Moderator: _BataZiv_0809

Deep Purple je najglasniji ikad bendigorailwayman wrote:Nije ova grupa ušla i Ginisovu knjigu rekorda po bučnosti, nego je to bila grupa MOTORHEAD

Deep Purple je britanski hard rock sastav, osnovan u Hertfordshireu 1968. Poput sastava Led Zeppelin i Black Sabbath, smatraju se začetnicima heavy metala i modernog hard rocka, iako su članovi oduvijek odbijali etiketu heavy metal sastava. 'Deep Purple' se u svojim pjesmama oslanjao i na zvukove pop glazbe, kao i na progresivni rock, na nikad ranije viđen način. Guinessova knjiga svjetskih rekorda zabilježila je ovaj sastav kao najglasniji svjetski rock sastav.AC_grom_DC wrote:"Moćno ozvučenje na koncertima takođe se smatra bitnim obeležjem hevi metal žanra. Počevši sa grupom The Who (koja je svojevremeno, u Ginisovoj knjizi svetskih rekorda ponela epitet "najbučnije rok grupe na svetu") i Džimijem Hendriksom, rani hevi metal sastavi postavili su standarde za jačinu zvuka na koncertima."
ovo je samo jedan citat koji potvrđuje da je The Who ušla u Ginisov ćitab kao najbučnija.
mada ima čak i varijanti da je Queen najbučnija grupa.
elem.....wikipedia također tvrdi da je The Who ušla u Ginisa kao najbučnija.
citat koji sam ja naveo nije sa wikipedie
To toliko lici na njegaOkudzava wrote:Jimi visits a Who recording session. Keith Moon's first comment (according to Pete) - "who let that savage in here?"
Hahaha bas sad sam razmisljao da otvorim The Kinks temuRidjobrki wrote:Inače ja lično na pitanje ''The Beatles ili Rolling Stones?'' odgovaram sa THE KINKS.Meni su oni zakon.
Njihovi rani albumi su u tom folu... od Tommyja počinje revolucijakurt cobain wrote:Zbog njih danas rock postoji, da ih nije bilo danas bi bili samo izvodaci slicni Elvisu, Beatlesima, Buddy Hollyju...