The Wire-sheranje misljenja (alert spoilers, ne za auta)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Saian

#1 The Wire-sheranje misljenja (alert spoilers, ne za auta)

Post by Saian »

Eh ovako ovdje mozhemo o svemu vezanom uz seriju, posto sam ja pogledao tek prve 3 pete sezone molim da se diskusija ogranichi na one prije :D ko se ne bude drzhao ovog pravila oho mu se oho ili govno mu pod nos :D :D odmah da se zna, kad ja pogledam chitavu petu onda mozhemo i o njoj prichat, ako bash morate onda oznachite nekako spoiler da ga ne chita ko ne zheli, :oops: :D :D :D eh, a sad odoh gledat 4.-tu :D iz pete sezone :oops: :D
Saian

#2 Re: The Wire-sheranje misljenja (alert spoilers, ne za auta)

Post by Saian »

-Did he make all of it up? The calls of the killer? The pictures?
-Some. Not all.
-Why?
-Look around you. The pond is shrinking. The fish are nervous. Get some profile, win a prize, maybe find a bigger pond somewhere. Whitey, Clevedon, Tempelton. They snatch a Pulitzer or two and they are gone from this place. For them that's what it's all about. Me, I'm to fucking simple minded for that . I just wanted to see something new every day and write a story with it.
zavrshih sinoc oko 4 gledanje, od 6-te do 10-te nisam mogao prestat, The Wire je prevelik zalogaj za oznaku "serija", hebi ga i "Vratiche se rode" je serija, The Wire je novi edukativan val u komercijalnoj televiziji i bilo bi steta da se ne odrzi, helem ja sam fakin amejzd :oops: :oops: :oops: svaka chast
omar little

#3 Re: The Wire-sheranje misljenja (alert spoilers, ne za auta)

Post by omar little »

pa ja tek sad vidjeh ovu temu... :D
Jedan zanimljiv, barem meni, detalj je da The Wire uopce nije bila popularan sou, kao recimo Sopranos, ali je pobirala hvalospjeve i ode kriticara od samog pocetka. Nakon cetvrte sezone, koja stvarno jeste najkvalitetniji materijal ikada produciran na TV-u, novinari su ludili za The Wire. David Simon je bio Bog. Za vrijeme pete sezone, cijeli jebeni novinarski svijet, se okomio na The Wire...Nista nije valjalo, likovi u redakciji su im bili pre-karikaturalni , Mr. Simon je rjesavao svoje osobne probleme sa Baltimore Sun kroz negativnu prezentaciju novinara i medija opcenito, radnja nije imalo nikakvog smila...Zalosno. Dok je The Wire napadao institucije policije, kriminala, skolstva, sindikata, kapitalizma opcenito, sve je bilo super. Onog momenta kada su Simon & Burns taj isti kriticki pristup upotrijebili na instituciji medija....eeee necemo tako Dino....Tako su ti jadni, pateticni, nazovi novinari ustvari demonstrirali koliko dobro ih je Simon opisao i prezentirao u petoj sezoni i u kakvom zalosnom stanju se institucija informacije u danasnjem svijetu zapravo nalazi.

Jes' vido sajo sta mi Kanard uradi a? :D :D E to mi je majmun neki pokvario...Ne razumijem sta je to u ljudima i kakvu satisfakciju oni crpe iz toga, ali eto neko mi je upropastio taj momenat...Da je bilo koji drugi lik, osim mozda Boddie-ja, ne bi mi bilo toliko krivo, ali ovaj moj....
Saian

#4 Re: The Wire-sheranje misljenja (alert spoilers, ne za auta)

Post by Saian »

Omar zagin'o nadasve blesavo, al ocekivat neku smisleniju pogibju bi bilo josh blesavije, chojK pljachko dilere, dze tu zdrav razum :D
State's Atty. Ilene Nathan: Mr. Little, how does a man rob drug dealers for eight or nine years and live to tell about it?
Omar: Day at a time I suppose?
:lol: :lol: :lol: dalabu :D
Post Reply