Tihić traži Boku

violentjack

#1 Tihić traži Boku

Post by violentjack »

\"

Sulejman Tihic trazi da se Boka Kotorska
pripoji BiH - 14. септембар 2004. у 18.03 (*.verat.net)

iz vecernjih Novosti:

14.09.2004. 23:37:06

Tihić traži Boku
D. STOJAKOVIĆ 14.09.2004, 18:51:02

Od stalnog dopisnika
BOSNA i Hercegovina će tražiti od Srbije i Crne Gore Boku Kotorsku! Ovu ideju izneo je bošnjački član Predsedništva BiH Sulejman Tihić u izjavi za sarajevsko “Oslobođenje”, komentarišući neuspeh potpisivanja međudržavnog sporazuma o razgraničenju.
Problem je u 40,45 kvadratnih kilometara teritorije uz reku Drinu, koja sada pripada BiH. Reč je o okolini hidrocentrala “Zvornik” i “Bajina Bašta”, kao i delu kroz koji prolazi pruga “Beograd - Bar” kod mesta Štrpci i u međurečju na prostoru opština Priboj i Rudo.
Naša država je uputila otvorenu ponudu da se postigne dogovor o razmeni teritorija, a da se potom potpiše sporazum o granicama, ali bosanska ili bolje reći bošnjačka strana beskompromisno odbija ovaj predlog i insistira da se sporazum potpiše u okviru sadašnjih granica.
Kada se pominje ovaj problem u federalnoj štampi se nebiranim rečima komentariše da je SCG okupirala deo BiH. Uobičajeno je da svakih mesec dana ministar civilnih poslova Safet Halilović, sa i bez povoda, za novine izjavi kako nema razmene teritorija sa SCG. Međutim, ovog puta u javnost je izašao Tihić.
- Istrajavaćemo na sporazumu o sadašnjim granicama, a kada ga potpišemo videćemo da li ćemo uopšte pristati na razmenu teritorija, odnosno da li ćemo možda tražiti Boku Kotorsku - rekao je za “Oslobođenje” Tihić.
Ovakva izjava može se opravdati predizbornom kampanjom za lokalne izbore u oktobru, koja je u punom jeku. Međutim, kada ovakve reči izgovori prvi čovek nacionalističke i najjače bošnjačke partije Stranke demokratske akcije onda se može sumnjati da je u pitanju i velikobošnjačka ideja.

Iako je Kopirano ideja je fina...Bosna mora dobiti Boku

\
:D
Ahmed.ibn.Fahalan

Post by Ahmed.ibn.Fahalan »

Boku i Sandžak :D ..to je jedini način da nam malo Sandžaklije popuste glavni grad :D
Ahmed.ibn.Fahalan

..i plodne vojvođanske oranice :D
violentjack

Post by violentjack »

Buduci da je veci dio Boke bio u Bosni do pocetka 1947 kada komunisticki mocnik Duro Pucar Stari prodaje Igalo..Njiivice..Sutomore..i baca zemlju koja je bila u BOsni od Tvrtka susjednoj Crnoj Gori

Ako je ipak to bilo nase kroz 1 i 2 svjetski rat..mora se vratiti nepravda nakon 1947 godine :x
Ahmed.ibn.Fahalan

Ama ne treba biti sitničav..POLA BALKANA NAMA POLA TURCIMA :D
violentjack

Post by violentjack »

Ahmed.ibn.Fahalan wrote:..i plodne vojvođanske oranice :D
Ne treba nam Vojvodina..Panonsko more ostavit za Balasevica i kompaniju

Mora se malo Jadrana..pa za Tvrtka Split je bio Bosanski kao i Makarska..a na Dubrovnik se moze baciti kamen iz Bosne..toliko je blizo BOSNE

Dajte nam mora :D
stidljiv

Post by stidljiv »

K'o nekad pa da svi budu zadovoljni :D
violentjack

Post by violentjack »

Ahmed.ibn.Fahalan wrote:Ama ne treba biti sitničav..POLA BALKANA NAMA POLA TURCIMA :D
Ma da ti je znati vec je sad pola Balkana osim Srbije Tursko

Albanci ne smiju nista bez njih..7.8 miliona stanovnika Bugaraske je u vazalskom stanju sa Turcima...Makedonija je prakticki Turska kolonija..

Albanci samo rade sto im Turci i AMerikanci kazu..nisu oni jaci igraci bez zaleda :D
violentjack

Post by violentjack »

stidljiv wrote:K'o nekad pa da svi budu zadovoljni :D
Da nekad za Tvrtka kad je Bosna imala par brodova..a i mora..sad smo suhi previse...ok JABLANICKO JEZERO NIJE MORE :lol: :D
stidljiv

Post by stidljiv »

Treba nama mora malo vise...recimo Boka i Dubrovnik...i mozda malo Makarske...dosta bi nam bilo :D
Ahmed.ibn.Fahalan

