Tihić napustio Washingtonske pregovore

Post Reply
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

koje ste vi cvake....
jos se naglabate sa Dexxom....
:-)

Murate, novog rata nece biti, prije ce narod krenuti na politicare, PA MAKAR SVAKI NA SVOG...
DEXX, za tebe nema dijagnoze i reci cu ti da si dokaz da je evolucija jos uvijek u toku i da je vrijeme da sidjes s drveta....

PUN MI JE K(ofer) ONIH STO MENI PRICAJU KAKO JE MENI PRED VRATMA.
Da, galamim, vidim da se ne cujem daleko :D
Prenj

Post by Prenj »

Dexx wrote:
Prenj wrote:I kao prvi konkretni korak ti bi protjerao Ljubisu Markovica :lol:
Sa vlasti da budem iskren da. Kada bi BiH bila istinski multikulturna i kad bi bila obnovljena famozna "tigrova koza" neka ga ako je sposoban. U suprotnom on i ne samo on nego svi druge nacionalnosti u pretezito bosnjackim sredinama su veliki sigurnosni, politicki, ini ali i ekonomski rizik za same Bosnjake. Pa sjetimo se reformista i Kecmanovica i Kalinica? Reformisti uzese hrpu bosnjacki glasova i onda se raspadose. Kecmanovic radio za DB Srbije, Kalinic skinuo odijelo i obukao sajkacu i opanke i gusla li gusla? Moguce da Markovic nije los medjutim ipak tolikog rizika ne vrijedi da bi bio na vlasti u drzavi u kojoj postoji Republika SRPSKA gdje je velika vecina Bosnjaka istjerana ili pobijena?

Inace vidim volis mene optuzivati za nekakve ekstremne vizije, ali nikako da se izjasnis koja je tvoja vizija BiH?
Ta dva supka su bili u reformistima koji su svakako izgubili na izborima 1990.
Bosnjaci su u ogromnoj vecini 1990. glasali zai SDA, pa sta im je to pomoglo?
Daleko se bolje organizovala i odbranila Tuzla predvodjena izdajnikom-reformistom Beslagicem, nego neki cisti bosnjacki krajevi gdje je pobijedila SDA.

Moja vizija BiH je jednostavna: To bi trebala biti dobro organizovana drzava u kojoj je strogo odvojena sudska, zakonodavna i izvrsna vlast, u kojoj se strogo postuju socijalna prava njenih gradjana, u kojoj se strogo kaznjava svaki vid korupcije, kriminala, i uopste bezakonja, u kojoj se postuju nacionalna prava svih njenih naroda, u kojoj se postuju vjerske slobode njenih gradjana, ali u kojoj je vjera strogo odvojena od drzave.
gavrilo

Post by gavrilo »

Prenj wrote:Moja vizija BiH je jednostavna: To bi trebala biti dobro organizovana drzava u kojoj je strogo odvojena sudska, zakonodavna i izvrsna vlast, u kojoj se strogo postuju socijalna prava njenih gradjana, u kojoj se strogo kaznjava svaki vid korupcije, kriminala, i uopste bezakonja, u kojoj se postuju nacionalna prava svih njenih naroda, u kojoj se postuju vjerske slobode njenih gradjana, ali u kojoj je vjera strogo odvojena od drzave.
"jednostavna" ... :roll:

ipak... prenj for preizdent :thumbup:
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa...

Post by OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... »

Dexx wrote:Precizno rjesenje nama treba ne pametovanje? Inace gdje su ti Hrvati i Srbi multietnicki? Kako vidimo HDZ odnosno SDS i sateliti dobivaju bezrezervnu podrsku Srba i Hrvata. I cak kod Hrvata je to i jos vise izrazeno u vidu podrske HDZ u svim izborima od Daytona do danas? Znaci na osnovu cega ti tvrdis da i postoje multietnicki Srbi i Hrvati? Nije valjda da one u SDP-u koji ce dobiti negdje vlast u bosnjackim opcinama takve nazivas iz uvjerenosti, ne zeljom za vlasti?
Hrvati i Srbi nikako ne mogu biti multietnicni. U suprotnom, nebi bili Srbi i Hrvati. Neces vjerovati ali cak su i Bosnjaci monoetnicni.
Valjda si htio pitati za kakav oblik drzavnog uredjenja se zalazu. Odgovor na tvoje pitanje je DA, ima ih, samo u trenutnom balansu politickih snaga ne mogu doci do izrazaja.
Qwert

Post by Qwert »

Americka logika:

- Kosovo ili
- RS

Sta je lakse? Ne mogu im oboje oduzeti.

