The Washington Post o Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1 The Washington Post o Sarajevu

Post by PipiDugaDevetka »

14. januara The Washington Post je objavio članak o Olimpijskom muzeju i njegovom direktoru, bh. umjetniku, Edinu Numankadiću. Članak je objavljen u rubrici Travel.

Izvrsna besplatna turistička reklama s obzirom na milionske brojeve čitalaca ovih novina širom svijeta.

Napokon nešto pozitivno o nama sa uzgrednim spominjanjem rata!

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/co ... 1011405106

Bivša zgrada Muzeja ZOI '84, Mandića vila:

Image
Last edited by PipiDugaDevetka on 29/01/2011 18:17, edited 1 time in total.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2 Re: The Washington Post o Sarajevu

vatrenipoljubac wrote:Džaba ti to stavljaš ovde. Da je šta o Džeki kao ambasadoru BiH onda bi bilo komentara, ali pošto je o kulturi...
Taki smo mi.
Ali navaliće turisti da posjećuju Muzej. Na dobiti će biti gazde hotela, restorana, kafića,...I to neće biti obični turisti, nego oni sa dubljim džepom koje ne zanima samo ležanje na suncu, pretrpavanje ćevapima, lokanje viskija, kockanje,...To su ljudi koje zanima moderna umjetnost i umjetnici koji se spominju u članku.
Nema suviše članaka o Sarajevu i Bosni, a da su o nečemu, uslovno rečeno, normalnom pišu. Samo rat, problemi, kriza,...

Turizam je izvozna grana privrede, jedna od najkompleksnijih u kojoj su na dobiti skoro svi. Istovremeno, ne moraš mrdnuti iz svoje zemlje, a izvoziš,...

Ja ne znam koliki je tiraž The Washington Posta, sigurno se broji stotinama miliona, a pošto se može pročitati i na internetu to je onda neznanobrojno čitateljstvo.
Bullet Tooth Tony

#3 Re: The Washington Post o Sarajevu

Post by Bullet Tooth Tony »

:thumbup: :thumbup:
VjecitiStudent

#4 Re: The Washington Post o Sarajevu

Post by VjecitiStudent »

PipiDugaDevetka wrote: Ali navaliće turisti da posjećuju Muzej. Na dobiti će biti gazde hotela, restorana, kafića,...I to neće biti obični turisti, nego oni sa dubljim džepom koje ne zanima samo ležanje na suncu, pretrpavanje ćevapima, lokanje viskija, kockanje,...To su ljudi koje zanima moderna umjetnost i umjetnici koji se spominju u članku.
Nema suviše članaka o Sarajevu i Bosni, a da su o nečemu, uslovno rečeno, normalnom pišu. Samo rat, problemi, kriza,...

Turizam je izvozna grana privrede, jedna od najkompleksnijih u kojoj su na dobiti skoro svi. Istovremeno, ne moraš mrdnuti iz svoje zemlje, a izvoziš,...

Ja ne znam koliki je tiraž The Washington Posta, sigurno se broji stotinama miliona, a pošto se može pročitati i na internetu to je onda neznanobrojno čitateljstvo.
Ne pretjeruj sa euforijom.
Stampani tiraz je oko 500 000, godisnje ga posjeti oko 9 miliona posjetilaca, od kojih ogromna, ogromna vecina tesko da je uopste primijetila ovaj clancic o Sarajevu, koji jeste simpatican i afirmativan, ali takvih u velikim novinama izadje svakog dana desetak.
Bullet Tooth Tony

#5 Re: The Washington Post o Sarajevu

Post by Bullet Tooth Tony »

Stampani tiraz je oko 500 000, godisnje ga posjeti oko 9 miliona posjetilaca, od kojih ogromna, ogromna vecina tesko da je uopste primijetila ovaj clancic o Sarajevu, koji jeste simpatican i afirmativan, ali takvih u velikim novinama izadje svakog dana desetak.
ne govorim samo za tebe , ovakav stav prema svemo sto se desava u drzavi i van nje je razlog nase danasnje situacije, umjesto da kazu koju recenicu pohvale, stave smajli :thumbup: i na kraju krajeva nista ne kazu, danasnjim "sarajlijama" je draze da se naprave pametni i napisu kako je taj clanak, koliko god on mal i beznacajan bio, ustvari bezveze,minoran i da to treba sve popljuvat i bacit uz ono neizostavno "ma jebo to", hvala The Washington Post-u na clanku , gledat cu da im posaljem mail zahvale i aposlutno me ne zanima sto to mozda niko nece otvoriti a kamoli procitati :bih: :bih:
tendertech

