Nikako se ne mogu sloziti sa tobom. Komentar ti je prilicno glup. Ima u ovoj zemlji sjajnih ekonomista, vjeruj mi i to po prilicno jakim firmama - valjda zato i jesu jake.Lesli Eldridž wrote:E što treba velika pamet za duhanjaru. I zar ima pametnog ekonomiste, pogotovo u državnim firmama? I u privatnim je isto, taman će ovi jebivjetri sa ekonomije koji su primitivci najveći unaprijediti rad bilo koje firme.
Timur Numić-direktor FDS-a?
Moderator: anex
- Pasiflora
#26 Re: Timur Numić-direktor FDS-a?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#27 Re: Timur Numić-direktor FDS-a?
Officers and directors
Orhan Robovic > Chairman of the Supervisory Board
Nusret Djulic > Member of the Management Board
Merima Hajric > Member of the Management Board
Edin Mulahasanovic > Member of the Management Board
Faik Puscul > Member of the Management Board
Halil Brzina > Member of the Supervisory Board
Hasan Nurkic > Member of the Supervisory Board
Alija Lisica > Member of the Supervisory Board
Nenad Tajsanovic > Member of the Supervisory Board
Nadzorni odbor:-----------dionica----procenat u FDS-
Orhan Robović-------------502-------0,0392
Halil Brzina------------------0----------0,0000
Hasan Nurkić----------------0----------0,0000
Alija Lisica------------------893-------0,0697
Nenad Tajšanović-----------978---------0,0763
Uprava:
Šefik Lojo---------------------1836---------0,1432
Nusret Đulić-------------------1448---------0,1130
Merima Hajrić----------------1064---------0,0830
Edin Mulahasanović--------2917---------0,2276
Faik Puščul--------------------1139---------0,0889
po dionicama je najjjaci u menađmentu i upravi FDS-a ako on bude a ne po partijskoj duznosti Timur,onda moguce je da FDS nastavi sa dobrim trendom poslovanja inace
Orhan Robovic > Chairman of the Supervisory Board
Nusret Djulic > Member of the Management Board
Merima Hajric > Member of the Management Board
Edin Mulahasanovic > Member of the Management Board
Faik Puscul > Member of the Management Board
Halil Brzina > Member of the Supervisory Board
Hasan Nurkic > Member of the Supervisory Board
Alija Lisica > Member of the Supervisory Board
Nenad Tajsanovic > Member of the Supervisory Board
Nadzorni odbor:-----------dionica----procenat u FDS-
Orhan Robović-------------502-------0,0392
Halil Brzina------------------0----------0,0000
Hasan Nurkić----------------0----------0,0000
Alija Lisica------------------893-------0,0697
Nenad Tajšanović-----------978---------0,0763
Uprava:
Šefik Lojo---------------------1836---------0,1432
Nusret Đulić-------------------1448---------0,1130
Merima Hajrić----------------1064---------0,0830
Edin Mulahasanović--------2917---------0,2276
Faik Puščul--------------------1139---------0,0889
po dionicama je najjjaci u menađmentu i upravi FDS-a ako on bude a ne po partijskoj duznosti Timur,onda moguce je da FDS nastavi sa dobrim trendom poslovanja inace
-
Lesli Eldridž
#28 Re: Timur Numić-direktor FDS-a?
Da, da te su firme jake, jer su u već formirane i jake firme kao takve došli i na vrh zasjeli ekonomisti koji pojma nemaju. Prvo: Kvalitet i pristupačnost proizvoda određuje njihovu prodaju-Koliko na to utiču ekonomisti koji se u tehnologiju proizvodnje i tehniku razumiju k'o Mara u kriv ku...c?sitno wrote:Nikako se ne mogu sloziti sa tobom. Komentar ti je prilicno glup. Ima u ovoj zemlji sjajnih ekonomista, vjeruj mi i to po prilicno jakim firmama - valjda zato i jesu jake.Lesli Eldridž wrote:E što treba velika pamet za duhanjaru. I zar ima pametnog ekonomiste, pogotovo u državnim firmama? I u privatnim je isto, taman će ovi jebivjetri sa ekonomije koji su primitivci najveći unaprijediti rad bilo koje firme.
