Sajo na kojoj si sezoni i epizodi? Necu nista otkrivati, pitam onako
The Wire (HBO) - All Seasons
Moderator: _BataZiv_0809
-
omar little
#26 Re: The Wire (HBO) - All Seasons
Probala sam vam naci petu sezonu, ali posto jos nije izasla na DVD-u tesko je naci sve epizode na jednom mjestu...a i dosta linkova su mrtvi...Ako ne nadjete ja cu svoje staviti na hitri pa skidajte onda...
Ja sam taman pocela trecu gledati opet, nisam dugo
Uvijek sam tako ljubomorna i zavidim ljudima koji gledaju The Wire po prvi put...Ja bih da vratim onaj osjecaj odusevljenja, iznenadjenja i divljenja koji dolazi sa svakom novom epizodom i sezonom.
Bas kako roman, i to masterpiece... 
- Saian
#27 Re: The Wire (HBO) - All Seasons
omar little wrote:Probala sam vam naci petu sezonu, ali posto jos nije izasla na DVD-u tesko je naci sve epizode na jednom mjestu...a i dosta linkova su mrtvi...Ako ne nadjete ja cu svoje staviti na hitri pa skidajte onda...
Sajo na kojoj si sezoni i epizodi? Necu nista otkrivati, pitam onakoJa sam taman pocela trecu gledati opet, nisam dugo
Uvijek sam tako ljubomorna i zavidim ljudima koji gledaju The Wire po prvi put...Ja bih da vratim onaj osjecaj odusevljenja, iznenadjenja i divljenja koji dolazi sa svakom novom epizodom i sezonom.
sinoc sam samo prvih 5 epizoda cetvrte sezone pogledao
ono sta ja gledah s velikim odusevljenjem, pa sad opet pocheh kako je writer's streik gotov je "Weeds", nije istina tip serije kao "The Wire" al ima krvavih dijelova, na momente je maaaaaaaaaaaaalikice bolesno, mislim da me Nancy malo kvari

-
omar little
#28 Re: The Wire (HBO) - All Seasons
sto se tice Nancy, aj dont blejm juSaian wrote:omar little wrote:Probala sam vam naci petu sezonu, ali posto jos nije izasla na DVD-u tesko je naci sve epizode na jednom mjestu...a i dosta linkova su mrtvi...Ako ne nadjete ja cu svoje staviti na hitri pa skidajte onda...
Sajo na kojoj si sezoni i epizodi? Necu nista otkrivati, pitam onakoJa sam taman pocela trecu gledati opet, nisam dugo
sinoc sam samo prvih 5 epizoda cetvrte sezone pogledao![]()
![]()
vidjet cu ima li na torrentima sta, mislim da sam upratio neke iz 5. sezone
![]()
![]()
ono sta ja gledah s velikim odusevljenjem, pa sad opet pocheh kako je writer's streik gotov je "Weeds", nije istina tip serije kao "The Wire" al ima krvavih dijelova, na momente je maaaaaaaaaaaaalikice bolesno, mislim da me Nancy malo kvari![]()
![]()
, al joj ne mogu odoljeti
kad zavrsis cetvrtu sezonu, mozemo malo popricati...zanima sta ces imati za reci nakon cetiri sezone
ja uzivam u trecoj, i iako sam ju gledala ne znam koliko puta uvijek se iznenadim koliko ima Sekspira u toj sezoni. konflikt izmedju avon i string je, ja mislim, savrseno razvijen, napisan, odglumljen i snimljen...cisti Sekspir. od one scene na terasi se, i dan danas, najezim od ljepote i tragedije. opcenito gledano cijeli serijal je baziran na grckoj tragediji, sto je vise no ocito, gdje su hirove i obijest bogova zamijenili hirovi i obijesti modernih institucija. jos cu samo reci, Bunk iz maj men
sad u nedelju pocinje HBO mini serija Generation Kill koju su producirali David Simon & Ed Burns, isti ljudi sto su radili The Wire. jedva cekam. iako ne vjerujem i nemam heroja, David Simon je najblize sto neko moze biti, za mene, pojmu heroja. kad bi producirao citanje telefonskog imenika, ja bi to gledala od pocetka do kraja.
jos nesto, ako neko naleti na HBO The Corner negdje na netu, takodjer David Simon, vrlo bih zahvalna bila ako bi to postavio/la. ako niste i to pogledajte. crnjak jeste ali je odlicna serija.
