Tinja sukob između bošnjačke ljevice i bošnjačke desnice...

murathans

#1 Tinja sukob između bošnjačke ljevice i bošnjačke desnice...

Post by murathans »

Negdje pred kraj rta u onu slavnoi doba kada je svaji dan oslobpđano nešto, bilo planina, bilo neko veće selo. bilo neki grad, jedan mudar čovjek koji više nije među nam je rekao

- Ne da nam Bog da odnesemo pobjedu u ovom ratu... Sami ćemo se između sebe pobiti...

Da je Armija BiH nekim čudom oslobodila cijelu BiH i da a nije vieš bulo potrebe da se druga dva naroda nešto pitaju, sasvim sigurno je da bi radikalne struje u bošnjačkom narodu pokušale stvoriti državu kojoj bi ton davao Islam. Sjetit ćemo se obaveznog "selama" u svim javnim ustabovama, zelenih fasada opština i škola, zelenih stubova za rasvjetu, zelenih dnevnika u školi, zelenih kecelja nastavnika, zelenih đačkih knjižica i mesdžida i klanjanja džumme u osnovnoj školi, te nesretnika čije je odjeljenje zapala sudbina da uče arapski...Sjetit ćemo se i zelenog trokutića kao logotipa TV BiH...Mene je jednoj uhvatio policajac ni krivog ni dućnog maltretirao policajac, jer sam navodno udario šakom u njegovo uato... Nosio je nekakavu zelenu uniformu...

Ja nikada nissam bio član SDP -a ali mnge moji rađaci, drugovi i komšije jesu. Oni još uvijek nose traume od prvih posljeratnih izbora između 1996 i 2000. Biti aktivist neke druge partije, osim SDA, bio je ruskantan poduhvat koji je nosio mnogo opasnosti. U "urbanim sredinama i nekako se moglo biti opozicionar, ali u naeljima i oko grada, tipa Hrasnice, Semizovca, Blažuja, Kobilje Glave, ILijaša - ni slučajno. Ako bi se recimo aktivisti SDP -a i tadašnje Združene liste pojavili u nekom od ovoh ili slčinih naselja, "desio bi se narod". Mještani bi se "samoorganizirali", u emisiiji isjerivanja uljeza, našle bi se palije, lopate, potegli bi se pištolji, radili bi šamari i čizme...

Možete zamisliti kako su se osjećali ti nesretni i zavaljeni aktivisti opozicije, okruženi u neprijateljskom mjestu kao što je Kobilja Glava, dok se oko njih steže "obruČ" a mještani se dovikuju sa balkona i trče niz bašte sa palijama, derući se "Eno ih, drži ih, hebo im Nijaz Duraković majke, udri ga". Jedan takav skup, ali SDU je odražann u Semizovcu. Sve je dobo bolo, dok neka loklana drtina njje skontala da u tio stranci ima nekakav MIro Lazović. Drtina se proderala "Ljudi, pa njima predsjednik stranke Srbin". Zatim je prevnut promo štand a nsretnim SDU - ovcima poručeno da su fuj i izdajnici jer im je predsjenik Srbin i da se gube dok nije bilo većeg belaja...

Rivalstvo iz bošnjače ljevice i desnice nije jednako rivalstvu sdp -a i sda. To je je naprosto jedan dubok jaz, koji je jedan uman čovjek uporedio sa Velikim Kanjonom u Koloradu. Kako opšta društven kriza trese i dalje, taj jaz između je sve veći, a dvije bošnjačke političke struje postaju i životne filozofijee, komunjare i džamijaše...

Postoji jedanostavan test kako prepoznati bošnjačkog desničara, tzv dažmijaša. Pitajete ga gdje bi rado ljetovao da mu poklonite putovanje o izboru. Bošnjački desničar - konzervativac će kao iz topa odgovoriti: U Tursku.
Oni Tursku idealiziraju i smatraju je najvećim prijeteljem Bosne i Bošnjaka.