Drugo: Šta ekonomisti rade? - Naprđuju o brandovima i reklamama kako da nešto postane "ime" i brand, a o tehnologiji i tehnici pojma nemaju. I još bezobraznici sebi pripisuju zasluge za uspješnu prodaju proizvoda. Kao da tehnički kadar (inžinjeri, tehničari, tehnolozi...) koji proizvod stvaraju uopšte ne postoje. Proizvod prave tehnička lica i ako valja prodavat će se zbog kvaliteta, tehničkih kvaliteta i omjera cijene i kvalitete, a ekonomisti samo neopravdano kupe kajmak. Zaključak: ekonomisti su najobičniji stručnjaci za petljavinu i mrsimudologiju.
-
aladin
#29 Re: Timur Numić-direktor FDS-a?
Interesuje me za sto si ti strucnjak poslije tako strucne definicije za jednog ekonoma.Lesli Eldridž wrote:Da, da te su firme jake, jer su u već formirane i jake firme kao takve došli i na vrh zasjeli ekonomisti koji pojma nemaju. Prvo: Kvalitet i pristupačnost proizvoda određuje njihovu prodaju-Koliko na to utiču ekonomisti koji se u tehnologiju proizvodnje i tehniku razumiju k'o Mara u kriv ku...c?sitno wrote:Nikako se ne mogu sloziti sa tobom. Komentar ti je prilicno glup. Ima u ovoj zemlji sjajnih ekonomista, vjeruj mi i to po prilicno jakim firmama - valjda zato i jesu jake.Lesli Eldridž wrote:E što treba velika pamet za duhanjaru. I zar ima pametnog ekonomiste, pogotovo u državnim firmama? I u privatnim je isto, taman će ovi jebivjetri sa ekonomije koji su primitivci najveći unaprijediti rad bilo koje firme.
Drugo: Šta ekonomisti rade? - Naprđuju o brandovima i reklamama kako da nešto postane "ime" i brand, a o tehnologiji i tehnici pojma nemaju. I još bezobraznici sebi pripisuju zasluge za uspješnu prodaju proizvoda. Kao da tehnički kadar (inžinjeri, tehničari, tehnolozi...) koji proizvod stvaraju uopšte ne postoje. Proizvod prave tehnička lica i ako valja prodavat će se zbog kvaliteta, tehničkih kvaliteta i omjera cijene i kvalitete, a ekonomisti samo neopravdano kupe kajmak. Zaključak: ekonomisti su najobičniji stručnjaci za petljavinu i mrsimudologiju.
Objasni mi prema tim tvojim standardima uspijeh jedne ikee ili jednog mc donalds_a.
Po tvojoj teoriji ekonomiju preduzeca treba da vodi jedan tehnolog, a ekonomski fakultet jednostavno da zatvorimo jer tamo se skoluju samo citiram strucnjaci za petljavinu i mrsimudologiju.
Ukratko SJEDI 1.
- cheguevara_k1
#30 Re: Timur Numić-direktor FDS-a?
Ocigledno je da je @Lesli Eldridz strucnjak za forumsku mrsimudologiju jer je za manje od godinu dana nabio skoro 1000 postova.
Vrijedjanje ekonimsta je nesto sto moze da uradi samo neko ko pojma nema o ekonomiji. Ja nisam ekonomista, a nekad bih tako volio da jesam.
Dzaba ti tehnolozi, tehnicari, inzinjeri, dzaba ti i dobar proizvod, ako nemas nekog da taj proizvod proda.
Sta ti @Lesli majke ti mislis, zasto svaka uspjesna firma ( ne brojim ove nase ) ima cca preko 40% ekonomista ???
Vrijedjanje ekonimsta je nesto sto moze da uradi samo neko ko pojma nema o ekonomiji. Ja nisam ekonomista, a nekad bih tako volio da jesam.
Dzaba ti tehnolozi, tehnicari, inzinjeri, dzaba ti i dobar proizvod, ako nemas nekog da taj proizvod proda.
Sta ti @Lesli majke ti mislis, zasto svaka uspjesna firma ( ne brojim ove nase ) ima cca preko 40% ekonomista ???
- tranquil
#31 Re: Timur Numić-direktor FDS-a?
Vidio sam dosta dobrih inženjera koji su upropastili dobre firme, jer nisu znali prepustiti posao ekonomistima, pa makar i onima osrednje kvalitete, vjerovatno bi i takvi vodili firme bolje od njih. Ovo naravno nije pravilo - i neekonomisti znaju imati fantastičan smisao za biznis. Ali vrijeđanje ekonomista je skroz bezveze, treba se malo raspitati i upoznati sa svakom pojedinom disciplinom koja se izučava na ekonomskom fakultetu, pa onda donositi sud.
