
Tito i njegova ideologija je u prevodu ono cemu teze Bosanci i Hercegovci i svi oni koji vole BIH..samo je razlika sto mi danas nemamo onu silu kako unutrasnju tako vanjsku da to sprovedemo u djelo..kod nas danas po BIH hodaju cetnici i ustase koje se nemoraju prerusavati i kriti..za vrijeme Tita su oni isto hodali ali su se barem krili i nisu smjeli javno to iskazat ko danas.....eh Tito sto ne prosiri Goli otok za jos koji objekat..bilo bi nam lakse danas
-
SherlockHolmes
Reci?digger wrote:SherlokHolmes wrote:U svakom slucaju, nemam pullmana, sofera, bijele rukavice i opijum, tacnije suplju za mase, niti ih zelim. Cak je i Aljo tu za njega ispao gospodin, pa ti vidi.
-
SherlockHolmes
Fakat nismo u istom svijetu zivjeli. Da vidis sta je svasta nesto izgradjeno za Staljina, u puno kracem roku. I?valterbranisarajevo wrote:digger wrote:SherlokHolmes wrote:U svakom slucaju, nemam pullmana, sofera, bijele rukavice i opijum, tacnije suplju za mase, niti ih zelim. Cak je i Aljo tu za njega ispao gospodin, pa ti vidi.
Gdje su ti toliki putevi u BiH? Koliko je pruga novoizgradjeno?
Koliko je toga Tile gradio? Cijim rukama? Cijim parama? Ko ih je donio? Ko ih je vracao? Kako ih je on vracao?
- Patron of Formello
Na čemu si danas?SherlockHolmes wrote:Fakat nismo u istom svijetu zivjeli. Da vidis sta je svasta nesto izgradjeno za Staljina, u puno kracem roku. I?valterbranisarajevo wrote:digger wrote:
Gdje su ti toliki putevi u BiH? Koliko je pruga novoizgradjeno?
Koliko je toga Tile gradio? Cijim rukama? Cijim parama? Ko ih je donio? Ko ih je vracao? Kako ih je on vracao?
-
SherlockHolmes
Nije morao ici biciklom ni razapinjati satore. Tacnije, nije se moralo u "privatizaciju" Briona uopce, sa satorima ili bez njih. Pravi lauferi u svemu znaju naci mjeru.Vodenjak wrote:Sta bi tek toga jos bilo da je Broz isao na posao biciklom, a na Brionima razapeo shator...valterbranisarajevo wrote:digger wrote:
Eeeee...
Btw, kao sto sam nekoliko puta naznacio, s tobom mi je pravo dosadno diskutovati. Ako se kojim slucajemi slazem u necemu, vazda dobro prokontam zasto, jer je obicno iz totalno drugig razloga. Razmisljanja su ti u najboljem slucaju jednodimenzionalna. Cak sta vise, uglavom se svode na crno ili bijelo, jer je i u toj jednoj dimenziji malo nijansi.
Prihvati se, ziv bio, domina, umjesto da ovuda djecu napaljujes, a nama ostalima ubijas mozdane celije takvim glupostima.