Postoje ljudi koji tvrde da u masi ljudi mogu prepoznati ko je keo, ko je crveni, ko je džmijaš.. Kažu da ih razlikuje hod, odjeća, frizura., pa čak i govor...Zna se ko izlazi u Kolobaru ili Morića Han, a ko u pub na Malti, Johny, Titu i ko šeta Vilsom ,a ko šeta čaršijom... Zna se ko sluša Eldina Huseinbegovića, ko Dubiozu i Frenkija...Zna se ko preferira stanove u Novim Sarajevuu, zna se ko sanja kuću u rejonu BiStrik/ Vratnik...Bošnjavi ljevičari i bošnjaci desničari su dva svijeta različita...

I onda se desi ovo...
U SARAJEVSKOM NASELJU LUŽANI Žestoka tuča na polaganju kamena temeljca za izgradnju džamije

Na svečanom polaganju kamena temeljca za izgradnju džamije u Lužanima na Ilidži danas oko 14 sati, došlo je do tuče između trojice mladića zbog transparenta koji je bio postavljen u blizini mjesta gdje će se graditi džamija.

Naime, na transparentu je nekolicina građana koji žive u Lužanima napisala "Haram vam bilo, djeca Lužana". Oni su to uradili u znak protesta jer se na lokaciji gdje će se graditi džamija nalazi trenutno jedino dječje igralište u Lužanima te kažu da se djeca nakon igradnje džamije više neće imati gdje igrati.

Tučnjava je upravo izbila kada su pristalice izgradnje džamije nasilno uklonili transparent, nakon čega je došlo do fizičkog obračuna između dvije suprotstavljene strane.

Policija je intervenirala te razdvojila učesnike obračuna.

Kako nam je kazao jedan od mještana, Fadil Softić, okupili su se kako bi vlastima pokazali da se ne slažu sa izgradnjom džamije u blizini njihovih kuća.

- Gradnjom ove džamije se uzima jedini zeleni dječiji prostor u Lužanima, a u isto vrijeme se, samo 150 metara dalje, gradi još jedna nova džamija. Također je tu i mesdžid koji je udaljen svega 50 metara od ovog igrališta - rekao nam je Softić.

Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić (SDA) obratio se nakon incidenta medijima i izjavio da je mjesto na kojem je predviđena gradnja džamije općinsko i da niko nema prava da Općini određuje gdje će graditi džamije.

- Ovdje će biti džamija i onaj ko hoće da pravimo crkvu, napravićemo i nju. Sve je po zakonu, sve je pošteno. Oni koji pokreću bune i štrajkove i drže paščad nama ne smetaju, ali nećemo im dozvoliti da im smeta i naša džamija - izjavio je Memić.

Ramiz Alajbegović, član glavnog odbora za izgradnju džamije, pozvao je sve građane dobre volje da doprinosu izgradnji džamije, na bilo koji način.
Smatrate li da tinja sukob između bošnjačke ljevice i bošnjačke desnice... Da li će,u budućnosti doći do veće polarizacije između bošnjačke ljevice i desnice?
murathans

#2 Re: Tinja sukob između bošnjačke ljevice i bošnjačke desnic

Post by murathans »

siddo89 wrote:bosnjacka ljevica nije protiv dzamije,vec par pojedinaca :D VJEROVTNO BOSANCI(OSTALI)
Tvoj odgovor mi otvara jedno drugo pitanje: da li znači da se krećemo prema tački gdje ćemo imati dva muslimanska naroda u BiH

- Bošnjake- one koji idu u dažmiju, ljetuju u Turskoj, slušaju Eldina Husinbegovića i smtraju da je Alija Izetbpgovoć najveći sin svog naroda

- Bosance, one koji salev Prvi maj, idu na Tjentište, Kozaru, osmag maja svake godiine odu u Jablanicem a za 29.11 su jajcu, slušaju ploče i sviraju rock, te imaju Titovu sliku na zidu?
Danguba

#3 Re: Tinja sukob između bošnjačke ljevice i bošnjačke desnic

Post by Danguba »

Puste zelje da ne kazem cije ali cu reci kratko, neprijatelja Bosnjackog naroda. :zzzz:
Danguba

