This copy of Windows is not a genuine

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Kolt12

#26 Re: This copy of Windows is not a genuine

Post by Kolt12 »

amebr wrote: Svaku update je bio normalan. Kad skine update traži da se laptop restartuje i sve je normalno. Ali kad sam skidao prije nekih mjesec Microsof security esentials tad mi je bilo bilo sumnjivo jer je bila poruka windows licence is not genuine i nisam mogao da to instaliram. Mislio sam da je neka greška pa nisam obraćao pažnju na to. Kad se pojavila ta oznaka na dnu displeja tad mi je sve bilo jasno. Laptop je dosao u kutiji,laptop mi je izvadio prodavac,uopalio ganaravno sa vidljivim oznakama da je neko to otpakivao.
Ne kontam, sta ti prodavac ima otpakivati kompjuter, to ti radis kod kuce. Ako su bile vidljive oznake da ga je neko otpakovao, ne kontam, zasto si takvo sto kupio i zasto nisi trazio orginalno od proizvodjaca zapakovanu stvar?

U tom slucaju, svejedno jos uvijek imas dokaz da je stvar instalirana prije nego si ga ti kupio. Idi do njih, sve im ispricaj, ne daji im racun, ne daji im nista, trazi novi kompjuter sa sada Windows 8 Pro ili reci, nazvati cu Microsoft, a oni znaju sta da radis dalje u glavnom prodavci se nece lijepo provesti, platiti ce hrpu kompjutera zato sto su to uradili. Daleko najbolja i najjeftinija verzija za njih je da te otkace tako sto ce ti dati potpuno novi kompjuter sa sad licenciranom verzijom.
amebr

#27 Re: This copy of Windows is not a genuine

Post by amebr »

Kolt12 wrote:
amebr wrote: Svaku update je bio normalan. Kad skine update traži da se laptop restartuje i sve je normalno. Ali kad sam skidao prije nekih mjesec Microsof security esentials tad mi je bilo bilo sumnjivo jer je bila poruka windows licence is not genuine i nisam mogao da to instaliram. Mislio sam da je neka greška pa nisam obraćao pažnju na to. Kad se pojavila ta oznaka na dnu displeja tad mi je sve bilo jasno. Laptop je dosao u kutiji,laptop mi je izvadio prodavac,uopalio ganaravno sa vidljivim oznakama da je neko to otpakivao.
Ne kontam, sta ti prodavac ima otpakivati kompjuter, to ti radis kod kuce. Ako su bile vidljive oznake da ga je neko otpakovao, ne kontam, zasto si takvo sto kupio i zasto nisi trazio orginalno od proizvodjaca zapakovanu stvar?
Ah što nisam. Nisam obraćao pažnju na to vjeruj mi.U tom periodu mi je bio hitno potreban laptop i to da je nov sa garancijom.
harell

#28 Re: This copy of Windows is not a genuine

Post by harell »

i ja mislim da je bio otpakovan ili kao sto kolt rece da im je mjesecima zujao u izlogu, nije valjda toshiba instalirala krekovan windows :roll: sve ti covjek rece, laptop pod ruku i pravo u radnju
Kolt12

#29 Re: This copy of Windows is not a genuine

Post by Kolt12 »

amebr wrote:
Ah što nisam. Nisam obraćao pažnju na to vjeruj mi.U tom periodu mi je bio hitno potreban laptop i to da je nov sa garancijom.
Kad kupujes laptop, prva stvar sto gledas je to da ambalaza nije ostecena. Svi su oni fabricki zasticeni sa stiroporom iznutra, svejedno isporucioc ih je mozda bacao, zato gledas da nema tragova udaraca na ambalazi. Druga stvar sto gledas je to da je orginalno zapakovano, obicno kutija bude oblijepljena za ljepljivom trakom proizvodjaca, koju je tesko falsifikovati, a ako se jednom otvori, ne moze se vise bez tragova zalijepiti.

