Tito dobio Zlatnu palmu u Kanu....

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

JBT

#1 Tito dobio Zlatnu palmu u Kanu....

Post by JBT »

Michael Moore nagradjen Zlatnom palmom. Inace, tip je Tito za americku politicku budj.
Glavna uloga fila je cijenjeni G. W. Bush.
Jos nije dozvoljeno prikazivanje filma u USA, i to koce Republikanci. Vhjerovatno zbog izbora krajem godine. Mada mislim da nemaju tako jake kocnice da bi mogli toliko zakociti proces koji je neminovan.
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

Zabranom ce samo potaknuti radoznalost amerikanaca da vide film.

A baš će im teško biti skinuti film sa neta sa svojim "presporim" konekcijama :roll:
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Filmski kriticari se*u da je u pitanju politicka odluka zirija u kojem su sve zaklete demokrate, zbog toga sto Farenheit 9/11 nije dobar kao Bowling.

Ja kazem ko ih je*e, ako nista zasluzio je nagradu radi hrabrosti i objektivnosti.

Isto citam da ce sada sefovima u Disneyu, biti jako tesko objasniti kako su samo radi bojazni od Jeba Busha i brata mu predsjednika, odustali od distribucije filma koji ce donijeti milione, pogotovo poslije publiciteta i ove nagrade koja je automatska preporuka za drugog Oskara za najbolji dokumentarac.
Ali sta cete tako to ide.

Cestitam Michael Moore!
JBT

Post by JBT »

Treba stvarno stisnuti pa napraviti onakav film. Pored onoliko nekih tajnih, polutajnih i supertajnih obavjestajnih sluzbi tipa CIA, FBI, NSA.....MIA, PIA, FIA i statijaznam. Ubijedjan sam milionposto da ce zafrkati Busha u osvajanju nove titule.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Michaela Moorea u svakom momentu cuva 8 tjelohranitelja i to jos od vremena Bowling For Columbine, jer se zamjerio najvecim manijacima na americkom tlu.
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

Michael Moore nagradjen Zlatnom palmom. Inace, tip je Tito za americku politicku budj.
Jos nije dozvoljeno prikazivanje filma u USA, i to koce Republikanci. Vhjerovatno zbog izbora krajem godine. Mada mislim da nemaju tako jake kocnice da bi mogli toliko zakociti proces koji je neminovan.
Nije film zabranjen, nego michael nemoze naci studio koje ce mu taj film izbaciti na trziste. Trebao je to biti Miramax, ali Disney nije dao (Miramax pripada Disney-u). Prema tome samo se treba naci neko u Americi da zeli uzeti taj film i da ga objavi. Mozda filmske kompanije kao Warner Bros. , Universal, Dreamworks itd boje da ljudi koji su na strani Bush-a ce bojkotovati svaki film koji oni u buducnosti izbace. A vecina ljudi koji su protiv bush-a svacaju da je Michael Moore radikalac i ne treba njemu svaku povjerovati, ali ipak je fino pogledati njegove filmove. Sta je Jerry Fallwel za desnicu, Michael Moore je za ljevicu.
Engram

Post by Engram »

Drug_Tito wrote:
Nije film zabranjen, nego michael nemoze naci studio koje ce mu taj film izbaciti na trziste. Trebao je to biti Miramax, ali Disney nije dao (Miramax pripada Disney-u). Prema tome samo se treba naci neko u Americi da zeli uzeti taj film i da ga objavi. Mozda filmske kompanije kao Warner Bros. , Universal, Dreamworks itd boje da ljudi koji su na strani Bush-a ce bojkotovati svaki film koji oni u buducnosti izbace. A vecina ljudi koji su protiv bush-a svacaju da je Michael Moore radikalac i ne treba njemu svaku povjerovati, ali ipak je fino pogledati njegove filmove. Sta je Jerry Fallwel za desnicu, Michael Moore je za ljevicu.
jerry fallwel is bunch of crap..he uses emotions and same as mr bush, keeps people scared and moore uses facts noone can deny

ovako to moj prijatelj amerikanac upravo obrazlozi...

uzgred ako naleti obavezno pogledajte "super size me" film... :-?
JBT

Post by JBT »

Pogledat cemo.
Mislim da ne postoji neki film na ovoj planeti kojem se moze sprijeciti da se ne prikaze u USA. Nije Bush bas toliko mocan. Moze se samo jos vise provalit i definitivno pokazat kao diktator. Pa nisu Ameri Afganistanci (prije 5, 6 godina) pa da ih se moze bas tako zajebavat.
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

uzgred ako naleti obavezno pogledajte "super size me" film...
gledao sam taj film. malo je glup. covjek jede trideset dana tri puta dnevno u McDonalds hranu. naravno nakon trideset dana se on udebljo 11kg i kolesterol mu otisao u pizdice. problem sa ovim filmom je da svaka budala moze ocekivati da bi se to desilo kada bi jeo citav mjesec tri puta dnevno mcdonalsku hranu. I ja kada sam bio u bosni prije 2 godine mjesec dana sam jeo 2-4 puta dnevno cevape i hoda od slasticarne do slasticarne i nabio sebi 9.5kg. ne govorim ja da je mcdonalds hrana super, niposto, ne predlazem nikome da to jede, samo za ocekivati je da ce se covjek udebljati 11kg ili vise ako to jede svaki dan. ima scena u filmu gdje covjek povraca, volim horor filmove, ali te scene ne mogu da gledam.
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