#4 Re: Tinja sukob između bošnjačke ljevice i bošnjačke desnic

Post by Danguba »

siddo89 wrote:
Danguba wrote:Puste zelje da ne kazem cije ali cu reci kratko, neprijatelja Bosnjackog naroda. :zzzz:
Pokusali isto u Turskoj,izmedju kemalista i "islamista"

nije uspjelo kod njih,a kod nas tek nema sanse,jer kod nas nema toliki broj tih nekih ideoloskih ateista koliko kod turaka
Ostalo im samo da ubace kost izmedju Bosnjaka pa da ko lesinari uzmu plijen.
Treba njima pokazati kako se nose drva u Bosni(u naramku). :D
ulciscorr

#5 Re: Tinja sukob između bošnjačke ljevice i bošnjačke desnic

Post by ulciscorr »

murathans wrote:Negdje pred kraj rta u onu slavnoi doba kada je svaji dan oslobpđano nešto, bilo planina, bilo neko veće selo. bilo neki grad, jedan mudar čovjek koji više nije među nam je rekao

- Ne da nam Bog da odnesemo pobjedu u ovom ratu... Sami ćemo se između sebe pobiti...

Da je Armija BiH nekim čudom oslobodila cijelu BiH i da a nije vieš bulo potrebe da se druga dva naroda nešto pitaju, sasvim sigurno je da bi radikalne struje u bošnjačkom narodu pokušale stvoriti državu kojoj bi ton davao Islam. Sjetit ćemo se obaveznog "selama" u svim javnim ustabovama, zelenih fasada opština i škola, zelenih stubova za rasvjetu, zelenih dnevnika u školi, zelenih kecelja nastavnika, zelenih đačkih knjižica i mesdžida i klanjanja džumme u osnovnoj školi, te nesretnika čije je odjeljenje zapala sudbina da uče arapski...Sjetit ćemo se i zelenog trokutića kao logotipa TV BiH...Mene je jednoj uhvatio policajac ni krivog ni dućnog maltretirao policajac, jer sam navodno udario šakom u njegovo uato... Nosio je nekakavu zelenu uniformu...

Ja nikada nissam bio član SDP -a ali mnge moji rađaci, drugovi i komšije jesu. Oni još uvijek nose traume od prvih posljeratnih izbora između 1996 i 2000. Biti aktivist neke druge partije, osim SDA, bio je ruskantan poduhvat koji je nosio mnogo opasnosti. U "urbanim sredinama i nekako se moglo biti opozicionar, ali u naeljima i oko grada, tipa Hrasnice, Semizovca, Blažuja, Kobilje Glave, ILijaša - ni slučajno. Ako bi se recimo aktivisti SDP -a i tadašnje Združene liste pojavili u nekom od ovoh ili slčinih naselja, "desio bi se narod". Mještani bi se "samoorganizirali", u emisiiji isjerivanja uljeza, našle bi se palije, lopate, potegli bi se pištolji, radili bi šamari i čizme...

Možete zamisliti kako su se osjećali ti nesretni i zavaljeni aktivisti opozicije, okruženi u neprijateljskom mjestu kao što je Kobilja Glava, dok se oko njih steže "obruČ" a mještani se dovikuju sa balkona i trče niz bašte sa palijama, derući se "Eno ih, drži ih, hebo im Nijaz Duraković majke, udri ga". Jedan takav skup, ali SDU je odražann u Semizovcu. Sve je dobo bolo, dok neka loklana drtina njje skontala da u tio stranci ima nekakav MIro Lazović. Drtina se proderala "Ljudi, pa njima predsjednik stranke Srbin". Zatim je prevnut promo štand a nsretnim SDU - ovcima poručeno da su fuj i izdajnici jer im je predsjenik Srbin i da se gube dok nije bilo većeg belaja...

Rivalstvo iz bošnjače ljevice i desnice nije jednako rivalstvu sdp -a i sda. To je je naprosto jedan dubok jaz, koji je jedan uman čovjek uporedio sa Velikim Kanjonom u Koloradu. Kako opšta društven kriza trese i dalje, taj jaz između je sve veći, a dvije bošnjačke političke struje postaju i životne filozofijee, komunjare i džamijaše...

Postoji jedanostavan test kako prepoznati bošnjačkog desničara, tzv dažmijaša. Pitajete ga gdje bi rado ljetovao da mu poklonite putovanje o izboru. Bošnjački desničar - konzervativac će kao iz topa odgovoriti: U Tursku.
Oni Tursku idealiziraju i smatraju je najvećim prijeteljem Bosne i Bošnjaka.