Hrvati imaju potpuno pravo na svoj etintet ako rs ostane.

Tri nacionalne regije, od 6-7 ukupno bi nekako bilo najbolje resenje. Ali....
rei

Post by rei »

A wrote:
rei wrote:
Infamous wrote: I jos nesto,ovdje se prica o multietnicnosti: kako tu ideju sprovesti,
kada se istom mahu sprovodi aparthajd.....
Kada u Grudama,Bijeljini,zapadnom Mostaru budu ispunjene
norme za jedno multietnicko drustvo,onda mozemo reci,
"yes,ovo je multienticka drzava BiH sa 3 konstituivna naroda"
e to ja pitam :? sta je sa ostatkom domovine , sta i kako :? :-)
Valjda cemo se svi ovdje sloziti sa tim da je idealno rjesenje za BiH - multietnicnost. Ali kako doci do nje? Ako se kao princip djelovanja uzme "oni nisu multietnicni, sto bi mi bili" onda:
1 - ispade da je to neka muka biti multietnican, kad je toliko tesko, pa necemo da se trudimo ako nece ni drugi
2 - ispade da poistovjecujemo "nase" Srbe, Hrvate, Bosance (nemuslimane koji hoce da zive u mjesanoj sredini) sa "onim tamo", koji niposto nece
3 - ispade da treba privremeno istjerati "nase" Srbe, Hrvate sa podrucja multikulti da bi:
3.a - bilo 1:1 sa neprijateljem (mogu oni, evo i mi cemo)
3.b - da istjerani Srbi i Hrvati "sire multikulturu kod sebe"

Jer - sta neki sarajevski Hrvat (prozvan tako od kako je konstitutivan, do tada je mozda bio Bosanac) ima sa manjkom multikulture u zapadnom Mostaru? Na koji nacin on moze utjecati na ljude koji mu nisu ni partijski drugovi, ni sugradjani?

vala A ti to sve izokrenu.... nije pitanje svih pitanja sta je dobro za Bosnu
za Bosnu jeste dobro multieticnost, i nije multieticnost tegoba i muka
sada onima koji zive tu multieticnost, multikulturalnost , nego je
muka svih muka ovdje sto su drugi narodi obespravljeni, diskriminirani
u Rs ili ti u zapadnoj hercegovini , znaci u pitanju su prava tih ljudi iako su konstutivni narodi ova nase domovine......
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

gavrilo wrote:
Murat Sabanovic wrote:samo rat moze izbrisati republiku srpsku....
nece srbin lahko potpisati ....
jeste da je rat ruzan pojam ali se samo njime rep.srpska ukida....

tihic je picka kao politicar,ali treba pozdraviti njegov gest

murate drzi se ti muvanja forumasica ... :wink:
gavro ne bi volio da sam u pravu ,ali mislim da jesam
republika srpska sprijecava napredak i tebe i mene
beograd jos pamti kosovski boj i dan danas ga neda od "turaka"
da li ce bosanski srbi, dati tu "svoju" drzavicu mirnim putem? cisto sumnjam
Duh bez sjekire

Post by Duh bez sjekire »

