Duh bez sjekire wrote:
Pozdravljam te iz Sarajeva,nekad drugog najveceg srpskog grada u Jugoslaviji)
Pa stvar je jednostavna,kada Bosnjaka bude 70 % ,moci cemo na referendumu tuci svakoga a kako su Bosnjaci proeuropski,moderni i multikulturalno(dokaz Sarajevo i Tuzla,socijalisticka i multikulturna uprista) nasrtojen narod i kako volimo svoju zemlju za razliku od nasih komsija.Tada nam niko nece stajati na putu da napravimo Svicarsku na Balkanu,ma koju Svicarsku, Bosnu.To se moze zaustaviti samo na jedan nacin,kako su pametne glave iz SANU-a skontale davno,pokoljem i raseljenjem Bosnjaka.Medzutim istorijska prilika im je propala i tesko da ce dobiti opet sansu.Sto jedan moj prijatelj zna reci;A koje drugo poluvrijeme,oni su sve svoje davno odigrali.Izgradnja Bosne je tek pred nama.Za ostvarenje toga trebace dosta cekati,decenije.Ali ako je za mene kasno,za moju djecu nije.
Dok ti docekas tih 70%, nakon kojih ce sami med i mlijeko poteci, nasi korumpirani politicari ce ovu zemlju skroz rasprodati.
I onda: Bosnjo ce biti svoj na svome = radice za 300km u lokalnoj podruznici nekog svjetskog ili komsijkog kapitaliste, ako bude imao srece.
Ali da, ici ce u dzamiju, ucit ce bosanski u skoli.
Isto vrijedi i za druga dva nacionalna sna unutar BiH.
Osim za korumpiranu elitu sa sve tri strane. Njima ni sada nista ne fali.
Apsolutno nista.