Postoje ljudi koji tvrde da u masi ljudi mogu prepoznati ko je keo, ko je crveni, ko je džmijaš.. Kažu da ih razlikuje hod, odjeća, frizura., pa čak i govor...Zna se ko izlazi u Kolobaru ili Morića Han, a ko u pub na Malti, Johny, Titu i ko šeta Vilsom ,a ko šeta čaršijom... Zna se ko sluša Eldina Huseinbegovića, ko Dubiozu i Frenkija...Zna se ko preferira stanove u Novim Sarajevuu, zna se ko sanja kuću u rejonu BiStrik/ Vratnik...Bošnjavi ljevičari i bošnjaci desničari su dva svijeta različita...

I onda se desi ovo...
Znaci po tebi bosnjacka desnica moze samo kroz religiju da se ispoljava...?

Ti si jos jedan od onih koji bi Bosnjake da tretira samo kao religioznu skupinu?

I naravno da Bosnjaci nisu homogeni... neki su manje religiozni neki vise... neki slusaju rock neki narodnu... toga imas u svakom narodu...

Problem je sto se vecina ljudi iz te "ljevice" i ne izjasnjavaju kao Bosnjaci vec imaju krizu identiteta i traze neki nadnacionalni identitet gdje bi i dalje ostali skupa sa Srbima i Hrvatima.

A ta prica o islamizmu SDA i ostale gluposti... that shit is getting old.
hornet

#6 Re: Tinja sukob između bošnjačke ljevice i bošnjačke desnic

Post by hornet »

murathans wrote:
siddo89 wrote:bosnjacka ljevica nije protiv dzamije,vec par pojedinaca :D VJEROVTNO BOSANCI(OSTALI)
Tvoj odgovor mi otvara jedno drugo pitanje: da li znači da se krećemo prema tački gdje ćemo imati dva muslimanska naroda u BiH

- Bošnjake- one koji idu u dažmiju, ljetuju u Turskoj, slušaju Eldina Husinbegovića i smtraju da je Alija Izetbpgovoć najveći sin svog naroda

- Bosance, one koji salev Prvi maj, idu na Tjentište, Kozaru, osmag maja svake godiine odu u Jablanicem a za 29.11 su jajcu, slušaju ploče i sviraju rock, te imaju Titovu sliku na zidu?
Promasena tema, bar sa ovakvim naslovom. Prvo, znas li ti uopste sta teorijski znace pojmovi ljevica i desnica? Drugo, sukob o kojem govoris moze biti eventualni sukob kleronacionalista i gradjanske opcije. Gradjanska opcija nije jednako ljevica, ni blizu. Trece, stvar posmatras crno-bijelo. a realnost je mnogo drugacija. Ako te vec zanima ne slusam ni Eldina Huseinbegovica, ni Dubiozu, niti Frenkija. O Aliji kao politicaru mislim sve najgore. Tita cijenim kao velikog drzavnika, al nisam komunista, ipak je to bio totalitarni sistem, nastao na nepravdi i otimacini. Opasno je to etiketiranje ljudi, vrlo opasno. Na osnovu stava o necemu, odmah ti odrede koju muziku slusas i gdje ljetujes. :lol: Sve totalitarne ideologije slice jedna drugoj, pa tako i islamizam i komunizam. Vecina gradjana je izvan toga.
murathans

#7 Re: Tinja sukob između bošnjačke ljevice i bošnjačke desnic

Post by murathans »

Eto poduči me šta je ljevica i šta je desnica?
hornet wrote:
murathans wrote:

Promasena tema, bar sa ovakvim naslovom. Prvo, znas li ti uopste sta teorijski znace pojmovi ljevica i desnica? Drugo, sukob o kojem govoris moze biti eventualni sukob kleronacionalista i gradjanske opcije. Gradjanska opcija nije jednako ljevica, ni blizu. Trece, stvar posmatras crno-bijelo. a realnost je mnogo drugacija. Ako te vec zanima ne slusam ni Eldina Huseinbegovica, ni Dubiozu, niti Frenkija. O Aliji kao politicaru mislim sve najgore. Tita cijenim kao velikog drzavnika, al nisam komunista, ipak je to bio totalitarni sistem, nastao na nepravdi i otimacini. Opasno je to etiketiranje ljudi, vrlo opasno. Na osnovu stava o necemu, odmah ti odrede koju muziku slusas i gdje ljetujes. :lol: Sve totalitarne ideologije slice jedna drugoj, pa tako i islamizam i komunizam. Vecina gradjana je izvan toga.
Danguba

