The Wire-sheranje misljenja (alert spoilers, ne za auta)
Moderator: _BataZiv_0809
- Saian
#1 The Wire-sheranje misljenja (alert spoilers, ne za auta)
Eh ovako ovdje mozhemo o svemu vezanom uz seriju, posto sam ja pogledao tek prve 3 pete sezone molim da se diskusija ogranichi na one prije
ko se ne bude drzhao ovog pravila oho mu se oho ili govno mu pod nos
odmah da se zna, kad ja pogledam chitavu petu onda mozhemo i o njoj prichat, ako bash morate onda oznachite nekako spoiler da ga ne chita ko ne zheli,
eh, a sad odoh gledat 4.-tu
iz pete sezone

- Saian
#2 Re: The Wire-sheranje misljenja (alert spoilers, ne za auta)
zavrshih sinoc oko 4 gledanje, od 6-te do 10-te nisam mogao prestat, The Wire je prevelik zalogaj za oznaku "serija", hebi ga i "Vratiche se rode" je serija, The Wire je novi edukativan val u komercijalnoj televiziji i bilo bi steta da se ne odrzi, helem ja sam fakin amejzd-Did he make all of it up? The calls of the killer? The pictures?
-Some. Not all.
-Why?
-Look around you. The pond is shrinking. The fish are nervous. Get some profile, win a prize, maybe find a bigger pond somewhere. Whitey, Clevedon, Tempelton. They snatch a Pulitzer or two and they are gone from this place. For them that's what it's all about. Me, I'm to fucking simple minded for that . I just wanted to see something new every day and write a story with it.
-
omar little
#3 Re: The Wire-sheranje misljenja (alert spoilers, ne za auta)
pa ja tek sad vidjeh ovu temu...
Jedan zanimljiv, barem meni, detalj je da The Wire uopce nije bila popularan sou, kao recimo Sopranos, ali je pobirala hvalospjeve i ode kriticara od samog pocetka. Nakon cetvrte sezone, koja stvarno jeste najkvalitetniji materijal ikada produciran na TV-u, novinari su ludili za The Wire. David Simon je bio Bog. Za vrijeme pete sezone, cijeli jebeni novinarski svijet, se okomio na The Wire...Nista nije valjalo, likovi u redakciji su im bili pre-karikaturalni , Mr. Simon je rjesavao svoje osobne probleme sa Baltimore Sun kroz negativnu prezentaciju novinara i medija opcenito, radnja nije imalo nikakvog smila...Zalosno. Dok je The Wire napadao institucije policije, kriminala, skolstva, sindikata, kapitalizma opcenito, sve je bilo super. Onog momenta kada su Simon & Burns taj isti kriticki pristup upotrijebili na instituciji medija....eeee necemo tako Dino....Tako su ti jadni, pateticni, nazovi novinari ustvari demonstrirali koliko dobro ih je Simon opisao i prezentirao u petoj sezoni i u kakvom zalosnom stanju se institucija informacije u danasnjem svijetu zapravo nalazi.
Jes' vido sajo sta mi Kanard uradi a?
E to mi je majmun neki pokvario...Ne razumijem sta je to u ljudima i kakvu satisfakciju oni crpe iz toga, ali eto neko mi je upropastio taj momenat...Da je bilo koji drugi lik, osim mozda Boddie-ja, ne bi mi bilo toliko krivo, ali ovaj moj....
Jedan zanimljiv, barem meni, detalj je da The Wire uopce nije bila popularan sou, kao recimo Sopranos, ali je pobirala hvalospjeve i ode kriticara od samog pocetka. Nakon cetvrte sezone, koja stvarno jeste najkvalitetniji materijal ikada produciran na TV-u, novinari su ludili za The Wire. David Simon je bio Bog. Za vrijeme pete sezone, cijeli jebeni novinarski svijet, se okomio na The Wire...Nista nije valjalo, likovi u redakciji su im bili pre-karikaturalni , Mr. Simon je rjesavao svoje osobne probleme sa Baltimore Sun kroz negativnu prezentaciju novinara i medija opcenito, radnja nije imalo nikakvog smila...Zalosno. Dok je The Wire napadao institucije policije, kriminala, skolstva, sindikata, kapitalizma opcenito, sve je bilo super. Onog momenta kada su Simon & Burns taj isti kriticki pristup upotrijebili na instituciji medija....eeee necemo tako Dino....Tako su ti jadni, pateticni, nazovi novinari ustvari demonstrirali koliko dobro ih je Simon opisao i prezentirao u petoj sezoni i u kakvom zalosnom stanju se institucija informacije u danasnjem svijetu zapravo nalazi.
Jes' vido sajo sta mi Kanard uradi a?
- Saian
#4 Re: The Wire-sheranje misljenja (alert spoilers, ne za auta)
Omar zagin'o nadasve blesavo, al ocekivat neku smisleniju pogibju bi bilo josh blesavije, chojK pljachko dilere, dze tu zdrav razum
dalabu 
State's Atty. Ilene Nathan: Mr. Little, how does a man rob drug dealers for eight or nine years and live to tell about it?
Omar: Day at a time I suppose?