Sacirbegovic je inace covjek koji je prihvatio naziv "Republika Srpska".Sulejman Tihić wrote: Sulejman Tihić, nakon posjete SAD, za "Dnevni avaz"
Ne stidim se ljudi koji su branili BiH
Trebalo ga je i za to optuziti!
Sacirbegovic se nahapao love, ali Tihicu su troskove putovanja i boravka platili BiH poreski obveznici. Zato bi on trebao da misli svojom glavom, ali posto SDA glava nema obraza moze svakako.kekec wrote:Sacirbegovic zaboravio ono malo naseg jezika sto ga je naucio dok je hapao lovu, pa Tihic isao da ga malo podsjeti.
Grijesis moj Fair. Tihic je put platio svojom ustedjevinom (znam sigurnoFair Life wrote:Sacirbegovic se nahapao love, ali Tihicu su troskove putovanja i boravka platili BiH poreski obveznici. Zato bi on trebao da misli svojom glavom, ali posto SDA glava nema obraza moze svakako.kekec wrote:Sacirbegovic zaboravio ono malo naseg jezika sto ga je naucio dok je hapao lovu, pa Tihic isao da ga malo podsjeti.
nuto mu culahicaC Str wrote:Vjerovatno je i ovo iz vlastitog dzepa...
Zid placa-Turneja Zlaja `99
Opet laze !OSLOBODJENJE, 27.9.2004. wrote:Zlatko Lagumdzija odgovara na optuzbe Sacirbegovica i Tihica
Izetbegovic je kazao: Muhamede, vrati pare
Predsjednik SDP Zlatko Lagumdzija porucio je u nedjelju da je bivsi bh. sef diplomatije Muhamed Sacirbegovic cekao Izetbegovicevu smrt da bi se mogao na njega lazno pozvati. Odgovarajuci na Sacirbegovicevu optuzbu da se preko njega razracunavao sa Alijom Izetbegovicem, kao i na ono sto mu je nakon tajnog susreta Tihic-Sacirbagovici u Njujorku spocitao aktuelni predsjedavajuci Predsjednistva BiH, Lagumdzija podsjeca kako je Izetbegovic davno u javnosti porucio da je Muhamed njegovo veliko raocaranje.
Potjernica
U saopcenju za javnost Lagumdzija je podsjetio da je Muhamed Sacirbegovic bjegunac pred bh. pravosudjem, te da je za njim izdata medjunarodna potjernica zbog pljacke drzavnog novca u iznosu od preko pet miliona KM. “Americke vlasti su ga zatvorile prije 16 mjeseci, odnosno u toku vladavine aktuelnog predsjednika Predsjednistva Sulejmana Tihica i njegove stranke. Da li ga je tada gospodin Tihic za nesto zamijenio, nije mi poznato, ali to sigurno nije moglo biti zbog “sest Alziraca” koji su deportovani iz zemlje prije skoro tri godine, kaze Lagumdzija u odgovoru na optuzbu kako je Sacirbegovica zamijenio za clanove Alzirske grupe. Lagumdzija podsjeca da su protekle skoro cetiri godine od kada je predsjednik Izetbegovic javno pozvao Muhameda Sacirbegovica da dodje u zemlju i stane pred bh. pravosudje. “Nazalost, Sacirbegovic se nije odazvao na taj apel vec je cekao Izetbegovicevu smrt da bi se mogao na njega lazno pozivati, primijetio je Lagumdzija i dodao kako je Izetbegovic njemu osobno, ali i citavoj bh. javnosti, 2001. godine porucio da je zbog toga “Muhamed njegovo veliko razocarenje”. Predsjednik SDP tvrdi da Sacirbegovic siri nove lazi kada kaze da mu je Ivica Misic rekao da nisu zainteresovani za njega nego za predsjednika Izetbegovica.
Susret na koncertu U2
“Sa Muhamedom Sacirbegovicem sam se sreo par puta u zivotu, a zadnji put na koncertu grupe U2 na Kosevu. Nikada sa njim nisam vodio bilo kakav razgovor niti pokazao potrebu da mu bilo sto porucujem. On i njegov otac su od mene trazili, preko posrednika, da se sretnemo kada sam bio ministar vanjskih poslova ali mi nikad nije padalo na pamet da to uradim. Imao sam uvijek istu poruku koju je dobio i od Izetbegovica: “Muhamede vrati pare, vrati se u Bosnu i Hercegovinu i brani se pred institucijama ove zemlje, a ne pred bilo kojim pojedincem”, stoji u Lagumdzijinom saopcenju . Na optuzbu da se tokom vladavine Alijanse za promjene obracunavao sa braniteljima BiH, Lagumdzija ne zeli odgovarati, navodeci kako su on, Tihic i Sacirbegovic dovoljno dokazali sta misle o braniteljima. “Tihic je rat proveo kao sluzbenik Fikreta Abdica, a potom maticar u Sacirbegovicevoj diplomatiji. Prije nekoliko mjeseci je kao vrhovni komandant poslao preko noci sve generale Armije RBiH u penziju zajedno sa onima koje zbog agresije potrazuju Sud u Hagu. Sacirbegovic je upamcen kao ministar vanjskih poslova RBiH i covjek koji je Karadzicu 1995. godine potpisao medjunarodni “rodni list” Republike Srpske, a danas se sprema za svjedoka odbrane Slobodana Milosevica u Hagu, kaze Lagumdzija. Na kraju navodi kako je “za razliku od pomenuta dva borca, koja su se neki dan o drzavnom trosku sreli u Njujorku”, njemu iz rata ostalo sjecanje na 12 mjeseci borbe za zivot u bolnici i 12 teskih operacija kao clanu ratnog Predsjednistva i Vlade RBiH koji je ranjen od agresorske granate u okruzenom gradu Sarajevu.
Nene, rodice i njihov mali
Pozivajuci se na tajni susret Tihica sa Muhamedom i Nedzibom Sacirbegovicem u Njujorku, predsjednik SDP kaze da, za razliku od njega, Tihic nije samo pristao na susret sa medjunarodnim prevarantom, vec se pravda cinjenicom da je to ucinio zbog toga sto se radi o “njegove nene rodice malom”. “Time je poslao jasnu poruku i pokazao da su drzavne institucije i pravosudje Bosne i Hercegovine nemocne pred kriminalom koji ima zastitu mocnih rodjaka i stranackih vodja”, kaze Lagumdzija.
Ako se ovo gore odnosi na mene, samo da potane evidentno, ja sam za multietnicnost, meni razlolikost ne smeta, ali nisam za sovinizam, fanatizam i ostalo, tako kad malo bolje pomislim, izgleda da se mi slazemobosniaque wrote:i mi ovde na forumu imamo ljudi koji izgleda imaju usi i oci po cijelom svijetu pa sve znaju i cuju kako je ko pare pokro, i ovi sto imaju ideju o multietnictosti neka malo odu pa CHETNITETU pa tamo malo propagiraju multietnicnost!!