Thompson-fasista

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

mr__bosnjak

#1 Thompson-fasista

Post by mr__bosnjak »

Hrvatski pjevac Thompson je fasista-Ustasa. Sa tim se sam ponosi, evo tekstova nekih njegovih pjesam prevedeno:

Jasenovac i Gradiška Stara, to je kuća Maksovih mesara
U Čapljini klaonica bila, puno Srba Neretva nosila
Sjajna zvijezdo iznad Metkovića, pozdravi nam Antu Pavelića

dosa bila 45-ta
rasula nas preko svijeta
a sad nova loza raste
vratile se doma laste

Oj Zagoro, lijepa li si
Slavonijo, zlatna ti si
Herceg-Bosno, srce ponosno
Dalmacijo, more moje
Jedna dusa a nas dvoje
Pozdrav Liko, Velebita diko
Lijepa li si
Brega

Post by Brega »

Thompson je dobar pjevac , veliki domoljub i dobar momak , a sve ostalo su dezinformacije , zavist i ljubomora.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Imas li dokaz za to? Sta kazes na ove tekstove? Jedno je biti domoljub a drugo pjevati o fasizmu, klanju drugih naroda, okupacijama drugih drzava itd.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Brega wrote:Thompson je dobar pjevac , veliki domoljub i dobar momak , a sve ostalo su dezinformacije , zavist i ljubomora.
vodi ga sebi kuci ;)
Stitch__

Post by Stitch__ »

ne znam puno njegovih pjesama, al meni M. Skoro zvuci kao istinski patriot, i to postujem (moguce je da se varam, ispravite ako je tako)

thompson, s druge strane, nije nista drugo nego mrtvi ustasa, i nimalo se ne ra zlikuje od najgorih cetnika :x
shin

Post by shin »

Crne kosulje ovo ono?
anais_nin

Post by anais_nin »

Stitch__ wrote:ne znam puno njegovih pjesama, al meni M. Skoro zvuci kao istinski patriot, i to postujem (moguce je da se varam, ispravite ako je tako)

thompson, s druge strane, nije nista drugo nego mrtvi ustasa, i nimalo se ne ra zlikuje od najgorih cetnika :x
zato su Skoro i Thompson u velikoj ljubavi :D Skoro je inace kum Thompsonovom klincu meni se cini...i pjevali su par puta zajedno....a Skoro je toliki patriota da je jednostavno morao lanuti ono sto je lanuo o starom mostu i njegovom rusenju tokom takmicenja nova musictalentsa :D

NOVI LIST:

ZAGREB – »Nije važno, srušit ćemo ga opet« – tako je Miroslav Škoro, poznati glazbenik, generalni direktor Croatia recordsa i bivši generalni konzul RH u Mađarskoj na Novoj TV u nedjelju komentirao neznanje jedne Mostarke o tome kada će biti obnovljen Stari most, koji je 1993. srušio HVO.
edu

Post by edu »

Stitch__ wrote:ne znam puno njegovih pjesama, al meni M. Skoro zvuci kao istinski patriot, i to postujem (moguce je da se varam, ispravite ako je tako)

mozda bi i thompson likov'o nad premlacivanjem homoseksualaca..pogotov zena..bas kao ona cetnicka bagra u beogradu..siguran sam da bi..no to je vjerovatno jednom "mrtvom ustasi" vrlina!?..ukoliko bi tako postupio..ti bi ga fahrin u tome podrzao..zar ne..na stranu sto je "mrtvi ustasa"?!
Salko sto je u vodu skako

#9 Re: Thompson-fasista

Post by Salko sto je u vodu skako »

mr__bosnjak wrote:Hrvatski pjevac Thompson je fasista-Ustasa. Sa tim se sam ponosi, evo tekstova nekih njegovih pjesam prevedeno:

dosa bila 45-ta
rasula nas preko svijeta
a sad nova loza raste
vratile se doma laste

