titl za film

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
wels

#1 titl za film

Post by wels »

Kojim programom (samo jednim)mogu ubacit titl (txt,sub,srt) u film, i zatim ga memorisat na hard disk u avi,divX ili dvd formatu?
daduli_sa

Post by daduli_sa »

wels

Post by wels »

Jednostavno ubacim titl,normalno sinhroniziram ga i memorisem u nekim od ovih navedenih formata?
Jel to to?

I hvala Daduli!

700 dolara licenca?? :?
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Ja sam licno radio u A.A.E. veoma malo, obicno "sjeckanje" filma ali znam da su kolege radili dosta sa tim programom , sve sto im je trebalo oko filma a onda zakljucujem da se moze odraditi i titlovanje, ne vidim razlike od npr ibacivanja neki textualnih animacija. jednostavno stavis nove layere i pratis gdje se pojavljuju a gdje nestaju. Kad sacuvas u formi koju hoces imat ces "osjecaj" titlovanja.
Ako zelis mogu se raspitati ali povratnu informaciju mozes imati tek sutra... pa ako ti nije previse frka...
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Ako je ovo licencirano na netu onda se raspitaj medju rajom, ima dosta raje instalacije, a vjerujem da se kreces u krugu ljudi od te "struke" :) sve se moze nabaviti
bug

Post by bug »

naravno da moze, ubacujes novi layer teksta preko slike, ali znas li koliko je to posla za jedan film od sat i pol?
wels

Post by wels »

Kontam,moze ic to,a frka nije.

Valjda ce se negdje na netu skinut besplatno :) Nadam se.
daduli_sa

Post by daduli_sa »

bug wrote:naravno da moze, ubacujes novi layer teksta preko slike, ali znas li koliko je to posla za jedan film od sat i pol?
A znas li koliko je posla oko animacije 12 sek nekog lika u 3ds max-u?! :roll:
Sve ima svoju cijenu, ako zelis da ustedis na parama i ne nabavljas neki licencirani program koji vjerovatno postoji i koji ubacuje odmah .txt fajl u film - onda zrtvujes vrijeme i radis okolnim putem. Ako stedis vrijeme - onda otvoris novcanik :D Ja ti nemam drugih ideja, mozda ce ti neko javiti da ima neki free programcic... mada ja nisam cuo da ima
wels

Post by wels »

daduli_sa wrote:
bug wrote:naravno da moze, ubacujes novi layer teksta preko slike, ali znas li koliko je to posla za jedan film od sat i pol?
A znas li koliko je posla oko animacije 12 sek nekog lika u 3ds max-u?! :roll:
Sve ima svoju cijenu, ako zelis da ustedis na parama i ne nabavljas neki licencirani program koji vjerovatno postoji i koji ubacuje odmah .txt fajl u film - onda zrtvujes vrijeme i radis okolnim putem. Ako stedis vrijeme - onda otvoris novcanik :D Ja ti nemam drugih ideja, mozda ce ti neko javiti da ima neki free programcic... mada ja nisam cuo da ima

Mene bas i interesuje taj koji odradi sve skoro automatski,

Kako se zove?

Pa bih probao doc do nj.
zach

Post by zach »

pa zaboga ima jednostavnijih programa za titlovanje od Aftera... Subtitle Workshop je jedan od njih... AFX je program za video animaciju... ne za nesto trivijalno kao titlovanje.

a ovdje ih ima jos kamara, ukljucujuci i one koji "zalijepe" titl na video..
http://www.divx-digest.com/software/ind ... #subtitles
bug

Post by bug »

sjecam se jednog zvao se bas nesto... subtitle nesto :D
taj je radio tako sto je preko slike stavljao title u realnom vremenu :D ali txt file je imao vremenske oznake za svaku sekvencu, znaci neko je to opet ili rucno heklao :D ili nekako izgenerisao :D helem, momak zeli :D slijepiti title sa filmom i to eksportovati kao neki avi ako sam dobro shvatila...
wels

Post by wels »

...D helem, momak zeli :D slijepiti title sa filmom i to eksportovati kao neki avi ako sam dobro shvatila...[/quote]

Upravo ovako.

Jasno mi je sve ostalo ali ima puno posla.

Znaci,ime programa ako ga ima koji ce zalijepiti titl,moje je da korigujem titl,sinhroniziram sa audio govorom i nakon toga memorisem u Avi,DivX ili DVD format.
zach

Post by zach »

SubMux - included in the VobSub package for muxing SRT files into AVI/DivX files
pretpostavljam da je to to. klik na link sto sam vec postavio... jedan program ti nece uradit sve sto ti zelis, zato ces morati malo prostudirat/prelistat i ostale programe koji su tu listirani, pogotovo ako zelis jos i za DVD konvertovat.
wels

Post by wels »

Ovaj Subtitle Workshop odradi sve ali kako dobit poslije Avi ili Divx ... ?

Adobe after vec skidam,ide sporo ali ...
The_Fluid

Post by The_Fluid »

posalji PP komiju, on ce ti to uz malu nadoknadu objasniti :D
wels

Post by wels »

The_Fluid wrote:posalji PP komiju, on ce ti to uz malu nadoknadu objasniti :D
Pao je meni Komi na pamet ali sve je to puno posla.
Valjda ce se javit.Ne bih mu nenajavljen dosadjivao :D :)

Interesuje me samo naziv programa koji to odradi na najbrzi moguci nacin.
TourniqueT

Post by TourniqueT »

Postoji nekolicina free programa takve namjene... ali ti heklanje ne gine ukoliko zelis kvalitetnu sihronizaciju...

U svakom slucaju... sretno ;)
car-x

Post by car-x »

u domacoj sekciji, na srebrenik networku naci ces projekt igi (I'm goin' in overlay)

http://www.srebrenik.net/programi/index.php

moze ubaciti subtitle u sve zivo..
wels

Post by wels »

Hvala,hvala... :)
Post Reply