This copy of windows is not genuine

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
hogshead

#1 This copy of windows is not genuine

Post by hogshead »

Šta je u pitanju ako kupite računar sa, valjda, legalnim operativnim sistemom, a onda se poslije nekoliko mjeseci pojavi obavjest kao u naslovu? Našao sam način kako da skinem to obavještenje, ali me interesuje zašto se uopšte pojavilo jer sam, ponavljam, bio u ubjeđenju da mi je Windows orginal.
car-x

#2 Re: This copy of windows is not genuine

Post by car-x »

hogshead wrote:Šta je u pitanju ako kupite računar sa, valjda, legalnim operativnim sistemom, a onda se poslije nekoliko mjeseci pojavi obavjest kao u naslovu? Našao sam način kako da skinem to obavještenje, ali me interesuje zašto se uopšte pojavilo jer sam, ponavljam, bio u ubjeđenju da mi je Windows orginal.
ako se radi o nekom prodavcu kod nas, vrlo je vjerovatno, da imas jednu od xxx kopija windowsa na svom racunaru, tako da nema govora o legalnom operativnom sistemu..
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

#3 Re: This copy of windows is not genuine

Post by ztluhcs »

hogshead wrote:©ta je u pitanju ako kupite raèunar sa, valjda, legalnim operativnim sistemom, a onda se poslije nekoliko mjeseci pojavi obavjest kao u naslovu? Na¹ao sam naèin kako da skinem to obavje¹tenje, ali me interesuje za¹to se uop¹te pojavilo jer sam, ponavljam, bio u ubjeðenju da mi je Windows orginal.
U pitanju je to da bi ti komp bio skuplji za odreðen broj dolara da si fakat dobio originalnu verziju windowsa a da su prodavci bili fer pa ti rekli da æe¹ dobiti go komp ako ne doplati¹ ti bi rekao da je prodavnica odron (nemaju instaliran OS)... Ovako su na¹li rije¹enje za oba problema... :D

Next time tra¾i kompjuter bez operativnog sistema ili doplati za original...
car-x

#4 Re: This copy of windows is not genuine

Post by car-x »

ztluhcs wrote:U pitanju je to da bi ti komp bio skuplji za određen broj dolara da si fakat dobio originalnu verziju windowsa a da su prodavci bili fer pa ti rekli da ćeš dobiti go komp ako ne doplatiš ti bi rekao da je prodavnica odron (nemaju instaliran OS)... Ovako su našli riješenje za oba problema... :D

Next time traži kompjuter bez operativnog sistema ili doplati za original...
u zadnjih par godina u austriji se moze kupiti konfljuter s linuxom.. jeftiniji u startu nekih 100-200 eura.. kad bi tako nesto uradio kod nas, rekli bi, levat prodaje neke lijeve konfljutere, bezveze mu "program"..
ztluhcs

#5 Re: This copy of windows is not genuine

Post by ztluhcs »

car-x wrote:
ztluhcs wrote:U pitanju je to da bi ti komp bio skuplji za odreðen broj dolara da si fakat dobio originalnu verziju windowsa a da su prodavci bili fer pa ti rekli da æe¹ dobiti go komp ako ne doplati¹ ti bi rekao da je prodavnica odron (nemaju instaliran OS)... Ovako su na¹li rije¹enje za oba problema... :D

Next time tra¾i kompjuter bez operativnog sistema ili doplati za original...
u zadnjih par godina u austriji se moze kupiti konfljuter s linuxom.. jeftiniji u startu nekih 100-200 eura.. kad bi tako nesto uradio kod nas, rekli bi, levat prodaje neke lijeve konfljutere, bezveze mu "program"..
Pa upravo to...

Generalno onaj koji æe kupiti Linux na ma¹ini mo¾e mirne du¹e kupiti i bez ièega...

U Njemaèkoj sam gledao cijene raèunara i to stoje 3, sa Win, sa Lin i bez ièega tako da mo¾e izabrati ko ¹ta hoæe...

At the bottom, na¹i ljudi su razlog za¹to se prodaje kako se prodaje kod nas...
car-x

#6 Re: This copy of windows is not genuine

Post by car-x »

ztluhcs wrote: Pa upravo to...

Generalno onaj koji će kupiti Linux na mašini može mirne duše kupiti i bez ičega...

U Njemačkoj sam gledao cijene računara i to stoje 3, sa Win, sa Lin i bez ičega tako da može izabrati ko šta hoće...

At the bottom, naši ljudi su razlog zašto se prodaje kako se prodaje kod nas...
a sto to linuxu fali??
ztluhcs

#7 Re: This copy of windows is not genuine

Post by ztluhcs »

car-x wrote:
ztluhcs wrote: Pa upravo to...

Generalno onaj koji æe kupiti Linux na ma¹ini mo¾e mirne du¹e kupiti i bez ièega...

U Njemaèkoj sam gledao cijene raèunara i to stoje 3, sa Win, sa Lin i bez ièega tako da mo¾e izabrati ko ¹ta hoæe...

At the bottom, na¹i ljudi su razlog za¹to se prodaje kako se prodaje kod nas...
a sto to linuxu fali??
Generalno onaj koji æe kupiti Linux na ma¹ini mo¾e mirne du¹e kupiti i bez ièega jer je u stanju sam sebi instalirati na ma¹inu bilo ¹ta...

Ne fali ni¹ta... Calm down...
lalemali

Post by lalemali »

ma kakav original.
inace, ta poruka ti se javila prilikom update-ovanja windowsa. pretpostavljam da imas xp os i da ti je ukljucena opcija da se automatski updatuje?
da se kutarises tog upozorenja (zvjezdica ikona) jednostavno uradi
SYSTEME RESTORE i sve vrati na dan prije nego sto si prvi put primio upozorenje. a onda idi u CONTROL PANEL i ukini opciju da ti updatuje windowse. tako vise neces imati problema. update, ako je nuzno, nadji negdje drugo, a ne na microsoftovom sajtu. ok?
hogshead

#9 ...

Post by hogshead »

Removing this is easy. Too easy infact. Click on the start menu and select run and type this:
%windir%\system32\wgatray.exe /u
Click on the start menu again and select run and type: regedit
Navigate to the following key and delete the key
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Notify\WgaLogon
Reboot and enjoy

Ovo sam našao na sajtu:
http://labnol.blogspot.com/2005/02/get- ... ws-xp.html

kako ukloniti upozorenje.

A komp je kupljen u NTCHS-u
merosa

#10 This copy of windows is not genuine

Post by merosa »

Cjela Bosna jedan CD kljuc ima tako i tvoj u tim dupljacima.U normalnim drzavama za to se odgovara pred zakonom,ali posto tu nije normalna drzava niko ne odgovara.
Ali ti imas problem i treba da ga rjesis (ja isprobao i radi) na sljedeci nacin
Na istom ovom sajtu ides na Information Comm. Technology-Software/programiranje-Software Collection Vol.2/2006-na stranicu 1-Autor: The_Fluid Poslano: 11/02/2006 -RegDoctor ver. 1.54 WinALL | 2.5 Mb -Automatically fix Windows registry problems and improve system performance. Stop computer crashes. Is your computer running slow? Are you experiencing computer crashes or windows error messages? Do you want to improve your system performance and stability? If you are answering yes, then you very likely need to clean up your Windows registry.

http://rapidshare.de/files/12982929/RD154.rar
kucati: lateshift

i furaj mali sredinom :-D :?
Post Reply