Tulipan wrote:
Duh bez sjekire wrote:Kako u Avazu pise,Klempo je otisao zato jer je Hays digao ton na njega a ne zbog bosnjackih interesa.Sta ces, nije covjek navikao da vicu na njega,Aljo je komande ,vazda izdavao sapatom. :)
Pa eto, potpisali su neku izjavicu,vise nije bilo realno ni ocekivati.
Ma nisu Srbi imali tako strasan nastup,glavna naredba iz Beograda je ocito bila da uspore progres i razvoj u Be-Ha,dok Srbiji traju pregovori oko Kosova i pridruzenja EU.Jer su svjesni da ce tada biti izlozeni nevjerovatnim pritiscima i ucjenama,pa ce im 'rs' i nerijesena situacija u Be-Ha doci kao nekakav adut i protuteza.
U tome su donekle uspjeli,razvodenili su pregovore i izjavu i kupili nesto vremena.Medzutim,ne i previse vremena jer ce se cirkus nastaviti vrtiti i do marta ce morati i dalje traziti 'novi ustav'.Normalno da se do tada nece donijeti ali se pritisak na njih nastavlja.
Klempo bi se trebao ljepse i diplomatskije ponasati.Ovo sto radi je kontraproduktivno.Dedo je odlucio da izmedzu rata i visedecenijskog pregovaranja,prihvatimo pregovaranje i sad nam valja to izdurati.
Klempo je valjda svjestan da ce pregovori trajati 30-40 godina i da on za svoga zivota nece nista uraditi,zato ne shvatam cemu srklet.
Jos ovo o multikulturalnosti.Jednoga dana ,kada u Bosni bude 70% Bosnjaka bice Bosna i multikulturna i gradzanska i funkcionalna i normalna drzava a do tada nam valja jedino raditi,raditi,raditi i samo RADITI. :D
.Jednoga dana ,kada u Bosni bude 70% Bosnjaka bice Bosna i multikulturna i gradzanska i funkcionalna i normalna drzava

Baš će biti multikulturalna! Samo me zanima kako će se postići takva multikulturalnost možda se primijeni model sa Kosova od 1974. pa do dana današnjeg. Budimo realni takva multikulturalnost ipak nije moguća u Behadiji.
Pozdravljam te iz Sarajeva,nekad drugog najveceg srpskog grada u Jugoslaviji)

Pa stvar je jednostavna,kada Bosnjaka bude 70 % ,moci cemo na referendumu tuci svakoga a kako su Bosnjaci proeuropski,moderni i multikulturalno(dokaz Sarajevo i Tuzla,socijalisticka i multikulturna uprista) nasrtojen narod i kako volimo svoju zemlju za razliku od nasih komsija.Tada nam niko nece stajati na putu da napravimo Svicarsku na Balkanu,ma koju Svicarsku, Bosnu.To se moze zaustaviti samo na jedan nacin,kako su pametne glave iz SANU-a skontale davno,pokoljem i raseljenjem Bosnjaka.Medzutim istorijska prilika im je propala i tesko da ce dobiti opet sansu.Sto jedan moj prijatelj zna reci;A koje drugo poluvrijeme,oni su sve svoje davno odigrali.Izgradnja Bosne je tek pred nama.Za ostvarenje toga trebace dosta cekati,decenije.Ali ako je za mene kasno,za moju djecu nije.
Prenj

Post by Prenj »

Duh bez sjekire wrote:

Pa stvar je jednostavna,kada Bosnjaka bude 70 % ,moci cemo na referendumu tuci svakoga a kako su Bosnjaci proeuropski,moderni i multikulturalno(dokaz Sarajevo i Tuzla,socijalisticka i multikulturna uprista) nasrtojen narod i kako volimo svoju zemlju za razliku od nasih komsija.Tada nam niko nece stajati na putu da napravimo Svicarsku na Balkanu,ma koju Svicarsku, Bosnu.To se moze zaustaviti samo na jedan nacin,kako su pametne glave iz SANU-a skontale davno,pokoljem i raseljenjem Bosnjaka.Medzutim istorijska prilika im je propala i tesko da ce dobiti opet sansu.Sto jedan moj prijatelj zna reci;A koje drugo poluvrijeme,oni su sve svoje davno odigrali.Izgradnja Bosne je tek pred nama.Za ostvarenje toga trebace dosta cekati,decenije.Ali ako je za mene kasno,za moju djecu nije.
Dok ti docekas tih 70%, nakon kojih ce sami med i mlijeko poteci, nasi korumpirani politicari ce ovu zemlju skroz rasprodati.
I onda: Bosnjo ce biti svoj na svome = radice za 300km u lokalnoj podruznici nekog svjetskog ili komsijkog kapitaliste, ako bude imao srece.
Ali da, ici ce u dzamiju, ucit ce bosanski u skoli.

Isto vrijedi i za druga dva nacionalna sna unutar BiH.

