Time Magazine uvrstio Natasu Kandic na listu 60 heroja

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Svemirski_Jebach

#1 Time Magazine uvrstio Natasu Kandic na listu 60 heroja

Post by Svemirski_Jebach »

http://www.time.com/time/europe/hero2006/kandic.html

Natasu Kandic je magazin Time ponovno uvrstio na listu 60 heroja modernog doba zajedno sa velicinama kao yuri gagarin, princeza diana, papa Ivan Pavao II, Beatlesima i mnogim drugim.

Jedino sto mogu reci je - CESTITAM i veliko HVALA za sve sto je ona uradila i sto radi na otkrivanju i sudjenju ratnim zlocincima. Gosp. Kandic je dobro lice Srbije, za koje se nadam da ce izaci ispod blata i mraka fasizma.

Sramota je za nas da u BiH ne postoji niko njoj slican.

Gosp. Kandic sam licno upoznao i jednostavno receno joj se divim!!!
Fair Life

Post by Fair Life »

Zena s 'mudima'...
Svemirski_Jebach

i to kakvim. vecim nego svi mi mudonje sa foruma.
bice_bice

Post by bice_bice »

opa.. cestitam..
radeljas

Post by radeljas »

samo da prezivi ta zena u zemlji fashista koshtunice, sheshelja i dr. ne da je hrabra, nego je prehrabra, uz par drugih zena tamo. pa tamo ubiju premijera samo tako i onda ubice puste, a ona se ne boji. nevjerovatna je i svaka joj cast.
Kimur

Post by Kimur »

definitivno je zasluzila
respekt
Dezze

Post by Dezze »

Zena je skroz na mjestu!

Svaka joj cast! Dabogda ona nama jos duuuuugo pozivila :D Ali ne moze dovoljno dugo da po Srbiji "pofacha" sto ima da se pofacha :D Sve ratni zlocinci.
Sarajevski Marlboro

Post by Sarajevski Marlboro »

Citao sam u Time-u o tome. Vrlo dobar tekst o njoj napisala je Karla del Ponte (a ko ce drugi :D )
Ogromna cast za nekoga sa nasih prostora da bude ubacen sa ostalim velicinama na tako vrijednu listu. Njeno ime ce svakako ostati upamceno. A u Srbiji ce generacije i generacije trebati da prodju da bi neko shvatio sta je ta zena znacila (i za nas, ali i za njih- da bar malo spere ljagu sa njihova naroda).
Aorta

Post by Aorta »

Postovanje, indeed. Svaka joj cast, kao i svima koji su joj slicni u djelu, a la Zene u Crnom.

"The wall of denial is cracking."

Lijep pozz.
Mr Nobody

Post by Mr Nobody »

sramota za nas bosnjake sto i mi nemamo jednu ovakvu osobu da trazi nase zlocince..... takvi ljudi se krecu medju nama svaki dan i isto tako ugrozavaju nas.....
Daisy

Post by Daisy »

svala cast, da je vise ljudi kao ona ....
Oceania

Post by Oceania »

Mr Nobody wrote:sramota za nas bosnjake sto i mi nemamo jednu ovakvu osobu da trazi nase zlocince..... takvi ljudi se krecu medju nama svaki dan i isto tako ugrozavaju nas.....
Ti si jedan bijedni i mizerni i prozirni provokator .....pa to se bolan vidi iz aviona , kako nisi sebi smijesan .............
Oceania

Post by Oceania »

Mr Nobody wrote:sramota za nas bosnjake sto i mi nemamo jednu ovakvu osobu da trazi nase zlocince..... takvi ljudi se krecu medju nama svaki dan i isto tako ugrozavaju nas.....
Mi nismo napravili genocid i agresiju pa nam i ne treba na kraju krajeva ........a inace Bosnjaci imaju barem milion Natasa K. Jer da ih nemaju bila bi danas Republika Bosanska u Nisu i Novom Pazaru .
BlingBling

Post by BlingBling »

Sutra u hotelu Interkontinental jos jedna velika osoba iz BiH Haris Pasovic skupa sa Natasom Kandic organizuje veliku smotru umjetnika iz regiona pod nazivom" Regionalna konsultacija umetnika o nasledju proslosti "
malenna

Post by malenna »

Svaka cast, najljepse cestitke. I zasluzila je :-)
tech10

Post by tech10 »

Cestitke i svaka joj cast!
montenegrin

Post by montenegrin »

Shta bravo? Kakve chestitke?
Baba nejebana !
-------------------------
Sad sledi banovanje,pretpostavljam...
Svemirski_Jebach

montenegrin wrote:Shta bravo? Kakve chestitke?
Baba nejebana !
-------------------------
Sad sledi banovanje,pretpostavljam...
eto makar si u tome drugom bio u pravu.

sasvim zasluzeno sto jest jest. :roll: :-D

voz!!!
foucault

Post by foucault »

Oceania wrote:
Mi nismo napravili genocid i agresiju pa nam i ne treba na kraju krajeva ........a inace Bosnjaci imaju barem milion Natasa K. Jer da ih nemaju bila bi danas Republika Bosanska u Nisu i Novom Pazaru .

Znaci, sjebali mi njih al' smo previse dobri. Sta ti je rec' insan bosanski. Sve merhametlija do merhametlije.
Oceania

Post by Oceania »

foucault wrote:
Oceania wrote:

Znaci, sjebali mi njih al' smo previse dobri. Sta ti je rec' insan bosanski. Sve merhametlija do merhametlije.
Jos kad bi mogao ovaj besmisao da srocis pa da lici na nesto.Inace , Bosanci nisu andjeli , slazem se , nije ni nase maslo za Ramazana / spadam u velike kriticare bosanskog covjeka , muslimana ......ali ovaj moj post je iskljucivo bio pandan na ocitu provokaciju covjeka @Mr Nobody " koji se biljezi kao Bosnjak a u stvari je Srbin koji ruje i jeftino i plitko podmece mucak pod jaje /
Amadeus II

#21 ma kakva bolan Nataša Kandić

Post by Amadeus II »

Hm,
Nataša Kandić =plaćenik!!!

Sve drugo je šuplja priča...
Napišu joj šta će reći i onda ona mlati...
Nesrećna polupismena krava i još je proglase u nekom časopisu za evropskog heroja....
Da je Srbija prava država, ona bi davno trunula u zatvoru....
Oceania

#22 Re: ma kakva bolan Nataša Kandić

Post by Oceania »

Amadeus II wrote:Hm,

Nesrećna polupismena krava i još je proglase u nekom časopisu za evropskog heroja....
I ja velim , da je Srbija prava drzava ti bi trunuo ili u zatvoru ili u ludnici .
Svemirski_Jebach

#23 Re: ma kakva bolan Nataša Kandić

Oceania wrote:

I ja velim , da je Srbija prava drzava ti bi trunuo ili u zatvoru ili u ludnici .
ispravka: on bi "truhnuo" u zatvoru ili ludnici :D :D
Oceania

#24 Re: ma kakva bolan Nataša Kandić

Post by Oceania »

Svemirski_Jebach wrote:
Oceania wrote:

ispravka: on bi "truhnuo" u zatvoru ili ludnici :D :D
Kako god , najbolje bi bilo da se nije ni rodio ......jos da nam je otkrio ko placa Natasu ?? :-) :-) Vatikan , Nemci ili pak Turci
Svemirski_Jebach

sumnjam da su turci, "pre nemci" :D
Post Reply