Naravno, i ekonomista ima svakakvih
i dobrih i loših, kao uostalom u svakoj struci.
Ontopic: Dino Mulahasanović -
Naravno, i ekonomista ima svakakvih
Ontopic: Dino Mulahasanović -
-
Lesli Eldridž
#32 Re: Timur Numić-direktor FDS-a?
Aladine, Ikea je broj 1 zbog kvaliteta, jeftinoće i raznovrsnosti dizajna. Da zaboravio sam i estetiku dizajna. Mc Donald je prvi zbog kvaliteta i ujednačenosti proizvodnje svugdje u svijetu. Ima svoje standarde. E sad za te tehničke stvari su jako bitni ekonomisti...

-
Lesli Eldridž
#33 Re: Timur Numić-direktor FDS-a?
Da za McDonalds je po tebi izgleda bitniji ekonomista od tehnologa, nutricioniste i poljoprivrednih stručnjaka u uzgoju krompira npr. Ikea je dobra zbog ekonomiste koji to vodi (ako je vodi, to je upitno), a dizajneri su čune...cheguevara_k1 wrote:Ocigledno je da je @Lesli Eldridz strucnjak za forumsku mrsimudologiju jer je za manje od godinu dana nabio skoro 1000 postova.
A zašto puno ekonomista? Pa valja taj tehnološki višak zaposliti. Sad je i vjeronauka obavezna u školama, da bi se i hodže i popovi i bule zaposlili.
- Pasiflora
#34 Re: Timur Numić-direktor FDS-a?
Znas li ti da su i McDonalds i Ikea firme sa prosjecnim proizvodima (ovo je misljenje strucnjaka a ne moje), ali vrhunski marketinski obradjeni. Ulazu u marketing vise nego sto iznosi budzet ove jadne drzave i zato i jesu u vrhu.Lesli Eldridž wrote:[Da za McDonalds je po tebi izgleda bitniji ekonomista od tehnologa, nutricioniste i poljoprivrednih stručnjaka u uzgoju krompira npr. Ikea je dobra zbog ekonomiste koji to vodi (ako je vodi, to je upitno), a dizajneri su čune...![]()
![]()
![]()
A zašto puno ekonomista? Pa valja taj tehnološki višak zaposliti. Sad je i vjeronauka obavezna u školama, da bi se i hodže i popovi i bule zaposlili.![]()
Sto mislis koliko bi novca zaradio Tesla da je ikada procitao i jedan ekonomski prirucnik, a ovaku je uz svu svoju genijalnost umro u bjedi - nije se covjek znao naplatiti.
Ali - prilicno smo off topic. Vratimo se FDS-u.
-
Lesli Eldridž
#35 Re: Timur Numić-direktor FDS-a?
Pa nije baš bio bijeda Tesla. A da je bio ekonomista, riješio bi problem bežičnog prenosa energije.
Daj b'a ne provaljuj se. Čovjek nije htio da naplati od Westinghousea kad je mogao. Nije htio.
-
Chairman
#36 Re: Timur Numić-direktor FDS-a?
Lesli Eldridž wrote:Pa nije baš bio bijeda Tesla. A da je bio ekonomista, riješio bi problem bežičnog prenosa energije.![]()
![]()
Daj b'a ne provaljuj se. Čovjek nije htio da naplati od Westinghousea kad je mogao. Nije htio.
E budalo!
-
Lesli Eldridž
#37 Re: Timur Numić-direktor FDS-a?
Šta je ovoChairman wrote:Lesli Eldridž wrote:Pa nije baš bio bijeda Tesla. A da je bio ekonomista, riješio bi problem bežičnog prenosa energije.![]()
![]()
E budalo!
-
aladin
#38 Re: Timur Numić-direktor FDS-a?
E Lesi ako su ti Ikea i Mc donald_s kvalitetni odmah da ti kazem da nisi nikad pojeo jedan big mek niti kupio jedan ikein ormar.Lesli Eldridž wrote:Aladine, Ikea je broj 1 zbog kvaliteta, jeftinoće i raznovrsnosti dizajna. Da zaboravio sam i estetiku dizajna. Mc Donald je prvi zbog kvaliteta i ujednačenosti proizvodnje svugdje u svijetu. Ima svoje standarde. E sad za te tehničke stvari su jako bitni ekonomisti...![]()
![]()
Ja licno odvedem malog i zenu u mc donalds da jedu , a ja odem preko puta kod turcina na kebab.Mali obozava igracke iz hapy meal_a , a hamburger nekad pojede, a nekad ne. toliko mu je stalo do tog kvaliteta.
