Levatu jedan tehnicki nepismeni?Me_again wrote: Sorry for the late reply, but I had some duties with my wife while You had been fucking Your keyboard and mouse. I hope You are satisfied now, at least as much as I am.![]()
I točak se ne vrti ni manje ni nižom brzinom več je na granici zaustavljanja, levatu jedan tehnički nepismeni.
Ohladi malo, nisi jedini koji zna nesto o stvarima o kojima pokusavas pisati.
Da bi nesto stalo, ili doslo na granicu zaustavljanja, mora da ima odredjenu brzinu prije toga. Ta brzina se registruje senzorom obrtanja tocka, i izrazava se u odredjenoj prikladnoj mjernoj jedinici. ABS reaguje na svaku razliku u vrtnji tockova koja je visa od zadate vrijednosti. Kolika je ta vrijednost, zavisi od kalibracije ABS-a. Neka vozila cak imaju vise razlicitih kalibracija. Ono sto ti ocito ne mozes da shvatis je princip rada ABS sistema. ABS reaguje prije nego se tocak potpuno zaustavi, ABS u jednoj sekundi napravi visestruko snizavanje pritiska na tocku koji ima brzinu nizu od ostalih tockova. Primjer toga je takozvani test kocenja na razlicitim podlogama ili test aquaplaninga. Tu se vidi da se tockovi koji se krecu razlicitim brzinama koce, ali ne i potpuno zaustavljaju, jer bi to izazvalo potpuno nezeljen efekat. Ali da ne davim, ostani u svom ubjedjenju, meni bas svejedno. Mislim, svejedno mi za tebe, ima drugih ljudi kojima ce ovo sto sam napisao mozda pomoci da shvate sta je ABS, kako radi i kako se koristi.