titl za film
Moderator: Benq
- wels
#1 titl za film
Kojim programom (samo jednim)mogu ubacit titl (txt,sub,srt) u film, i zatim ga memorisat na hard disk u avi,divX ili dvd formatu?
- daduli_sa
Ja sam licno radio u A.A.E. veoma malo, obicno "sjeckanje" filma ali znam da su kolege radili dosta sa tim programom , sve sto im je trebalo oko filma a onda zakljucujem da se moze odraditi i titlovanje, ne vidim razlike od npr ibacivanja neki textualnih animacija. jednostavno stavis nove layere i pratis gdje se pojavljuju a gdje nestaju. Kad sacuvas u formi koju hoces imat ces "osjecaj" titlovanja.
Ako zelis mogu se raspitati ali povratnu informaciju mozes imati tek sutra... pa ako ti nije previse frka...
Ako zelis mogu se raspitati ali povratnu informaciju mozes imati tek sutra... pa ako ti nije previse frka...
- daduli_sa
A znas li koliko je posla oko animacije 12 sek nekog lika u 3ds max-u?!bug wrote:naravno da moze, ubacujes novi layer teksta preko slike, ali znas li koliko je to posla za jedan film od sat i pol?
Sve ima svoju cijenu, ako zelis da ustedis na parama i ne nabavljas neki licencirani program koji vjerovatno postoji i koji ubacuje odmah .txt fajl u film - onda zrtvujes vrijeme i radis okolnim putem. Ako stedis vrijeme - onda otvoris novcanik
- wels
daduli_sa wrote:A znas li koliko je posla oko animacije 12 sek nekog lika u 3ds max-u?!bug wrote:naravno da moze, ubacujes novi layer teksta preko slike, ali znas li koliko je to posla za jedan film od sat i pol?![]()
Sve ima svoju cijenu, ako zelis da ustedis na parama i ne nabavljas neki licencirani program koji vjerovatno postoji i koji ubacuje odmah .txt fajl u film - onda zrtvujes vrijeme i radis okolnim putem. Ako stedis vrijeme - onda otvoris novcanikJa ti nemam drugih ideja, mozda ce ti neko javiti da ima neki free programcic... mada ja nisam cuo da ima
Mene bas i interesuje taj koji odradi sve skoro automatski,
Kako se zove?
Pa bih probao doc do nj.
-
zach
pa zaboga ima jednostavnijih programa za titlovanje od Aftera... Subtitle Workshop je jedan od njih... AFX je program za video animaciju... ne za nesto trivijalno kao titlovanje.
a ovdje ih ima jos kamara, ukljucujuci i one koji "zalijepe" titl na video..
http://www.divx-digest.com/software/ind ... #subtitles
a ovdje ih ima jos kamara, ukljucujuci i one koji "zalijepe" titl na video..
http://www.divx-digest.com/software/ind ... #subtitles
- bug
sjecam se jednog zvao se bas nesto... subtitle nesto 
taj je radio tako sto je preko slike stavljao title u realnom vremenu
ali txt file je imao vremenske oznake za svaku sekvencu, znaci neko je to opet ili rucno heklao
ili nekako izgenerisao
helem, momak zeli
slijepiti title sa filmom i to eksportovati kao neki avi ako sam dobro shvatila...
taj je radio tako sto je preko slike stavljao title u realnom vremenu
- wels
...D helem, momak zeli
slijepiti title sa filmom i to eksportovati kao neki avi ako sam dobro shvatila...[/quote]
Upravo ovako.
Jasno mi je sve ostalo ali ima puno posla.
Znaci,ime programa ako ga ima koji ce zalijepiti titl,moje je da korigujem titl,sinhroniziram sa audio govorom i nakon toga memorisem u Avi,DivX ili DVD format.
Upravo ovako.
Jasno mi je sve ostalo ali ima puno posla.
Znaci,ime programa ako ga ima koji ce zalijepiti titl,moje je da korigujem titl,sinhroniziram sa audio govorom i nakon toga memorisem u Avi,DivX ili DVD format.
-
zach
pretpostavljam da je to to. klik na link sto sam vec postavio... jedan program ti nece uradit sve sto ti zelis, zato ces morati malo prostudirat/prelistat i ostale programe koji su tu listirani, pogotovo ako zelis jos i za DVD konvertovat.SubMux - included in the VobSub package for muxing SRT files into AVI/DivX files
- wels
Pao je meni Komi na pamet ali sve je to puno posla.The_Fluid wrote:posalji PP komiju, on ce ti to uz malu nadoknadu objasniti
Valjda ce se javit.Ne bih mu nenajavljen dosadjivao
Interesuje me samo naziv programa koji to odradi na najbrzi moguci nacin.
-
TourniqueT
Postoji nekolicina free programa takve namjene... ali ti heklanje ne gine ukoliko zelis kvalitetnu sihronizaciju...
U svakom slucaju... sretno
U svakom slucaju... sretno
-
car-x
u domacoj sekciji, na srebrenik networku naci ces projekt igi (I'm goin' in overlay)
http://www.srebrenik.net/programi/index.php
moze ubaciti subtitle u sve zivo..
http://www.srebrenik.net/programi/index.php
moze ubaciti subtitle u sve zivo..