530i wrote:Imam, Tigar 0 nesreća, a svi ostali su se razbili...poslije Tigar protekt se najbolje držao...
Onda ne palamudi vise.
poslano s moga Sonija Ze:-D
Moderators: _BataZiv_0809, anex
530i wrote:Imam, Tigar 0 nesreća, a svi ostali su se razbili...poslije Tigar protekt se najbolje držao...
Pa vec jeste (Renault-Infiniti-Nissan-Dacia)citroen xm wrote:I Dačija.
Slažemo se.respo s onog svijeta wrote:I ti bukvalacAleksandar MK wrote:@respo s onog svijeta
Ja imam 2 seta Goodyear. Ljetne i zimske, ako te već interesuje... i na takvim stvarima ne štedim. Radije ću voziti Punta na GY nego Mercedesa na Tigru.![]()
Barem kod tih stvari ne bi trebalo gledati cijenu. Na kočnicama i gumama se ne štedi. Ne ide jednostavno. Nije bitno koji auto voziš, već u kakvom je stanju.
Kad sam pomenuo tvoj.michelin mislio sam generalno na skupu gumu
Kao sto rekoh na malim autima tigar je sasvim dobra guma ako se vozi normalno
Vjerujem da bi svi volili vozati nova auta 100% ispravna sa novim gumama zimske i ljetne al nemaju svi za to novca
Nisam ni ja za merc sa tigrom jer u biti rijetko koji merc i koristi felge 15
I ja sam za punta sa michelin al kad nema za michelin onda su dobre i tigar zimi zimske ljeti ljetne
E kad vec na tome ciganci neko onda za njega nije auto jer nema novca da ga odrzava
Mozda bi trebao pokusati na makedonskom objasniti da bi znao o cemu pisem
Aleksandar MK wrote:Slažemo se.respo s onog svijeta wrote:I ti bukvalacAleksandar MK wrote:@respo s onog svijeta
Ja imam 2 seta Goodyear. Ljetne i zimske, ako te već interesuje... i na takvim stvarima ne štedim. Radije ću voziti Punta na GY nego Mercedesa na Tigru.![]()
Barem kod tih stvari ne bi trebalo gledati cijenu. Na kočnicama i gumama se ne štedi. Ne ide jednostavno. Nije bitno koji auto voziš, već u kakvom je stanju.
Kad sam pomenuo tvoj.michelin mislio sam generalno na skupu gumu
Kao sto rekoh na malim autima tigar je sasvim dobra guma ako se vozi normalno
Vjerujem da bi svi volili vozati nova auta 100% ispravna sa novim gumama zimske i ljetne al nemaju svi za to novca
Nisam ni ja za merc sa tigrom jer u biti rijetko koji merc i koristi felge 15
I ja sam za punta sa michelin al kad nema za michelin onda su dobre i tigar zimi zimske ljeti ljetne
E kad vec na tome ciganci neko onda za njega nije auto jer nema novca da ga odrzava
Mozda bi trebao pokusati na makedonskom objasniti da bi znao o cemu pisem
Slazem se sa drugom @respom сто проценти во правоМожете bukvalac
Кога споменав Мислев tvoj.michelin генерално на митингот на гумите
Како што напишав на мали автомобили тигар е доста добар во гумите кога возите нормално
Верувам дека секој не прашуваат товарни овој нов автомобил 100% точни со нови гуми зимски и летен ал имаат сите пари
Јас не било за Merc со тигар, бидејќи во суштина дека Merc и ретко се користи венчиња 15
И морам да Пунта со Мишелин ал кога нема за Мишелин, тогаш се добри и тигарот зима лето зима лето
Е, кога веќе на него цигански, тогаш за него не е автомобил, бидејќи нема пари за одржување
Можеби треба да се обиде да го објасни на македонската да знам што јас пишувам
Nisi probao da podesis pitisak prije nego sto si ih bacio i stavio nove? Mozda pritisak nije bio odgovarajuci. A mozda nisi prilagodio voznju uslovima puta i saobracaja. Kako sad da znamo sta je tu bilo na stvari?goran16v wrote:Nikad nisam vozio na zimskom Tigru, ali predpostavljam da ce Tigar sa zadovoljavajucom sarom, bas kao i Sava proci svugdje gdje i bilo koja druga zimska guma samo je pitanje kojom brzinom i koliko sigurno, ali da ce proci - proci ce.
Imam uskustvo sa ljetnim Tigrom od prije nekoliko god i to jako neugodno. Na sluzbenoj Fabiji 1,4 16V 100 KS sam imao fabricke, ako se dobro sjecam Dunlop SP2000 i nikad problema. "Posudimo" tu Fabiju drugoj kancelariji i oni na auto namontiraju 4 ljetna Tigra, ne znam koji model. Uglavnom tad su vratili auto mozda poslije 5-6k km, lagana jesenja kisa, normalno kocim na crveno kod Zeljinog stadiona i proklizem dobrih 5-6 metara, k'o na ledu. Sva sreca nikog nije bilo ispred mene. Isti dan skinuo i bacio Tigar, stvaio neku Fuldu i bio rahat!
