mr__bosnjak wrote:digger wrote:Kako vas nekolicinu nije sramota da baljezgate ili toga niste svjesni? Jer ako niste, bice vremena da naucite da razlikujete da sve dobro nije bas uvijek najbolje, niti je sve lose najlosije.
Znate li gdje ste danas nakon zadnjih 10 godina? Koliko vas vise radi, koliko vas bolje zivi, koliko ima vise bolnica, skola, puteva, hidro centrala, zeljeznica, termoelektrana... Imate li pasos za koji ne trebaju vize, da li vas postuju od Zapada i Istoka ili vas smatraju balkanskom stokom. Ko ce vam sada dati besplatan stan jer ne mozete zaraditi da ga kupite posto ne radite ili ste mizerno placeni? Ko ce vam ili vasima obezbijediti besplatno skolovanje na fakultetu?
Sve sto je Tito htio i zelio, napravio je. To sto vas nije zastitio kada je vec bio pokojni, bolje da prebacite vasim roditeljima i starijim koji su sve uprskali. A uvijek je bilo stoke kao danasnje koja zeli da sve dobro negira i hoce samo sve za sebe. Ostali nek' se jebu.
Od danas, svako jutro kada se probudite, nasmijete se od srece i radosti jer su dosla divna vremena: nema Tita i komunjara. S pravom uzivajte jer sada imate mafiju, vehabije, tajkune, lopove po partijskoj i nepartijskoj liniji, nepotiste, razdvojenu drzavu po granicama i po idejama, ljude koji kopaju po kontejnerima da bi prezivjeli, nezaposlenost, beznadje penzionera, beznadje vecine mladih koja je i dalje u zemlji—ili vec zbrisala da pametuje iz dijaspiore. Beznadje onih kojima srce puca za inostranstvom a boli qurac za buducnost zemlje i za one koji su se kao vecina nasli u bezizlaznoj situaciji.
Nisam htio ni da pomenem ovdje vasih par imena jer ne zasluzujete nikakavu paznju ili komentar.
A je li to sve sto je bilo Tito sam stvorio ili je opet i narod nesto radio?
gledaj slova 
Nekad davno dok sam jos vjerovao u to da bi od tebe moglo sta i da bude, kroz pricu sam ti ponovio onu staru da se covjek uci dok je ziv.
Napisati ovakav tekst kao sto ga je @digger srocio nije bilo lako. Nije bilo lako u tih zaista nekoliko rijeci staviti sve ono sto je on uspio, a posebno poslije svih gadosti napisanih na ovoj temi.
I sta se onda desava?
Od cijelog teksta kojeg bi i petogodisnje dijete shvatilo, pa se zamislilo nad njim, ti izvlacis pitanje koje izvlacis.

Nije problem u tom pitanju. Nije pitanje ni da li se ti samo foliras time i pokusavas da ispadnes frajer koji zna biti i cinican.
Problem je da ti tim pitanjem bjezis od toga da prihvatis ovaj post kao nasu, na zalost, surovu realnost!
Surovu zato sto je sve pobrojano u prvom dijelu bilo nekad dio nas, dio nase svakodnevnice, nesto s cime smo lijegali i budili se, a onda nam je silom oteto, otudjeno, otkinuto naprosto od nasih tijela, duse, naseg srca. A dato nam je sve u daljem tekstu pobrojano.
A to nam nije ucinio Broz. Broz je, informisao te je i @Jimmy -hvala mu na tome, mrtav vec punih 26 i kusur godina. Ucinili su nam to oni koji tebe i slicne danas kljukaju raznoraznim teorijama koje ti onda nama ovdje prosipas. Ti koji te tome uce su pripadnici istih onih skola koje su pohadjali srpski pametolozi koji svoj, srpski narod drze u vijekovnom mraku i mrznji prema svemu onome sto nije srpsko potkivajuci to nepravdama i "nepravdama" pocinjenim prema nebeskom narodu.
Ti koji tebi put osvjetljavaju pripadnici su i iste one skole koja uci bracu nam Hrvate o tisucljetnoj hrvatskoj drzavi, o nadmoci hrvatskog puka nad prljavim balkancima.
Jesi li se ikad upitao, kako to da naprosto gutas sve ono sto je napisano na sajtovima tipa bosnjaci.net ili islam.ba, a da ovdje skaces na svaku napisanu ukoliko ti se ne dopada? Mislis li da oni koji tamo pishu imaju neko posebno znanje, da su samim bogom dati samim tim sto rade na sajtovima tako zvucnih naziva? Da smo mi koji im se suprotstavljamo (kao i tebi uostalom!) samo obicni bubatori koji pokusavaju da dokazu nedokazivo, a to nedokazivo je takvo upravo zato sto su ga te tamo sveznalice napisale?
E moj @Bosnjak....