izlazi film "Silvr City" koji je isto anti-bush. film izlazi sept. 26.
ake

Post by ake »

interesovanje za murov film u sjevernoj americi je minimalno, kao i za kanski festival u ostalom,
tako da nije potrebno ocekivato nesto posebno u vezi toga :oops:
amerika pociva na drugacijim principima od evrope, naima mnogo je manje licemjerja, sto mi se licno dopada 8)
JBT

Post by JBT »

Slazem se. Donekle. Inace ne bi bombardovali najveceg agresora na Balkanu. Mada su u tome ucestvovali i NATO clanice iz Europe. U principu cijeli zapadni svijet.
Tvoja klasifikacija reitinga Kana u USA je malo ishitrena. Ipak je u Kanu bila elita US filma. Pa cak i u ziriju. A pobijedio je Amerikanac.
ake

Post by ake »

takvi su amerikanci, u kinima jako, jako rijetko igraju filmovi sa ne-engleskog govornog podrucja
ne sjecam se da je bilo koji ne-engleski film ostvario neki znacajniji komercijalni uspjeh u americi,
kan se pomenuo par puta u vijestima i to je sve :shock:
najveci evropski filmski uspjeh u americi su bili spageti vesterni, ali tu je naravno bio "domaci" klint istvud i engleski jezik

nisam siguran, ali vjerujem da su cak i u evropi americki filmovi su gledaniji od evropskih :shock:

evropa je isuvise licemjerna sa svojom pricom :oops:
manijak1

Post by manijak1 »

I SCG je ista takva.
JBT

Post by JBT »

Moore-ov film je americki film. Ili se varam?
ake

Post by ake »

naravno, ja cu ga pogledati, ali ameri u principu ne vole politikanstvo, kao mi
bice par dana po kinima i nestace jos brze sa repertoara, garantovano :sad:
Engram

Post by Engram »

Drug_Tito wrote:
uzgred ako naleti obavezno pogledajte "super size me" film...
gledao sam taj film. malo je glup. covjek jede trideset dana tri puta dnevno u McDonalds hranu. naravno nakon trideset dana se on udebljo 11kg i kolesterol mu otisao u pizdice. problem sa ovim filmom je da svaka budala moze ocekivati da bi se to desilo kada bi jeo citav mjesec tri puta dnevno mcdonalsku hranu. I ja kada sam bio u bosni prije 2 godine mjesec dana sam jeo 2-4 puta dnevno cevape i hoda od slasticarne do slasticarne i nabio sebi 9.5kg. ne govorim ja da je mcdonalds hrana super, niposto, ne predlazem nikome da to jede, samo za ocekivati je da ce se covjek udebljati 11kg ili vise ako to jede svaki dan. ima scena u filmu gdje covjek povraca, volim horor filmove, ali te scene ne mogu da gledam.
predlazem da procitas fakte koji su pisani na flayeru za film..imam negdje u stanu pa mozda skeniram...60% amerikanaca je predebelo...a americka kultura ishrane je FAST FOOD ili junk ishrana..
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

predlazem da procitas fakte koji su pisani na flayeru za film..imam negdje u stanu pa mozda skeniram...60% amerikanaca je predebelo...a americka kultura ishrane je FAST FOOD ili junk ishrana
procitao sam knjigu Fast Food Nation, ima taj podatak u toj knjizi.
takvi su amerikanci, u kinima jako, jako rijetko igraju filmovi sa ne-engleskog govornog podrucja
ne sjecam se da je bilo koji ne-engleski film ostvario neki znacajniji komercijalni uspjeh u americi,
"Hidden Dragon, Crunching Tiger" nisam bas siguran da se tako film zove i ima onaj drugi Italijanski, ali zaboravi ime. Ta dva filma su izasla u zadnjih pet - sest godina. A Moor-ev film se moze vidjeti po manjim kinima, posto je to ipak dokumetarac prema tome nema potrebe ga stavljati u velika kina jer ga niko nece gledati, raja na ljeto hoce da gledaju Mel Gibson-a a ne debelog Moor-a. Prema tome trazi taj film u nekom malom kinu gdje se vecinom prikazuju strani i dokumentarni filmovi. U stvari idu u mahalu gdje je vecina raje liberalci i hipis :-)
victory

Post by victory »

Make no mistake about it!
'Nelicemjerni', neoliberalni, neoracionalni i superpatriotski Amerikanci su izuzetno pametni i odgovorni.

Posto znaju da ce biti mali interest za ovaj film, odlucili su da ga za sada, ne puscaju u kina, jer istine radi, mogao bi uzegnuti puter u neprodatim kokicama. Sto bi rekli na jugoistoku licemjerne Evrope, skuplja pita nego tepsija.

