Thompson u Kiseljaku 19.07

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Majjah

#51 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by Majjah »

komeba wrote:
Majjah wrote:
komeba wrote:

Lijepa li si

Kad se sjetim suza krene
zamirisu uspomene
svake stope rodnog kraja
i narodnih obicaja

Prepoznah ljepotu tvoju
sto probudi ljubav moju
kad sam s tobom srce moje
kuca jace, veliko je

Ref.
Oj Zagoro, lijepa li si
Slavonijo, zlatna ti si
Herceg-Bosno, srce ponosno
Dalmacijo, more moje
jedna dusa a nas dvoje
pozdrav Liko, velebita diko
lijepa li si

Kad Neretva moru krene
ti se tada sjeti mene
mojoj pjesmi budi tema
za sve one kojih nema

Ajde Istro i Zagorje
podignimo sve tri boje
zagrlimo se pred svima
neka vide da nas ima

Koliko vidim, navodi podrucja gdje ima Hrvata, pa sta sad??
Bil se ko od vas bunio da se u pjesmi o Bosnjacima spomene Sandzak ;)
fixer

#52 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by fixer »

ja stvarno niti slusam thompsona, niti ga volim. znam iz medija da mu zamjeraju sto je pjevao juru i bobana. pored toga znam da mu u bosni zamjeraju sto spominje herceg-bosnu u kontekstu hrvatske. zamolio bi ostale poznavaoce lika i djela doticnog, da mi kazu koji su drugi njegovi ispadi da ga mogu proglasiti izrazitim zagovaracem fasizma.
BSn

#53 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by BSn »

Majjah wrote:
komeba wrote:
Lijepa li si

Kad se sjetim suza krene
zamirisu uspomene
svake stope rodnog kraja
i narodnih obicaja

Prepoznah ljepotu tvoju
sto probudi ljubav moju
kad sam s tobom srce moje
kuca jace, veliko je

Ref.
Oj Zagoro, lijepa li si
Slavonijo, zlatna ti si
Herceg-Bosno, srce ponosno
Dalmacijo, more moje
jedna dusa a nas dvoje
pozdrav Liko, velebita diko
lijepa li si

Kad Neretva moru krene
ti se tada sjeti mene
mojoj pjesmi budi tema
za sve one kojih nema

Ajde Istro i Zagorje
podignimo sve tri boje
zagrlimo se pred svima
neka vide da nas ima

Ako spominje podrucja gdje zive Hrvati, sto onda ne spomenu Posavinu i Vojvodinu?
klixober

#54 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by klixober »

Majjah wrote:

Ja koliko vidim,pjesma se zove "lijepa li si" sto je proizaslo iz hrvatske himne "lijepa nasa domovina".Sta je lijepo Thompsonu-nedvosmisleno-Hrvatska,u koju ubraja i Herceg-Bosnu koja je btw. bila zlocinacka tvorevina.
Majjah

#55 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by Majjah »

BSn wrote:
Majjah wrote:
uhljug_s_koseva wrote:Merlin je isto nacionalista,ko Thompson,samo sto je Merlin onaj hinjski,prikriveni tip nacionaliste.Ali kako u zadnje vrijeme vidimo transformaciju tog prikrivenog nacionalizma i kvazi patriotizma u otvoreni nacionalizam,ocekujte dosta turskih zastava na Kosevu :-D .
AMIN ;

I zbog tog naseg balijskog hinjaluka cu prije otici tog dana u Kiseljak i poslusati ,,zaustavi se vjetre'', nego slusati covjeka koji nikako sam sa sobom da se dogovori kome je posvetio onu pjesmu ,,da te nije Alija'' :roll:

Nije da ga nesto pretjerano gotivim, ali covjek je rekao kome je posvatio pjesmu, samo sto oni koji citaju zutu stampu nisu to upratili, pa i dalje pricaju o tome kako ne zna kome ju je posvetio.