Nakon toga uzimas od prodavca laptop u ruku i nosis ga kuci i otvaras. Nakon toga ga otvaras, citas upustvo i palis ga. Nakon toga ga konfiguriras (jezik, datum, sat i lokalne postavke). Nakon toga pravis instalacione DVD-ove na koje te novi kompjuter odmah navodi. Slijedis upute i ubacujes DVDove. Vise njih. Recimo mom Sony Vaio je trebalo 4 DVD-a, za Windows i Sony programe. Tek nakon toga koristis kompjuter.

Sto se tice TV-a, procedura je slicna sto se tice ambalaze, s tim sto trazis da ti prodavnica isporuci TV ili ga otpakujes i provjeris u prodavnici ako ces ga sam nositi. Ako ti ga prodavnica isporucuje, onda kad ti ga vozac donese u kucu/stan, prije nego potpises, otpakujes televizor i provjeris da je fizicki sa njim sve OK. Tek nakon toga potpisujes da si primio produkt. Jer u slucaju da je TV fizicki ostecen, sto se moze desiti, a ti potpisao, tesko ces to dokazati.
amebr

#30 Re: This copy of Windows is not a genuine

Post by amebr »

harell wrote:i ja mislim da je bio otpakovan ili kao sto kolt rece da im je mjesecima zujao u izlogu, nije valjda toshiba instalirala krekovan windows :roll: sve ti covjek rece, laptop pod ruku i pravo u radnju
To i namjeravam ovih dana da uradim. Nadam se da će sve biti ok. Uglavnom ja nisam instalirao ovaj OS tako da nije do mene ovo sve....:)
Kolt12

#31 Re: This copy of Windows is not a genuine

Post by Kolt12 »

amebr wrote: To i namjeravam ovih dana da uradim. Nadam se da će sve biti ok. Uglavnom ja nisam instalirao ovaj OS tako da nije do mene ovo sve....:)
Samo kad im budes isao, ako ces vec nositi kompjuter, nista im ne daji da oni rade, nego iskljucivo ti im to demonstriraj, oni neka samo gledaju. Nakon toga ih pitaj, hocete li mi dati novi kompjuter, ili da kontaktiram Microsoft BiH. Ako imaju malo corbe u glavi, sto cisto sumnjam, inace ti nikad ne bi prodali crackovan Windows, pristati ce da ti daju novi kompjuter, jer je to daleko najjeftinija opcija za njih. Jos bi ti trebali dati nesto ekstra sto ih neces prijaviti i sto su ti prouzrokovali neugodnosti. Povedi prijatelja, potencijalnog svjedoka sa sobom.
J3r1ch0

#32 Re: This copy of Windows is not a genuine

Post by J3r1ch0 »

amebr wrote:
harell wrote:i ja mislim da je bio otpakovan ili kao sto kolt rece da im je mjesecima zujao u izlogu, nije valjda toshiba instalirala krekovan windows :roll: sve ti covjek rece, laptop pod ruku i pravo u radnju
To i namjeravam ovih dana da uradim. Nadam se da će sve biti ok. Uglavnom ja nisam instalirao ovaj OS tako da nije do mene ovo sve....:)
Ne kontam koji ti problem imaš? Nisi dobio tada licencirani Windows 7?! Nisi ga ni platio! Krivo ti što nemaš sistem?! Fino 200 KM u ruke pravo kod njih i traži Windows jer toliko košta najjeftinija verzija.
Sve što si bio spreman da platiš tada, plati sada...

Čuj prijedloga, "traži nov laptop sa instaliranom Windows 8-com...", *ebote da nije tužno gotovo da bi bilo smiješno.