Zato ovaj Moore i ne skida sa glave baseball kacket na kojem se nalazi straightforward poruka Made In Canada.

Bice da je u ovoj licemjernoj Canadi, Moore pronasao svoju novu 'staru Europu'.

Jos kad bi mu otmjeni i elegantni Bryan Ferry zagudio i otpjevao onu:

Here as I sit
At this empty cafe
Thinking of you
I remember
All those moments
Lost in wonder
That we'll never
Find again
Though the world
Is my oyster
It's only a shell
Full of memories
And here by the Seine
Notre-Dame casts
A long lonely shadow
Now - only sorrow
No tomorrow
There's no today for us
Nothing is there
For us to share
But yesterday
These cities may change
But there always remains
My obsession
Through silken waters
My gondola glides
And the bridge - it sighs ...
I remember
All those moments
Lost in wonder
That we'll never
Find again
There's no more time for us
Nothing is there
For us to share
But yesterdays
Ecce momenta
Illa mirabilia
Quae captabit
In aeternum
Memor
Modo dolores
Sunt in dies
Non est reliquum
Vero tantum
Comminicamus
Perdita
Tous ces moments
Perdus dans l`enchantement
Qui ne reviendront
Jamais
Pas d'aujourd'hui pour nous
Pour nous il n'y a rien
A partager
Sauf le passé
ake

Post by ake »

kad bi i mur bio otmjen i elegantan, mozda bi brajan feri i zapjevao :D
no salu na stranu, bez obzira na zelje, kao sto sam i rekao, politikanstvo ne interesuje mnogo amere,
ali isto tako mislim da bi tesko mogao da se pojavi neki nas mur, vjerovatno bi bio trenutno popljuvan i razapet na krst,
i to od vecine onih koji se sada kunu u istog :shock:
znaci to je ono licemjerje o kojem vam govorim :roll:

interesantno je da pored toga sto voli canadu, ipak su mu drazi americki od canadskih dolara :D
manijak1

Post by manijak1 »

Amere Ameri :D :D sve se svodi na Amera :D kolega Ake .
ake

Post by ake »

ogromno je to jedno prostranstvo i nezamislivo veliki gradovi :roll:
a znam i jednog amera, kad ste vec zapeli :zzzz:
JBT

Post by JBT »

"naravno, ja cu ga pogledati, ali ameri u principu ne vole politikanstvo, kao mi
bice par dana po kinima i nestace jos brze sa repertoara, garantovano "

-Koliko ja znam, Moore je i prije ovoga snimio jedan "politikantski" film, cini mi se da se zove Bowling in Columbaine. Kazu da je "dobro prosao" i da je dobio Oscara. A Oscar je u USA veci nego bilo gdje drugdje u svietu. Jel tako.
Dalje, napisao je i par bestselera. Odlicno se i dalje prodaju. I to u USA.
Ja prognoziram dobru "prodju" pobjedniku Kana.
JBT

Post by JBT »

"ali isto tako mislim da bi tesko mogao da se pojavi neki nas mur, vjerovatno bi bio trenutno popljuvan i razapet na krst,
i to od vecine onih koji se sada kunu u istog
znaci to je ono licemjerje o kojem vam govorim "

-Zna ake sve.
Kad smo kod licemjerstva, kako neko moze da bude licemjeran ako trazi pravdu za sebe a pritom podrzava nesto nesto sto je nastalo na genocidu, etnickom ciscenju i krsenju ljudskih prava?
Engram

Post by Engram »

JBT wrote:"naravno, ja cu ga pogledati, ali ameri u principu ne vole politikanstvo, kao mi
bice par dana po kinima i nestace jos brze sa repertoara, garantovano "

-Koliko ja znam, Moore je i prije ovoga snimio jedan "politikantski" film, cini mi se da se zove Bowling in Columbaine. Kazu da je "dobro prosao" i da je dobio Oscara. A Oscar je u USA veci nego bilo gdje drugdje u svietu. Jel tako.
Dalje, napisao je i par bestselera. Odlicno se i dalje prodaju. I to u USA.
Ja prognoziram dobru "prodju" pobjedniku Kana.
moore je snimio dobar politicki dokumentarac koji presjeca americko drustvo po najosjetljivijoj osovini..onoj tradicionaln militarnoj, koja nosi agresivnost podrzanu od strane bogate ergele kvazi-intelektualaca, nekadasnjih glumaca ili biznismena sumnjivog kapitala

ova osovina je osjetljiva utoliko sto dira u neke finansijske temelje drustva..jer drustvo realno pociva na familijama popularno nazvanim milionski lobiji

zrtve su, kako to uspjesno prati moore u bowling for columbine, srednjoskolska djeca, zrtve kolega iz skole ali zrtve tradicije i prakse drustva

moore je danas na najupadljivijim policama knjizara uglavnom onih manje eksponovanih "elitnim" cetvrtima a vise obicnom americkom covjeku koji zeli izaci iz zacaranog kruga enron-ladin-irak-bush itd itd.
Post Reply