#8 Re: Tinja sukob između bošnjačke ljevice i bošnjačke desnic

Post by Danguba »

murate, drzi se ti hansa i ne beri brigu o bosnjacima.
Cybernetic

#9 Re: Tinja sukob između bošnjačke ljevice i bošnjačke desnic

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 08/10/2015 21:39, edited 1 time in total.
hornet

#10 Re: Tinja sukob između bošnjačke ljevice i bošnjačke desnic

Post by hornet »

murathans wrote:Eto poduči me šta je ljevica i šta je desnica?
hornet wrote:
murathans wrote:

Nema potrebe da te poducavam zato sto je ta podjela u praksi skroz relativizirana, kod nas pogotovo. Za mene licno, i u teoriji, podjela na ljevicu i desnicu je kontradiktorna a u praksi pogotovo neodrziva. Ja svoj sistem vrijednosti ne mogu potcinjavati bilo kakvoj ideologiji, niti bilo kojem dijelu politickog spektra. Ako imam stav o odredjenom politickom pitanju koji je blizi teorijskoj ljevici, a stav o nekom drugom pitanju koji je blizi desnici, jesam li ja onda ljevicar ili desnicar?
Krushna mrva

#11 Re: Tinja sukob između bošnjačke ljevice i bošnjačke desnic

Post by Krushna mrva »

Bosanska ljevica+desnica su u sukobu sa one druge tri desnice, to je pravi sukob
Kod tri tora opcenito i ne postoji nikako ljevica
Porazom nacionalista tek moze nastupiti pravi razvoj BiH demokratske scene i jasnije profiliranje svih pravaca
snaga_znanja

#12 Re: Tinja sukob između bošnjačke ljevice i bošnjačke desnic

Post by snaga_znanja »

Bosnjacka desnica se po svom nacinu ophodjenja u javnom djelovanju slabo ili nikako ne razlikuje od one u Hrvatskoj ili Srbiji. Klasicni ublehasi i nista vise.

Bosnjacka ljevica je jednako smotana kao i susjedna i komsijska.

Mene vise zabrinjavaju lopovi i banditi koji iskoristavaju ove dvije grupe ljudi na zlo svih nas ukupno kojima je jedina briga normalna egzistencija.

Npr. U Zenici smo isto imali situaciju sa dzamijom. A situacija sa dzamijom je "situacija" iz sljedecih razloga. Dzamiju u Zenici finansira slobodno receno kljusina sa sela koja se zamogla novca i hoce da investira u gradnju dzamije. Cudnim nekim radnjama zamjenio neku svoju zemlju u xy reonu, za onu u prvom, dobio sve dozvole i krenuo da gradi kamen temeljac. E gdje je sad kvaka. Na izgradnju kamena temeljca dovukao dva autobusa svojih suseljana iz 10 km udaljenog sela i to je bila sva publika. A ljudi kojima ce mujezin maltene u kuhinji i banji pozivati na namaz to sve u cudu odgledase.

Dakle dodjoh iz drugog dzemata i napravi dzamiju svojim dzematlijama u drugom dzematu. Dakle jebe lud zbunjenog.

To vam je domaca desnica. Treba li reci SDA demokratija i ostali fazoni?

Gdje je problem sa ljevicom? Ljevica se digla na zadnje noge kad su ovi sa postavljanja kamena temeljca otisli kuci. To peticiji, potpisi i slicni praznici demokratije. A dok se zemlja zamjenila opstinsko vjece glasalo. Pa urbanisticka i sve ostale dozvole opet vijece. Pa promjena nekih planova opet vijece. U tom jebeno vijecu sjedi ta ista ljevica i spava. Nista nisu uradili da kazu gledajte jebem vas blesave haj tu dzamiju 200 metara ljevo ili desno tu joj nije mjesto iz 100 razloga.

Dakle debilitet sa obe strane.

