Time Magazine uvrstio Natasu Kandic na listu 60 heroja
-
Svemirski_Jebach
#1 Time Magazine uvrstio Natasu Kandic na listu 60 heroja
http://www.time.com/time/europe/hero2006/kandic.html
Natasu Kandic je magazin Time ponovno uvrstio na listu 60 heroja modernog doba zajedno sa velicinama kao yuri gagarin, princeza diana, papa Ivan Pavao II, Beatlesima i mnogim drugim.
Jedino sto mogu reci je - CESTITAM i veliko HVALA za sve sto je ona uradila i sto radi na otkrivanju i sudjenju ratnim zlocincima. Gosp. Kandic je dobro lice Srbije, za koje se nadam da ce izaci ispod blata i mraka fasizma.
Sramota je za nas da u BiH ne postoji niko njoj slican.
Gosp. Kandic sam licno upoznao i jednostavno receno joj se divim!!!
Natasu Kandic je magazin Time ponovno uvrstio na listu 60 heroja modernog doba zajedno sa velicinama kao yuri gagarin, princeza diana, papa Ivan Pavao II, Beatlesima i mnogim drugim.
Jedino sto mogu reci je - CESTITAM i veliko HVALA za sve sto je ona uradila i sto radi na otkrivanju i sudjenju ratnim zlocincima. Gosp. Kandic je dobro lice Srbije, za koje se nadam da ce izaci ispod blata i mraka fasizma.
Sramota je za nas da u BiH ne postoji niko njoj slican.
Gosp. Kandic sam licno upoznao i jednostavno receno joj se divim!!!
-
Svemirski_Jebach
i to kakvim. vecim nego svi mi mudonje sa foruma.
-
Sarajevski Marlboro
Citao sam u Time-u o tome. Vrlo dobar tekst o njoj napisala je Karla del Ponte (a ko ce drugi
)
Ogromna cast za nekoga sa nasih prostora da bude ubacen sa ostalim velicinama na tako vrijednu listu. Njeno ime ce svakako ostati upamceno. A u Srbiji ce generacije i generacije trebati da prodju da bi neko shvatio sta je ta zena znacila (i za nas, ali i za njih- da bar malo spere ljagu sa njihova naroda).
Ogromna cast za nekoga sa nasih prostora da bude ubacen sa ostalim velicinama na tako vrijednu listu. Njeno ime ce svakako ostati upamceno. A u Srbiji ce generacije i generacije trebati da prodju da bi neko shvatio sta je ta zena znacila (i za nas, ali i za njih- da bar malo spere ljagu sa njihova naroda).
-
Oceania
Ti si jedan bijedni i mizerni i prozirni provokator .....pa to se bolan vidi iz aviona , kako nisi sebi smijesan .............Mr Nobody wrote:sramota za nas bosnjake sto i mi nemamo jednu ovakvu osobu da trazi nase zlocince..... takvi ljudi se krecu medju nama svaki dan i isto tako ugrozavaju nas.....
-
Oceania
Mi nismo napravili genocid i agresiju pa nam i ne treba na kraju krajeva ........a inace Bosnjaci imaju barem milion Natasa K. Jer da ih nemaju bila bi danas Republika Bosanska u Nisu i Novom Pazaru .Mr Nobody wrote:sramota za nas bosnjake sto i mi nemamo jednu ovakvu osobu da trazi nase zlocince..... takvi ljudi se krecu medju nama svaki dan i isto tako ugrozavaju nas.....
-
BlingBling
Sutra u hotelu Interkontinental jos jedna velika osoba iz BiH Haris Pasovic skupa sa Natasom Kandic organizuje veliku smotru umjetnika iz regiona pod nazivom" Regionalna konsultacija umetnika o nasledju proslosti "
-
montenegrin
Shta bravo? Kakve chestitke?
Baba nejebana !
-------------------------
Sad sledi banovanje,pretpostavljam...
Baba nejebana !
-
Svemirski_Jebach
eto makar si u tome drugom bio u pravu.montenegrin wrote:Shta bravo? Kakve chestitke?
Baba nejebana !
sasvim zasluzeno sto jest jest.
voz!!!
-
foucault
Oceania wrote:Mi nismo napravili genocid i agresiju pa nam i ne treba na kraju krajeva ........a inace Bosnjaci imaju barem milion Natasa K. Jer da ih nemaju bila bi danas Republika Bosanska u Nisu i Novom Pazaru .Mr Nobody wrote:sramota za nas bosnjake sto i mi nemamo jednu ovakvu osobu da trazi nase zlocince..... takvi ljudi se krecu medju nama svaki dan i isto tako ugrozavaju nas.....
Znaci, sjebali mi njih al' smo previse dobri. Sta ti je rec' insan bosanski. Sve merhametlija do merhametlije.
-
Oceania
Jos kad bi mogao ovaj besmisao da srocis pa da lici na nesto.Inace , Bosanci nisu andjeli , slazem se , nije ni nase maslo za Ramazana / spadam u velike kriticare bosanskog covjeka , muslimana ......ali ovaj moj post je iskljucivo bio pandan na ocitu provokaciju covjeka @Mr Nobody " koji se biljezi kao Bosnjak a u stvari je Srbin koji ruje i jeftino i plitko podmece mucak pod jaje /foucault wrote:Oceania wrote:Mi nismo napravili genocid i agresiju pa nam i ne treba na kraju krajeva ........a inace Bosnjaci imaju barem milion Natasa K. Jer da ih nemaju bila bi danas Republika Bosanska u Nisu i Novom Pazaru .Mr Nobody wrote:sramota za nas bosnjake sto i mi nemamo jednu ovakvu osobu da trazi nase zlocince..... takvi ljudi se krecu medju nama svaki dan i isto tako ugrozavaju nas.....
Znaci, sjebali mi njih al' smo previse dobri. Sta ti je rec' insan bosanski. Sve merhametlija do merhametlije.
-
Amadeus II
#21 ma kakva bolan Nataša Kandić
Hm,
Nataša Kandić =plaćenik!!!
Sve drugo je šuplja priča...
Napišu joj šta će reći i onda ona mlati...
Nesrećna polupismena krava i još je proglase u nekom časopisu za evropskog heroja....
Da je Srbija prava država, ona bi davno trunula u zatvoru....
Nesrećna polupismena krava i još je proglase u nekom časopisu za evropskog heroja....
-
Oceania
#22 Re: ma kakva bolan Nataša Kandić
I ja velim , da je Srbija prava drzava ti bi trunuo ili u zatvoru ili u ludnici .Amadeus II wrote:Hm,
-
Svemirski_Jebach
#23 Re: ma kakva bolan Nataša Kandić
ispravka: on bi "truhnuo" u zatvoru ili ludniciOceania wrote:I ja velim , da je Srbija prava drzava ti bi trunuo ili u zatvoru ili u ludnici .Amadeus II wrote:Hm,
-
Oceania
#24 Re: ma kakva bolan Nataša Kandić
Kako god , najbolje bi bilo da se nije ni rodio ......jos da nam je otkrio ko placa Natasu ??Svemirski_Jebach wrote:ispravka: on bi "truhnuo" u zatvoru ili ludniciOceania wrote:I ja velim , da je Srbija prava drzava ti bi trunuo ili u zatvoru ili u ludnici .Amadeus II wrote:Hm,
Da je Srbija prava država, ona bi davno trunula u zatvoru....![]()
-
Svemirski_Jebach
sumnjam da su turci, "pre nemci"