doticna wrote:hajd malo pojasni, koja knjiga,koji film
sta si to skontala?o cemu se radi?
Pa film i knjiga se zovu "Tajna" i već su odavno svjetski hit. Zapravo se radi o Zakonu privlačnosti koji nam pomaže da ostvarimo sve želje koje nam padnu na pamet (bogatsvo, zdravlje, ljubav...) jednostavno nema granica...
Zvuči tako jednostavno kada se čita , ali i nije baš..
Osnovna stvar, prema autorici, je u kontrolisanju misli u svakom momentu (što je vrlo teško), vizualizaciji i pozitivnim afirmacijama svaki dan, svaki momenat i vjerovanju bez truni sumnje.
Čovjek u prosjeku dnevno pomisli 60.000 misli i svaka od njih ima svoju frekvenciju i kao magnet privlači i pokreće alat koji je pretvara u stvanost. Jednostavno, sve što pomisliš da želiš i uspiješ to učiniti svojoj dominantnom misli, bez trunke sumnje, to ćeš i dobiti. Svojim mislima šaljemo frekvencije univezumu i ona se vraća slikama u stvarnom životu. Mi kreiramo svoj život.
Ranije sam se susretala sa slicnim štivom , "Moć podsvjesti", "Moć pozitivnih afirmacija" itd., ali ova je daleko najjača..
Zakon Privlačnosti , Zakon Zahvalnosti, Zakon Reciprociteta, Zakon Uzroka i Posljedice, sve tako poznato,a malo ko zna da se u njima krije TAJNA. A još manje nas ih primjenjuje.
Uz knjigu snimljen je i nevjerovatan dokumentarac u kojem se mogu vidjeti svjedočenja ljudi koji su ostvarili snove...
Šta god ljudska svijest može da zamisli, može i da ostvari.
Sva moć dolazi iznutra i zbog toga je pod našom kontrolom.
Ono čemu se opireš, ostaje.
Ako ne uspijevaš u planiranju, ti planiraš da ne uspiješ. Itd, itd.
Sigurna sam da je već dosta nas upoznato s tim, pa me interesuju reakcije.

[/quote]
nisam gledao film niti citao knjigu,ali koliko kontam to ti sve kao u svojoj glavi, autosugestija
ne zvuci lose