Ako neko misli da ce drzava biti vise vjerska jer ima objekata grdno se vara. A ako neko misli da ce ljudi manje u Boga vjerovat jer nema objekata isto se grdno vara. Dakle ubijamo se supljom.
elma89_

#13 Re: Tinja sukob između bošnjačke ljevice i bošnjačke desnic

Post by elma89_ »

Bosanska ljevica+desnica su u sukobu sa one druge tri desnice, to je pravi sukob
Porazom nacionalista tek moze nastupiti pravi razvoj BiH demokratske scene i jasnije profiliranje svih pravaca
Koja glupost

Znaci ako sam ja Bosnjaknja ja sam nacionalista itd itd itd

ps:u zagrebu je bio prosvjed protiv izgradnje crkve u jednom naselju,bilo ih 500,,ovo na Ilidzi nije ni "skupic" jer ih nije bilo ni 10
snaga_znanja

#14 Re: Tinja sukob između bošnjačke ljevice i bošnjačke desnic

Post by snaga_znanja »

elma89_ wrote:
Koja glupost

I btw tema je cisti promasaj,u svakom naroda imas razlicitih stavova i misljenja,inace u Zagrebu je nedavno bio prosvjed proitv izgradnje crkve u jednom naselju,Jel i hrvati imaju taj nekakav jaz izmedju ljevice i desnice?
Najizrazeniji od svih republika bivse Jugoslavije.
Krushna mrva

#15 Re: Tinja sukob između bošnjačke ljevice i bošnjačke desnic

Post by Krushna mrva »

elma89_ wrote:
Koja glupost

ps:u zagrebu je bio prosvjed protiv izgradnje crkve u jednom naselju,bilo ih 500,,ovo na Ilidzi nije ni "skupic" jer ih nije bilo ni 10
Ti jesi nacionalista. odmah se vidi iz aviona.
A ljudi koji su izglasali taj kretenski turkofilski naziv su bili islamski fundamentalisti Alijinog podtipa velikom vecinom.
Prema tome u cemu je problem? Bar nauci procitati post sa razumijevanjem
Sto se tice izgradnje crkvi u Zagrebu,. kao i izgradnje dzamija - ne zanima me
hornet

#16 Re: Tinja sukob između bošnjačke ljevice i bošnjačke desnic

Post by hornet »

Krushna mrva wrote:
elma89_ wrote:
Koja glupost

Ti jesi nacionalista. odmah se vidi iz aviona.
A ljudi koji su izglasali taj kretenski turkofilski naziv su bili islamski fundamentalisti Alijinog podtipa velikom vecinom.
Prema tome u cemu je problem? Bar nauci procitati post sa razumijevanjem
Sto se tice izgradnje crkvi u Zagrebu,. kao i izgradnje dzamija - ne zanima me
Ne provaljuj se, kakav turkofilski naziv. I zasto kretenski? To je historijski naziv bosanskog naroda. I kako se ime naroda moze izglasati? Druga je stvar da si naglasio kako su htjeli, ili kako hoce danas da definisu taj naziv, mozda bi imalo smisla. Ovako, ispadas neozbiljan.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#17 Re: Tinja sukob između bošnjačke ljevice i bošnjačke desnic

Post by antimobbing »

Nije ovo sukob između Bošnjaka već sukob poreskih PDV obveznika sa psihopatom Memićem koji zloupotrebljava institucije džamije u političke svrhe.

Na zadnjim izborima stavio je fresku na džamiju u vidu svoje slike praveći od džamije crkvu.

Image

Memić je psihopata koji veze nema ni sa vjerom ni sa Islamom.
http://sr.wikipedia.org/wiki/Psihopatija
Psihopate boluju od jedne stvarne mentalne bolesti koju on označava kao – potpuni i neizlječivi nedostatak osjećanja. Ukoliko psihopata uopšte nešto osjeća, onda su to emocije najpliće vrste. On čini bizarne i samo-destruktivne stvari zato što je potpuno imun na konsekvence koje bi normalnog čovjeka ispunile osjećanjima srama ili griže savjesti. Ono što bi drugi u tom smislu smatrali katastrofom, za njega predstavlja samo jednu malu nezgodu ili „čistu sitnicu“.
Dakle, nema nikakvog sukoba ...
murathans

#18 Re: Tinja sukob između bošnjačke ljevice i bošnjačke desnic

Post by murathans »

antimobbing wrote:Nije ovo sukob između Bošnjaka već sukob poreskih PDV obveznika sa psihopatom Memićem koji zloupotrebljava institucije džamije u političke svrhe.

