The Queen

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...
Post Reply
User avatar
kicky
Posts: 991
Joined: 08/08/2004 23:14
Location: mostar

The Queen

Post by kicky » 10/02/2007 00:47

Evo upravo sam pogledao ovaj film Stephena Frearsa koji je izazvao mnogo kontroverzi u Velikoj Britaniji, ali sve te kontroverze i spekulacije o realnosti onoga što je ispričano nadišla je Helen Mirren sa svojom izvrsnom izvedebom i ulogom Kraljice Elizabete II. Imate filmove koji su napravljeni za jednu ulogu, napravljeni da bi se u njima pokazala sva glumačka veličina jednog glumca, da bi se često zamršen karakter glavnog lika što bolje prezentirao kroz izvedbu glavnog glumca. Kad bi tražio najbolji primjer za takve ''karakterne'' ili ''single role'' filmove to bi zasigurno bio ovaj.
Mene je ugodno iznenadila i izvedba Micahela Sheena koji je imao ulogu što bolje odglumiti Tonya Blaira i njegovu unutarnju metamorfozu od velikog skeptika to onoga tko će na kraju biti jedini kraljičin odvjetnik. Naravno, film se, kolko god vi pokušavali, ne može gledati a da se pritom ne odluta u realan kontekst situacije koja se prikazuje u filmu, a to je vrijeme smrti princeze Diane. Za mene je vrlo zanimljiva zadnja scena koja ima svoj politički kontekst, kada kraljica premijeru govori kako će se svatko, kad tad naći u situaciji da ga narod ne voli, pa tako i on, tada turboomiljeni premijer ''modernizator''.


three sisters
Posts: 255
Joined: 05/11/2006 22:32

Post by three sisters » 12/02/2007 11:25

gledala sam i ja film..ali i don t like it :-? nisam ni htjela napisat ovo, jer si ti tako oduševljen..ali reko da dam komentar..ne znam je li do žanra, tipa glume, tematike..ali meni je film strašno plastičan, u negativnom smislu, ja nikakve metamorfoze i briljiranja nisam vidjela, baš je bio jednolinijski film..

User avatar
kicky
Posts: 991
Joined: 08/08/2004 23:14
Location: mostar

Post by kicky » 12/02/2007 23:02

three sisters wrote:gledala sam i ja film..ali i don t like it :-? nisam ni htjela napisat ovo, jer si ti tako oduševljen..ali reko da dam komentar..ne znam je li do žanra, tipa glume, tematike..ali meni je film strašno plastičan, u negativnom smislu, ja nikakve metamorfoze i briljiranja nisam vidjela, baš je bio jednolinijski film..


Istina je sve što si napisala. Film je doista jednolinijski i plastiča, kao da je sniman za jednokratnu TV uporabu, po tome i jest poseban. Zapravo film je napravljen za Helen Mirren i njenu ulogu i to je ono što obilježava čitav film i dominira nad ostalim karakteristikama

Post Reply