joker wrote:Ako jos nisi shvatio sta fali komunistima, pa cak ni nakon njihove propasti u svim zemljama svijeta (osim naravno Kube, Kine i S. Koreje - bastiona demokratije

) onda jebi ga.
Nisam jos shvatio pa te molim da mi pojasnis. Ako mislis na zatvaranja i to iskreno mislim da je Tito trebao u Jugoslaviji biti mnogo ostriji i ne bi nam se desilo ovo sto se desilo danas. Neki ljudi jednostavno zasluzuju da budu u zatvoru. Silajdzic bi u Tita zavrsio na golom otoku ili u Foci sto je toj bitangi najpravednija kazna.
Nemoj mijesati komunizam i socijaldemokratiju - nemaju oni veze jedno s drugim... A dosta vas na ovom forumu upravo to radi.
Ne mjesam ja komunizam i socijaldemokratiju. Ja nigdje nisam rekao da sam socijaldemokrata. Ja to nikad nisam ni bio. Ja sam clan SDP-a, ali sam komunista bio uvijek i ostao. Zasto SDP-a? Pa najblizi je u ovom trenutku mojim stavovima, tj. realno rjesenje koje je najblize mojim stavovima
A SDA je stranka koja je svake izbore od 90-te do danas dobijala najvise glasova, tako da ako mislis da SDP moze pobijediti bez tih glasova (mozda se nadas da ce americki ambasador opet postaviti Zlatka na vlast) onda se grdno varas. A i okolnosti su danas drugacije...
SDP ce sigurno pobijediti bez tih glasova, a ziv bio pa vidio.
Danas skoro da nema stranke u BiH koja vec nije ucestvovala u vlasti, pa tako ne mogu govoriti kako oni ne bi krali, jer su svi imali priliku da pokazu svoje postenje i svi su manje vise podlegli "carima" vlasti.
S tim sto afere o SDP-ovim ljudima ne izlaze u javnost jer ih i nema, a i ono sto su pokusali montirati oboreno je na sudu, a o SDA i SBiH pulenima ne treba govoriti i o tome kako su ogrezli u kriminal. Naravno ni SDP nije djevica marija i tu svakako ima i bagre, ali SDP se od svoje bagre ogradjuje, cisti je i znas vec kako to ide. Ostali su svojoj bagri za nagradu davali fotelje.