Na zadnjim izborima stavio je fresku na džamiju u vidu svoje slike praveći od džamije crkvu.

Image

Memić je psihopata koji veze nema ni sa vjerom ni sa Islamom.
http://sr.wikipedia.org/wiki/Psihopatija
Psihopate boluju od jedne stvarne mentalne bolesti koju on označava kao – potpuni i neizlječivi nedostatak osjećanja. Ukoliko psihopata uopšte nešto osjeća, onda su to emocije najpliće vrste. On čini bizarne i samo-destruktivne stvari zato što je potpuno imun na konsekvence koje bi normalnog čovjeka ispunile osjećanjima srama ili griže savjesti. Ono što bi drugi u tom smislu smatrali katastrofom, za njega predstavlja samo jednu malu nezgodu ili „čistu sitnicu“.
Dakle, nema nikakvog sukoba ...
U svojoj vjeri, na svojoj zemlji i u svojoj vlastitoj privatnoj džamiji. To narod zna. Tokom 22 najteže godine...
MuaDib

#19 Re: Tinja sukob između bošnjačke ljevice i bošnjačke desnic

Post by MuaDib »

murathans wrote: U svojoj vjeri, na svojoj zemlji i u svojoj vlastitoj privatnoj džamiji. To narod zna. Tokom 22 najteže godine...
Malo su izmjenili tu krilaticu danas, tako da glasi u svojoj vjeri, na svom dijelu zemlje, obilježenom džamijama.

S tim da se zaboravlja da taj domet politike, državu vodi u propast.
Gojeni H

#20 Re: Tinja sukob između bošnjačke ljevice i bošnjačke desnic

Post by Gojeni H »

Uvodni post mi govori da sam haman zivio u drugoj zemlji kad se ovo sve desavalo.
Dakle ili je post ideoloski obojen ili laz.

U Bosni nema istinske ljevice ni desnice tako da ne moze biti ni sukoba.
Sukob je za raju, a oni se na kraju ipak dogovore kao braca oko raspodjele fotelja.

Da ljevica postoji, borila bi se za prava gradjana, radnicka prava, bavila se socijalnim problemima, te istitucijama koje ce se aktivno baviti istim...

Da desnica postoji bavila bi se porodicom kao korijenom drustva, promovirala patriotizam a samim tim, jednim potezom brisala iz partije one koji joj narusavaju ovaj imidz, smanjivala poreze zarad promoviranja i olaksavanja otvaranja novih poslova, objekata i fabrika...

Dok se ljevica i desnica ne formiraju, gledacemo kako SDA i SDP u udruzenom poduhvatu glabaju narodnu sisu i ruse mala i srednja preduzeca sto je jedino izgleda i ostalo od realne ekonomije, te cemo im cestitati na jos jednom zajmu od MMF-a da bi sebi isplatili plate...jadnici.

Tema se ubila za jos jednog pokusaja bacanja koske medju Bosnjake, te bavljenje stvarima koje ne postoje ni u najludjim snovima naseg nam posrbice Tihica, te vrlog socijal-demokrate Lagumdzije.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#21 Re: Tinja sukob između bošnjačke ljevice i bošnjačke desnic

Post by antimobbing »

Proučavao sam godinama društveno sociološke uzroke stanja u kojem se nalazi naša države i narodi koji žive na ovim prostorima i došao sam do zaključka da samo postoje psihopate i normalni ljudi na svim stranama. Preporučujem svima proučite detaljno fenomen psihopatije krenite sa ovim linkom zatim nastavite sa gledanjem video snimaka na youtube ukucajte ''Robert Hare'', ''Bez savjesti'', ''Without conscience'' http://sr.wikipedia.org/wiki/Psihopatija
hAZNADAR

#22 Re: Tinja sukob između bošnjačke ljevice i bošnjačke desnic

Post by hAZNADAR »

Nema sukoba bosnjacke ljevice i desnice.

Jedini sukob je sukob mahalskog primitivizma i urbane malogradjanstine.