Ama ljudi dragi što ste mi to toliko skromni...Dalmacija do Istre..Istru nek uzmu Talijani da možemo preko granice u šoping :D ..Sandžak, pomjeriti granicu u srbiju gdje je nekad i bila..do predgrađa Zemuna :D ..a za ostalo ćemo lako :-)
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

stidljiv wrote:Treba nama mora malo vise...recimo Boka i Dubrovnik...i mozda malo Makarske...dosta bi nam bilo :D
bas si stidljiv...
ha nek trazi - ha ku**c ce za veceru....
violentjack

Post by violentjack »

Pogledaj mapu danas Hrvatske

Dubrovnik 4 km od granice..do 6 km zavisi koji dio grada

Srebreno 3 km od Bosne..poznati turisticki centar kod Dubrovnika

Cavtat mozda nekih 8 km max..ako i toliko

Ako se to moze razmijeniti za Kamenjar i zmije Gruda i Listice..Hrvati nam dadnu mora..Hercegovci ce biti u Matici a mi necemo imati plicak kraj Neuma

SVi sretni Hrvati imaju jos vise kamenjara..a mi mora :D :-? :-?
stidljiv

Post by stidljiv »

u_prolazu2 wrote:
stidljiv wrote:Treba nama mora malo vise...recimo Boka i Dubrovnik...i mozda malo Makarske...dosta bi nam bilo :D
bas si stidljiv...
ha nek trazi - ha ku**c ce za veceru....
Sta ti imas protiv ove ideje jeli ????? 8-)
violentjack

Post by violentjack »

U prolazu pogledaj realno stanje Srbiji fali do mora..ok ima dijelova gdje ste vecina na moru Budva te Herceg Novi..ali geografija vas prca

Bar je skoro Muslimanski 33% a Ulcinj je Albanski

Dotad kupaj se na Dunavu..i zamisljaj da je'' to Srpsko more''
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

violentjack wrote:Pogledaj mapu danas Hrvatske

Dubrovnik 4 km od granice..do 6 km zavisi koji dio grada

Srebreno 3 km od Bosne..poznati turisticki centar kod Dubrovnika

Cavtat mozda nekih 8 km max..ako i toliko

Ako se to moze razmijeniti za Kamenjar i zmije Gruda i Listice..Hrvati nam dadnu mora..Hercegovci ce biti u Matici a mi necemo imati plicak kraj Neuma

SVi sretni Hrvati imaju jos vise kamenjara..a mi mora :D :-? :-?
da imas pravo, trebalo bi vise napraviti vasu bosnjacku drzavu s nekim teritorijem, jer nema smisla se vise kriti iza bih. bih=jugoslavija.
evo bas citam pametan clanak:
"Treba konačno priznati da ne samo zbog svoje kompliciranosti, nefunkcionalnosti i skupoće već zbog svoje nedemokratičnosti i nejednake pozicije triju naroda u BiH daytonska BiH nije i ne može biti samoodrživa država.
Zapravo, to je samo jedan prostor nad kojim vlada visoki predstavnik sam ili preko više ili manje poslušnih domaćih političara. Ako se tri naroda ne mogu složiti oko strukture BiH i prava koji će za sve biti isti, onda zbilja ne treba više ni inzistirati na BiH. Ona, naime, nema u tom slučaju razlog svoga postojanja."
violentjack

Post by violentjack »

Ne trazi..sto vi trazite 41 km 2 Bosne?

Covjek samo aludira..iako vjerujem da nisi ni procitao post..da ako Srbija dobije tih 41 km2..Bosna ce traziti Boku.,.a fali nam oko 75km2 do toga

Naravno ostatak bi namirili..ima u Perucici dosta zemlje a sama dzungla

Srbi su sami rekli da su spremni igrati po principu km2 za km2

Gdje ti vidis tu nepravdu
:roll:
violentjack

Post by violentjack »

da imas pravo, trebalo bi vise napraviti vasu bosnjacku drzavu s nekim teritorijem, jer nema smisla se vise kriti iza bih. bih=jugoslavija.

Bosnjacka drzava i kad bi se pravila bi cinila jednih 90% danasnje BOsne..zapad Srpske mozete zaboraviti vec sad..ionako se ne uklapa u geografsko stanje

A Sandzak..Kosovo..mislim ako zelite stvaranje nacionalnih drzava...Bosnjacka drzava ce biti veca od Srbije pa vi izvolite

I Ja se slazem sa tim..sto bi jedan u Tutinu zivjeo u Srbiji 95% Bosnjaka deklarisanih

Opet eto vam Sekovici za Tutin..a dalje cemo vidjeti

Hrvatska ima neprirodne granice sa Bosnom..ai BOsna sa njom..nek nam dadnu Prevlaku..ianako je sami kamenjar tamo..mi cemo im dati Posusje.,..mozda i jeste podjela ali fini ja tebi a ti meni..a ne uzimaj dio a ne dobijas nista...racun bez krcmara
Ahmed.ibn.Fahalan

E kad si to lijepo skonto evo ti još jedna informacija za dumanje..mi vas samo čekamo da se opet uhvatite za pušku pa da sad, kad smo svi fino naoružani, sastavimo mi odavde a Albanci sa Kosova pa živi bili pa vidjeli kolika će biti ta Bosna i hoće li je biti :D
Ahmed.ibn.Fahalan

A mađari artiljerijom sa sjevera :D ..e to bi platio da gledam :D
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

Ahmed.ibn.Fahalan wrote:A maðari artiljerijom sa sjevera :D ..e to bi platio da gledam :D
sta je s hrvatima ?
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

violentjack wrote:da imas pravo, trebalo bi vise napraviti vasu bosnjacku drzavu s nekim teritorijem, jer nema smisla se vise kriti iza bih. bih=jugoslavija.