Ikea nije losa za pare koje platis ali to ne znaci da pricamo o kvalitetnom proizvodu. To ti ispada kao da svi u kuci jedemo iz dobrih i kvalitetnih plasticnih kasika.Ingvar Kamprad koji je napravio Ikeu nikad u svom zivotu nije imao veze sa tehnikom i tehnologijom, nego je jedan dobar trgovac sa osjecajem za trziste.
Braca Dick i Mac McDonald su bili vlasnici jednog obicnog restorana kakvih je milion po svijetu. To sto ih je proguralo da postanu to sto jesu je dobra poslovna ideja o brzoj usluzi. nikakva kvaliteta ili tehnicka strucnost Lesli
Molim te nemoj se provaljivati zar te nije sramota da se drugi ljudi smiju tvojim provalama.Diskutuj o stvarima u kojima se barem malo razumijes.
Oprosti ali neko ti je to morao reci, nadam se da se neces uvrijediti.
-
brecko
#39 Re: Timur Numić-direktor FDS-a?
Edin Mulahasanović i nije bivsi direktor marketinga, jos uvijek obnasa svoju poziciju sa uspjehom.uvjek dobar gost wrote:Mislim da se novi direktor zove Dino, ne znam prezime kao i pripadnost određenoj stranki, kažu da je mlađi čovjek i da je na poziciji koju je obnašao prije ovog promaknuća radio dobar psao i da je dobar prema podređenima.. mislim koliko se to može biti sa istim...
-
Lesli Eldridž
#40 Re: Timur Numić-direktor FDS-a?
U ove stvari se itekako razumijem jer sam tehnolog i za te stvari neću pitati "sručnjake" opšteg tipa (za svealadin wrote:E Lesi ako su ti Ikea i Mc donald_s kvalitetni odmah da ti kazem da nisi nikad pojeo jedan big mek niti kupio jedan ikein ormar.Lesli Eldridž wrote:Aladine, Ikea je broj 1 zbog kvaliteta, jeftinoće i raznovrsnosti dizajna. Da zaboravio sam i estetiku dizajna. Mc Donald je prvi zbog kvaliteta i ujednačenosti proizvodnje svugdje u svijetu. Ima svoje standarde. E sad za te tehničke stvari su jako bitni ekonomisti...![]()
![]()
Ja licno odvedem malog i zenu u mc donalds da jedu , a ja odem preko puta kod turcina na kebab.Mali obozava igracke iz hapy meal_a , a hamburger nekad pojede, a nekad ne. toliko mu je stalo do tog kvaliteta.
Ikea nije losa za pare koje platis ali to ne znaci da pricamo o kvalitetnom proizvodu. To ti ispada kao da svi u kuci jedemo iz dobrih i kvalitetnih plasticnih kasika.Ingvar Kamprad koji je napravio Ikeu nikad u svom zivotu nije imao veze sa tehnikom i tehnologijom, nego je jedan dobar trgovac sa osjecajem za trziste.
Braca Dick i Mac McDonald su bili vlasnici jednog obicnog restorana kakvih je milion po svijetu. To sto ih je proguralo da postanu to sto jesu je dobra poslovna ideja o brzoj usluzi. nikakva kvaliteta ili tehnicka strucnost Lesli
Molim te nemoj se provaljivati zar te nije sramota da se drugi ljudi smiju tvojim provalama.Diskutuj o stvarima u kojima se barem malo razumijes.
Oprosti ali neko ti je to morao reci, nadam se da se neces uvrijediti.
- Pasiflora
#41 Re: Timur Numić-direktor FDS-a?
Boga ti Lesli, sto si tako frustriran? ti si tehnolog i radis u svojoj bransi, ekonomisti rade u svojoj i svakom svoje. Ja i dalje tvrdim da dobar ekonomist moze i g...o prodati, a ti tehnolog fino radi svoj posao (sto god to bilo) i vidi kako ces se naplatiti bez ranije spomenutog. Srdacan pozdrav. 
-
Lesli Eldridž
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#43 Re: Timur Numić-direktor FDS-a?
JA vam svima predlazem da smotate cigar i opustite se...i posaljete koji signal...a moj signal je valjda jasan...
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#44 Re: Timur Numić-direktor FDS-a?
Imal đe zlatne škije pojeftilen?