Da je toliki nacionalista, koliko pricate, ne bi ga u Beogradu toliko zeljno ocekivali, nego bi tamo bio pozeljan koliko i Thompson.
Da je toliki nacionalista, koliko pricate, ne bi ove godine pravio koncert u pulskoj Areni, nego bi tamo bio pozeljan koliko i Bora Corba.

A to sto nekima ne odgovaraju orijentalizmi u pjesmi i ponegdje vjerska simbolika, to je do njih - niko ih ne tjera da slusaju, a ako se zgrazavaju od toga, onda je krajnje vrijeme da razmisle malo o sebi.
On je onaj hinjski nacionalista, kakav nam je bio i rahmetli Aljo, do podne se borio za islamsku BIH, od podne opet za gradjansku i demokratsku. :)
Hoce li u Puli pozdraviti publiku prvo sa Esselamu Alejkum, kao na Kosevu prije 4 godine, u ,,multietnicnom'' Sarajevu??...jakog mi hadzije ;)
Majjah

#56 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by Majjah »

komeba wrote:
Majjah wrote:

Ja koliko vidim,pjesma se zove "lijepa li si" sto je proizaslo iz hrvatske himne "lijepa nasa domovina".Sta je lijepo Thompsonu-nedvosmisleno-Hrvatska,u koju ubraja i Herceg-Bosnu koja je btw. bila zlocinacka tvorevina.
I sad imas herceg-bosansku zupaniju, odkud znas da o njoj ne pjeva? ;)
kirby

#57 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by kirby »

u herceg-bosni je i posavina.ili po tebi nije ili ti smatras herceg-bosnom samo dijelove hercegovine?
fixer

#58 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by fixer »

komeba wrote:
Majjah wrote:

pa prijatelju, thompson u pjesmi spomenu herceg-bosnu u kontekstu hrvatske. kakva je razlika izmedju njega i turskih navijaca u sarajevu, koji pjevaju ovo je turska?
Last edited by fixer on 03/07/2008 23:08, edited 1 time in total.
BSn

#59 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by BSn »

Bezze je bio sam cin zabrane koncerta u Sarajevu. Samo su mu dali na publicitetu. Dodje covjeku da se upita ko su ti ljudi koji su zapoceli hajku na Thompsona, odnosno ko su ti ljudi koji su mu namjerno dali dodatni publicitet u BiH.

A sto se tice njegovog muziciranja, moje strucno misljenje je to da je Ruzina "Pile moje" daleko bolja od nekih "Gena Kamenih" i bacanja bombi i tjeranja bande preko izvora.
wels

#60 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by wels »

Prpa.ba wrote:Neka dodje Thompson i neka odsvira svoje u Sarajevu. Isto neka dodje i Ceca. Posjeta na doticnim koncertima ce nam sve reci.
Slazem se.

Placam licno sto ulaznica ovoj divnoj domoljubljivoj mladezi za Thompsonov spektakl

i isto tako sto ulaza kcerima i sinovima u cvijetu mladosti za Sekin koncert

Neka omladina uziva kad mi nismo mogli. :mrgreen:
klixober

#61 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by klixober »

fixer wrote:
komeba wrote:
Majjah wrote:

pa prijatelju, thompson u pjesmi spomenu da je herceg-bosnu u kontekstu hrvatske. kakva je razlika izmedju njega i turskih navijaca u sarajevu, koji pjevaju ovo je turska?
Nikakva! Ja nisam cuo to pjevanje,ali ako je neko navijao da je ovo Turska zelim mu sretan put tamo i da se vise nikad ne vrati.
BSn

#62 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by BSn »

Majjah wrote:
On je onaj hinjski nacionalista, kakav nam je bio i rahmetli Aljo, do podne se borio za islamsku BIH, od podne opet za gradjansku i demokratsku. :)
Hoce li u Puli pozdraviti publiku prvo sa Esselamu Alejkum, kao na Kosevu prije 4 godine, u ,,multietnicnom'' Sarajevu??...jakog mi hadzije ;)