Oj Zagoro, lijepa li si
Slavonijo, zlatna ti si
Dalmacijo, more moje
Jedna dusa a nas dvoje
Lijepa li si
thomson je simbol hrvatskog i ne samo hrvatskog otpora srbo-cetnickoj agresiji!!!!
thomson je OK!!!!!
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Brega wrote:Thompson je dobar pjevac , veliki domoljub i dobar momak , a sve ostalo su dezinformacije , zavist i ljubomora.
Ma Thomson je dusa od covjeka, iz fine begovske porodice :D , dobar k'o dobar, samo mu noge smrde na fasizam... :lol:
Murisno1

Post by Murisno1 »

metni ga u grah...
Brega

Post by Brega »

mr__bosnjak wrote:Imas li dokaz za to? Sta kazes na ove tekstove? Jedno je biti domoljub a drugo pjevati o fasizmu, klanju drugih naroda, okupacijama drugih drzava itd.

Prvo nisam siguran da su svi tekstovi koje si naveo tekstovi njegovih pjesama.
Dalje , vrijeme je da pojedinci shvate da je za jedan dobar dio Hrvatskog naroda Ante Pavelic domoljub i heroj koji se borio sa vjekovni san Hrvata , za Nezavisnu Hrvatsku , i sto je to , u jednom periodu ostvario , a rijesio ih vladavne Kralja Petra i potlacenog polozaja.
Takodje dobar dio Hrvatskog naroda drzi Komuniste za najvece neprijatelje Hrvatskog naroda , a Blajburg najvecim zlocinom protiv Hrvata ikada pocinjenog. E sada , nakon sto su pedesetak godina slusali pjesme koje velicaju te ljude i dogadjaje , nakon promjena koje su usljedile , logicno je da se pojavljuje takav nacin razmisljanja , kao sto je u Thompsonovim pjesmama , u svim sferama drustva , pa i u muzici.

Samo jos da napomenem da je Vlada BiH zvanicno priznala postrojbe HOS-a kao zvanicnu vojsku na podrucju BiH , a upravo te i takve postrojbe se odgovorne za vecinu dogadjaja o kojima Thompson pjeva.
edu

Post by edu »

brega..zove te kriticarka na kajmak.. :D :D :D
Brega

Post by Brega »

edu wrote:brega..zove te kriticarka na kajmak.. :D :D :D

Gdje je da idem uzeti malo , jesi li probao , valja li ista , jel' domaci :lol: :lol:
Stitch__

Post by Stitch__ »

edu wrote:

mozda bi i thompson likov'o nad premlacivanjem homoseksualaca..pogotov zena..bas kao ona cetnicka bagra u beogradu..siguran sam da bi..no to je vjerovatno jednom "mrtvom ustasi" vrlina!?..ukoliko bi tako postupio..ti bi ga fahrin u tome podrzao..zar ne..na stranu sto je "mrtvi ustasa"?!
ne bih ga podrzao nego bi mu pomogo :D jebo muskarce u pink jaknama :D

fear of the dark :D edina :D
edu

Post by edu »

idi brzo..ali sumnjam da ce ti pomoci.. :D :D :D
Brega

Post by Brega »

Stitch__ wrote:
edu wrote:

ne bih ga podrzao nego bi mu pomogo :D jebo muskarce u pink jaknama :D

fear of the dark :D edina :D

Tako i treba , pederima dati degenek gdje stignes , pa zamisli ti kakvi su to ljudi , umjesto da se zaljube u LejluSa oni bi se zaljubili u Murata Sabanovica , pa dje to ima :lol: :lol:
Brega

Post by Brega »

edu wrote:idi brzo..ali sumnjam da ce ti pomoci.. :D :D :D

Gospoja me nesto izbjegaje , ne znam sto :lol: :lol:
SiSaJuMe

Post by SiSaJuMe »

Ma nije Thompson kriv on se samo tako ceslja.,
Inace je tip Ok. Drma-Gura trezgom u prkos trbo-folku, zabiberen malo zescim tekstovima. Uz rakicu lakse se slusa.
Javno se izrazio ko je i sta je dok vecina nas (balkanaca) to isto krijemo. Ufol on extrem a mi fini, kulturni, multi respektni za svakog. Pustite ba njega , vidi nas dokle smo dogurali.
Stitch__