Bosnjacka desnica nece nikad uvesti islamska nacela jer su svi pokusaji u tom pravcu vise ogledalo primitivizma a ne islamizma. Divlja gradnja djamija, selami kao podobnost, zeleni trokutici, hajka na "komunjare"... su samo slika mahalskog primitivizma jer isti nabusani vjernici imaju najmanje morala i opcenito poznavanja vjere. A o nacionalizmu da ne govorim - pa valjda je poznavanje vrijednosti svoje nacije uslov za nacionalizam.

Nasuprot njima imamo urbane malogradjane koji pate od elitizma, a se samo ibrete, kukaju, snebivaju,.. a nista ne poduzimaju. Prizivaju europejstvo a zive u zabludi da je kosmopolitizam i anacionalnost standard u Evropi. Sve u svemu hoce ispast kao nesto pametniji i moderniji, pa im je najnovija fora Bosanac kao nacija na popisu.

Danasnja ljevica i desnica imaju sasvim druge parametre od onih koje uvodnicar ove teme nagadja. Neka se sam prepozna u navedenom.
fatamorgana

#24 Re: Tinja sukob između bošnjačke ljevice i bošnjačke desnic

Post by fatamorgana »

hAZNADAR wrote:Nema sukoba bosnjacke ljevice i desnice.

Jedini sukob je sukob mahalskog primitivizma i urbane malogradjanstine.

Bosnjacka desnica nece nikad uvesti islamska nacela jer su svi pokusaji u tom pravcu vise ogledalo primitivizma a ne islamizma. Divlja gradnja djamija, selami kao podobnost, zeleni trokutici, hajka na "komunjare"... su samo slika mahalskog primitivizma jer isti nabusani vjernici imaju najmanje morala i opcenito poznavanja vjere. A o nacionalizmu da ne govorim - pa valjda je poznavanje vrijednosti svoje nacije uslov za nacionalizam.

Nasuprot njima imamo urbane malogradjane koji pate od elitizma, a se samo ibrete, kukaju, snebivaju,.. a nista ne poduzimaju. Prizivaju europejstvo a zive u zabludi da je kosmopolitizam i anacionalnost standard u Evropi. Sve u svemu hoce ispast kao nesto pametniji i moderniji, pa im je najnovija fora Bosanac kao nacija na popisu.
:lol: nasmija me, :thumbup:
ultima_palabra

#25 Re: Tinja sukob između bošnjačke ljevice i bošnjačke desnic

Post by ultima_palabra »

Gojeni H wrote:Uvodni post mi govori da sam haman zivio u drugoj zemlji kad se ovo sve desavalo.
Dakle ili je post ideoloski obojen ili laz.

U Bosni nema istinske ljevice ni desnice tako da ne moze biti ni sukoba.
Sukob je za raju, a oni se na kraju ipak dogovore kao braca oko raspodjele fotelja.

Da ljevica postoji, borila bi se za prava gradjana, radnicka prava, bavila se socijalnim problemima, te istitucijama koje ce se aktivno baviti istim...

Da desnica postoji bavila bi se porodicom kao korijenom drustva, promovirala patriotizam a samim tim, jednim potezom brisala iz partije one koji joj narusavaju ovaj imidz, smanjivala poreze zarad promoviranja i olaksavanja otvaranja novih poslova, objekata i fabrika...

Dok se ljevica i desnica ne formiraju, gledacemo kako SDA i SDP u udruzenom poduhvatu glabaju narodnu sisu i ruse mala i srednja preduzeca sto je jedino izgleda i ostalo od realne ekonomije, te cemo im cestitati na jos jednom zajmu od MMF-a da bi sebi isplatili plate...jadnici.

Tema se ubila za jos jednog pokusaja bacanja koske medju Bosnjake, te bavljenje stvarima koje ne postoje ni u najludjim snovima naseg nam posrbice Tihica, te vrlog socijal-demokrate Lagumdzije.
Otprilike tako. Nema tu istinskog sukoba, bar ne većeg nego u bilo kojoj drugoj evropskoj državi. Ali ne znači da se taj sukob ne potencira vještački kako bi se u miru prekrajala javna preduzeća i raspodjeljivale fotelje.
Post Reply