The Wire

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dezurni_ucenik

#126 Re: The Wire

Post by dezurni_ucenik »

Najbolja serija ikada ....
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#127 Re: The Wire

Post by Truba »

@Saian

recimo ovako... da su prve dvije sezone o školsutvu ne bih dočekao 5. sezonu :mrgreen:

sezona o školstvu mi je najlošija sezona
Jack Be Nimble

#128 Re: The Wire

Post by Jack Be Nimble »

Meni o skolstvu jedna od najbolji. Najrealisticnija, barem meni istinitna.
iSwagga

#129 Re: The Wire

Post by iSwagga »

Meni je druga sezona najgora bila. Nikad da prodje.. ali serija jedna od boljih ikad. :thumbup:
omar little

#130 Re: The Wire

Post by omar little »

cetvrta sezona je vrhunac, akumulacija svega sto se do tada napravilo i opisalo. u prve tri sezone su se predstavili likovi, i zivoti, a u cetvrtoj se najbolje pokazala konstantnost svega. kako nastaju ti barksdale-i, bell-ovi, omar little-ovi, bubbles-i...i kako bez reforme obrazovnog sistema nema kraja tom vrtlogu propasti i tom zacaranom krugu. a, da se ne spominje jos jedna vrhunska analiza propale institucije i paralele sa ostatkom drustva.

nisam nikad razumjela ljude koji drugu sezonu smatraju najlosijom ili bespotrebnom. jos nisam naisla na dostatno objasnjenje (jerbo "daj geto, jebo bjelce", "dosadno je" i slicno ne smatram nekakvim objasnjenjem) a zeljela bih to razumjeti .

edit:
i da, jel' johnnykola poceo gledat' the wire? :D
Jack Be Nimble

#131 Re: The Wire

Post by Jack Be Nimble »

I meni je druga isto dabro baz zato sto izadje iz crnackog geta a na kraju sve je to povezano. Treca mi je nekako spora, politika se umjesala, a isto ima prebacuje se stafeta sa Barksdejla na Marla.
dezurni_ucenik

#132 Re: The Wire

Post by dezurni_ucenik »

Meni su 4. i 5.sezona najbolje.Narocito 5.sezona kad se McNulty vraca svojim starim porocima :-)
am0niman

#133 Re: The Wire

Post by am0niman »

Prejaka serija. Ovo je meni najdraza scena cijele serije

ovo je meni najbolja scena serije :D

Harry Tuttle

#134 Re: The Wire

Post by Harry Tuttle »

meni medju top 5 ako ne cak na samom vrhu :thumbup:
todd_smith

#135 Re: The Wire

Post by todd_smith »

Black swan wrote:@Saian

recimo ovako... da su prve dvije sezone o školsutvu ne bih dočekao 5. sezonu :mrgreen:

gluho bilo :mrgreen:
iSwagga wrote:Meni je druga sezona najgora bila. Nikad da prodje.. ali serija jedna od boljih ikad. :thumbup:
ovo^^

mada je druga sezona postala dobra tek pred kraj
iSwagga

#136 Re: The Wire

Post by iSwagga »

todd_smith wrote:
Black swan wrote:@Saian

gluho bilo :mrgreen:
iSwagga wrote:Meni je druga sezona najgora bila. Nikad da prodje.. ali serija jedna od boljih ikad. :thumbup:
ovo^^

mada je druga sezona postala dobra tek pred kraj
Opet sam je gledao, to da, tek pred kraj je sve doslo na svoje i postala je zanimljiva..
Fauja Singh

#137 Re: The Wire

Post by Fauja Singh »

Odlicna serija, citam da je mnogi kriticari smatraju najboljom svih vremena, cak je i Obama rekao da mu je najdraza televizijska serija 8) Ja isto ne znam da sam gledao bolju, odlicna mi je OZ, Breaking Bad, Game of Thrones... ali mi je The Wire nekako posebna, falit ce mi kad je pregledam.
Glumci su fantasticni i nekako sam se vezao za njih :) , najdrazi mi je McNulty, Omar je isto kralj, dobar je i Cedrik Daniels, hladan kao zmija i pravi profesionalac. Lester Freamon mi nesto nije legao iako je mozak citave ekipe za prisluskivanje... Od negativaca sam mogao svariti Avona, ali Stringa ocima nisam mogao, bas mi bi zao sto su ga ubili, volio bi da je zavrsio u zatvoru. Ona mala Snoop je isto antipaticna, sta je ono onako, ne znam kako ona zavrsava u seriji ali nadam se da ce je neko dobro sjebati.
vaučer

#138 Re: The Wire

Post by vaučer »

Meni najbolja serija koju sam ikad gledao.