Budeš li poslušao savjete stručnjaka po forumu samo ćeš se bezveze obrukat, nisi prevaren.
J3r1ch0

#33 Re: This copy of Windows is not a genuine

Post by J3r1ch0 »

Kolt12 wrote:
amebr wrote: To i namjeravam ovih dana da uradim. Nadam se da će sve biti ok. Uglavnom ja nisam instalirao ovaj OS tako da nije do mene ovo sve....:)
Samo kad im budes isao, ako ces vec nositi kompjuter, nista im ne daji da oni rade, nego iskljucivo ti im to demonstriraj, oni neka samo gledaju. Nakon toga ih pitaj, hocete li mi dati novi kompjuter, ili da kontaktiram Microsoft BiH. Ako imaju malo corbe u glavi, sto cisto sumnjam, inace ti nikad ne bi prodali crackovan Windows, pristati ce da ti daju novi kompjuter, jer je to daleko najjeftinija opcija za njih. Jos bi ti trebali dati nesto ekstra sto ih neces prijaviti i sto su ti prouzrokovali neugodnosti. Povedi prijatelja, potencijalnog svjedoka sa sobom.
Ja koliko znam kod njih ugušiše nudeći licenciran software, ako se i desilo da su instalirali tada pirtaski Windows nisu mu ga prodali zbog čega ne stoji tvoja rečenica da su prodali crackovan Windows, ispravna konstatacija bi bila da su mu prodali laptop bez Windows-a.
Po kom osnovu da traži nov laptop?! Kada je Toshiba proizvela laptop bez operativnog sistema i takvog ga prodaje.

De ne budalesaj po forumu...
harell

#34 Re: This copy of Windows is not a genuine

Post by harell »

J3r1ch0 wrote:
amebr wrote:
Ne kontam koji ti problem imaš? Nisi dobio tada licencirani Windows 7?! Nisi ga ni platio! Krivo ti što nemaš sistem?! Fino 200 KM u ruke pravo kod njih i traži Windows jer toliko košta najjeftinija verzija.

Čuj prijedloga, "traži nov laptop sa instaliranom Windows 8-com...", *ebote da nije tužno gotovo da bi bilo smiješno.

Budeš li poslušao savjete stručnjaka po forumu samo ćeš se bezveze obrukat, nisi prevaren.

to sto pricas bilo bi ok da je on kupio desktop koji su oni sastavili pa naravno nisu duzni da ti instaliraju original windows ako ne platis za isti, ali na fabrickim laptopima koji dolaze zapakovani u BiH ako je vec instaliran windows zar nebi trebao biti original :roll: nisu valjda oni raspakivali laptope pa ako je na njima bio linux instalirali widnows

ako toshiba ne instalira windows na svoje laptope, i ako ga on nije instalirao kao sto kaze, otkud onda windows na tom laptopu? sam se upalio, nakacio na wifi i skinuo sebi?
J3r1ch0

#35 Re: This copy of Windows is not a genuine

Post by J3r1ch0 »

95% laptopa dolazi bez instaliranog operativnog sistema.
Kolt12

#36 Re: This copy of Windows is not a genuine

Post by Kolt12 »

J3r1ch0 wrote:

To sto ti ne kontas, nije do njega nego do tebe.

Otkud ti znas da nije platio licenciran Windows? Obicno se to plati kad kupujes nov laptop? Otkud ti znas sta je njemu krivo? Isto tako, cijena instaliranog Windowsa prilikom kupovine novog laptopa, je visestruko manja od cijene Windowsa ako ga kupujes odvojeno.

Inace kao "strucnjak" trebao bi znati da u svakom kompjuteru postoji registrovan datum kad je operativni sistem instaliran, cak i za divlju verziju, to je dovoljno usporediti sa datumom na fakturi da se dokaze da on nije instalirao taj divlji Windows, sto opet znaci, ako prodavac nece da mu da novi produkt sa novim licenciranim Windowsom, onda ce Microsoft biti presretan da oni ti odrade. Mozda mu cak i daju besplatno novu licenciranu verziju.

Da li je fer da trazi novi kompjuter? Ako je tacno da je dobio otpakovan kompjuter, onda svakako da jeste, jer je to vjerovatno izlozbeni eksponat koji je radio po cijele dane.

Da li je fer traziti novi Windows licenciran? Zavisno, ako mu je prodavac naznacio da kupuje kompjuter bez software-a onda nije OK, i ako cisto sumnjam u tu opciju. Prije ce biti da je neko u prodavnici omastio brke sa licenciranom verzijom a njemu/njoj uvalio crack verziju.