Na tom autu se po internim pravilima fime sve provjeravalo, pa i pritisak u gumama, bar jednom sedmicno i vodio se Log Book, a voznja od 40-ak km/h Zvornickom ulicom i sasvim normalno kocenje kad si prvi ped sxemaforom je bilo sasvim u skladu sa uslovima puta i saobracaja, Prije i poslje toga bezbroj puta prosao tuda, u takvim uslovima i situaciji nikad slicno iskustvo.direstraits0078 wrote:Nisi probao da podesis pitisak prije nego sto si ih bacio i stavio nove? Mozda pritisak nije bio odgovarajuci. A mozda nisi prilagodio voznju uslovima puta i saobracaja. Kako sad da znamo sta je tu bilo na stvari?goran16v wrote:Nikad nisam vozio na zimskom Tigru, ali predpostavljam da ce Tigar sa zadovoljavajucom sarom, bas kao i Sava proci svugdje gdje i bilo koja druga zimska guma samo je pitanje kojom brzinom i koliko sigurno, ali da ce proci - proci ce.
Imam uskustvo sa ljetnim Tigrom od prije nekoliko god i to jako neugodno. Na sluzbenoj Fabiji 1,4 16V 100 KS sam imao fabricke, ako se dobro sjecam Dunlop SP2000 i nikad problema. "Posudimo" tu Fabiju drugoj kancelariji i oni na auto namontiraju 4 ljetna Tigra, ne znam koji model. Uglavnom tad su vratili auto mozda poslije 5-6k km, lagana jesenja kisa, normalno kocim na crveno kod Zeljinog stadiona i proklizem dobrih 5-6 metara, k'o na ledu. Sva sreca nikog nije bilo ispred mene. Isti dan skinuo i bacio Tigar, stvaio neku Fuldu i bio rahat!
Ja nemam iskustva sa zimskim Tigrom, ali sam napisao da ces s njim, bas kao sa Savom ili bilo kojom drugom ziimskom gumom koja nije neki no name upitne kvalitete i sastava, ako je nova, odnosno ako ima dovoljno sare proci gdje i sa svakom drugom gumom, samo je pitanje koliko brzo i koliko sigurno. Ja bih licno mirniji zimi bio da vozim na novim Tigar gumama nego na 50% potrosenim zvucnijeg proizvodjeca.citroen xm wrote:Tigar ljetne gume suzaista loše. Ali ovde se više pričalo o zimskoj Winteri koja je ok guma sa manom bržeg trošenja.
I doskoci na temu gdje se voze 5-6 godina stari Mercedesi (sta im fali ako su cijenom spali na Dacijinu cijenu), sa 5-6 godina starim gumama, koje imaju jos 2mm dobre sare, i drze "kao nove"...mbenz wrote:necu ni da čitam temu , već znam da je tigar najbolja guma s obzirom kakvih srtučnjaka ima na ovom forumu , isto kao i sto je nova dacia bolja od mercedesa starog 5-6 godina zatos teme
50% potrosena zimska guma nije neka sreca, to ti je nekih 4 mm profila, a svi proizvodjaci preporucuju da se zimi vozi s minimum 4 mm profila. Pogotovo u uslovima kada na cesti ima velika kolicina vode. Tako da ima smisla nov Tigar. Medjutim, kad usporedis Tigar s 4 mm i premium gumu s 4 mm, onda tek vidis kakvo je Tigar smece.goran16v wrote:Ja nemam iskustva sa zimskim Tigrom, ali sam napisao da ces s njim, bas kao sa Savom ili bilo kojom drugom ziimskom gumom koja nije neki no name upitne kvalitete i sastava, ako je nova, odnosno ako ima dovoljno sare proci gdje i sa svakom drugom gumom, samo je pitanje koliko brzo i koliko sigurno. Ja bih licno mirniji zimi bio da vozim na novim Tigar gumama nego na 50% potrosenim zvucnijeg proizvodjeca.citroen xm wrote:Tigar ljetne gume suzaista loše. Ali ovde se više pričalo o zimskoj Winteri koja je ok guma sa manom bržeg trošenja.
Predpostavljam da je tako, nikad nisam vozio na zimskim Tigar...direstraits0078 wrote:50% potrosena zimska guma nije neka sreca, to ti je nekih 4 mm profila, a svi proizvodjaci preporucuju da se zimi vozi s minimum 4 mm profila. Pogotovo u uslovima kada na cesti ima velika kolicina vode. Tako da ima smisla nov Tigar. Medjutim, kad usporedis Tigar s 4 mm i premium gumu s 4 mm, onda tek vidis kakvo je Tigar smece.goran16v wrote:Ja nemam iskustva sa zimskim Tigrom, ali sam napisao da ces s njim, bas kao sa Savom ili bilo kojom drugom ziimskom gumom koja nije neki no name upitne kvalitete i sastava, ako je nova, odnosno ako ima dovoljno sare proci gdje i sa svakom drugom gumom, samo je pitanje koliko brzo i koliko sigurno. Ja bih licno mirniji zimi bio da vozim na novim Tigar gumama nego na 50% potrosenim zvucnijeg proizvodjeca.citroen xm wrote:Tigar ljetne gume suzaista loše. Ali ovde se više pričalo o zimskoj Winteri koja je ok guma sa manom bržeg trošenja.