- Saian
#29 Re: The Wire (HBO) - All Seasons
omar little wrote: jos cu samo reci, Bunk iz maj men![]()

shiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit
(ovo je i u 25th Hour rek'o, kad je nashao heroin u kauchu, prejako )
- irfan2
#30 Re: The Wire (HBO) - All Seasons
kako mi je interesantno vas troje citatSaian wrote:omar little wrote: jos cu samo reci, Bunk iz maj men![]()
shiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit
(ovo je i u 25th Hour rek'o, kad je nashao heroin u kauchu, prejako )
btw, kad smo kod novih serija, jel iko gledao studio 60 on the sunset strip? isti je scenaris (aron sorkin) koji je zasluzan za seriju west wing, meni jednu od najdrazih uopste ..a hejbet sam ih odgledo
-
omar little
#31 Re: The Wire (HBO) - All Seasons
poruci irfo neces se pokajati, vjeruj mi...malo jeste na tezu i ozbiljnijiu stranu ali je vrijedno gledanja. za osvjezenje i olaksanje, obiluje crnim humorom i inteligentnim doskocicama. west wing sam gledala dok je aaron sorkin bio gazda. nakon sto je on otisao (nakon cetvrte sezone radi, trecevi kazuirfan2 wrote: kako mi je interesantno vas troje citat.. nisam gledao seriju, al cu porucit kod lokalnog dilera
neam flat da skidam sa linkova ...
btw, kad smo kod novih serija, jel iko gledao studio 60 on the sunset strip? isti je scenaris (aron sorkin) koji je zasluzan za seriju west wing, meni jednu od najdrazih uopste ..a hejbet sam ih odgledo.. studio 60 ima malo vise humora i manje drame i teskih tema, al su dijalozi i dalje superbrzi i superinteligentno streberski
.. otprilike ko za omarin dvojac, ja bi od njega gledao da napise kuhar i snimi seriju o pravljenju punjenih paprika i sarme
..
Ufff sto sam se ja danas raspisala u vrazju mater...nema me na forumu mjesec dana i onda dodjem i meljem k'o sumanuta
-
Richard Peti
- Saian
#33 Re: The Wire (HBO) - All Seasons
dzemmo wrote:ko bi ti ba zamjerio
samo ti, milina te citati... recimo da pricas o stvarima koje ja nevolim morao bi napustiti forum (kako ti to fino docaravash)
da se prijavim da sam poceo sa Wire... tek prvu pregledo, imam nekog posla a i selim... pa nisam bas u mogucnosti sve stici... al moram nastaviti pod obavezno
kakav je ono jezik i sleng hebote, valja sve pofatat... imam jarana sa novog zelanda i od njega kopiro 3 i 4 sezonu... kaze car kojem je engleski maternji.... jarane moras naci subtitlove, jedva sam skonto, nakon prve sam sebi titlove stavioreko ako je tako meni onda trebaju zasigurno
citamo se
joj onaj sleng je fakat malo potezhak, al pohvatam hebi ga, potrudim se, "hi nid tu get got"
- irfan2
#34 Re: The Wire (HBO) - All Seasons
omar little wrote: poruci irfo neces se pokajati, vjeruj mi...malo jeste na tezu i ozbiljnijiu stranu ali je vrijedno gledanja. za osvjezenje i olaksanje, obiluje crnim humorom i inteligentnim doskocicama. west wing sam gledala dok je aaron sorkin bio gazda. nakon sto je on otisao (nakon cetvrte sezone radi, trecevi kazu, "malih" problema sa crack cocaine-om
), serija se razvodnila, izgubila onaj svoj inicijalni sharm i intelektualnost (kao i duboki ljevicarski i socijalno- liberalni politicki pristup), i postala onako prime-time soap. u svakom slucaju kredit mu se mora dati za brzi, intelektom natopljen, dijalog i energijsko kreirajuce kretanje kamere. taj studio 60 min sam gledala malo (onaj Bradley Withford sto je igrao Josh Lyman mi je drag i dobro se snalazi u ulogama nadobudnih, inteligentnih, prepotentnih mocnih individua) ali me je HBO totalno omeo u namjeri da podrzim network TV. u vrijeme kada je 60 min islo, na HBO su isli The Wire, The Sopranos & Deadwood sto je nepobjediva kombinacija. kad su te tri serije isle na HBO, medijima je kruzila zajebancija da se ne moze napraviti uber kvalitetna serija na HBO ako se ne zoves David
David Simon - The Wire; David Chase - The Sopranos & David Milch - Deadwood. Kakva su to vremena bila
![]()
![]()
Bas sam skoro gledala prve dvije sezone The Sopranos koje su, po meni, najjace od svih sest i iznova se zaljubila, ne samo u Tonija, nego u cijeli ansambl
![]()
Ufff sto sam se ja danas raspisala u vrazju mater...nema me na forumu mjesec dana i onda dodjem i meljem k'o sumanuta![]()
![]()
Fala Bogu da nece niko zamjeriti, jelde?