Osim za korumpiranu elitu sa sve tri strane. Njima ni sada nista ne fali.
Apsolutno nista.
gavrilo

Post by gavrilo »

Murat Sabanovic wrote:gavro ne bi volio da sam u pravu ,ali mislim da jesam
murate pusti mitologiju na stranu ... :wink:

kao prvo rs nije drzava. kao drugo isto se tako govorilo da li ce bosanski srbi dati vojsku i ostale nadleznosti mirnim putem, pa su na kraju ipak dali (istina zahvaljujuci pritisku sa strane).

vecina diskutanata ne shvata razmisljanje prosjecnog srbina (dugo vremena nisam ni ja shvatio bosnjake. inace jedan od razloga zasto sam clan sa-xa). evo ja cu otvoreno reci zasto se prosjecan srbin zalaze za rs (napomena: ovo nije moje misljenje). sada ce se neki da smiju ... osjecaju se ugrozenim od bosnjaka (zvuci paradoskno ali istina). pogledaj sta dexx pise (a ne shvata da sa svojim stavom pomaze srpskim nacionalistima i ladikalima)... kada nas bude 70%... tad cemo to i to. razumijes sada zasto ce sds vjecno da bude na vlasti? uvjek ce ti moroni moci da pokazu na dexxa i njegove istomisljenike...

inace ja tvrdim i stojim iza toga, onog dana kada se ukinu i zabrane jednonacionalne stranke, rs ce da nestane sama od sebe.

murate mi se nalazimo u vrazijem krugu. nadam se da cemo da nadjemo izlaz...
rei

Post by rei »

A wrote:
rei wrote:vala A ti to sve izokrenu.... nije pitanje svih pitanja sta je dobro za Bosnu
za Bosnu jeste dobro multieticnost, i nije multieticnost tegoba i muka
sada onima koji zive tu multieticnost, multikulturalnost , nego je
muka svih muka ovdje sto su drugi narodi obespravljeni, diskriminirani
u Rs ili ti u zapadnoj hercegovini , znaci u pitanju su prava tih ljudi iako su konstutivni narodi ova nase domovine......
Ali tim obespravljenim ljudima se nece pomoci time sto ce se i kod nas ukinuti multietnicnost, protjerivanjem nemuslimana, ili favorizovanjem Bosnjaka spram ostalih. Valjda bi im bilo korisnije da se, po principu reciprociteta, zahtijeva isti tretman Bosnjaka u RS kakav imaju Srbi u Sarajevu, a ne ove Dexxove mjere "protjerati Srbe, makar sa odgovornih mjesta".

to sa Dexxom raspravi a ne samnom ja tako nesto nisam ni pomenula,
zahtjevati isti tretman za Bosnjake .... cini mi se nista dok se svijest tih Hrvata i tih Srba ne promijeni i ne pocnu glasati za one koji su za gradjansku drzavu....... :roll:
Tulipan

Post by Tulipan »

Duh bez sjekire wrote:
danas wrote:
Prenj wrote: Meni se opet cini da je Dexxov jedini problem Ljubisa Markovic i njemu slicni, normalni ljudi, da namiri ko zna kakve racune.
Cista patologija :(
moguce, nemam pojma -- nisam previse pratila lik i djelo kolege dexxa...

ali cinjenica je da RS nema ovaj 'problem' -- oni su svakog potencijalnog "ljubisu markovica" poslali ili na ahiret ili u izbjeglistvo. 100 ljubisa markovica sa ove strane nece promijeniti nista bitno, jer tamo i dalje nema nijedan. :( i kako sad ja da gradim neku multi-kulturnu, multi-etnicku drzavu? sa kim?
Pa vidi ???? :D :D :D :D
Sastavila si dvije smislene rijeci. :D :D :D
Svi nešto spominju čiste teritorije kod ovih ili onih a šta je sa glavnim nam gradom. Koliko je on multietničan. Nemojte mi sada spominjati kako su vjerski objekti tokom rata u Sarajevu sačuvani. Grad čine ljudi a ne objekti.