#6 Re: The Washington Post o Sarajevu

Post by tendertech »

nije posebno bitno koliko će čitalaca posjetiti muzej u nekom kratkom roku, puno je bitnije da se ovakvim pozitivnim tekstovima ublažava dojam BiH kao crne rupe i p*kna svijeta.

evo ideje: otvorimo temu o pozitivi u BiH, tako kad trebamo nekom kratko pohvaliti našu zemlju :) imamo sve na jednom mjestu. za kuđenje mogu služiti duge teme :mrgreen:
PipiDugaDevetka

#7 Re: The Washington Post o Sarajevu

VjecitiStudent wrote:
PipiDugaDevetka wrote: Ali navaliće turisti da posjećuju Muzej. Na dobiti će biti gazde hotela, restorana, kafića,...I to neće biti obični turisti, nego oni sa dubljim džepom koje ne zanima samo ležanje na suncu, pretrpavanje ćevapima, lokanje viskija, kockanje,...To su ljudi koje zanima moderna umjetnost i umjetnici koji se spominju u članku.

Čime se mjeri takozvana utjecajnost neke novine u svijetu? WP, po meni jedna od najutjecajnijih novina na svijetu, pa i minorni članak o Sarajevu, savremenim umjetnicima, ...o nekoj ''pozitivi'' treba da raduje.
PipiDugaDevetka

#8 Re: The Washington Post o Sarajevu

Nije slučajnost da je Nj. E. ambasador Moon posjetio Muzej Olimpijskih igara Sarajevo '84.
Čovjek čita The Washington Post:
limun_junior

#9 Re: The Washington Post o Sarajevu

Post by limun_junior »

korak po korak, samo nek je naprijed :bih:
fakat

#10 Re: The Washington Post o Sarajevu

Post by fakat »

Bosna je lijepa i jedinstvena zemlja. Steta sto je to zasjenjeno diletantima politicarima koji nisu u stanju preuzeti brigu o stadu ovaca. Bosna je jedinstvena u dosta toga. Bosanski gradovi poput Sarajeva ili Mostara su jedinstveni u svom okruzenju gdje su drugi gradovi i zemlje kao jaje jajetu, kao na kalup stancani, kao preslikani, neprepoznatljivi? Dalje, Jajce sa mocnim slapovima? Olimpijada, stecak, bosanska kuhinja, bosanski humor,...
fakat

#11 Re: The Washington Post o Sarajevu

Post by fakat »

a tu je i Edin Dzeko! :-D
PipiDugaDevetka

#12 Re: The Washington Post o Sarajevu

Kult ispijanja kafe:
no_pasaran

#13 Re: The Washington Post o Sarajevu

Post by no_pasaran »

vatrenipoljubac wrote:Džaba ti to stavljaš ovde. Da je šta o Džeki kao ambasadoru BiH onda bi bilo komentara, ali pošto je o kulturi...
Taki smo mi.
Takvi su svi narodi. Takvi su ljudi neobrazovani...

Kako god :thumbup: :bih:

Bravo mi :D
slobodni armirach

#14 Re: The Washington Post o Sarajevu

Post by slobodni armirach »

komsija samo ti postavljaj,
znamo mi da postoje primati koji bi volili da se Sarajevo nikad i nigdje ne spomene
no_pasaran

#15 Re: The Washington Post o Sarajevu

Post by no_pasaran »

slobodni armirach wrote:komsija samo ti postavljaj,
znamo mi da postoje primati koji bi volili da se Sarajevo nikad i nigdje ne spomene
hahah cuj primati hahahah :lol: :lol: :lol: :thumbup:
Post Reply