haha
- Saian
#35 Re: The Wire (HBO) - All Seasons
ovo ne treba dijabeticharima dat da chitaju, za ovo se mora primit inzulindzemmo wrote: samo ti, milina te citati... recimo da pricas o stvarima koje ja nevolim morao bi napustiti forum (kako ti to fino docaravash)
- Saian
#36 Re: The Wire (HBO) - All Seasons
nabavila se peta, veceras pocinjem 
-
omar little
#37 Re: The Wire (HBO) - All Seasons
sajo, zaboravih ti reci...javi se nakon cetvrte, pa onda nakon OSME epizode...jos uvijek kad se sjetim kretena koji je namjerno posto spoiler za petu sezonu zivac mi skoci do u nebesaSaian wrote:nabavila se peta, veceras pocinjem
taman nekako nakon cetvrte epizode, gledala ja na TV intervju sa Jamie Hector (igra Marlo Stanfield) koji je inace nevjerojatno simpaticna i otvorena osoba (i very good looking if aj mej ad
Nick Sobotka: "Thanks for bein' straight on this."
Prop Joe: "Fool, if it wasn't for my buddy Sergei here, you and your cuz' both would be cadaverous motherfuckers..." koja dobra konstrukcija...
-
omar little
#38 Re: The Wire (HBO) - All Seasons
Evo jos malo promocije 
Charlie Brooker: ''There are two kinds of people in this world: those that love The Wire and those that haven't seen it yet''.
Here are nine reasons why I believe The Wire to be the greatest ever television drama. Please feel free to post up your own nomination for reason number 10.
1. No other television drama comes close to the scope of its ambition. As co-creator and executive producer David Simon says: "Our model when we started doing The Wire wasn't other television shows. The standard we were looking at was Balzac's Paris or Dickens's London, or Tolstoy's Moscow." Over four seasons, the show has never flinched from that ambition and managed to realise it consummately. Salon.com got it spot on when they described the show as, "a Homeric epic of modern America".
2. The Wire's consistency is nothing short of staggering. The Shield lost the plot in season four. Deadwood ran aground midway through series three. Even The Sopranos experienced dips in two and six. The Wire has not faltered for a moment in four vaguely themed seasons that have tackled the pointlessness of the war on drugs, the bureaucracy and corruption that infest both the police force and drug-dealing gangs, class war against the labour unions, and the city's dysfunctional public schools system.
3. The casting is spot-on. Dispensing with big-name stars and celebrity guesting, the show opts for unknown actors and is all the better for it. For added realism, a good many of the street characters have real-life criminal records as long as your arm - including Felicia Pearson (Snoop), who was dealing drugs at 12 and was imprisoned at 14.
4. You would need a swinging brick in place of a heart not to care deeply about the fate of the characters. You don't just side with flawed cops like Jimmy McNulty, Bunk Moreland and Thomas Hauk. Equally, if not more so, you root for street urchins like Bodie Broadus and Chris Partlow, along with bad-ass entrepreneur Stringer Bell.
5. It's the greatest ever cop show that isn't actually a cop show. We spend as much time with the junkies, the pimps, the murderers and the frightened street kids as we do with the law. The Wire is a dense, novelistic drama about those on both sides on the law caught up in the whirlpool of an entropic, near-suicidal society where dark reality is fast outpacing hope.
6. The writing is immense and never misses a beat. Creators David Simon and Ed Burns are supremely qualified to depict life in one of America's poorest and most violent cities, being a former crime reporter and former homicide/narcotics cop respectively. They are ably abetted by some of America's finest crime writers including Richard Price, George Pelecanos and Dennis Lehane.
7. Like all great drama, it succeeds in making its location something like a central character. Not to be confused with the fruitcakey world of John Waters movies or the sentimental place depicted in the work of Barry Levinson, The Wire's Baltimore is a city in its death throes, fighting to hang on to its very soul. Never pretty, never less than compelling.
8. It features Bubbles, the most sympathetic character ever to appear in a TV drama. Expertly played by the mighty Andre Royo, Bubbles breaks your heart every time he appears on screen, always about to clean-up, clawing his way through Baltimore's meanest streets, precariously holding onto his last scrap of dignity. I weep just thinking of him wheeling around his portable supermarket - a trolley piled with cheap toilet rolls and knock-off white T-shirts. More than any other character, Bubbles encapsulates the humanity at the heart of the show.
9. The Wire is a guaranteed way to win friends and influence people. Evangelistically recommend it to complete strangers and it's a cast-iron guarantee they'll become your lifelong disciples. Just don't go lending out your DVD box sets. Anyone who borrows it will want to hang on to it as much as you'll be longing for its return.