Prisjetimo se da je gradsko vijeće glavnoga nam grada već pokazalo na djelu svoju "multietničnost".
Prenj

Post by Prenj »

gavrilo wrote:
Murat Sabanovic wrote:gavro ne bi volio da sam u pravu ,ali mislim da jesam
murate pusti mitologiju na stranu ... :wink:

kao prvo rs nije drzava. kao drugo isto se tako govorilo da li ce bosanski srbi dati vojsku i ostale nadleznosti mirnim putem, pa su na kraju ipak dali (istina zahvaljujuci pritisku sa strane).

vecina diskutanata ne shvata razmisljanje prosjecnog srbina (dugo vremena nisam ni ja shvatio bosnjake. inace jedan od razloga zasto sam clan sa-xa). evo ja cu otvoreno reci zasto se prosjecan srbin zalaze za rs (napomena: ovo nije moje misljenje). sada ce se neki da smiju ... osjecaju se ugrozenim od bosnjaka (zvuci paradoskno ali istina). pogledaj sta dexx pise (a ne shvata da sa svojim stavom pomaze srpskim nacionalistima i ladikalima)... kada nas bude 70%... tad cemo to i to. razumijes sada zasto ce sds vjecno da bude na vlasti? uvjek ce ti moroni moci da pokazu na dexxa i njegove istomisljenike...

inace ja tvrdim i stojim iza toga, onog dana kada se ukinu i zabrane jednonacionalne stranke, rs ce da nestane sama od sebe.

murate mi se nalazimo u vrazijem krugu. nadam se da cemo da nadjemo izlaz...
Slazem se.
Stranacka organizovanost na nacionalnoj osnovi u BiH, moze da vodi samo daljnim nacionalnim podjelama.
I obratno.
gavrilo

Post by gavrilo »

A wrote: zahtjevati isti tretman za Bosnjake .... cini mi se nista dok se svijest tih Hrvata i tih Srba ne promijeni i ne pocnu glasati za one koji su za gradjansku drzavu....... :roll:
Polako... doci ce i oni tobe... ja ne gubim nadu ;)[/quote]

iskreno mi reci koja je to bosnjacka gradjanska opcija?
rei

Post by rei »

A wrote:
rei wrote:to sa Dexxom raspravi a ne samnom ja tako nesto nisam ni pomenula,
zahtjevati isti tretman za Bosnjake .... cini mi se nista dok se svijest tih Hrvata i tih Srba ne promijeni i ne pocnu glasati za one koji su za gradjansku drzavu....... :roll:
Polako... doci ce i oni tobe... ja ne gubim nadu ;)

ja sam pesimista ..... :-?
Tulipan

Post by Tulipan »

Duh bez sjekire wrote:
Tulipan wrote:
Duh bez sjekire wrote:Kako u Avazu pise,Klempo je otisao zato jer je Hays digao ton na njega a ne zbog bosnjackih interesa.Sta ces, nije covjek navikao da vicu na njega,Aljo je komande ,vazda izdavao sapatom. :)
Pa eto, potpisali su neku izjavicu,vise nije bilo realno ni ocekivati.
Ma nisu Srbi imali tako strasan nastup,glavna naredba iz Beograda je ocito bila da uspore progres i razvoj u Be-Ha,dok Srbiji traju pregovori oko Kosova i pridruzenja EU.Jer su svjesni da ce tada biti izlozeni nevjerovatnim pritiscima i ucjenama,pa ce im 'rs' i nerijesena situacija u Be-Ha doci kao nekakav adut i protuteza.
U tome su donekle uspjeli,razvodenili su pregovore i izjavu i kupili nesto vremena.Medzutim,ne i previse vremena jer ce se cirkus nastaviti vrtiti i do marta ce morati i dalje traziti 'novi ustav'.Normalno da se do tada nece donijeti ali se pritisak na njih nastavlja.
Klempo bi se trebao ljepse i diplomatskije ponasati.Ovo sto radi je kontraproduktivno.Dedo je odlucio da izmedzu rata i visedecenijskog pregovaranja,prihvatimo pregovaranje i sad nam valja to izdurati.
Klempo je valjda svjestan da ce pregovori trajati 30-40 godina i da on za svoga zivota nece nista uraditi,zato ne shvatam cemu srklet.
Jos ovo o multikulturalnosti.Jednoga dana ,kada u Bosni bude 70% Bosnjaka bice Bosna i multikulturna i gradzanska i funkcionalna i normalna drzava a do tada nam valja jedino raditi,raditi,raditi i samo RADITI. :D
.Jednoga dana ,kada u Bosni bude 70% Bosnjaka bice Bosna i multikulturna i gradzanska i funkcionalna i normalna drzava

Baš će biti multikulturalna! Samo me zanima kako će se postići takva multikulturalnost možda se primijeni model sa Kosova od 1974. pa do dana današnjeg. Budimo realni takva multikulturalnost ipak nije moguća u Behadiji.