Na prvo pregledavanje su mi neke sezone (2,5) bile lošije ali u drugom gledanju mi je cijela serija jednostavno savršeno legla. Nije tipična plicajci&lopovi, u biti je the Wire portret jednog grada iz više kutova i zato je vrijedna ta slika života i problema lučkih radnika, portret neučinkovitog školstva, više politike gdje se samo gledaju vlastita leđa i gdje svak svakog drži u šaci kao i novinarstva s sumnjivim moralnim vrijednostima. sve skupa stvara fascinantnu, detaljnu i životnu sliku jednog društva i jednog grada kroz niz ljudskih priča.

Definitivno vrhunac televizijske produkcije, serija koja transcendira vlastiti okvir 'lagane večernje zabave uz tv'.
p206

#139 Re: The Wire

Post by p206 »

Ima li neko ko je registrovan na filmoviziji?
Gledam ovu seriju, ali u sezoni 5 epizode 1, 4, 6 i 8 se ne mogu pokrenuti... pa da neko javi adminu da ponovo postavi te epizode.

Odlična serija, a žao mi da ne vidim šta je bilo na kraju kad sam već stigao do 5 sezone...
Point.

#140 Re: The Wire

Post by Point. »

Ja sve nesto kontam da je pregledam po drugi put.
Trina Moe

#141 Re: The Wire

Post by Trina Moe »

neki dan završila sa serijom i koliko god da sam odugovlačila gledanje zadnje epizode, toliko nisam mogla izdržat pa mi je bilo užasno krivo što sam pogledala sve. čekam sad da mi prođe sav doživljaj pa se bacam opet na nju. daleko najbolja serija št osam dosad pratila.
Harry Tuttle

#142 Re: The Wire

Post by Harry Tuttle »

Trina Moe wrote:neki dan završila sa serijom i koliko god da sam odugovlačila gledanje zadnje epizode, toliko nisam mogla izdržat pa mi je bilo užasno krivo što sam pogledala sve. čekam sad da mi prođe sav doživljaj pa se bacam opet na nju. daleko najbolja serija št osam dosad pratila.
da. daleko najbolja serija do sada :thumbup:
Fauja Singh

#143 Re: The Wire

Post by Fauja Singh »

p206 wrote:Ima li neko ko je registrovan na filmoviziji?
Gledam ovu seriju, ali u sezoni 5 epizode 1, 4, 6 i 8 se ne mogu pokrenuti... pa da neko javi adminu da ponovo postavi te epizode.

Odlična serija, a žao mi da ne vidim šta je bilo na kraju kad sam već stigao do 5 sezone...
lakse ti je skinuti s torrenta nego cekati da neko tamo postavi ako uopste i postavi.
Adnansu

#144 Re: The Wire

Post by Adnansu »

Poceo sam gledati prvu sezonu,fino ide ako uzmemo u obzir cinjenicu da svaku noc 2 epizode pregledam sto je za mene veliko cudo :D Jesu li sezone nakon prve zanimljivije,mslm ima li vise "ulicne" radnje? :-D
sgunited

#145 Re: The Wire

Post by sgunited »

prvih par epizoda svake sezone ti je kao neki uvod da znas sta se desava i ko je ko, posebno u prvoj, vjeruj mi nemoj odustajati znam dosta ljudi koji su gledali niko jos nije rekao ni "nije losa" za sve je najbolje nesto do sada, ja cekam jos par mjeseci da mi izlapi pa pocinjem sve ponovo
Harry Tuttle

#146 Re: The Wire

Post by Harry Tuttle »

the wire ili ti je dosadna za gledati i prekines nakon druge-trece epizode ili ti je jedna od najboljih serija ever :-D
_Saša_

#147 Re: The Wire

Post by _Saša_ »

Nema sta odlicna serija! Svako ko nije pogledao preporucujem.
A takodjer nije losa ni Treme (2010) http://www.imdb.com/title/tt1279972/ Isti scenaristi i par glumaca iz The Wire!
Harry Tuttle

#148 Re: The Wire

Post by Harry Tuttle »

_Saša_ wrote:Nema sta odlicna serija! Svako ko nije pogledao preporucujem.
A takodjer nije losa ni Treme (2010) http://www.imdb.com/title/tt1279972/ Isti scenaristi i par glumaca iz The Wire!
:shock: pogledah prvu epizodu i samo me spuca... there goes that feeling again... thx!

btw. ost za prvu sezonu je super, ako neko ima ost za drugu plz za link :wink:

komentar: The wire with trombones.

:thumbup:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#149 Re: The Wire

Post by Jimmy McNulty »

Adnansu wrote:Poceo sam gledati prvu sezonu,fino ide ako uzmemo u obzir cinjenicu da svaku noc 2 epizode pregledam sto je za mene veliko cudo :D Jesu li sezone nakon prve zanimljivije,mslm ima li vise "ulicne" radnje? :-D
Najvažnije je ne odustat nakon prve 3-4 epizode u prvoj sezoni koje znaju bit na trenutke dosadne. Kasnije ne možeš prestat gledat....kako jaka serija.
Padishah

#150 Re: The Wire

Post by Padishah »

Post Reply