Isto tako po cijeni koju je naveo, doduse nije naveo koji je model, ipak vrijednost mnogih modela Toshibe sa licenciranom Windows 8 verzijom, kosta manje od 1000 i jos nesto maraka. Napolju Toshiba ima kupit hrpa i za 380 eura sa instaliranim Windows 8 i ekranom 17,3. Sto znaci cijena koju je on naveo da je platio laptop, treba da ukljucuje i najnoviju Windows verziju.
shape of despair

#37 Re: This copy of Windows is not a genuine

Post by shape of despair »

amebr wrote:Naime,ove godine u februaru mjesecu kupio sam Toshiba laptop i Imtecu sa instaliranim Winodows 7 Ultimate 64 bit sistemom za koji sam mislio da je licenciran. Laptop je plaćen 1010 KM. Međutim,prije par dana u desnom uglu na dnu displeja pojavila mi se poruka Windows 7,Build 7601,This copy of Windows is not a genuine. Kontao sam ići Iimtec i reklamirati ovaj proizvod jer su mu podvalili windows 7 bez licence. laptop je još pod garaancijom. Šta mi vi predlažete da uradim? Pozdrav
Ovdje je čudno šti si laptop kupio u februaru i nakon skoro godinu dana dobivaš poruku da je ilegalan windows.

1. Da je Imtec snimio trial verziju(obično ovo rade i naplate 50KM) istekla bi ti za 30 dana i dobio bi poruku da aktiviraš windows.Ovdje se nema koga tužiti

2. Druga opcija je da je Imtec stvarno instalirao piratsku veziju,ti pokupio update koji provjerava originalnost i dobio poruku da imaš pirata.

3. Očigledno je da ni sam nisi siguran šta si kupio,original,krekovan itd. pa bi prije pokretanja ikakve incijative trebao dobro provjeriti o čemu se radi i šta su ti prodali. Ako su ti prodali laptop+ win7 original trkom do njih,ako nisu možeš ih napasti što su ti instalirali pirata,al haj dokaži.
J3r1ch0

#38 Re: This copy of Windows is not a genuine

Post by J3r1ch0 »

Kolt12 wrote:
J3r1ch0 wrote:

To sto ti ne kontas, nije do njega nego do tebe.

Otkud ti znas da nije platio licenciran Windows? Obicno se to plati kad kupujes nov laptop? Otkud ti znas sta je njemu krivo? Isto tako, cijena instaliranog Windowsa prilikom kupovine novog laptopa, je visestruko manja od cijene Windowsa ako ga kupujes odvojeno.

Inace kao "strucnjak" trebao bi znati da u svakom kompjuteru postoji registrovan datum kad je operativni sistem instaliran, cak i za divlju verziju, to je dovoljno usporediti sa datumom na fakturi da se dokaze da on nije instalirao taj divlji Windows, sto opet znaci, ako prodavac nece da mu da novi produkt sa novim licenciranim Windowsom, onda ce Microsoft biti presretan da oni ti odrade. Mozda mu cak i daju besplatno novu licenciranu verziju.

Da li je fer da trazi novi kompjuter? Ako je tacno da je dobio otpakovan kompjuter, onda svakako da jeste, jer je to vjerovatno izlozbeni eksponat koji je radio po cijele dane.

Da li je fer traziti novi Windows licenciran? Zavisno, ako mu je prodavac naznacio da kupuje kompjuter bez software-a onda nije OK, i ako cisto sumnjam u tu opciju. Prije ce biti da je neko u prodavnici omastio brke sa licenciranom verzijom a njemu/njoj uvalio crack verziju.