Normalno da nece, kada tamo, zasigurno, nece biti ljudi koji bi taj pozdrav primili. Ako neko gostuje u Jeruzalemu, npr., i zapocne koncert sa Salom, ne cini ga to nacionalistom i to ne znaci da tako treba pozdravljati na bilo kojem svom drugom koncertu. Ali ovo je tema o Thompsonu, pa........
Pietje_Bel

#63 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by Pietje_Bel »

Majjah wrote:
AMIN ;

I zbog tog naseg balijskog hinjaluka cu prije otici tog dana u Kiseljak i poslusati ,,zaustavi se vjetre'', nego slusati covjeka koji nikako sam sa sobom da se dogovori kome je posvetio onu pjesmu ,,da te nije Alija'' :roll:

Nije da ga nesto pretjerano gotivim, ali covjek je rekao kome je posvatio pjesmu, samo sto oni koji citaju zutu stampu nisu to upratili, pa i dalje pricaju o tome kako ne zna kome ju je posvetio.

Da je toliki nacionalista, koliko pricate, ne bi ga u Beogradu toliko zeljno ocekivali, nego bi tamo bio pozeljan koliko i Thompson.
Da je toliki nacionalista, koliko pricate, ne bi ove godine pravio koncert u pulskoj Areni, nego bi tamo bio pozeljan koliko i Bora Corba.

A to sto nekima ne odgovaraju orijentalizmi u pjesmi i ponegdje vjerska simbolika, to je do njih - niko ih ne tjera da slusaju, a ako se zgrazavaju od toga, onda je krajnje vrijeme da razmisle malo o sebi.[/quote]

Hoce li u Puli pozdraviti publiku prvo sa Esselamu Alejkum, kao na Kosevu prije 4 godine, u ,,multietnicnom'' Sarajevu??...jakog mi hadzije ;)[/quote]

O cemu to ti? :lol: Dino Merlin se borio za Islamsku Bosnu. Ja jake mu borbe. Samo zato sto je posvetio jednu prelijepu pjesmu nasem predsijedniku. :lol:
Pa vise se Merlin slusa u Zagrebu i Beogradu nego kod nas. Za njih je on "Velika Zvezda" za nas je on seljak koji ima vrlo gay glas. :D Ja sam prvi koji ce osuditi Aliju za Islamizaciju Armije i komadanje Bosne ali stvarno ovo je previse.
frakson

#64 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by frakson »

Info radi preispitajte se koliko je Muslimana bilo u vojsci NDH , uh greska ovo je turska , o cemu se sve ovdje baljezga :-)
karanana

#65 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by karanana »

bravo za damiram i za njegove stavove. covjek iznosi realno i cinjenicno stanje o ovoj zemlji, a to je da je zemlja u svakom pogledu, pa i estradnom, podijeljena.
a holandski prvoborci iz prve utrecht-ske brdske brigade kao ovaj pitje bel koji pita sta je damir po vjeri jeli hrvat ili srbin ili je ne daj boze mjesanac a vamo se kune u ljiljane i neku utopijsku BiH koje nikad nece biti, neka dodju u kiseljak ili u Banja Luku i kazu malo raji sta misle o svemu.
fixer

#66 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by fixer »

komeba wrote: Nikakva! Ja nisam cuo to pjevanje,ali ako je neko navijao da je ovo Turska zelim mu sretan put tamo i da se vise nikad ne vrati.
cuo sam ja i to vishe puta. par momaka na protestu sindikata pjevalo citavo vrijeme ovo je turska. niko se nije nashao da im kaze da sute. a svi se nasli spremni reci thompsonu da nece pjevati. to su dvostruki standardi. ili cemo odluciti da stvaramo bosansku naciju, ili sve ovo ode u helac.
klixober

