Thompson-fasista
-
mr__bosnjak
#1 Thompson-fasista
Hrvatski pjevac Thompson je fasista-Ustasa. Sa tim se sam ponosi, evo tekstova nekih njegovih pjesam prevedeno:
Jasenovac i Gradiška Stara, to je kuća Maksovih mesara
U Čapljini klaonica bila, puno Srba Neretva nosila
Sjajna zvijezdo iznad Metkovića, pozdravi nam Antu Pavelića
dosa bila 45-ta
rasula nas preko svijeta
a sad nova loza raste
vratile se doma laste
Oj Zagoro, lijepa li si
Slavonijo, zlatna ti si
Herceg-Bosno, srce ponosno
Dalmacijo, more moje
Jedna dusa a nas dvoje
Pozdrav Liko, Velebita diko
Lijepa li si
dosa bila 45-ta
rasula nas preko svijeta
a sad nova loza raste
vratile se doma laste
Oj Zagoro, lijepa li si
Slavonijo, zlatna ti si
Dalmacijo, more moje
Jedna dusa a nas dvoje
Lijepa li si
-
mr__bosnjak
Imas li dokaz za to? Sta kazes na ove tekstove? Jedno je biti domoljub a drugo pjevati o fasizmu, klanju drugih naroda, okupacijama drugih drzava itd.
-
Stitch__
ne znam puno njegovih pjesama, al meni M. Skoro zvuci kao istinski patriot, i to postujem (moguce je da se varam, ispravite ako je tako)
thompson, s druge strane, nije nista drugo nego mrtvi ustasa, i nimalo se ne ra zlikuje od najgorih cetnika
thompson, s druge strane, nije nista drugo nego mrtvi ustasa, i nimalo se ne ra zlikuje od najgorih cetnika
- anais_nin
zato su Skoro i Thompson u velikoj ljubaviStitch__ wrote:ne znam puno njegovih pjesama, al meni M. Skoro zvuci kao istinski patriot, i to postujem (moguce je da se varam, ispravite ako je tako)
NOVI LIST:
ZAGREB – »Nije važno, srušit ćemo ga opet« – tako je Miroslav Škoro, poznati glazbenik, generalni direktor Croatia recordsa i bivši generalni konzul RH u Mađarskoj na Novoj TV u nedjelju komentirao neznanje jedne Mostarke o tome kada će biti obnovljen Stari most, koji je 1993. srušio HVO.
-
edu
mozda bi i thompson likov'o nad premlacivanjem homoseksualaca..pogotov zena..bas kao ona cetnicka bagra u beogradu..siguran sam da bi..no to je vjerovatno jednom "mrtvom ustasi" vrlina!?..ukoliko bi tako postupio..ti bi ga fahrin u tome podrzao..zar ne..na stranu sto je "mrtvi ustasa"?!Stitch__ wrote:ne znam puno njegovih pjesama, al meni M. Skoro zvuci kao istinski patriot, i to postujem (moguce je da se varam, ispravite ako je tako)
- Salko sto je u vodu skako
#9 Re: Thompson-fasista
thomson je simbol hrvatskog i ne samo hrvatskog otpora srbo-cetnickoj agresiji!!!!mr__bosnjak wrote:Hrvatski pjevac Thompson je fasista-Ustasa. Sa tim se sam ponosi, evo tekstova nekih njegovih pjesam prevedeno:
dosa bila 45-ta
rasula nas preko svijeta
a sad nova loza raste
vratile se doma laste
Oj Zagoro, lijepa li si
Slavonijo, zlatna ti si
Dalmacijo, more moje
Jedna dusa a nas dvoje
Lijepa li si
thomson je OK!!!!!
- Drvosjeca iz Dejcica
Ma Thomson je dusa od covjeka, iz fine begovske porodiceBrega wrote:Thompson je dobar pjevac , veliki domoljub i dobar momak , a sve ostalo su dezinformacije , zavist i ljubomora.
-
Brega
mr__bosnjak wrote:Imas li dokaz za to? Sta kazes na ove tekstove? Jedno je biti domoljub a drugo pjevati o fasizmu, klanju drugih naroda, okupacijama drugih drzava itd.
Prvo nisam siguran da su svi tekstovi koje si naveo tekstovi njegovih pjesama.
Dalje , vrijeme je da pojedinci shvate da je za jedan dobar dio Hrvatskog naroda Ante Pavelic domoljub i heroj koji se borio sa vjekovni san Hrvata , za Nezavisnu Hrvatsku , i sto je to , u jednom periodu ostvario , a rijesio ih vladavne Kralja Petra i potlacenog polozaja.
Takodje dobar dio Hrvatskog naroda drzi Komuniste za najvece neprijatelje Hrvatskog naroda , a Blajburg najvecim zlocinom protiv Hrvata ikada pocinjenog. E sada , nakon sto su pedesetak godina slusali pjesme koje velicaju te ljude i dogadjaje , nakon promjena koje su usljedile , logicno je da se pojavljuje takav nacin razmisljanja , kao sto je u Thompsonovim pjesmama , u svim sferama drustva , pa i u muzici.
Samo jos da napomenem da je Vlada BiH zvanicno priznala postrojbe HOS-a kao zvanicnu vojsku na podrucju BiH , a upravo te i takve postrojbe se odgovorne za vecinu dogadjaja o kojima Thompson pjeva.
