Tim za pokretanje projekta

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Dr.Cuddy

#1 Tim za pokretanje projekta

Post by Dr.Cuddy »

Dugo sam se dvoumila da li da otvorim ovdje temu ili ne al' ipak je prevagnula činjenica da dosta ljudi čita ovaj forum i portal uopšte, pa reko da pokušam. Naime, radi se o ideji koja 'kuha' u glavi i na papiru već više od 3 godine, ali kao i sa svim u životu, najgore je krenuti, pogotovo sam.

Već duže vrijeme tražim dvije-tri-četiri osobe s kojima bih krenula u projekat (+ 1 stranac) i nekako mi se ovaj portal učinio možda i najbolje mjesto da potražim 'srodne duše', voljne i željne da ulože truda, vremena i napora zarad dugoročnog dobitka. Projekat je dugoročan i samoodrživ i na osnovu urađene analize veoma poželjan u SA i u BiH.

Profil koji tražim:
- aktivno znanje engleskog jezika ili nekog drugog EU jezika
- znanje i poznavanje našeg sistema (politički, pravni, ekonomski)
- poznavanje načina i metoda pisanja zahtjeva za grantove i finansiranje
- dinamične osobe, pune energije i optimiste
- VSS nije uslov (iskustvo u računovodstvu, pravu, pedagogiji, ekonomiji, sociologiji je plus)
- izražene pregovaračke sposobnosti
- fleksibilnost

Ono što ne tražim a već sam imala priliku iskusiti:
- joj super, interesantno, definitivno sam za ali zovni me kad krene
- odustajanje na prvoj prepreci (nedostatak vremena, volje, inicijative, raznorazne isprike)
- neodgovornost
- dopisivanje preko PP i emaila u nedogled
- moljakanje i gurkanje da se osoba pokrene

Prijave preko PP i kratki dogovor. Onda zajedniči sastanak. Samu ideju neću izlagati na forumu u cilju zaštite iste ali na ostala tehnička pitanja rado odgovaram :)
Murisno1

#2 Re: Tim za pokretanje projekta

Post by Murisno1 »

Je li relevantno - nezaposlen, zaposlen, stabilan finansijski, ima partnere ... ili tražiš ekipu za full time radno vrijeme i da se krene u projekat od početka. Nisam te htio gnjaviti na pp jer možda ovo interesuje i druge :)
Dr.Cuddy

#3 Re: Tim za pokretanje projekta

Post by Dr.Cuddy »

Murisno1 wrote:Je li relevantno - nezaposlen, zaposlen, stabilan finansijski, ima partnere ... ili tražiš ekipu za full time radno vrijeme i da se krene u projekat od početka. Nisam te htio gnjaviti na pp jer možda ovo interesuje i druge :)
Ovo što si naveo nije relevantno ni presudno. Solventnost i partneri (neko još zainteresovan) je plus. Projekat bi trebao krenuti iz početka, naravno, jer sve dosad što sam pokušala ispalo je neozbiljno iz gore navedenih razloga. E sad, da li je neko zaposlen ili ne, to je do osobe. Ja sam recimo zaposlena ali isto tako i organizovana pa tako da mogu organizovati vrijeme da projekat i tim ne trpi.
Dr.Cuddy

#4 Re: Tim za pokretanje projekta

Post by Dr.Cuddy »

Takođe, važno je napomenuti da spol, vjera, nacija, ili bilo kakvo drugo opredjeljenje ne igra nikakvu ulogu. Nema diskriminacije ni po kojem osnovu.
Post Reply