Isto tako po cijeni koju je naveo, doduse nije naveo koji je model, ipak vrijednost mnogih modela Toshibe sa licenciranom Windows 8 verzijom, kosta manje od 1000 i jos nesto maraka. Napolju Toshiba ima kupit hrpa i za 380 eura sa instaliranim Windows 8 i ekranom 17,3. Sto znaci cijena koju je on naveo da je platio laptop, treba da ukljucuje i najnoviju Windows verziju.
Nek navede tačan model Toshibe ili još bolje nek skenira origanalnu fakturu i nek je zakači ovdje na forum.
BTW, pojma nemaš...
Kolt12

#39 Re: This copy of Windows is not a genuine

Post by Kolt12 »

J3r1ch0 wrote:95% laptopa dolazi bez instaliranog operativnog sistema.
Svejedno, on ih sad ima u saci, a ako su oni instalirali crack verziju Windowsa, to znaci da su koristili kao izlozbeni eksponat taj laptop mjesecima, pa ga njemu uvalili kao novog, sto znaci prodali su mu macka u vreci, sto znaci zasluzuju lekciju, koja ce ih doci dosta jeftino ako mu daju novi kompjuter i u slucaju da vlasnik ne ode do Microsofta. Ako ode, u tom slucaju, prodavci ce krv propisati, jer ce to, zajedno sa racunom o kupovini, biti za Microsoft i potencijalno sud, corpus delicti da su koristili ne licencirani software i jos ga prodali klijentu, da ne govorim da ako je sve to tacno kako je on ispricao, prodali su klijentu polovan laptop kao nov, za cijenu novog kompjutera, sto je takodjer dodatna prevara.
J3r1ch0

#40 Re: This copy of Windows is not a genuine

Post by J3r1ch0 »

Kolt12 wrote:
J3r1ch0 wrote:95% laptopa dolazi bez instaliranog operativnog sistema.
Svejedno, on ih sad ima u saci, a ako su oni instalirali crack verziju Windowsa, to znaci da su koristili kao izlozbeni eksponat taj laptop mjesecima, pa ga njemu uvalili kao novog, sto znaci prodali su mu macka u vreci, sto znaci zasluzuju lekciju, koja ce ih doci dosta jeftino ako mu daju novi kompjuter i u slucaju da vlasnik ne ode do Microsofta. Ako ode, u tom slucaju, prodavci ce krv propisati, jer ce to, zajedno sa racunom o kupovini, biti za Microsoft i potencijalno sud, corpus delicti da su koristili ne licencirani software i jos ga prodali klijentu, da ne govorim da ako je sve to tacno kako je on ispricao, prodali su klijentu polovan laptop kao nov.
Nema kod njih eksponata koji rade, svi laptopi kako sam primjetio stoje ugašeni...
To oko inspekcije mu može upaliti samo ako inspekcija čeka pred vratima i on iznese laptop sa crackovanim operativnim sistemom. Jednom kada ga odnese kući...završena je priča.
Prestani mu pomagati, odmažeš mu. Kao što rekoh nek skenira račun i nek ga javno stavi ovdje na forum.
J3r1ch0

#41 Re: This copy of Windows is not a genuine

Post by J3r1ch0 »

.
Last edited by J3r1ch0 on 05/12/2012 18:15, edited 1 time in total.
Kolt12

#42 Re: This copy of Windows is not a genuine

Post by Kolt12 »

shape of despair wrote: možeš ih napasti što su ti instalirali pirata,al haj dokaži.
Ne mora on to dokazivati, dovoljno je samo da obavijesti Microsoft i da im posudi laptop na par minuta. Oni ce biti presretni, i vjerovatno ce mu kao nagradu dati licenciranu verziju, pogotovo kad je sad pocela kampanja za licencirane verzije. Taj slucaj bi im dosao kao kec na desetku, kao dobar primjer. Ako je sve tacno kako je ta osoba navela, onda, najbolje sto preostaje prodavacu, je da mu daju novi i puno bolji kompjuter nego je onaj njegov model, sa Windows 8 Pro licenciranom verzijom i da mu daju ekstra za cevape, kafu i sok, uz duboki naklon do poda, i da ga isprate do vrata prodavnice, non stop se klanjajuci i izvinjavajuci, trazeci oprost. U takvoj je poziciji prodavac ako je sve to tacno kako je ta osoba ovdje napisala. I kad mu sve to daju, i dalje su u plusu, jer je on to platio vise od 1000 KM.
Last edited by Kolt12 on 06/12/2012 00:17, edited 1 time in total.
J3r1ch0