-
Stitch__
ne bih ga podrzao nego bi mu pomogoedu wrote:mozda bi i thompson likov'o nad premlacivanjem homoseksualaca..pogotov zena..bas kao ona cetnicka bagra u beogradu..siguran sam da bi..no to je vjerovatno jednom "mrtvom ustasi" vrlina!?..ukoliko bi tako postupio..ti bi ga fahrin u tome podrzao..zar ne..na stranu sto je "mrtvi ustasa"?!Stitch__ wrote:ne znam puno njegovih pjesama, al meni M. Skoro zvuci kao istinski patriot, i to postujem (moguce je da se varam, ispravite ako je tako)
fear of the dark
-
Brega
Stitch__ wrote:ne bih ga podrzao nego bi mu pomogoedu wrote:mozda bi i thompson likov'o nad premlacivanjem homoseksualaca..pogotov zena..bas kao ona cetnicka bagra u beogradu..siguran sam da bi..no to je vjerovatno jednom "mrtvom ustasi" vrlina!?..ukoliko bi tako postupio..ti bi ga fahrin u tome podrzao..zar ne..na stranu sto je "mrtvi ustasa"?!Stitch__ wrote:ne znam puno njegovih pjesama, al meni M. Skoro zvuci kao istinski patriot, i to postujem (moguce je da se varam, ispravite ako je tako)
thompson, s druge strane, nije nista drugo nego mrtvi ustasa, i nimalo se ne ra zlikuje od najgorih cetnikajebo muskarce u pink jaknama
fear of the darkedina
Tako i treba , pederima dati degenek gdje stignes , pa zamisli ti kakvi su to ljudi , umjesto da se zaljube u LejluSa oni bi se zaljubili u Murata Sabanovica , pa dje to ima
- SiSaJuMe
Ma nije Thompson kriv on se samo tako ceslja.,
Inace je tip Ok. Drma-Gura trezgom u prkos trbo-folku, zabiberen malo zescim tekstovima. Uz rakicu lakse se slusa.
Javno se izrazio ko je i sta je dok vecina nas (balkanaca) to isto krijemo. Ufol on extrem a mi fini, kulturni, multi respektni za svakog. Pustite ba njega , vidi nas dokle smo dogurali.
Inace je tip Ok. Drma-Gura trezgom u prkos trbo-folku, zabiberen malo zescim tekstovima. Uz rakicu lakse se slusa.
Javno se izrazio ko je i sta je dok vecina nas (balkanaca) to isto krijemo. Ufol on extrem a mi fini, kulturni, multi respektni za svakog. Pustite ba njega , vidi nas dokle smo dogurali.
- Vodenjak
Ono u crveno ofarbano pokazuje da izmedju tebe i onog kome su cetnici na srcu nema razlike! Nikakve!Brega wrote:mr__bosnjak wrote: Imas li dokaz za to? Sta kazes na ove tekstove? Jedno je biti domoljub a drugo pjevati o fasizmu, klanju drugih naroda, okupacijama drugih drzava itd.
Prvo nisam siguran da su svi tekstovi koje si naveo tekstovi njegovih pjesama.
Dalje , vrijeme je da pojedinci shvate da je za jedan dobar dio Hrvatskog naroda Ante Pavelic domoljub i heroj koji se borio sa vjekovni san Hrvata , za Nezavisnu Hrvatsku , i sto je to , u jednom periodu ostvario , a rijesio ih vladavne Kralja Petra i potlacenog polozaja.
Takodje dobar dio Hrvatskog naroda drzi Komuniste za najvece neprijatelje Hrvatskog naroda , a Blajburg najvecim zlocinom protiv Hrvata ikada pocinjenog. E sada , nakon sto su pedesetak godina slusali pjesme koje velicaju te ljude i dogadjaje , nakon promjena koje su usljedile , logicno je da se pojavljuje takav nacin razmisljanja , kao sto je u Thompsonovim pjesmama , u svim sferama drustva , pa i u muzici.
Samo jos da napomenem da je Vlada BiH zvanicno priznala postrojbe HOS-a kao zvanicnu vojsku na podrucju BiH , a upravo te i takve postrojbe se odgovorne za vecinu dogadjaja o kojima Thompson pjeva.
Ono plavo...
Jebi ga, sta cu ti ja?
Ustase kao saradnici fasista u 2. svjetskom ratu prodjose onako kako su i zasluzile.
Istina je da je Blajborg jedna mrlja u istoriji antifasistickog pokreta, ali to je i Drezden i mnoga druga slicna mjesta u Evropi!
Razlika izmedju partizana s jedne i ustasa i cetnika s druge strane je sto su partizani imali pokoju mrlju na cistom obrazu, a ovim drugima nisi mogao ni prici od smrada koji se sirio od njihove prljavstine!
A sad ovo zeleno...
Ako je vojska Republike Srpske oficijelni dio sadasnje vojske u BiH, onda se mozes i ti busati u prsa kako je i HOS zvanicna vojska.
Te odluke o njihovom ozvanicavanju govore u stvari o onima koji su ih ozvanicili, a o samim vojskama su govorili oni koji su bili u njima!
I oni koji ih podrzavaju danas!
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#25 Re: Thompson-fasista
ne znam sto se ibretis, kad Thompson sam na sebe kaci U simbole i sam to za sebe govori...mr__bosnjak wrote:Hrvatski pjevac Thompson je fasista-Ustasa. Sa tim se sam ponosi, evo tekstova nekih njegovih pjesam prevedeno:
dosa bila 45-ta
rasula nas preko svijeta
a sad nova loza raste
vratile se doma laste
Oj Zagoro, lijepa li si
Slavonijo, zlatna ti si
Dalmacijo, more moje
Jedna dusa a nas dvoje
Lijepa li si
isto kao da sad mi ovdje raspravljamo da li je Air Jordan crnac ili ne...
aman....
brini se za akciju., palamoodjenje ostavi drugima