Bosnjacka drzava i kad bi se pravila bi cinila jednih 90% danasnje BOsne..zapad Srpske mozete zaboraviti vec sad..ionako se ne uklapa u geografsko stanje

A Sandzak..Kosovo..mislim ako zelite stvaranje nacionalnih drzava...Bosnjacka drzava ce biti veca od Srbije pa vi izvolite

I Ja se slazem sa tim..sto bi jedan u Tutinu zivjeo u Srbiji 95% Bosnjaka deklarisanih

Opet eto vam Sekovici za Tutin..a dalje cemo vidjeti

Hrvatska ima neprirodne granice sa Bosnom..ai BOsna sa njom..nek nam dadnu Prevlaku..ianako je sami kamenjar tamo..mi cemo im dati Posusje.,..mozda i jeste podjela ali fini ja tebi a ti meni..a ne uzimaj dio a ne dobijas nista...racun bez krcmara
bojim se da je tvoj racun bez krcmara. kome ces ti "davati" posusje, koliko to bosnjaka zivi u posusju. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

Ahmed.ibn.Fahalan wrote:E kad si to lijepo skonto evo ti jo¹ jedna informacija za dumanje..mi vas samo èekamo da se opet uhvatite za pu¹ku pa da sad, kad smo svi fino naoru¾ani, sastavimo mi odavde a Albanci sa Kosova pa ¾ivi bili pa vidjeli kolika æe biti ta Bosna i hoæe li je biti :D
hrvati i srbi bi ovaj put bili na istoj strani, pitaj hrvate i srbe !
Ahmed.ibn.Fahalan

Hrvati su sa vama završili (vidi pod srpska krajina :D ),,a ovo za Dalmaciju i Mađare je..ako se nije dalo primjetiti..zajebancija, kao što je po mom mišljenju cijela ova tema..jer ne mogu da vjerujem da bi ikakva razmijena teritorija mogla da prođe NI U LUDILU. To su samo Tihićeve neke halucinacije po kojima je on poznat. Ono što će se desiti je da će srbija morati da vrati teritoriju koju su okupirali od Bošnjaka..jer je to privatna zemlja u vlasništvu Bošnjaka..ili to ili će opet početi nova agonija sa evropskom unijom i uslovljavanjima itd..bojim se da je vama ova druga varijanta puno draža jer vam se sva politika bazira na "zašto jednostavno kad može komplikovano" :-)
violentjack

Post by violentjack »

Hrvati ne bi bili sa Srbima..jer znam zivjeo sam u Hrvatskoj..znam kako vas gotive..znam da ima dosta Hrvata koji sanjaju Hrvatski Srijem..te Zemun kao zadnji grad Istocne HRVATSKE

Hrvati bi se udruzili sa Srbima..protiv Bosnjaka koji su ne samo vec uticajniji po Hrvatskoj pokupovali su masu kuca bivsih Krajiskih Srba ai masa ih ima Hrvatsko drzavljanstvo

Ipak u Hrvatskoj bi preovladao Jedna nacija druga vjera..sa vama bi zavrsili kao sa Stepincem

Zaboli me za Hrvatsku a i za Srbiju..ali zar bi Hrvati isli na uzimanje Posusje..Gruda kamenjara..dok ih u Zemunu..Apatinu ceka tako lijepa zemlja

Moj jarane u prolazu..ne znas geografiju a ne znas kako bi vas Hrvati elegentno od......

Tu su Madari covjece pola Vojvodine traze..BUgari traze Dimitrovgrad i Blagoevgrad..pa cak i Pirot..Nis..

Hrvati jos uvijek zive u Zemunu neki..niste vi jedini sa nekim zacrtanim nacionalnim ciljevima

Vlasi po TImockoj krajini...jarane ti ne znas kakvo je stanje u Srbiji

Bosnjaci mogu da udare na Posusje.,jer je to legalno dio nase domovine..i svaki oblik Hrvatske intervencije je agresija

Bosnjaci cine vecinu stanovnistva u Bosni preko 50%..i po tom principu Bosna je nasa..iako ste neformalno okupirali dio BOsne

Sad da li bi Hrvoje isao na Bosnjaka i borio se za Posusje..kad ga ceka lepi Apatin, Sombor..ZEMUN..RAZMISLI DA SI HRVAT GDJE BI TI STA TRAZIO

NE RAZMISLJAS..NADAS SE DUBOKO NEKOM SRPSKO-HRVATSKOM SPORAZUMU..ALI HRVATSKA TO NIKAD NE BI HTJELA..OSIM AKO NE DODU NEKI HDZ-OVI KADRI POPUT IVICA PASALICA..ALI TI SU DUBOKO OTISLI DOLE
Post Reply