Ja ću te opet ispraviti jer je prije rata više Srba bilo u Nišu i Novom Sadu nego u Sarajevu.

Ne vidim kako će se ostvariti tih 70% osim nekim nasillnim metodama a ne vjerujem da će druga 2 naroda sjediti skrštenih ruku i čekati.
gavrilo

Post by gavrilo »

A wrote:
gavrilo wrote:
A wrote: Polako... doci ce i oni tobe... ja ne gubim nadu ;)
Ako mene pitas - ne znam.
pa tema je kada ce srbi i hrvati glasati za gradjansku opciju ... zato pitam koja je to istinska gradjanska opcija kod bosnjaka?
gavrilo

Post by gavrilo »

A wrote:Pa ne mislim na gradjansku opciju Srba, Hrvata, Bosnjaka, Jevreja, Ceha.... nego valjda na zajednicku gradjansku opciju.
Trenutno, osim SDP-a, ne vidim nista ni slicno pravoj gradjanskoj opciji.
izvini onda... nesporazum :wink:

sdp... hm... dok sam bio mladji glasao sam za njih. sada me vise ni oni ne privlace. da budem iskren, ne znam vise za koga da glasam...
gavrilo

Post by gavrilo »

A wrote:Ako nema bolje opcije, onda - ili izmisli novu, osnuj stranku i kreni jablane, kreni.... ili biraj najmanje losu.
da li bi glasala za mene :D
gavrilo

Post by gavrilo »

A wrote:
gavrilo wrote:da li bi glasala za mene :D
Kud cu za Srbina :shock: :-? :(

:D
:roll: smrc...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

if I was a High Rep. nananananan
zabranila bih SVIMA da javno izjasnjavaju svoje religijsko i nacionalno opredjeljenje....
Sta si? Nek si, sebi si kuci to nosi, ovdje zavrni rukave i rintaj!

:x macka piterina :x
Tulipan

Post by Tulipan »

A wrote:
gavrilo wrote:
A wrote: Ako mene pitas - ne znam.
pa tema je kada ce srbi i hrvati glasati za gradjansku opciju ... zato pitam koja je to istinska gradjanska opcija kod bosnjaka?
Pa ne mislim na gradjansku opciju Srba, Hrvata, Bosnjaka, Jevreja, Ceha.... nego valjda na zajednicku gradjansku opciju.
Trenutno, osim SDP-a, ne vidim nista ni slicno pravoj gradjanskoj opciji.
Tu smo dakle! Već se sprovodi predizborna kampanja SDP-a. Možete se valjda strpiti do oktobra iduće godine.
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa...

Post by OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... »

gavrilo wrote:
A wrote:
Polako... doci ce i oni tobe... ja ne gubim nadu ;)
Takva ne postoji. Zato postoji bosanska gradjanska opcija!!!
danas

Post by danas »

mIRCerka wrote:if I was a High Rep. nananananan
zabranila bih SVIMA da javno izjasnjavaju svoje religijsko i nacionalno opredjeljenje....

divi nje :lol: :lol: :lol:
pa ti bi da nas vratis u doba titovog mraka :x kad se nije moglo zivjet od profesionalnog srbovanja, hrvacanja, i bosnjakanja... :x kad se nije ni znalo ko je ko, nego se pitalo sta ko radi, sta ko zna... :x

te svoje komunisticke diktature nekome drugom prosipaj... :oops: :D :lol:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

danas wrote:
mIRCerka wrote:if I was a High Rep. nananananan

divi nje :lol: :lol: :lol:
pa ti bi da nas vratis u doba titovog mraka :x kad se nije moglo zivjet od profesionalnog srbovanja, hrvacanja, i bosnjakanja... :x kad se nije ni znalo ko je ko, nego se pitalo sta ko radi, sta ko zna... :x

te svoje komunisticke diktature nekome drugom prosipaj... :oops: :D :lol:
Eto, ti si cisti dokaz :D:D:D:D
da ti covjek malo slobode, a ti odmah ko semafor :D
Post Reply