#43 Re: This copy of Windows is not a genuine

Post by J3r1ch0 »

.
Kolt12

#44 Re: This copy of Windows is not a genuine

Post by Kolt12 »

J3r1ch0 wrote:.
Zasto raspravljas o necemu o cemu nemas pojma? Da mu ga ti nisi uvalio?
Uporediti datum instalacije crack verzije, sa datumom kupovine sa fakture, sto znaci ako je crack Windows instaliran od strane prodavca, onda ce datum instalacije biti prije nego su ga njemu prodali, sto se moze usporediti sa datumom sa fakture.

Kako saznati kad je Windows montiran? Naravno za Microsoft to ce biti lagan poslic.

Image

Ako je datum instalacije crack verzije mani od datuma sa fakture, to onda ne znaci samo da su prodavci instalirali crack verziju, nego da su i koristili kompjuter prije nego su ga prodali.
kojeime

#45 Re: This copy of Windows is not a genuine

Post by kojeime »

"Ne mora on to dokazivati, dovoljno je samo da obavijesti Microsoft i da im posudi laptop na par minuta. Oni ce biti presretni, i vjerovatno ce mu kao nagradu dati licenciranu verziju, pogotovo kad je sad pocela kampanja za licencirane verzije. Taj slucaj bi im dosao kao kec na desetku, kao dobar primjer. Ako je sve tacno kako je ta osoba navela, onda, najbolje sto preostaje Imtecu, je da mu daju novi i puno bolji kompjuter nego je onaj njegov model, sa Windows 8 Pro licenciranom verzijom i da mu daju ekstra za cevape, kafu i sok, uz duboki naklon do poda, i da ga isprate do vrata prodavnice, non stop se klanjajuci i izvinjavajuci, trazeci oprost. U takvoj je poziciji Imtec ako je sve to tacno kako je ta osoba ovdje napisala.

Kolt12

Vrh
"

Slazem se. Dakle: Dobar dan, je li to Microsoft? Jeste. Ja kupio racunar u toj i toj radnji, evo kopija racuna vama, a evo i original na uvid, i kada sam instalisao update dobio poruku da Windowsi nisu legalni.

To je sve sta treba reci. Nista policija i nikakva duza prica. Neka u Microsoftu provjere datum kupnje i uporede sa datumom instalisanja i vidjece da li je prodavac instalisao windowse ili kupac nakon kupovine. Ako je datum instalacije stariji od datuma kupovine onda je prodavac kriv i tu nema dileme. Ostalo je na Microsoftu. Oni ce ako im se da ganjati prodavaca, a iako ne znam da li ce kupac kao nagradu dobiti besplatno licencu, ne bih se zacudio da mu Microsoft ili to uradi ili da mu licenciraju windowse sa nekim popustom.

To da je kupac trebao biti svjestan da ne moze za 1000 KM kupiti racunar sa ultimate verzijom sedmice i ostalo to ne pije vode. Udjes u radnu i kupis i neces voditi racuna o tome da li je prodavac prodao legalan ili nelegalan proizvod. Ako se ispostavi da je proizvod neegalan kriv je prodavac. Nje to pijaca ili PIK pa da si kriv jer si kupio ukradenu robu, kod prodavaca tipa Imtec po po defaultu ne smije biti nelegalan proizvod.
J3r1ch0

#46 Re: This copy of Windows is not a genuine

Post by J3r1ch0 »

Kolt12 wrote:
J3r1ch0 wrote:.
Zasto raspravljas o necemu o cemu nemas pojma? Da mu ga ti nisi uvalio?
Uporediti datum instalacije crack verzije, sa datumom kupovine sa fakture, sto znaci ako je crack Windows instaliran od strane prodavca, onda ce datum instalacije biti prije nego su ga njemu prodali, sto se moze usporediti sa datumom sa fakture.