Post by Stitch__ »

ima kod naseg kolege u pink jakni :D :D :D koji se boji mraka :D jer ce ga stici vehabijska ruka :D :D iz halal mesnice :D :D kad sazna da ga prima u supak :D sto nije u skladu sa islamom :oops: :D
edu

Post by edu »

fahrin..mene strah sto si ti postavio temu "debili nisu usvojili amandmane"..sta mislis zasto?
Stitch__

Post by Stitch__ »

zato sto :D pripadas toj grupaciji :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Brega wrote:
mr__bosnjak wrote: Imas li dokaz za to? Sta kazes na ove tekstove? Jedno je biti domoljub a drugo pjevati o fasizmu, klanju drugih naroda, okupacijama drugih drzava itd.

Prvo nisam siguran da su svi tekstovi koje si naveo tekstovi njegovih pjesama.
Dalje , vrijeme je da pojedinci shvate da je za jedan dobar dio Hrvatskog naroda Ante Pavelic domoljub i heroj koji se borio sa vjekovni san Hrvata , za Nezavisnu Hrvatsku , i sto je to , u jednom periodu ostvario , a rijesio ih vladavne Kralja Petra i potlacenog polozaja.
Takodje dobar dio Hrvatskog naroda drzi Komuniste za najvece neprijatelje Hrvatskog naroda , a Blajburg najvecim zlocinom protiv Hrvata ikada pocinjenog. E sada , nakon sto su pedesetak godina slusali pjesme koje velicaju te ljude i dogadjaje , nakon promjena koje su usljedile , logicno je da se pojavljuje takav nacin razmisljanja , kao sto je u Thompsonovim pjesmama , u svim sferama drustva , pa i u muzici.

Samo jos da napomenem da je Vlada BiH zvanicno priznala postrojbe HOS-a kao zvanicnu vojsku na podrucju BiH , a upravo te i takve postrojbe se odgovorne za vecinu dogadjaja o kojima Thompson pjeva.
Ono u crveno ofarbano pokazuje da izmedju tebe i onog kome su cetnici na srcu nema razlike! Nikakve!

Ono plavo...
Jebi ga, sta cu ti ja?
Ustase kao saradnici fasista u 2. svjetskom ratu prodjose onako kako su i zasluzile.
Istina je da je Blajborg jedna mrlja u istoriji antifasistickog pokreta, ali to je i Drezden i mnoga druga slicna mjesta u Evropi!
Razlika izmedju partizana s jedne i ustasa i cetnika s druge strane je sto su partizani imali pokoju mrlju na cistom obrazu, a ovim drugima nisi mogao ni prici od smrada koji se sirio od njihove prljavstine!

A sad ovo zeleno...
Ako je vojska Republike Srpske oficijelni dio sadasnje vojske u BiH, onda se mozes i ti busati u prsa kako je i HOS zvanicna vojska.
Te odluke o njihovom ozvanicavanju govore u stvari o onima koji su ih ozvanicili, a o samim vojskama su govorili oni koji su bili u njima!
I oni koji ih podrzavaju danas!
Brega

Post by Brega »

Sto ovde gubis vrijeme , fali Ministara u Vladi , a ti si rodjeni politicar , idi javi se Muratu Sabanovicu neka te on dalje uputi :lol: :lol:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#25 Re: Thompson-fasista

Post by mIRCerka »

mr__bosnjak wrote:Hrvatski pjevac Thompson je fasista-Ustasa. Sa tim se sam ponosi, evo tekstova nekih njegovih pjesam prevedeno:

dosa bila 45-ta
rasula nas preko svijeta
a sad nova loza raste
vratile se doma laste

Oj Zagoro, lijepa li si
Slavonijo, zlatna ti si
Dalmacijo, more moje
Jedna dusa a nas dvoje
Lijepa li si
ne znam sto se ibretis, kad Thompson sam na sebe kaci U simbole i sam to za sebe govori...
isto kao da sad mi ovdje raspravljamo da li je Air Jordan crnac ili ne...
aman....
brini se za akciju., palamoodjenje ostavi drugima :D
Locked