#67 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by klixober »

karanana wrote:bravo za damiram i za njegove stavove. covjek iznosi realno i cinjenicno stanje o ovoj zemlji, a to je da je zemlja u svakom pogledu, pa i estradnom, podijeljena.
a holandski prvoborci iz prve utrecht-ske brdske brigade kao ovaj pitje bel koji pita sta je damir po vjeri jeli hrvat ili srbin ili je ne daj boze mjesanac a vamo se kune u ljiljane i neku utopijsku BiH koje nikad nece biti, neka dodju u kiseljak ili u Banja Luku i kazu malo raji sta misle o svemu.
Ti se upravo maloprije bunis sto je Sarajlije nije briga sto Thompson nastupa u Kiseljaku jer to nije njihova avlijica,a sada opet govoris suprotno da Kiseljak i BL nisu nasi i da se ne trebamo buniti :?
Vincent Raine

#68 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by Vincent Raine »

Ja mislim da vam on porucuje zajedno sa Skorom... :D

http://www.youtube.com/watch?v=7kpy7mLe1CY
neprilagodjena

#69 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by neprilagodjena »

Nemogu da vjerujem zbog cega se vi ovdje prepirete :-)

Zar je taj Thompson vrjedan vasih komentara i vasih zivaca :roll:
kao da ce neki klinac postici u Kiseljaku :lol: :lol: :bih: :bih:
Majjah

#70 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by Majjah »

karanana wrote:bravo za damiram i za njegove stavove. covjek iznosi realno i cinjenicno stanje o ovoj zemlji, a to je da je zemlja u svakom pogledu, pa i estradnom, podijeljena.
Uprao tako, mislim da je vrijeme da se pogleda malo realnosti u oci, od onakve BIH kakvu bi vecina nas zeljela nema nista, ja ne zelim citav zivot da ubjedjujem Kiseljacane i Banjalucane da im je bolje u centraliziranoj, jedinstvenoj drzavi, kad i sam znam da nije!! Nas previse stvari dijeli, Bosnjak moze sa Hrvatom i obrnuto, ali samo ako zive u istom gradu, jedan kao pripadnik ,,vecinskog'' drugi kao manjinskog naroda, i to samo kad ne igraju Hrvatska i Turska :)! Isto vazi i za treceg nam ,,brata''!
karanana

#71 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by karanana »

komeba wrote:
Ti se upravo maloprije bunis sto je Sarajlije nije briga sto Thompson nastupa u Kiseljaku jer to nije njihova avlijica,a sada opet govoris suprotno da Kiseljak i BL nisu nasi i da se ne trebamo buniti :?
nisam se ja bunio sto sarajlije nije briga nego sam samo to potvrdio da ih nije briga ako nije unutar njihove avlijice. upravo potvrdjujem da ustvari vecina onih sarajlija sto su se bunili prije nekoliko mjeseci takodjer potvrdjuje da su kiseljak i bl tudji jer se ne bune sto tamo dolaze ceca i thompson i upravo ti koji su se nekidan bunili takodjer potvrdjuju da je zemlja podjeljena kao sto i jeste.
klixober

#72 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by klixober »

karanana wrote:
komeba wrote:
nisam se ja bunio sto sarajlije nije briga nego sam samo to potvrdio da ih nije briga ako nije unutar njihove avlijice. upravo potvrdjujem da ustvari vecina onih sarajlija sto su se bunili prije nekoliko mjeseci takodjer potvrdjuje da su kiseljak i bl tudji jer se ne bune sto tamo dolaze ceca i thompson i upravo ti koji su se nekidan bunili takodjer potvrdjuju da je zemlja podjeljena kao sto i jeste.
Hebo Thompsona,okreni PTC,show goes on :)
karanana

#73 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by karanana »

evo upravo prokomentarisah to na onoj perica koblar temi. uzmi ubi pa se pistolj optuzbo!
eh evo pocinje sheshko show.
fixer

#74 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by fixer »

ma i thompson i "navijaci turske" trebaju da idu u isti kosh. smece i jedno i drugo.
Jara

#75 Re: Thompson u Kiseljaku 19.07

Post by Jara »

Dvije teme o Thompsonu, već nekoliko stranica...
A o koncertu 16.7. kod Vijećnice, ni riječi! :-)
Joan Baez :) :thumbup: ( jesam joj zavidjela na pancirki kad je ono dolazila u ratu :D ).
Locked