Kako saznati kad je Windows montiran? Naravno za Microsoft to ce biti lagan poslic.

http://www.redmondpie.com/how-to-find-o ... d-windows/

Ako je datum instalacije crack verzije mani od datuma sa fakture, to onda ne znaci samo da su prodavci instalirali crack verziju, nego da su i koristili kompjuter prije nego su ga prodali.
Pusti se forenzike, živ bio...
VukSaTrebevica

#47 Re: This copy of Windows is not a genuine

Post by VukSaTrebevica »

Instalirali ti TRIAL verziju vjerovatno. Sad je istekao probni period. Ozbiljna firma se ne bavi piraterijom!

Sad pokreni taj Loader by Daz i zavrsi posao (stavis na c:/ particiju (gdje je Windows) - Run As Admin - Install :)

Imas jos nekih fazona, da ubacujes neke za*ebancije kao OEM verzija, to je opcionalno :D

Ukoliko ti se gubi aktivacija prilikom budjenja racunara iz sleep moda cekiraj "disable type 4 memory" i bice OK. To se meni desavalo. Zivio :dance:
amebr

#48 Re: This copy of Windows is not a genuine

Post by amebr »

Ljudi moji ponovit ću opet. Laptop sam kupio ove godine sa instaliranim OS Windows 7 ultimate 64 bit. Nikad mi se nije pojavljivala poruka da windows nije licenciran do prije par dana. Kutija u kojoj je laptop dosao je originalna ali je na očigled otpakivana šta ja znam. J a nisam instalirao OS da se zna. Na računu mi nema da piše ništa vezano za OS. pozz i evo kad je instaliran windows OS: Original install date 8.12.2011 13:02:011
Sistem boot time 5.12.2012 17:10:29. Na računu mi piše da je laptop kupljen 24.12.2011 u 11:40h
Last edited by amebr on 05/12/2012 20:19, edited 1 time in total.
Kolt12

#49 Re: This copy of Windows is not a genuine

Post by Kolt12 »

amebr wrote:Ljudi moji ponovit ću opet. Laptop sam kupio ove godine sa instaliranim OS Windows 7 ultimate 64 bit. Nikad mi se nije pojavljivala poruka da windows nije licenciran do prije par dana. Kutija u kojoj je laptop dosao je originalna ali je na očigled otpakivana šta ja znam. J a nisam instalirao OS da se zna. Na računu mi nema da piše ništa vezano za OS. pozz
Dobro, je li ti prodavac rekao da kupujes komp. sa Windowsom ili bez njega? I ti nam dajes na kapaljku informacije. Naravno da ti ne pise nista na racunu, pa nece oni sad na racunu nabrajati sav instalirani software. Medjutim nije ni iskljuceno da je to neki bug od Windowsa.

Da bi provjerio verziju Windows tj. da mozda Windows ne pokazuje neku gresku (bug), otidji na:

Control Panel --> ALL Control Panels --> System

Rolaj skroz dole, zadnja sekcija pod nazivom Windows Activation

Sta ti pise u toj sekciji, da li je Windows aktiviran i ispod se treba nalaziti product key?
Kolt12

#50 Re: This copy of Windows is not a genuine

Post by Kolt12 »

amebr wrote:Ljudi moji ponovit ću opet. Laptop sam kupio ove godine sa instaliranim OS Windows 7 ultimate 64 bit. Nikad mi se nije pojavljivala poruka da windows nije licenciran do prije par dana. Kutija u kojoj je laptop dosao je originalna ali je na očigled otpakivana šta ja znam. J a nisam instalirao OS da se zna. Na računu mi nema da piše ništa vezano za OS. pozz i evo kad je instaliran windows OS: Original install date 8.12.2011 13:02:011
Sistem boot time 5.12.2012 17:10:29. Na računu mi piše da je laptop kupljen 24.12.2011 u 11:40h
To je malo vremena izmedju datuma instaliranja Windowsa i datuma prodaje, sto znaci, najvjerovatnije da je Windows instaliran od prodavca, a ne proizvodjaca. Inace zar ga nisi kupio u Februaru 2012 ili sam te ja pogresno skontao?
Post Reply