Ti meni, Amire Zukiću, mandat, tebi magistrat

Post Reply
Pisanje knjiga moda

#1 Ti meni, Amire Zukiću, mandat, tebi magistrat

Post by Pisanje knjiga moda »

SARAJEVO: TBT Reporter – Kako SDA-ov kadrovik Amir Zukić i dekan Pravnog fakulteta u Sarajevu Boro Petrović sklapaju poslovne aranžmane?
Bosanskohercegovačka akademska zajednica, uskoro će dobiti novog člana. Naime, dekanu Pravnog fakulteta Bori Petroviću će Vlada Kantona Sarajevo verifikovati drugi mandat na funkciji dekana, a za uzvrat, gensek SDA, Amir Zukić će postati magistar pravnih nauka. Nagradno pitanje za čitaoce glasi: Šta će prije biti, sjednica Vlade na kojoj će biti potvrđen mandat Petroviću, ili zakazana odbrana magistarskog rada kandidata Amira Zukića, ili isti dan u isti sat? Ko pogodi, osvojiće kao nagradu slobodan pristup javnoj odbrani magistarskog rada na Pravnom fakultetu. Dragi čitaoci, pratite ovu nagradnu igru, biće veoma zabavno. Problem će se dodatno javiti, ako oglas o odbrani rada objave lokalne novine u Kalinoviku!
Ako se ovome doda da je Zukićev mentor prof. Neđo Miličević, ispitivač mnogobrojnih predmeta i koautor nemalog broja disertacija za klijente bivšeg dekana Fuada Saltage (među kojima je i direktor „Merhameta“ Hajrudin Šahić, optužen za milionske prevare), onda je jasno kako nas očekuje blistava budućnost sa ovako „obrazovanim“ kadrovima. Treba li napominjati da je Saltaga napravio dvije vile na području općine Centar u kojoj je godinama radio „vrsni“ pravnik Amir Zukić.
Novi SDA-ov „pravni ekspert“ moći će se pridružiti poznatim bošnjačkim pravnicima iz Daytona, koji nam skrojiše „luđačku košulju“ (nova ponuda je aktuelna reforma Federacije BiH) i usrećiše nas sa „Dejtonistanom“. Dodatna sreća biće doprinos pravnoj kantonalnoj nauci i pojačanje SDA-ovskih akademskih kantonalno-skupštinskih redova uz već poznati „žurni postupak“ diplomiranja na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja, još jednog kadrovika SDA, Konakovića.
Također, ovim će skorašnji zahtjev SDA-ovih kantonalnih poslanika da njihova stranka oduzme svu nelagalno stečenu imovinu svim članovima SDA, ali i svim političarima, biti na iskušenju i provjeri. Da li se pod taj zahtjev može podvesti i zahtjev za oduzimanje nelegalno stečenih diploma?!

Image
Image
Image
Innovation

#2 Re: Ti meni, Amire Zukiću, mandat, tebi magistrat

Post by Innovation »

Pisanje knjiga moda
Image

:ginisovac: :oops: :mrgreen:
VjecitiStudent

#3 Re: Ti meni, Amire Zukiću, mandat, tebi magistrat

Post by VjecitiStudent »

Naslućujemo svi da sve to tako ide, no lijepo je kad konkretna mehanika zbivanja ispliva na površinu.
udrch

#4 Re: Ti meni, Amire Zukiću, mandat, tebi magistrat

Post by udrch »

..
Last edited by udrch on 16/04/2014 23:02, edited 1 time in total.
Post Reply